Πτυχία Μαϊμού

Επειδή το προηγούμενο post δημιούργησε μια μικρή συζητησούλα για το ποιόν του κ. Μαργαρίτη. Περίμενα την συνέντευξη τύπου για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος.

Δυστυχώς δεν βρήκα πουθενά την συνέντευξή του εκτός της δήλωσης στο site του. Επειδή δεν ξέρω αν θα την κρατήσει ή την βγάλει την παραθέτω και στο τέλος αυτού του post αυτούσια

Ξεκινάει την δήλωσή του με τους σταυρούς που συγκέντρωσε κατά την διαδικασία των εκλογών του 2007 θέλοντας προφανώς να δηλώσει 2 πράγματα :

α) Στους ψηφοφόρους του ότι είναι πολιτική η μέσω του άρθρου «δίωξή» του και

β) στους υπόλοιπους ότι τον ψηφίσανε 15000 άτομα (όπου όμως δεν γνωρίζανε τα του πτυχίου του)

Αμέσως μετά αρχίζει τα καταλαβίστικα :

«Στις 22/6/08, σε κυριακάτικη εφημερίδα, υπέστη συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από ένα άρθρο που θίγει τον πρωθυπουργό, υπουργούς και πολλά κυβερνητικά στελέχη. Οι εμπνευστές του συγκεκριμένου άρθρου θέλουν να μειώσουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης, που στόχο έχει την ανάπτυξη και ανάδειξη καινοτόμων ευκαιριών για τη νέα γενιά.»

Αν είναι συκοφαντική η δυσφήμιση θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει μήνυση. Αν το πτυχίο του δεν είναι μαϊμού τότε υποχρεούται να μηνύση τους συντελεστές του Ιού, σε κάθε άλλη περίπτωση δεν είναι συκοφαντία. Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον εαυτό του, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Ο Ιός τους μέμφεται για την επιλογή τους όχι για το πτυχίο μαϊμού. Από την άλλη δεν καταλαβαίνω αν με το ανάπτυξη και ανάδειξη καινοτόμων ευκαιριών για τη νέα γενιά συνδέει και την απόκτηση μαϊμού πτυχίων.

Αμέσως μετά προσπαθεί να εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι το κολλέγιο του  Staten Island στο οποίο σπούδασε Αγγλική φιλολογία και σε ένα σημείο προσπαθεί να εξηγήσει ότι το πτυχίο του αν και δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα δεν είναι παράνομο, αγνοώντας ηθλημένα ότι ο Ιός δεν τον κατηγόρησε για παράνομο πρώτο πτυχίο αλλά για ανεπαρκή προσόντα προκειμένου να καταλάβει την θέση του αντιπροέδρου του ΟΕΕΚ.

«πώς ένας απόφοιτος λυκείου με δίπλωμα ιδιωτικού κολεγίου που δεν αναγνωρίζεται ούτε σαν ανώτερη (πολλώ μάλλον σαν ανώτατη) σχολή στην Ελλάδα, τοποθετήθηκε μετά τις εκλογές του 2004 αντιπρόεδρος στον τομέα του υπουργείου Παιδείας που ασχολείται ακριβώς με αυτό το αντικείμενο. Τα δημόσια και τα ιδιωτικά ΙΕΚ, πέρα από την προσοδοφόρα για το κράτος οικονομική συνεισφορά τους και τη γενναία κοινοτική στήριξη, υποτίθεται ότι τελούν και κάτω από κάποιον επιστημονικό έλεγχο. Φαίνεται όμως ότι ο αντιπρόεδρος του οργανισμού και νυν αναπληρωτής διοικητής του Δρομοκαϊτειου είχε λύσει μαγικά αυτό το μικρό τεχνικό πρόβλημα με την «απόκτηση» του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Διαφορετικά πώς θα ήταν δυνατό να προΐσταται οργανισμού (ΟΕΕΚ)…«

Το ωραίο με τον κ. Μαργαρίτη είναι ότι όταν έρχεται στην «ταμπακέρα» δεν μας λέει τίποτα ή μάλλον η σιωπή του τα λέει όλα. Διατείνεται ότι αυτός πήρε το πτυχίο του το 95 και το σκάνδαλο αποκαλύφτηκε το 2003, οπότε δεν μπορούσε να ξέρει.

Ωραία, όταν το έμαθε γιατί συνέχιζε να κυκλοφορεί ως μεταπτυχιακός του μαϊμού Πανεπιστημίου; Πως πήρε την θέση του ΟΕΕΚ, εκτός της κομματικής ιδιότητας, με μεταπτυχιακό που τότε ήξερε ότι ήταν πλαστό ( 2004 ); Ήξερε ότι ήταν αντιπρόεδρος σε έναν οργανισμό που έβγαζε πτυχιούχους με πτυχίο ανώτερο από το δικό του;

Το 2005 εμφανίζετε σε δημοσίευμα σαν άτομο με σπουδές στην Διοίκηση επιχειρήσεων και όχι στην Αγγλική Φιλολογία. Έχτιζε λοιπόν ένα κοινωνικό προφίλ πάνω σε ένα ψέμα που εκείνη την στιγμή το γνώριζε.

Όταν κατέβηκε υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης δεν ήξερε ότι το πτυχίο του ήταν Μούφα; Τώρα ως αντιπρόεδρος του Δρομοκαΐτειου είναι εκεί χάρη στις σπουδές του στην Ιατρική ή στις «Διεθνείς Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων»;

Στο τέλος ακολουθεί ένα παραλήρημα γύρω από το τι έχουν κάνει τα ΙΕΚ, λες και κάποιος επιτέθηκε στα ΙΕΚ και όχι σε έναν διορισμένο αντιπρόεδρο χωρίς προσόντα. Βλέπετε μ’ αυτό τον τρόπο βάζουμε και άλλους στο παιχνίδι εναντίον της εφημερίδας. Το καλύτερο βέβαια το άφησε για το τέλος

«Με εσάς κοντά μου συνεχίζω τον έντιμο και καθαρό αγώνα…» (ασχολίαστο)

Ο κ. Μαργαρίτης ήδη έχει εξαφανίσει από το βιογραφικό του το πτυχίο του πανεπιστημίου του Shelbourne μόνο που μη γνωρίζοντας καλά τα του Internet, το έχει ξεχάσει έτσι όπως αναφέρεται σε άρθρο στις «Επιλογές» της «Μακεδονίας», αλλά επίσης υπάρχει και στα «αρχεία» του Internet (από σχόλιο στε post του Θέμη Λαζαρίδη.

http://web.archive.org/web/20070823050925/www.kmargaritis.gr/kmargaritis/cv/index.aspx

Snapshot που παρθηκε στις 23 Αυγουστου 2007.

Ο κ. Μαργαρίτης διατείνεται ότι ήταν υπεύθυνος πολιτικού της εφημερίδας «Μακεδονία» από ότι όμως φαίνεται στα άρθρα που έχει σηκώσει σε 12 σελίδες, εκ των οποίων οι 3 τελευταίες είναι άδειες, έχει δώσει 2 άρθρα (που δεν πληρώνονται) στις 15/11/2006 και 15/10/2006, προφανώς λόγω της θέσης του στον ΟΕΕΚ, 2 σε εποχή αφιερωμάτων  για την εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο του 2005 και του 2006 (προφανώς λόγω της θέσης του) και ένα lifestyle στις επιλογές όπου όμως αναφέρεται το επίμαχο πτυχίο του!!!

Η δήλωση  του κ. Μαργαρίτη :

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ο μεγάλος αγώνας που δώσαμε στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, στον οποίο με στηρίξατε με 15.000 σταυρούς, δεν έμεινε στη μέση. Συνεχίζουμε με τόλμη, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ευρωπαϊκό τρόπο αντίληψης πραγμάτων για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Σε κάποιους δεν άρεσε αυτή η προσπάθεια. Επιθυμούν με παρασκηνιακούς τρόπους να φιμώσουν την ελευθερία έκφρασής μου και την τεκμηριωμένη προσέγγισή μου σε θέματα της καθημερινότητάς σας.

Δεν πρόκειται να πάψω να νοιάζομαι για σας και να παλεύω για το μεροκάματο και την ποιότητα της ζωής σας.

Στις 22/6/08, σε κυριακάτικη εφημερίδα, υπέστη συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από ένα άρθρο που θίγει τον πρωθυπουργό, υπουργούς και πολλά κυβερνητικά στελέχη. Οι εμπνευστές του συγκεκριμένου άρθρου θέλουν να μειώσουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης, που στόχο έχει την ανάπτυξη και ανάδειξη καινοτόμων ευκαιριών για τη νέα γενιά. Θεωρούν ότι η ιδιωτική εκπαίδευση θα αποτελέσει την καταστροφή της χώρας και ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τους υπουργούς της κυβέρνησης, θα λειτουργήσουν «αντισυνταγματικά». Θύμα του πολέμου αυτού, κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, αποτέλεσα στο δημοσίευμα κι εγώ, που κατηγορήθηκα πως έχω «παράνομο πτυχίο» από ανύπαρκτο πανεπιστήμιο. Οι συντάκτες του συγκεκριμένου δημοσιεύματος ίσως δε γνωρίζουν ότι σπούδασα σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, στο CUNY: College of Staten Island. Το College of Staten Island ανήκει στο City University of New York (CUNY) και είναι σήμερα ένα από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ (http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/usnews/edu/college/directory/brief/drglance_29040_brief.php).

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι στις ΗΠΑ τα ιδρύματα που αναφέρονται με την επωνυμία College είναι Α.Ε.Ι., δηλαδή πανεπιστήμια. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι σπούδασαν, σπουδάζουν και διαπρέπουν σε αμερικάνικα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το γεγονός ότι τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό δημόσιο, δε σημαίνει ότι είναι «παράνομα».

Στο CUNY: College of Staten Island σπούδασα Αγγλική Φιλολογία. Το 1995 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με το μεταπτυχιακό μου στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Shelbourne University, που λειτουργούσε τότε ως open university. Το 2003 η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission) στις ΗΠΑ ανακάλυψε οικονομικά συμφέροντα που κρύβονταν πίσω από επιχειρηματίες-μετόχους σε εκατοντάδες ιδιωτικά πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Ένα από αυτά είναι και το Shelbourne University. Τα προβλήματα αυτά δε μπορούσα να τα γνωρίζω εγώ 13 χρόνια πριν, όταν τελείωνα το μεταπτυχιακό μου.

Από τη θέση του αντιπροέδρου του ΟΕΕΚ, δεν είχα καμία αρμοδιότητα να διαμορφώσω το νομικό πλαίσιο αναγνώρισης ξένων πτυχίων, ούτε να καθορίσω τα επαγγελματικά δικαιώματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που κάνουν οι νέοι σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο ΟΕΕΚ έχει στην αρμοδιότητά του 116 δημόσια ΙΕΚ. Μέσα από πρωτοβουλίες της δικής μας διοίκησης:

1) εξασφαλίσαμε μόνιμη απασχόληση σε χιλιάδες νέους ανθρώπους μέσα από τα Γραφεία Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας, 

2) ιδρύσαμε τα ΙΕΚ για άτομα με προβλήματα όρασης και κάναμε πράξη μια κοινωνία ίσων ευκαιριών στην επαγγελματική απασχόληση σε πολλά άτομα με αναπηρία,

3) δώσαμε πνοή στην αγορά εργασίας γιατί την τροφοδοτήσαμε με εξειδικευμένα, καταρτισμένα στελέχη των ΙΕΚ, άξια να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής τεχνοτροπίας και φιλοσοφίας.

4) καθιερώσαμε το ευρωδιαβατήριο και αναπτύξαμε τις σχέσεις μας με τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των προγραμμάτων Leonardo da Vinci, 5) προωθήσαμε τη σύνδεση των ΙΕΚ με τα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ, για να μπορούν οι νέοι μας να συνεχίζουν τις σπουδές τους μόλις αποφοιτήσουν από τα ΙΕΚ.

Είμαι ευτυχής που ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κος Κώστας Καραμανλής μου εμπιστεύθηκε καίριες θέσεις ευθύνης, στις οποίες διοίκησα έντιμα και αποτελεσματικά.

Δε θα επιτρέψω σε κανένα να αμαυρώσει τη φήμη μου, την υπόληψή μου και την προσωπικότητά μου. Θα συνεχίσω να περπατώ όρθιος και να διατυπώνω ελεύθερα τις σκέψεις μου. Με εσάς κοντά μου συνεχίζω τον έντιμο και καθαρό αγώνα…για όλα όσα ονειρευθήκαμε…για όλα όσα σχεδιάζουμε…για όλα όσα μαζί θα υλοποιήσουμε.

Σας ευχαριστώ και σας θέλω κοντά μου.

Κωνσταντίνος. Σ. Μαργαρίτης

15 σκέψεις σχετικά με το “Πτυχία Μαϊμού

  1. «Διατείνεται ότι αυτός πήρε το πτυχίο του το 95 και το σκάνδαλο αποκαλύφτηκε το 2003, οπότε δεν μπορούσε να ξέρει.»

    Για την ακρίβεια δεν λέει τίποτα για σκάνδαλο. Λέει ότι ανακαλύφθηκε ότι πίσω από 100άδες ιδιωτικά πανεπιστήμια κρύβονταν οικονομικά συμφέροντα. Και αυτό δεν μπορούσε να το ξέρει το 95.
    Επειδή μάλιστα έκανα μεταπτυχιακό στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, καλό είναι να μας πει π.χ. ποιος είναι ο τίτλος της μεταπτυχιακής του διπλωματικής εργασίας και σε ποια βιβλιοθήκη (online ή όχι) μπορούμε να τη βρούμε. Κανένα σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό ή εντελώς γελοίο πανεπιστήμιο (αλλά πανεπιστήμιο και όχι μαϊμουδιά) δεν δίνει master αν δεν έχεις κάνει έστω και μια της πλάκας διπλωματική εργασία. Και αυτή βρίσκεται πάντα σε κάποια βιβλιοθήκη.

  2. @ttalou
    δεν θέλω ου

    @xberliner
    έχεις απόλυτο δίκιο. Δεντο διορθώνω για να έχει νόημα το σχόλιό σου

  3. Και κάτι ακόμα. Λεπτομέρεια μεν αλλά δε μπορώ να μη το πω μιας και το έψαξα.

    Γράφει:

    «[…]σπούδασα σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, στο CUNY: College of Staten Island. […] και ***είναι σήμερα ένα από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ***» και μας δίνει ένα link προς τα rankings του περιδικού US News: http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/usnews/edu/college/directory/brief/drglance_29040_brief.php

    Πράγματι η Wikipedia επιβεβαιώνει ότι το US News θεωρείται έγκυρο: http://en.wikipedia.org/wiki/College_and_university_rankings#U.S._News_.26_World_Report_College_and_University_rankings

    —ΟΜΩΣ—

    Το συγκεκριμένο περιοδικό, εκτός από τα καλύτερα παν/μια της Αμερικής, διαθέτει και ένα κατάλογο με ΟΛΑ τα παν/μια. Το link που μας έδωσε ο κ. Μαργαρίτης είναι απλά η καταχώρηση του Staten. Εκεί μάλιστα βλέπουμε ότι το ranking του παν/μιου είναι «Universities–Master’s (North), fourth tier».

    Τι σημαίνει fourth tier; Από τη σελίδα:
    http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/usnews/edu/college/rankings/rankumregion_brief.php

    «Tier 4 Schools: The bottom 25 percent of schools in this category, listed alphabetically»

    —ΕΠΟΜΕΝΩΣ—

    Σύμφωνα με το US News:

    -Το Staten δεν περιλαμβάνεται στα καλύτερα των ΗΠΑ. Τα καλύτερα βρίσκονται εδώ: http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/usnews/edu/college/rankings/brief/t1natudoc_brief.php

    – Το Staten δεν περιλαμβάνεται ούτε στα καλύτερα αφού χωρίσουμε την Αμερική σε North / South / West / Midwest

    – Το Staten περιλαμβάνεται στο 25% των χειρότερων του Βορρά, τα οποία μάλιστα το US News δεν αξιολογεί αναλυτικά και απλά τα δείχνει αλφαβητικά.

  4. http://www.iospress.gr/extra/extra20080629.htm
    Ακόμα υποστηρίζει πως το μεταπτυχιακό του είναι έγκυρο.
    Δεν με νοιάζει το γεγονός ότι το πτυχίο είναι μαϊμού αυτό καθ’ αυτό. Το χειρότερο για εμένα είναι πως πλήρωσε εν γνώση του για μεταπτυχιακό, και πλασάρει τον εαυτό του ως γνώση της περιοχής.

  5. Αν τον ένοιαζε θα πήγαινε από την αρχή να πάρει ένα κανονικό πτυχίο. Νέος είναι. Βασίζεται στο ότι ο Έλληνας ξεχνάει. μέχρι τις μεθεπόμενες εκλογές κανένας δεν θα θυμάται, νομίζει

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑