Η Βλακεία είναι Ανίκητη (ή Πράσινη Διανόηση Καβάλας part II)

Είναι άσχημο μετά από μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχω δει ποτέ, για τα blogs, να μένει στην μνήμη μου από την προσπάθεια ορισμένων κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, να την πολιτικοποιήσουν.

Η ιστορία έχει ως εξής :

Έχουμε την ανακοίνωση της εκδήλωσης με κεντρικούς ομιλήτές τον Πάνο και την Κωσταντίνα.

Στην πορεία εμφανίζεται νέο δελτίο τύπου με την προσθήκη, ανύπαρκτων τοπικών ΠΑΣΟΚΙΚΩΝ bloggers

Γίνεται η εκδήλωση αφού από το πρωί του Σαββάτου οι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ έχουν διαδόσει ότι είναι εκδήλωση του Τσίπρα.

Στο τέλος της εκδήλωσης πετάγεται η «ωραία» της πράσινης παρέας και αφού αυτοπροσδιορίζεται σαν Πράσινη blogger, κατηγόρησε τους ομιλητές ότι βγάζουν λεφτά από το blogging

Ο Πάνος απάντησε ότι δεν πήρανε μια για να εμφανιστούνε και η Κωσταντίνα είπε ότι το μόνο που «έβγαλε» ήταν μια νέα δουλειά και όχι λεφτά

Η Πράσινη της ομάδας διανόησης άρχισε να λέει κάτι για ανθρώπους με επίπεδο και μόρφωση, προφανώς αυτούς στους οποίους πιστεύει η ίδια ότι αρμόζει η χρήση του Internet και που πρέπει να ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και η Κωσταντίνα απάντησε ότι αν και αμόρφωτη κατάφερε να γράψει βιβλίο.

Η Πράσινη, ντυμένη στα μαύρα, διανοούμενη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, επιδόθηκε κατόπιν σε ένα παραλήρημα κοινωνικού ρατσισμού λέγοντας κάτι για την κατάντια των κακομοίρηδων που μπορούν αν γράφουν («αν κάθε κακομοίρης μπορεί να γράφει…»)

Η Κωσταντίνα απλά είπε «Τι να κάνουμε είμαι κακομοίρα»

Μετά από το σώου βρεθήκαμε μαζί με τους Διανοητές του ΠΑΣΟΚ Καβάλας στο «Μετά τις 10» από όπου φύγαμε κατά τη μια για να βρούμε τον Πάνο, τον Τάσο και την Κωσταντίνα στην Ταβέρνα ο Σάββας όπου μας είχανε καλέσει από την στέγη.

Τους πετύχαμε στο τέλος της μάζωξης, μιλήσαμε λίγο ανανεώσαμε ραντεβού και φύγαμε.

Το προηγούμενο post μου βρήκε υποστηρικτές των ανεγκέφαλων έναν blogger ο οποίος χωρίς να παρίσταται επιμένει ότι ξέρει τι έγινε. Αυτό δεν μ’ ενδιαφέρει. Άλλος θέλω να πάρει θέση.

Ο Vrypan τι έχει να πει; Θεωρεί κακομοίρα την Κωσταντίνα; Οι υπόλοιποι «Πράσινοι» blogger τι θέση παίρνουν; Και αναφέρομαι σε blogger που και μαζί έχουμε ταχθεί (Πολύδωρας, Pet coke, freebloggers κ.ά) αλλά και έχουμε γνωριστεί χωρίς να με νοιάζει η πολιτική τους τοποθέτηση.

Αυτά τα social media ονειρεύεται ο Γιωργάκης, Παναγιώτη; Καπελωμένα από ελιτιστές/ρατσιστές; Δεν το νομίζω. Αλλά δεν το ξέρω μια και δεν έχω δει επίσημη θέση για την γελοιότητα που αμαύρωσε μια τέτοια εκδήλωση, που και συμμετοχή είχε και εθελοντισμό αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον σε όλα τα άλλα επίπεδα

Λοιπόν Παναγιώτη;

‘Εχουν γράψει e-saloni, amarkos, zouri, coolplatanos και Όνειρος.

45 σκέψεις σχετικά με το “Η Βλακεία είναι Ανίκητη (ή Πράσινη Διανόηση Καβάλας part II)

  1. Μου φαίνεται λίγο άδικο να στριμώχνεται ο Παναγιώτης για τις μαλακίες που ξεστόμισαν κάποιοι άσχετοι «διανοούμενοι» της ψαροκασέλας. Η συμπεριφορά της πράσινης κυρίας στα μαύρα χαρακτηρίζει την ίδια και τους οργανωτές της εκδήλωσης. Διότι αν δεν υπάρχει κάποιο moderation αυτά τα πράγματα είναι βέβαιο πως θα (ξανα)συμβούν.

    Ας βρούμε λοιπόν τρόπο να απομονώνουμε τους καλοθελητές που επιδιώκουν το καπέλωμα και την αναπουμπούλα για κάθε εκδήλωση. Κι ας μην ξεχνούμε πως σε τελική άμυνα υπάρχει και το φάσκελο. Διπλό, αν χρειαστεί, με το χλάτς της μιας παλάμης να ακούγεται δυνατό!

  2. Κι εμένα μου φαίνεται άδικο να στριμώχνεται ο Παναγιώτης. Απίθανο να ελέγξεις το τι κάνει ο καθένας σε όλη την Ελλάδα. Και ναι, συμφωνώ με τον λ:ηρ ότι η συμπεριφορά της κυρίας χαρακτηρίζει την ίδια και ούτε καν τους διοργανωτές ή τους ανθρώπους της Καβάλας γενικότερα.

  3. TO PASOK EINE EDW ENOMENO DHNATON ME TO G PAPANREOY KAI LEW TOYTO STO SHRHZA NA BLEPOYN THN SKIATOYS TO MESHMERH NA DOYN POSO MEGALH EINE OXI OTAN BASHLEBH O HLIOS KAI TA TRAPEZHKA SHMFERONTA AFHSTAAI TA PRASHNA ALLOGA PIASATE PRASHNA SALHGGARIA ELLATE SAS PERHMENO STO PALTOK OK KAI MHN MAZEBESTAI SAN SAN TO SKANZOXERO NA KRIBESTE OK

  4. Η Κωνσταντίνα ξεκίνησε με την εξής φράση: » Είμαι μια αμόρφωτη ψιλικατζού που έφτιαξα ένα blog για να γράφω τις ιστορίες της γειτονιάς και κάποιος τα διάβασε και μου πρότεινε να γράψω ένα βιβλίο.» Τα υπόλοιπα δικά σας…

  5. @argos
    Θεωρείς οτι για την αμφισβήτηση των «αγνών» προθέσεων των ομιλητών πρέπει να απολογηθεί το ΠΑΣΟΚ; Προς τι το μένος; Τα προσωπικά σου συμπλέγματα μην τα γενικεύεις. Μια διαφορετική άποψη για τους ομιλητές θεωρήται κατακριτέα; Αν θέλεις να κατηγορήσεις το ΠΑΣΟΚ γράψε post στο blog σου, βρίσκοντας ένα ουσιαστικό θέμα αντιπαράθεσης, ή γράψε σε κάποιες απο τις εκατοντάδες σελίδες του ΠΑΣΟΚ όπου μπορείς να σχολιάσεις ελεύθερα εσύ και όλοι οι πολίτες.

  6. Εγώ δεν ήμουν εκεί, ΑΝ ήμουν σίγουρα θα κριτίκαρα ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ από προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, όποιον έβλεπα να αδικεί κάποιον άλλον. Τείνω να πιστεύω ότι η επίθεση, ΟΠΩΣ τη διάβασα ήταν άδικη, όπως αναφέρεται ως εξής:

    «Η Πράσινη, ντυμένη στα μαύρα, διανοούμενη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, επιδόθηκε κατόπιν σε ένα παραλήρημα κοινωνικού ρατσισμού λέγοντας κάτι για την κατάντια των κακομοίρηδων που μπορούν αν γράφουν (”αν κάθε κακομοίρης μπορεί να γράφει…”)»

    Αν το κίνητρο της κυρίας ήταν λάσπη λόγω πολιτικής αντιπάθειας, φυσικά και την καταδικάζω. Αν πάλι όντως επρόκειτο για «κοινωνικό ρατσισμό» ΕΞΙΣΟΥ θα την καταδίκαζα.

    Παρόλ’ αυτά, έχω βάσιμους λόγους να ΜΗΝ είμαι σίγουρος πλέον για τίποτα, στη Μπλογκόσφαιρα. Η «συντεχνιακή αλληλεγγύη» της, που συγκεντρώνεται πλέον σε κλίκες αλληλο-υποστήριξης, είναι ΕΞΙΣΟΥ μεγάλη απειλή για το απώτερο μέλλον ΟΠΩΣ και τα (μεγάλα) κόμματα σήμερα.

    Τα περισσότερα που διάβασα στην προγραμματισμένη ομιλία του ενός εκ των δύο ομιλητών, με βρίσκουν σύμφωνο. ΟΡΙΣΜΕΝΑ όμως όχι. Μετά από… 30 χρόνια στην πληροφορική και… 13 στο διαδικτυακό διάλογο, έχω βάσιμους λόγους να ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΟΛΥ αν το διαδίκτυο μπορεί να… θεωρηθεί ΛΙΓΟΤΕΡΟ επαναστατικό από την Τυπογραφία και τον Τηλέγραφο, θεωρώ αυτή την άποψη ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ απλοϊκή και επίσης επικίνδυνη διότι υποβαθμίζει τη σπουδαιότητα της μεγάλης αυτής τεχνολογικής επανάστασης, ΜΕΣΑ στην οποία… είναι εύκολο να ασχημονούν κάποιοι που δεν την πονάνε και δεν την καταλαβαίνουν στην πλήρη έκτασή της.

    Και.. .φυσικά ένα σχετικό ποστ που έβαλα λινκ για το θέμα κάπου, ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ (σε κάποιο «φιλικό προς του ομιλητές μπλογκ»). Εδωσεν ο θεός στη μύγα κώλο, και… έχεσε τον κόσμο όλο.

    Εδωσε και στα μπλογκ μοδεραίησον, κι αυτά… ΕΚΟΨΑΝ τον κόσμο όλο! 🙂

    Είναι θέμα χρόνου μέχρι η ανάδυση της «Ιστολογικής Ελίτ» να καταστεί (ως συνήθως) ΕΝΑ ακόμη πρόβλημα της σάπιας ελληνικής κοινωνίας, όπως και όλα τα άλλα…

    Πάντως σε γενικές γραμμές συγχαρητήρια, απλώς θα έπρεπε να είχαν κληθεί και ΑΛΛΟΙ μπλόγκερ (που δεν έτυχε να είναι συγγραφείς ή «αστέρια» αλλά ειναι εξίσου καλοί ή καλύτεροι)
    π.χ. Βρυπαν, Ροϊδης, Στέλιος Φραγκόπουλος, και πολλοί άλλοι…

  7. Tι εννοείς Τομ όταν λές ‘ανύπαρκτοι πράσινοι μπλογκερς’; Πόσοι είναι οι ‘υπαρκτοί πράσινοι μπλόγκερς’? Με εξαίρεση τον vrypan (μερικώς) και ίσως τον 221,. όχι γι ατίποτα άλλο αλλά επειδή διαθέτει κάποιους τρόπους και αισθητική, όλοι οι υπόλοιποι δεν μπλογκάρουνε: γράφουνε στημένα προπαγανδιστικά ή εσωστρεφή κείμενα για παιδάκια κι αφελείς (καλά πού ζούνε?) κάνοντας αέρα σε ένα άνθρωπο που έπρεπε να είχε πάει σπίτι του εδώ και χρόνια.

  8. @Colplatanos & λ:ηρ
    να εξηγήσω κατ’ αρχήν ότι δεν επιτίθεμαι στον Παναγιώτη μια και προφανώς δεν ευθύνεται για την συμπεριφορά οποιουδήποτε οπουδήποτε. Ζητώ όμως, ξεκάθαρα την θέση του για έν αθέμα που προέκυψε και εμπίπτει στα της δουλειάς του. Είναι σύμβουλος του ΓΑΠ σε ότι αφορά στα Social Media και οι κύριοι/ες αυτοπροσδιοριστήκανε πράσινοι bloggers. Δεν είπανε ότι είναι σκέτο πράσινοι ή σκέτοι bloggers, για μένα αυτό λέει κάτι. Γι’ αυτό ακριβώς, επειδή θεωρώ ότι όσο δεν παίρνει θέση εκτίθεται, ζητώ να πάρει θέση. Το κάνω με το θάρρος της γνωριμίας μας και επειδή τον σέβομαι για την ξεκάθαρη θέση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα σε όλη την πορεία του. Δεν περιμένω να κάνει τίποτα περισσότερο αλλά ούτε και τίποτα λιγότερο. Προφανώς και δεν του αποδίδω ευθύνη για το γεγονός.

  9. @pama
    Από πότε η ειλικρίνεια και η μετριοφροσύνη αποτελούν λόγο για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς του τύπου που περιέγραψα. Από πότε η μόρφωση ορίζει το ποιός bloggάρει και ποιός όχι.

  10. Κύριε Ανανιάδη
    να ξεκαθαρίσουμε κάτι, δεν περιμένω να απολογηθεί κανένας. περιμένω να πάρει θέση κάποιος άνθρωπος που γνωρίζω ότι έχει συγκεκριμένη θέση και γνωρίζω και το ήθος του.
    Η αήθης επίθεση την οποία υπέστη ένας άνθρωπος επειδή κάποιοι έχουν προβλήματα εσωκομματικά, ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη.
    Το μόνο μένος που έχω είναι εναντίον όσων συμμετείχαν σ’ αυτή την άδικη επίθεση και όχι στο κόμμα σας.
    Η διαφορετική άποψη με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς/υπαινιγμούς είναι κατακριτέα. Η κατηγορία χωρίς αποδείξεις και επιχειρήματα είναι κατακριτέα. Αν θεωρείτε προσωπικό σύμπλεγμα την υπεράσπιση ενός ανθρώπου που τον βάλανε στην μέση κάποιοι που θέλανε να λύσουνε άλλα προβλήματα, ναι έχω προσωπικά συμπλέγματα που τα γενικεύω
    Υποδείξεις του τι θα γράφω και που θα γράφω κύριε Ανανιάδη δεν δέχομαι. Αν ήθελα να κατηγορήσω το όλον ΠΑΣΟΚ δεν θα ξεχώριζα ομάδα του ΠΑΣΟΚ Καβάλας.
    Όπως βλέπεται και εδώ γίνεται ελεύθερη συζήτηση.
    Και δυο ερωτήσεις από περιέργεια :
    Αλήθεια, έχετε σχέση με ένα από τα ονόματα που γράφονται στο δεύτερο δελτίο τύπου; Αν ναι, είστε blogger;

  11. @argos: δεν το βλέπω ως επίθεση στον Παναγιώτη, αλλά ως στρίμωγμα. Σύμβουλος του ΓΑΠ είναι, όχι τομεάρχης των ιστολόγων. Να τον βάλουμε τώρα να πάρει θέση για ένα περιστατικό στο οποίο δεν ήταν παρόν;

  12. Omadeon
    δεν υπάρχει Ιστολογική Ελίτ. Έχετε μπερδευτεί όλοι. Δεν είμαστε μια ομάδα και δεν μπορούμε να οργανωθούμε σε μια ομάδα, εκτός και αν έχουμε μπει στο blogging σαν ομάδα

  13. λ:ηρ
    Το ότι το ζητάω δεν σημαίνει ότι τον υποχρεώνει. Από την άλλη το ότι δεν είναι τομεάρχης ιστολόγων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τομέας ιστολόγων στο κόμμα, ιδιαίτερα όπως αποδεικνύεται από την εκδήλωση και τα σχόλια στα post μου, ή καταλαβαίνω κάτι λάθος;

  14. Εεεε…. όχι και δεν υπάρχει ελίτ, αγαπητέ Αργος.

    ΤΡΕΙΣ Ελληνες να συναντηθούν, οι δύο θα κάνουν κλίκα και ο ένας θα παίξει την ελίτ. ΔΕΝ βόσκω μυρμήγκια, κάαατι ξέρω… 🙂

    Οχι μόνο αναδύεται Ιστολογική Ελίτ, αλλά και μπορώ να σου φτιάξω σε λίγο και… Social Networking Graph Simulation γι’ αυτή.
    ΑΣΤΟ καλύτερα… ΑΛΛΟΥ είναι το θέμα τώρα.

  15. Το ότι το ζητάω δεν σημαίνει ότι τον υποχρεώνει.
    Από την άλλη το ότι δεν είναι τομεάρχης ιστολόγων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τομέας ιστολόγων στο κόμμα, ιδιαίτερα όπως αποδεικνύεται από την εκδήλωση και τα σχόλια στα post μου, ή καταλαβαίνω κάτι λάθος;

    Δεν υπάρχει τομέας ιστολόγων στο κόμμα? A ha ha haaaa…
    ONE LINE JOKE of Europe as a WHOLE. Pasok-dinosaur!

    Ε, ο ΣυΡιΖα έχει ΕΝΑΝ (και μάλλον τον γνωρίζω)… απλώς ΔΕΝ μπορεί να σταματήσει επίσης να δουλεύει κι έτσι… κλείνει τα σχόλια – συνήθως.
    ΞΕΒΡΑΚΩΤΑ τα κόμματα της χώρας απέναντι στα μπλογκ (πλην ελάχιστων μικρών κομμάτων). Σας πιάσανε! 🙂

  16. @argos: φυσικά δεν τον υποχρεώνεις (με την στενή έννοια του όρου) να πάρει θέση επειδή απλώς το ζητάς. Αλλά όταν ζητάς κάτι από ένα άτομο το οποίο είναι φιλότιμο και καλόκαρδο, τότε είναι σα να του βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό.

    Όσον αφορά την ελίτ: υπάρχει και δεν είναι κακό πράγμα. Αν ως ελιτ θεωρούμε μια ομάδα ανθρώπων με ικανότητες και αξιόλογο έργο, η οποία λειτουργεί και ως role model και ως group of mentors, εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα και μόνο οφέλη.

    Πρόβλημα υπάρχει όταν η ελιτ γίνεται ελεγκτικός μηχανισμός που περιορίζει αντί να διευκολύνει την ανάδειξη νέων προσπαθειών. Ούτε τον Πάνο ούτε την Ψιλικατζού έχω για τέτοιους. Πιο πολύ τους βλέπω ως ελίτ του προηγούμενου ορισμού.

  17. Εγώ θα διαφωνήσω με τον αξιότιμο Λεωνίδα (ληρ), ως προς το ΕΝΑ εκ των δύο προσώπων, που είναι ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ σοβαρής κριτικής και έχει κάνει τρομερά φάουλ, αρκετά για να προβληματίσουν πολύ κόσμο για ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το φαινόμενο του «εμποδισμού ανάδειξης νέων προσπαθειών». Τον θεωρώ επίσης ΚΑΙ πολύ επικίνδυνο, λόγω των… χαρισματικών επιρροών του σε άτομα που επηρεάζονται πολύ εύκολα, κρέμονται από τα χείλη του, και πιστεύουν 100% ΟΛΑ όσα λέει για άλλους.

    Η νέα ελίτ υπάρχει και _έχει_ καταστεί επικίνδυνη όμως, ακριβώς διότι αγνά άτομα όπως η Ψιλικατζού ΔΕΝ θα τολμήσουν ποτέ να «του την πουν», ενώ άλλα (επίσης αγνά) άτομα λογοκρίνουν μέχρι και… φιλικά αστειάκια που εκλαμβάνουν σαν επιθέσεις εναντίον του. Περισσότερα δεν θα πω εδώ όμως, διότι… σε περίπτωση μιας άδικης επίθεσης κατά του αξιόλογου και ταλαντούχου αυτού ανθρώπου, ΠΑΡΟΛΟ που έχω επανειλλημένα συκοφαντηθεί πολύ άσχημα ΚΑΙ λογοκριθεί ολοκληρωτικά από τον ίδιο, σε περίπτωση λοιπόν άδικης επίθεσης εναντίον του , είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από τις αρχές μου να πάρω το μέρος του.

    Η ελευθερία της έκφρασης ΔΕΝ είναι εύκολο πράμα. ΔΕΝ ήταν εύκολο να ανεχτώ άτομα υβριστικά στο δικό μου ιστολόγιο, ήταν ίσως υπερβολικό. Ελπίζω ότι ο argos κατανοεί το πρόβλημα και επίσης κατανοεί ότι ΔΕΝ ξεπέρασα τα όρια. Αντίθετα, όπως είπα αν διαπιστώσω άδικη ή συκοφαντική επίθεση κατά του ίδιου αυτού ανθρώπου (που μάλλον συνέβη) θα πάρω το μέρος του, έστω κι αν η κατεστημένη «νέα ηθική» λέει να «κοιτάμε τη δουλειά μας». ΔΕΝ παριστάνω ούτε τον ιππότη, ΟΥΤΕ τον… Δον Κιχώτη.

    Και όποιος θέλει ψάχνει τα παράπονά μου ΑΛΛΟΥ.

  18. Υ.Γ. Το «δεν θα τολμήσουν να του την πουν» ΔΕΝ υπονοεί φοβία ή άλλο αρνητικό κίνητρο, απλώς τα «νέα ήθη» στη μπλογκόσφαιρα…
    Λόγω ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (και απέχθειας για καυγάδες) μόνο….
    Η Ψιλικατζού ποτέ δεν ανακατεύτηκε, και -αντίθετα- δήλωσε κάποτε ότι συμπαθεί ΚΑΙ τους δυό μας. (η δήλωση την τιμά και έχει ντοκουμενταριστεί, όσο κι αν την… ξέχασε ο άλλος κύριος).

  19. Υ.Γ.2 και… μαλακιούλες κάνουμε σχεδόν όλοι, και ΠΡΩΤΟΣ από όλους στις μαλακιούλες ΚΑΙ εγώ. Δεν λέει όμως τίποτε αυτό. Το ότι έλουσε κάποιος κάποιον με κάποια «κοσμητικά επίθετα» (τα οποία ο άλλος ανταπέδωσε… γενναιόδωρα) ΔΕΝ λέει τίποτε, γιατί το ΚΟΙΝΟ μετράει, η ανάδειξη νέων προσπαθειών μετράει, η Ελευθερία είναι αυτή που διακυβεύεται, και η γενικότερη αλληλεγγύη επίσης. ΔΕΝ έχει ξεπεράσει ακόμη, αγαπητέ Λεωνίδα, το Ελληνικό διαδίκτυο, τον παλιό βρώμικο χαρακτήρα του. ΙΟμως, η νέα γενιά των ιστολόγων, των λογοτεχνών που έγιναν μπλόγκερ, είναι ΠΟΛΥ καλύτερη «φάρα» από εκείνη που έζησες κι εσύ (όπως εγώ) σε άλλα διαδικτυακά μέρη…

  20. «Λοιπόν Παναγιώτη;»
    Να μου επιτρέψεις να θεωρήσω το ερώτημά σου στο τέλος πέρα για πέρα προβοκατόρικο, αθέμιτο, και πιασάρικο.
    Ας το πάρω πρώτα από την ανάποδη: Αν δηλαδή ο Παναγιώτης γράψει ένα σχόλιο εδώ κάτω λέγοντας τα τετριμμένα ηθικολογικά (π.χ. 5 άτομα στην Καβάλα που αυτοπροσδιορίζονται ως πράσινοι μπλόγκερς δεν εκπροσωπούν το όλο πασόκ κτλ. κτλ. κτλ.) είσαι εντάξυ;
    Ας το πάρω από την καλή: Το ερώτημά σου μου έφερε στο μυαλό κάτι γερμανούς κρυφο-αντισημήτες οι οποίοι κάθε φορά που κάτι κάνει το ισραήλ βγαίνουν και θέτουν το ερώτημα: «Και ο πρόεδρος της εβραϊκής οργάνωσης της γερμανίας τί έχει να πει»;
    Έτσι και εσύ: 5 πασόκοι της Καβάλας είπαν κάτι για τα μπλογκς. Ο σύμβουλος του ΓΑΠ επί θεμάτων Social Media τί έχει να πει;
    Καταρχήν ο άνθρωπος είναι σύμβουλος, δεν είναι εκπρόσωπος. Το σύμβουλος δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι συμφωνεί και με το σύνολο των θέσεων του πασόκ ή του ΓΑΠ.
    Αλλά ακόμα και αν ήταν εκπρόσωπος δεν νομίζω να μπορούσε να απαντησεί χωρίς να γνωρίζει όλη την υπόθεση: Π.χ. δεν γίνεται ξεκάθαρο από αυτά που γράφεις αν η εκδήλωση οργανώθηκε από τη ΣΦΓΤ Καβάλας ή από μια ομάδα μελών της ΣΦΓΤ Καβάλας βάζοντας το καπέλο της στέγης.
    Πέρα από τις γελοίες (όπως τις μεταφέρεις απόψεις της μαυροφορεμένης πράσινης μπλόγκερ), αυτό για μένα έχει σημασία: άλλο εγώ και 5 φίλοι μου διοργανώνουμε μια εκδήλωση και άλλο εμείς ως ΣΦΓΤ διοργανώνουμε την ίδια εκδήλωση (άσχετο αν έχω την εντύπωση ότι η ΣΦΓΤ της Καβάλας/Ξάνθης/Δράμας δεν ενδιαφέρει περισσότερους από 100 Καβαλιώτες/Ξανθιώτες/Δραμινούς).

  21. Και για να μην παρεξηγηθώ ότι σε κατηγορώ ως αντισημήτη, με το παράδειγμά μου θέλω να πω ότι η στάση σου δείχνει ότι ψάχνεις αφορμή για να βαρέσεις το γαίδούρι, αλλά τελικά εσύ βαράς το σαμάρι.

  22. @Xberliner
    Προφανώς και δεν σε παρεξηγώ αλλά νομίζω ότι με παρεξήγησες εσύ.
    Πρώτον δεν επιτίθεμαι στον Παναγιώτη. Ζητώ να πάρει θέση γιατί :
    α) είναι σύμβουλος σε θέματα social media του ΓΑΠ και
    β) οι τύποι Αυτοπροσδιοριστήκανε ως Πράσινοι Bloggers
    αν λέγανε είμαστε ΠΑΣΟΚ ή είμαστε bloggers δεν θα απευθυνούμουνα ποτέ στον Παναγιώτη. Ο αυτοπροσδιορισμός μου λέει ότι υπάρχει μια ομάδα social media/bloggers του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και απευθύνομαι στον Παναγιώτη. Σε τελική ανάλυση ας πει ότι δεν υπαρχει κάτι τέτοιο και να τελειώνουμε.

    Δεύτερον θέλω να πιστεύω ότι ήταν 4-5 τύποι μεμονωμένοι, δεν το ξέρω όμως. Δεν τους έχει διαχωρίσει κανένας επίσημα

    Τρίτον θα έπρεπε να διαβάζεις τα links πιο προσεκτικά. Και τα δυο δελτία τύπου, και το αρχικό αλλά και το αλλαγμένο μιλάνε για εκδήλωση του ΣΦΓΤ, κάτι που κανένας από όσους σχολιάσανε δεν το αρνήθηκε.
    Αν δεν ισχύει αυτό, είναι θέμα εσωτερικό τους και σε καμμιά περίπτωση δεν επιτρέπει συμπεριφορές σαν της πράσινης κυρίας προς τους καλεσμένους τους.

    Τώρα για το αθέμιτο και πιασάρικο ερώτημά μου. Ναί φίλε μου θα είμαι εντάξει αν ο Παναγιώτης γράψει κάτι τέτοιο, αλλά πολύ περισσότερο θα είναι εντάξει ο Παναγιώτης αλλά και οι υπόλοιποι εντάξει με όλους. Θα έχουν απομονωθεί οι 5 και δεν θα αποτελούν μια πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα social media, ή όχι;

    Το ότι ζητάω να πάρει θέση ο Παναγιώτης αλλά και άλλοι bloggers έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα και με τους 5 τύπους και το ζητάω από τον Παναγιώτη γιατί και τον εκτιμώ και είναι ο μόνος που ξέρω να έχει άμεση σχέση με τα social media του ΠΑΣΟΚ

  23. Εσείς πως αυτοπροσδιοριστήκατε ως Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων;
    http://panosz/wordpress.com/2008/03/22/blogging_experience/
    (Αλλη εκδήλωση τα ίδια πρόσωπα)
    και πως πήρε ο Μασούρας τον τίτλο του εκπροσώπου των digitalrights?
    Γιατί κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας;
    Πείτε πως χρησιμοποιήσατε τη ΣΤΕΓΗ προς όφελός σας…

  24. @ ΚΙΤΣ ΜΑΝ ΚΛΑΝ
    έχεις επιλέξει να σχολιάσεις στο μόνο post που ο τίτλος του σε χαρακτηρίζει απόλυτα.

  25. Κι η επίθεση λάσπης συνεχίζεται. Ωραία’ αυτό σημαίνει ότι αυτά που γράφουμε πονάνε. Αν και δεν έχω κανένα λόγο να εξηγούμαι σε trolls, ας παίξω λίγο ακόμα, έχει πλάκα…

    Για το digitalrights.gr: δεν είναι τίτλος, προσδιορισμός είναι, και καθόλου αποκλειστικός. Είμαι ιδρυτικό μέλος κι ένα από τα λίγα εναπομείναντα ενεργά μέλη της πρωτοβουλίας. Κατά καιρούς έχουν εκφραστεί δημόσια και άλλα μέλη της ως εκπρόσωποι, όποτε χρειάστηκε να τοποθετηθούμε δημόσια.
    Στην εκδήλωση του ΔΑΡΑΣ ήμουν προσκεκλημένος ομιλητής. Δεν ανήκω στο Δίκτυο, αλλά και να ανήκα, δικαίωμά μου να εκφράζομαι πολιτικά και μέσα από τη συμμετοχή μου σε όποιους σχηματισμούς γουστάρω. Και σίγουρα δε θα περίμενε ο ντουνιάς να μάθει για την συμμετοχή μου σε πολιτικές οργανώσεις από έναν ανώνυμο λασπολόγο.
    Όσο για τη Στέγη, δεν είχα ιδέα καν ότι υπήρχε μέχρι προχτές.

    Γιατί όμως μου επιτίθεστε -τα τσιράκια των θιγμένων, να υποθέσω;- εδώ, αντί πχ. να κοπιάσετε απ’ το δικό μου blog; Μήπως επειδή σας ταιριάζει γάντι ο τίτλος, όπως λέει κι ο Argos;

  26. @argos
    [… Θα έχουν απομονωθεί οι 5… ]

    argos: – αχ Παναγιώτη μου κάνε κάτι.. Κάνε ότι σου λέω…

    fritz: Ναι βρε Παναγιώτη, κι εγώ στη Γερμανία τον ίδιο φασιστικό τρόπο χρησιμοποιούσα… για να κλείσω τα στόματα.. κάνε ότι σου λέει ο argos

  27. Τουλάχιστον fritz/Ε-CLASS E-FOR ADASTALONI/ΚΙΤΣ ΜΑΝ ΚΛΑΝ
    φρόντισε να βγαίνεις από διαφορετική ΙΡ που να μην είναι και static

  28. Αγαπητοί,
    Όπως στα blogs υπάρχει ελευθερία έκφρασης έτσι υπάρχει και στις εκδηλώσεις και τις ζωντανές συζητήσεις. Γιατί να μην μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε σοβαρός ή γελοίος να πει την άποψή του? Και βεβαίως όλοι κρίνονται και δέχονται και τις συνέπειες.
    Να ξέρετε ότι υπάρχουν διαδικασίες ώστε να υποστεί τις συνέπειες το μέλος του ΔΣ της Στέγης που θέλησε να εκμεταλλευτεί τη Στέγη για προσωπικό του συμφέρον και να απομονωθούν τα μέλη του ΔΣ της Στέγης που καπηλεύθηκαν κομματικά την προσπάθεια του Κώστα του Δεμερτζίδη (από τη Στέγη) και του Κοσμά Χαρπαντίδη (από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη) να κάνουν κάτι αξιόλογο στο μικρό χωριό μας (σ.σ. Καβάλα, για να μη μεγαλοπιανόμαστε).
    Χάρηκα που ήρθε η πράσινη blogger και μίλησε διότι έτσι αποδεικνύεται ότι ο δημόσιος προφορικός λόγος – ακόμη και όταν πρόκειται για ομιλητή που έχει iq φουντουκιού και ιδεολογία Τατιάνας με ολίγη από Τριανταφυλλόπουλο- δε μπορεί να δεχθεί moderation.
    Άρα γιατί να περιορισθεί η ελευθερία του λόγου στο Ίντερνετ και στα blogs? Αυτά προς απάντηση όσων θέλουν να μας βάλουν δερβέναγες ΚΑΙ στο Internet.
    Επίσης, θα ήθελα να ξέρω τί δουλειά έχουν τα κόμματα με τον πολιτισμό και μάλιστα με τον πολιτιστικό σύλλογο του μικρού χωριού μας? Δεν έχουν καμία σχέση μαζί μας και γι’ αυτό δεν είμαστε και συνομιλητές τους. Τώρα εάν σαν τις Κατίνες έρχονται κάθε φορά να μπλεχτούν στα πόδια μας, ξέρουμε τον τρόπο να τους στείλουμε από κει που ήρθαν. Και σε κάθε περίπτωση, αδιαφορούμε για κάθε ανθρωπάκο που θεωρεί το όνομά του λιγότερο σημαντικό από την ιδιότητα του party dog (ελληνιστί κομματόσκυλου). Και δεν υπάρχει – πιστέψτε με – μεγαλύτερη τιμωρία από την αδιαφορία.
    Ως μέλος του Δ.Σ. της Στέγης σας ευχαριστώ για τη φυσική ή διαδικτυακή παρουσία σας στην Καβάλα και τη συμμετοχή σας στη συζήτηση και σας υπόσχομαι ότι θα στηρίξουμε τον Κώστα που διοργάνωσε την εκδήλωση μαζί με τον Κοσμά (πρώην πρόεδρο της Στέγης).
    Άλλωστε σε μια Δημοκρατία ο μόνος τρόπος για να απομονωθούν τα φαύλα στοιχεία, είναι η συμμετοχή των υπολοίπων πολιτών. Κουράγιο να χουμε λοιπόν να παλεύουμε τη βλακεία…
    Κατερίνα Μάλλιου

    Υ.Γ. Ζαφείρη έχεις γίνει το νέο είδωλο στην Καβάλα στις ηλικίες 14-17.
    Το Εφηβικό Δωμάτιο της Στέγης σε περιμένει στην Καβάλα για να του φτιάξεις blog!!!

  29. «Πρώτον δεν επιτίθεμαι στον Παναγιώτη. Ζητώ να πάρει θέση γιατί :
    α) είναι σύμβουλος σε θέματα social media του ΓΑΠ και
    β) οι τύποι Αυτοπροσδιοριστήκανε ως Πράσινοι Bloggers
    αν λέγανε είμαστε ΠΑΣΟΚ ή είμαστε bloggers δεν θα απευθυνούμουνα ποτέ στον Παναγιώτη. Ο αυτοπροσδιορισμός μου λέει ότι υπάρχει μια ομάδα social media/bloggers του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και απευθύνομαι στον Παναγιώτη. Σε τελική ανάλυση ας πει ότι δεν υπαρχει κάτι τέτοιο και να τελειώνουμε.»

    Υπάρχουν κάνα δυο εκατομύρια ψηφοφόροι του πασόκ.
    Από αυτούς οι μισοί είμαι σίγουρος ότι αυτοπροσδιορίζονται ως πράσινοι, πασοκτζήδες κτλ.κτλ.
    Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων και λόγων του.
    Και φυσικά κανένα κόμμα, σύλλογος, ομάδα, δεν μπορεί να είναι ούτε υπεύθυνο ούτε να παίρνει θέση για κάθε έναν που δηλώνει φίλος, μέλος, ή οπαδός του.
    Η ευθύνη είναι ατομική και όχι συλλογική.
    Και εγώ δηλώνω μπλόγκερ-λαζοντόιτς.
    Αν δηλαδή αρχίσω να λέω μαλακίες θα πρέπει ο πρόεδρος του απόδειμου ελληνισμού να πάρει θέση και να τις καταδικάσει. Ή να βγει και να πει ότι δεν υπάρχουν λαζοντόιτς-μπλόγκερ, μόνο λαζοντόιτς-γκάσταρμπάιτα.
    Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την συλλογιστική σου και γι΄αυτό μπορεί να σε παρεξηγώ.

  30. Μάλλονεγώ φταίω, δεν μπορώ να σου εξηγήσω. Δεν ζητώ ανάληψη ευθύνης από τον Παναγιώτη, ζητώ να πάρει θέση όχι σαν blogger αλλά σαν σύμβουλος του ΓΑΠ, επαγγελματικά εννοώ.

  31. Ωραία εξελίσσεται ο διάλογος, εγώ συγχαίρω την Κατερίνα για όσα είπε, στενοχωριέμαι ΤΩΡΑ που δεν ήμουν παρών, το ήπιο κλίμα που επήλθε με ενέπνευσε, και… όπως συμβαίνει συχνά, σε ΘΕΤΙΚΕΣ συζητήσεις ακούγονται μερικές φορές και σημαντικά πράγματα, με ΠΟΛΥ ευρύτερη ισχύ.

    Κατερίνα, το εξής απόσπασμα του σχολίου σας (33) έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ συνέπειες για την σωστή συνειδητοποίηση ΚΑΙ των αυξανόμενων προβλημάτων του Ψηφιακού Λόγου, που δεν είναι λίγα, και αφορούν σχεδόν πάντα είτε διενέξεις, είτε λογοκρισίες μέσα σε συγκεκριμμένους χώρους διαλόγου.. .χωρίς λόγο. Το σχόλιό σας το κρατώ και θα σας… κατάσχω λίγο το copyright (με αναφορά πηγής φυσικά):

    Χάρηκα που ήρθε η πράσινη blogger και μίλησε διότι έτσι αποδεικνύεται ότι ο δημόσιος προφορικός λόγος – ακόμη και όταν πρόκειται για ομιλητή που έχει iq φουντουκιού και ιδεολογία Τατιάνας με ολίγη από Τριανταφυλλόπουλο- δε μπορεί να δεχθεί moderation.
    Άρα γιατί να περιορισθεί η ελευθερία του λόγου στο Ίντερνετ και στα blogs? Αυτά προς απάντηση όσων θέλουν να μας βάλουν δερβέναγες ΚΑΙ στο Internet.

    Εγώ πάντως έκανα σήμερα… κίνηση ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ σε κάποιον που θεωρώ πως φέρθηκε σαν δερβέναγας, μετά από δική του κίνηση καλής θέλησης.
    http://panikos.wordpress.com/2008/03/24/conflict-resolution-faq/
    Τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ έχουμε καταντήσει να λέμε.
    Και θα έρθει σίγουρα η μέρα, που…. εσείς οι ΕΞΩ από το διαδικτυακό διάλογο θα έρχεστε για να τον… εξυγιαίνετε, με σημαντικότατα σχόλια, όπως το προηγούμενο.

    Νάστε καλά! (κι ας λογοκρίθηκα σήμερα από κάποια αξιόλογη μπλόγκερ που.. .παρανόησε). Πάντως, αρνούμαι πλέον ΚΑΘΕ δαιμονοποίηση ΑΚΟΜΗ και της κυρίας με τα μαύρα, διότι ΔΕΝ ξέρω ακριβώς ΤΙ προηγήθηκε για να προκαλέσει την αντίδρασή της. Μπορεί να εκφράστηκε εν θερμώ. ΟΛΟΙ είμαστε ρατσιστές ΚΑΠΟΙΕΣ θερμές στιγμές… 🙂

  32. Μια και δεν είμαι blogger και δεν έχω λογαριασμό, μπορείς να δημοσιεύσεις το παρακάτω σχόλιο στο blog του κ. Χουβαρδά για να μην απορεί και εξανίσταται αδίκως ο άνθρωπος;

    «κ. Χουβαρδά,
    Ως μέλος του Δ.Σ. της Στέγης θεωρώ επιβεβλήμένο να διευκρινίσω ότι δε σας καλέσαμε προσωπικά στην εκδήλωση αλλά ότι απλώς ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της Στέγης όπως οι υπόλοιποι 150 περίπου παριστάμενοι. Σας δόθηκε ο λόγος, όπως δόθηκε και σε πολλούς από το κοινό, για να διατυπώσετε ερώτηση προς τους εισηγητές ή σχετική με τα λεγόμενα άποψη. Κάθε άλλη ερμηνεία του ρόλου που σας επιφυλάσσαμε ως διοργανωτές στην εκδήλωση και συνακόλουθα απαίτησή σας, προφανώς οφείλεται σε εσφαλμένη συνεννόηση ή υπόσχεση από μη αρμόδιους ή ενδεχομένως σε κρίση μεγαλείου που σας διακατέχει!
    Κατερίνα Μάλλιου»

  33. @argos:
    Είναι βέβαια παράλογο να ζητάς να απολογηθώ ή έστω να εξηγήσω οτιδήποτε κάνει κάποιος που συνδυάζει την ιδιότητα του blogger και του μέλους ΠΑΣΟΚ. Να μου πεις για κάτι που δήλωσε ο ΓΑΠ ή ο εκπρόσωπος τύπου, να το καταλάβω, αλλά σε αυτή την περίπτωση;

    Με δεδομένο ότι δεν ήμουν παρών ούτε παρακολούθησα την εκδήλωση, προσπάθησα πριν μιλήσω να καταλάβω. (γιατί όλο αυτό μου ακούγεται παράλογο)

    ΑΝ έχω καταλάβει σωστά, δυτυχώς υπήρχε μία πολιτική-κομματική διαμάχη που ξεκινούσε πολύ πριν την εκδήλωση και δυστυχώς όσοι την παρακολούθησαν βρέθηκαν στην μέση της χωρίς να καταλάβουν τί γίενται. Θεωρώ πολύ άκομψο (το λιγότερο) το ότι έγινε επίθεση στην Κωσταντίνα για την οποία έχω εκφράσει πολλές φορές την βαθιά εκτίμησή μου.

    Για την ουσία του θέματος, όπως την αντιλαμβάνομαι, θα κάνω ξεχωριστό ποστ όταν τα βάλω κάτω σωστά. (για το θέμα των χρημάτων κ.α.)

    Και, Argos, με την εκτίμηση που έχω και σε εσένα, θεωρώ το πόστ σου ελαφρά προβοκατόρικο σε ότι με αφορά… Ειδικά, όταν το ερώτημα στο οποίο ζητάς να πάρω θέση είναι τελικά «αν η Κωσταντίνα είναι κακομοίρα» -ντρέπομαι και που το γράφω.

  34. Παναγιώτη εγώ έχω καλυφθεί από την απάντησή σου.
    Το ερώτημά μου για την Κωσταντίνα είναι ρητορικό, προφανώς και ξέρω την άποψή σου επι του θέματος. Στα σχόλια πιο πάνω έχω εξηγήσει ότι δεν ζητώ να απολογηθείς, αλλά να πάρεις θέση. Είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.
    Όταν κάποιοι σε μια εκδήλωση δηλώνουν ότι είναι πράσινοι bloggers, του ΠΑΣΟΚ, εκείνη την στιγμή, στα μάτια μου εκπροσωπούν το κόμμα και κατ’ επέκταση τον αρχηγό του. Ζήτησα να πάρεις, επαγγελματικά θέση, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Δεν γίνεται Παναγιώτη να μην σπάσουν αυγά σε μια τέτοια ομελέττα. Οι κύριοι/ες προβάλλανε κομματική ιδιότητα μαζί μ’ αυτή του blogger και προχωρήσανε σε μια αήθη επίθεση σε ένα άτομο που και εκτιμώ και εκτιμάς. Η επίθεση λοιπόν, ως την στιγμή του σχολίου σου, στα δικά μου μάτια, είναι συντεταγμένη κομματική επίθεση και γραμμή.
    Αυτό ζήτησα να ξεκαθαρίσεις, ούτε ευθύνες γύρεψα από σένα και ούτε, όπως δεν έχω και το δικαίωμα, σε κατηγορώ για κάτι.
    Δεν κάνω καμμία προβοκατόρικη ενέργεια εναντίον ανθρώπου που έχουμε μοιραστεί αγώνες αλλά και κρασί. Δεν μετέρχομαι τέτοιων μεθόδων.

  35. @argos
    Νομίζω ότι υπερεκτιμάς την κατάσταση.
    5 (πιθανόν) πρασινοφρουροί που ζουν ακόμα στη δεκαετία του 80, μπήκαν σε μια εκδήλωση της ΣΦΓΤ της Καβάλας (φέξε μου και γλύστρησα δηλαδή) και είπαν ότι είναι πράσινοι μπλόγκερ. Την ύπαρξη της ΣΦΓΤ Καβάλας είμαι σίγουρος ότι την αγνοεί το 99% των κατοίκων της Καβάλας (και λίγο έβαλα). Οι πράσινοι μπλόγκερ, είμαι πάλι σίγουρος ότι δεν είναι τίποτε παραπάνω από 4-5 κομματόσκυλα της περιοχής την ύπαρξη των οποίων πέρα από τον αρχηγό, τομεάρχη, πως-διάολο-τον-λένε του πασόκ της Καβάλας την αγνοούν οι πάντες. Και το να υπάρχει «συντεταγμένη κομματική επίθεση και γραμμή» σε μια εκδήλωση για τα μπλογκς που δεν πρόκειται κομματικά να επηρεάσει ούτε μισό ψήφο είναι καραθεωρία καρασυνομωσίας από αυτές που βγάζει ο Χαρδαβέλλας.
    Και το να πάρει επίσημα θέση κάποιος από το πασόκ για αυτή την περίπτωση δεν είναι «σπάσιμο αυγών» αλλά σπάσιμο αρχιδιών (άλλα αυγά πρέπει να σπάσει και πιο σοβαρές συγκρούσει πρέπει να επειδιώξει το πασόκ και το κάθε πασόκ).

  36. Παιδιά, μου επιτρέπετε να πεταχτώ κι εγώ σαν την πορδή;

    Δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω κι ούτε με αφορά τι ακριβώς είναι η «Στέγη», δε γνωρίζω κανένα από τα μέλη του Δ.Σ. και τους υποτιθέμενους «πράσινους» μπλόγκερς της Μακεδονίας και της Θράκης, και δε μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά ότι ο Αστέρης, ο Μασούρας και ο Oneiros (που κατά βάθος είναι όλοι τους το ίδιο πρόσωπο) δεν έχουν πυριτίδα. Αν αυτό είναι το κριτήριο, την επόμενη φορά να καλέσουν πράσινες κομμώτριες για να μιλήσουν για το blogging.

    Αυτό που ξέρω είναι ότι τόσο ο Πάνος όσο και η Κωνσταντίνα είναι δύο εξαιρετικά πετυχημένοι bloggers (από πλευράς επισκεψιμότητας, εισερχόμενων συνδέσμων, συγγραφικής δραστηριότητας, ποιότητας, ήθους και επιρροής στη μπλογκόσφαιρα αλλά και στην κοινωνία) , τους οποίους κανένας ανύπαρκτος κομπλεξικός δεν δικαιούται να προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα κι αν διαφωνεί με αυτά που γράφουν ή με αυτά που επιλέγουν να ψηφίσουν.

    Ούτε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δέχομαι ότι πρέπει να υπογράψει κάποιος για να συμμετάσχει σε μία ανοιχτή συζήτηση για τα blogs, ούτε να περιορίζει τη θεματολογία του σε τοπικά προβλήματα και αρχαιρεσίες συλλόγων, ούτε τίποτα τέτοιο. Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι οι προαναφερθέντες (ή οποιοσδήποτε άλλος blogger) πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιερά τέρατα και να τους προσκυνάει ο κόσμος. Είμαι σίγουρος όμως ότι οι συγκεκριμένοι αποκλείεται να έδωσαν λαβή για να δεχτούν μια τέτοια κριτική. Στο κάτω-κάτω, η όλη εκδήλωση υποτίθεται πως έγινε με αφορμή την «εμπειρία του blogging». Αν ήταν μια εκδήλωση για το πώς το ΠΑΣΟΚ (ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα) θα κυριαρχήσει στην ελληνόφωνη μπλογκόσφαιρα, πάω στοίχημα ότι ούτε ο Πάνος ούτε η Κωνσταντίνα θα αποδέχονταν την πρόσκληση.

    Όσον αφορά την ελαφρώς προβοκατόρικη φράση προς τον Vrypan, δεν την θεωρώ καθόλου άστοχη. Ναι μεν δε μπορεί ο άνθρωπος να απολογηθεί για τις καφρίλες τοπικών κομματόσκυλων (που μόνο ζημιά κάνουν στην παράταξη τους με τέτοιες ενέργειες), ωστόσο παραμένει στενός συνεργάτης του ΓΑΠ σε θέματα διαδικτυακής επικοινωνίας και άρα καθ’ ύλην αρμόδιος να πάρει θέση επί του ζητήματος που προέκυψε. Προς τιμήν του, το έκανε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

    Υ.Γ. Ακόμα κι αν πληρώνονταν οι προσκεκλημένοι bloggers για να μιλήσουν, δεν το βρίσκω καθόλου μεμπτό. Το έχουν κερδίσει – σε αντίθεση με τους στενόμυαλους επικριτές τους που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑