Την μέρα που με γνώρισε η Ντόρα

Πέρασε ο Αι Δημήτρης, ο κόσμος περίμενε την επόμενη να παρελάσει ο στρατός και ο Πανίκας και επτά άνθρωποι ήμασταν καλεσμένοι στο Μακεδονία Παλλάς από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Αστέρης, η Magica, ο ANemos και εγώ συν 3 κουστούμια που δεν τα ήξερα. Τους δυο του σύστησε ο Αχιλλέας από το Web team της Ντόρας, στον Αστέρη. Μεγάλο λάθος. Η μνήμη του δεν δουλεύει εκτός NAS. Ο τρίτος ήταν ένας συμπαθητικός κύριος που μας πληροφόρησε ότι αντιπροσώπευε taxalia. Δεν τον έκανα για blogger, αλλά από την άλλη τι είναι blogger;

Κατά ένα περίεργο τρόπο κάτσαμε οι 4, στα σίγουρα μη ψηφοφόροι της κας Μπακογιάννη, από δεξιά της (!!!) και οι τρεις με τα κουστούμια από αριστερά της. Αφού έκανε μια μικρή εισαγωγή σταμάτησε περιμένοντας να της πούμε τίποτα. Βρήκα ευκαιρία και είπα να δώσω το στίγμα μου ενημερώνοντάς την ότι εμείς στηρίζουμε Πανίκα. Εξ’ άλλου οι λόγοι έχουν αναρτηθεί εδώ και καιρό στο thess.

Γέλασε η γυναίκα, γελάσανε και οι υπόλοιποι, είπανε να συνεχίσουνε με πιο σημαντικά πράγματα. Δεν την είχα δει ποτέ από κοντά αλλά επιβεβαίωσε την άποψη που είχα σχηματίσει γι’ αυτήν. Έξυπνη, άνετη με μεγάλη αυτοπεποίθηση, κατάφερε και μέσα από την χαλαρή συζήτηση, που την οδηγήσαμε οι 4 πιο πολύ στα αυτοδιοικητικά, να περάσει αυτά που ήθελε για τον εαυτό της. Ο ANemos επέμενε στο γενικό πολιτικό κομμάτι και μέσα από την συζήτηση μας πέρασε και το μήνυμα ότι δεν έχει πρόβλημα με ποιόν τρόπο θα γίνει η εκλογή, αλλά εν πάσει περιπτώσει το καταστατικό γι’ αυτό το κάνουν σε καιρό νηφαλιότητας για να ξεπερνάνε περιόδους κρίσης.

Η Magica είπε να την στριμώξει με τα στρατόπεδα και με το τι θέση έχει σκοπό να πάρει, αν είναι υπέρ της απόδοσής τους στους δήμους και αν θα αντιδράσει σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ τα δώσει. Η απάντησή της αναμενόμενη, περιείχε μερικές λογικές ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το κόστος συντήρησης των εκτάσεων, οπότε ο κάφρος, δλδ εγώ, βρήκα την ευκαιρία να πετάξω ακόμη μια βόμβα. Ξεκινώντας από το κλείσιμο της Siemens και των υπόλοιπων εργοστασίων στην πόλη, είπα ότι δεν μπορεί οι Δήμοι να γίνονται χώροι υποδοχής των ανέργων και ύστερα να μιλάμε για κόστος λειτουργίας των, ειδικά για την Θεσσαλονίκη όπου ο δήμος έχει 6000 υπαλλήλους ενώ του Μονάχου, είχα δει κάποια στιγμή, 5000.

Προφανώς η Ντόρα κατάλαβε ότι ο κάφρος απέναντι κάτι δεν κατάλαβε καλά και πολύ όμορφα δεν μου απάντησε, προβάλλοντας τις δικές της απόψεις για την τοπική αυτοδιοίκηση που πρέπει να ομολογήσω ότι φαίνεται να έχουν προκύψει όχι στο πόδι. Η κουβέντα συνεχίστηκε, κάποιος από τα κουστούμια ξεκίνησε μια ερώτηση για την δύναμη της ΝΔ στα πανεπιστήμια, λέγοντας «‘Εχουμε..ε.. Η ΝΔ έχει….», θέλει η π@@@α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Η όλη ερώτηση είναι πως γίνεται να έχει τους νέους και να τους χάνει αργότερα σαν ψηφοφόρους. Η Ντόρα απάντησε όσ πιο ευγενικά μπορούσε, αν και στο μυαλό της σίγουρα στριφογύριζε η παροιμία «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»….

Ο Anemos την ξανάπιασε με τα σοβαρά, κάποιος έκανε ενδιάμεσα μια ερώτηση με τον ΠΑΟΚ (!!!) και κάποια στιγμή βρήκα ευκαιρία να τρυπώσω και να πω πάλι τον πόνο μου. Την κοίταξα με βλέμμα πονηρό «θα στην φέρω τώρα» και την ρώτησα : «Αν βγείτε στην προεδρία της ΝΔ, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα έχετε υποψήφιο τον Παπαγεωργόπουλο; Όχι τίποτα άλλο αλλά υπάρχει ένα οικονομικό σκάνδαλο 22,5 εκ. και , χωρίς να τον κατηγορώ για υπεξαίρεση, υπάρχει σαφής πολιτική ευθύνη.

Για μια στιγμή ταράχτηκε, θα σκέφτηκε ότι κάτι έπαθα μια και η ερώτηση της φάνηκε σοβαρή, και μετά κοιτώντας με  με βλέμμα «σιγά μη μου την φέρεις μικρέ κάφρε», απάντησε ότι δεν έχει αναλάβει τέτοιες δεσμεύσεις. Σιγά μην έλεγε ναι ή όχι.

Μια από τις τελευταίες ερωτήσει έγιναν από τα taxalia όπου ζητήθηκε από την Ντόρα να μας πει ένα πράγμα για το οποίο αισθάνεται υπερήφανη και ένα για το οποίο μετανιώνει κατά την διάρκεια της θητείας της σο ΥΠΕΞ. Εκεί που περίμενα να πει ότι μετανιώνει για το ότι είχε το ΥΠΕΞ σ’ αυτήν την κυβέρνηση, με εξέπληξε πάλι λέγοντας ότι δεν μετανιώνει για τίποτα και ότι είναι περήφανη για το Βουκουρέστι. Ανησύχησα στην αρχή γιατί δεν κατάλαβα τι σχέση έχει με το Βουκουρέστι, μια και είναι από την Κρήτη αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι κάτι κάναμε στο Βουκουρέστι εναντίον των Σκοπίων και τους κάναμε τα μούτρα από κρέας. Είπα να ρωτήσω αν το άσπρο στους αγώνες της Ελλάδας πάνω από το MKD το πετύχαμε και αυτό στο Βουκουρέστι αλλά μετάνιωσα μια και ήμουν φιλοξενούμενος.

Οι ερωτήσεις τελειώσανε την χαιρετήσαμε την γυναίκα της ευχηθήκαμε καλή τύχη και εγώ της ζήτησα ένα ρουσφετάκι, να μαζέψει το δίδυμο από την πόλη.

Διαβάζοντας τα παραπάνω καταλαβαίνω τώρα γιατί :

1) Με κάλεσε η Ντόρα τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, και

2) Γιατί δεν με καλούνε από το ΠΑΣΟΚ

Υ.Γ. Να ευχαριστήσω τον Αχιλλέα του Web Team tης Ντόρας για την ευγένειά του γενικά και για την πρόσκληση ειδικά

Υ.Γ. Go Panikas, Go. Για τους θαυμαστές του, έχει και blog.

Έχουν γράψει taxalia, Magica καθώς και το pieria-gr με τίτλο η «Ντόρα στην Κατερίνη» και οι φωτογραφίες είναι του Αστέρη

17 σκέψεις σχετικά με το “Την μέρα που με γνώρισε η Ντόρα

  1. Καλά που δε μπορούσα να έρθω, δηλαδή… Θα χαλούσα την ορέα ατμόσφαιρα με ερωτήσεις για πλυντήρια – στεγνωτήρια, για οικογενειοκρατίες και κληρονομικές δημοκρατίες, και -κυρίως- θα επέμενα να μου εξηγήσει η κ. Ντόρα σε τι ακριβώς είναι καλύτερη από τον Καραμανλή (ο οποίος ήδη τα έκανε μούσκεμα). Την επόμενη φορά! 😉

    1. Ελπίζω και εγώ την επόμενη φορά, αν ποτέ υπάρξει, να μπορείς να έρθεις και εσύ.

      Δεν είχε νόημα τυουλάχιστον από πλευράς μου. Η ίδια δεν εμφανίστηκε σε κανένα σκάνδαλο, η οικογενειοκρατία δεν υπάρχει μόνο σ’ αυτήν και θα μ΄ενδιέφερει η σύγκριση με τον Καραμανλή μόνο αν ήμουν ψηφοφόρος της, που δεν είμαι.
      Πιο πολύ μ’ ενδιέφερει η στάση της σε θέματα που θα προκύψουν άμεσα. Όταν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία και θα θελήσει να ξαναμιλήσει και μαζί μου, βλέπουμε.

  2. Μια χαρά τα περάσατε, μου φαίνεται… οι υπόλοιποι γιατί δεν σας έχουν καλέσει? No web team, υποθέτω…

    1. ίσα – ίσα έχουν και πολύ καλό, απλά δεν έχουν ανάγκη την συζήτηση με τους Θεσσαλονικείς, έστω και χαλαρή.

      1. Να προσθέσω, ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καν Τομέας Μακεδονίας-Θράκης. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις…

  3. @vrypan
    εδώ κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων αγνοήσανε τον νέο Γραμματέα της Νεολαίας τους, από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις 🙂

  4. @Elemil ακόμα πιό ουσιαστικό ερώτημα είναι γιατί δεν ασχολούνται με την κοινή γνώμη στο διαδίκτυο γενικά (όχι μόνο με τα blogs ή με μας) οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες. Η απάντηση βέβαια είναι προφανής…

  5. Εξαιρετική η πρωτοβουλία της κ. Μπακογιάννη να συναντηθεί με bloggers της Θεσσαλονίκης και δείχνει με τον πιό απλό τρόπο το όραμα της ικανότατης πολιτικού.

  6. στην πορεία κατάλαβα ότι κάτι κάναμε στο Βουκουρέστι εναντίον των Σκοπίων και τους κάναμε τα μούτρα από κρέας

    Μπλοκάραμε την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ επ’ αόριστον με τη στήριξη του Σαρκοζί. Η οποία στήριξη (κυρίως σε επίπεδο ΜΜΕ) μας στοίχισε τουλάχιστον 3 δις (βέβαια το 1/10 από αυτά είναι προμήθειες, οπότε δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι στοίχισε σε όλους μας).

    1. Ήμουν τόσο σίγουρος ότι κάποιος από τους αναγνώστες θα ήταν σωστά ενημερωμένος. Δεν με απογοητεύσατε. 🙂
      Πέρα από την πλάκα, η ερώτηση ήταν αναμενόμενη όπως βέβαια και η απάντηση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑