Η πράσινη διανόηση της Καβάλας

zaf.jpg

Δεν δίνετε συχνά η ευκαιρία να δει κανείς 2 δημοφιλείς blogger, μαζί, να συζητάνε για την αγαπημένη ασχολία τους. Πολύ περισσότερο δε όταν ο ένας από Θεσσαλονίκη και η άλλη από Αθήνα συναντιώνται στην Καβάλα και με την χρήση του Ίντερνετ και web 2.0 υπηρεσιών, αποδεικνύουν πόσο μικρός είναι ο κόσμος.

Τα της εκδήλωσης θα τα γράψω για την «Θεσσαλονίκη» και θα τα αναδημοσιεύσω την Δευτέρα εδώ. Αυτά που δεν μπορώ να γράψω είναι η «εκδρομη» με τον Αστέρη και τον Φιλώτα αλλά και η συζήτηση με την Κωσταντίνα και τον Τάσο. Ίσως καλύτερα έτσι.

Το χειρότερο κομμάτι της καταπληκτικής, από πολλές απόψεις εκδήλωσης, ήταν το τέλος όπου κάποιοι που αυτοπροσδιορισθήκανε «πράσινοι» bloggers και που από πληροφορίες που πήρα θεωρούν τους εαυτούς τους διανόηση του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, κατηγορήσανε την Κωσταντίνα ότι βγάζει λεφτά από αυτό που κάνει. Θεωρήσανε επίσης ότι είναι μεγάλη κατάντια όταν μια κακομοίρα, χωρίς μόρφωση και υπόβαθρο, βγάζει βιβλίο.

Η ρατσιστική αυτή επίθεση δυστυχώς έγινε προσχεδιασμένα μια και τις προηγούμενες μέρες, αυτοί οι ίδιοι «προοδευτικοί» διανοητές προσπαθήσανε με αλλαγμένο δελτίο τύπου να καπελώσουνε την συζήτηση. Το μόνο που κατάλαβα ότι καταφέρανε ήταν να παρέμβει ένας απίθανος τύπος που ξεκίνησε λέγοντας » είχα από το 2004 blog αλλά έγραψε πολύ αργότερα σ’ αυτό γιατί διάβαζα στην αρχή», ναι καλά.

Δεν αξίζουν τον κόπο οι γελοιοί και ελπίζω να βρεθεί κανένας να τους μαζέψει, που νομίζουν ότι προωθούν το κόμμα τους με τέτοιες μαλακίες .

94 σκέψεις σχετικά με το “Η πράσινη διανόηση της Καβάλας

  1. Ε ρε και να μουν από μια γωνιά να καμαρώσω την Καβαλιώτικη διανόηση — ναι αυτή που αν δεν πάρει πρόσκληση (με δωρέαν είσοδο) δεν πατάει ούτε στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Ε ρε και να μουν από κοντά να δώσω από δυο φάσκελα στον bloggerά του 2004… Ακούς εκεί διάβαζε στην αρχή!

    Ας είχε είσοδο έστω και 1 ευρώ η εκδήλωση και θα σου λεγα αν θα’ρχοταν η διανόηση να πουλήσει μούρη.

    Κατηγορήσαν την ψιλικατζού που έβγαλε χρήματα. Λες το να βγάζει κανείς χρήματα στην Ελλάδα σήμερα με τον κόπο του και την πένα του είναι έγκλημα. Και να διαμαρτύρεται η «διανόηση» επειδή μια γυναίκα έγραψε βιβλίο και έβγαλε κάποια χρήματα απ’ αυτό!

    Δεν θα την γλύτωνα την έργω εξύβριση αν ήμουν παρών στην εκδήλωση. Άσε δηλαδή που αν καθόμουν δίπλα στον Αστέρη θα τα ρίχναμε τέσσερα-τέσσερα τα φάσκελα προς τη διανόηση της ψαροκασέλας.

  2. Ο έρωτας και το παραγοντιλίκι δεν κρύβονται.

    Τη στιγμή που βγήκε ο τύπος ήταν η στιγμή που έκλεισε το stream. Λίγο πολύ ξέραμε όλοι τι θα ακολούθησει, έτσι δεν είναι; Γλυψίματα, πεζά σχόλια, τι ωραία που τα λέτε κύριε τέτοιε μου, συμφωνώ αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου, αξίζει τον κόπο και άλλα τέτοια ευτράπελα.

    Πάντα μας φοβίζει ένα μέσο που δεν κατανοούμε. Πάντα μας φοβίζει η έλλειψη ελέγχου, ε; Ευτυχώς εδώ το σύστημα είναι φτιαγμένο για να είναι άναρχο.

    Τις καλημέρες μου

  3. Έχω δει πολλoύς «διανοούμενους» να ξύνουν τη πυτιρίδα τους αυτή τη φορα τους είδα και LIVE στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    Ο Αστέρης, ο Μασούρας και ο Άργος κι αυτοί που δεν συγκράτησες… αφού φαγαν ήπιαν και τον Μαρξ δόξασαν.. μήπως έπρεπε να πληρώσουν και το λογαριασμό; Η μήπως ο Dermes που τους φιλοξένησε δωρεάν έπρεπε και να τους ταίσει;
    Χαραμοφάηδες, αμακατζήδες χαχα!!! Εξαιρούνται οι ομιλητές, εννοείται..
    Συμφωνώ την επόμενη φορά πρέπει να μπει εισιτήριο για να πληρωθούν τα…σπασμένα.

    Φιλούρες..

  4. Όσο για τον κομματικο χαρακτήρα της εκδήλωσης μπορείτε να διαβάσετε στο tehnokrati . metablog…gr ..

    » Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή σε μια προσπάθεια από το να βλέπεις ότι ενέπνευσε ανθρώπους και τους έβαλε σε τροχιά να προσπαθήσουν να την αναπαράγουν. Μιλάω για την ζωντανή ιντερνετική συνέντευξη Τσίπρα που είναι πια αρχαία ιστορία, που έδωσε όμως στον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και στους Καβαλιώτες bloggers την ιδέα να διοργανώσουν μια εκδήλωση με θέμα “την εμπειρία του blogging” με ομιλητές την Κωνσταντίνα Δελημήτρου (aka Ψιλικατζού) και τον Πάνο Ζέρβα ( Η Καλύβα ψηλά στο βουνό). »

    Δηλαδή όλη η Ελλλάδα περίμενε τον Τσίπρα να κάνει κατι και όλοι να τον μιμηθουν..

    Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει..!

  5. @Strawberry Juice,
    Ο Αστέρης κι ο Μασούρας είναι το ίδιο πρόσωπο, ήτοι εγώ. Στην Καβάλα φτάσαμε απρογραμμάτιστα τρεις φίλοι με δανεικό ΙΧ και δική μας βενζίνη, στην εκδήλωση παραστήκαμε σαν θεατές και δεν το διαφημίσαμε προκαταβολικά, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους’ προσωπικά ζήτησα το λόγο και έκανα παρέμβαση στη συζήτηση, όπως και πολλοί παριστάμενοι στην αίθουσα’ κι απ’ την ταβέρνα περάσαμε για μισή ώρα πριν διαλύσει το τραπέζι, κυρίως για να πούμε μιά κουβέντα με την Κωνσταντίνα και τον Τάσο που κατασυμπαθήσαμε και τον Πάνο με τον οποίο είχαμε καιρό να τα πούμε. Αν σε ενόχλησε που ήπια 3 γουλιές τσίπουρο και έφαγα 3 μπουκιές απ’ ότι περίσσεψε όσο τα λέγαμε με τα παιδιά, guilty as charged, κι έλα από τη Θεσσαλονίκη να σου τα πλερώσω.
    Ενοχλεί η ειλικρινής κριτική, αλλά ουδέν κρυπτόν υπό το internet: το streaming της εκδήλωσης το είδαν πολλοί και βγάλανε τα συμπεράσματά τους για τις παρεμβάσεις της πράσινης διανόησης.

    (Btw, δεν έχω πιτυρίδα, ελπίζω να μη σε χαλάει…)

  6. Αν ο Dermes ήθελε, (δίότι ναι μεν ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία αλλά ότι έκανε το έκανε υπό την ομπρέλα της Στέγης) στο πάνελ των ομιλητων θα ήταν και οι «παρολίγον» διαφημιζόμενοι τους οποίους και «αποδιαφήμισε» (new term) χωρίς να συνενοηθεί με κανέναν. Η δημοσίευση έγινε την Κυριακή χωρίς όμως να ρωτήσει το Δ.Σ. αν θέλει κι άλλους ομιλητές.

    Κι ίσως αν ήταν και οι ανωτέρω ομιλητές, τότε δεν θα χρειαζόταν να αφαιρέσει φασιστικά το μικρόφωνο από τον έναν εξ αυτούς, και θα ερχόταν και ο άλλος να μιλήσει, και θα γέμιζε κόσμο η αίθουσα, θα δινόταν με μεγαλύτερη προσοχή η συνέντευξη τύπου πολύ νωρίτερα και θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία και δημοσιότητα η όλη εκδήλωση και μάλιστα χωρίς παρατράγουδα.

    Όταν είναι προφανές τι αποκρύπτει η όλη διαδικασία φυσικό είναι να υπάρξουν αντιδράσεις.

  7. Ήξερα μια γρια στην πόλη μου που την έλεγαν Αιδόνη. Είχε να πλυθεί κατι αιώνες. Πήγαινε ακάλεστη σε γάμους και βαφτίσια, κι όταν έφευγε στο τέλος με τη μπομπονιερα στο χέρι τους έλεγε «και του χρόνου»

    Καλά κρασιά !

  8. Χτύπησε ο youtube-κράτης Δρούλιας και το δικό σας BLOG?
    WOW

    Ναι, μη ξεχάσετε να πάτε στο Paltalk να τον ακούσετε..

    Νομίζω πως με δική του ήταν η πρώτη ιντερνετική LIVE συνδιάσκεψη πάντως… κι όχι του Τσίπρα..

    χαχα!

  9. @Strawberry Juice
    Επειδή ακριβώς είχα σκοπό να γράψω ότι έγραψα δεν πήγα να φάω και όταν πήγα δεν πήρα τίποτα για να μην έχω να δώσω λόγο σε τύπους σαν και σένα. Δεν ξέρω με ποιές άπλυτες έκανες παρέα στο χωριό σου, πάντως στο δικό μου πλενόμασταν. Όσο για την πιτυρίδα, γελοίε τύπε, αν με είχες δει και με ήξερες θα έβλεπες ότι είναι το μόνο από το οποίο στα σίγουρα δεν «πάσχω»
    Προφανώς δεν ήσουν εκεί.
    Το μικρόφωνο καλά έκανε και το πήρε από το χέρι του τύπου που δεν ήταν να μιλήσει γιατί ούτε blogger ήταν ούτε ήξερε τι έλεγε.
    Έχετε μπερδέψει όλοι σας την πούτσα με την βούρτσα.
    Μια εκδήλωση, ΗΛΙΘΙΕ, με καλεσμένο τον Πάνο Ζέρβα που κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους, δεν μπορεί να είναι του Τσίπρα ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ. Αν με την βλακεία σας νομίσατε ότι ανατρέψατε ύπουλη προσπάθεια του Τσίπρα να διαβρώσει τους καβαλιώτες και καταφέρατε να μαζέψετε ψήφους, τότε τι να πω, γυρίστε στην τρύπα σας.

  10. Δεν μου αρέσει να βγάζω τα οικογενειακά μας στην φόρα, αλλά αφού επιμένεις θα γίνει. Το μόνο που έχω να πω προς το παρών είναι ότι στο τραπέζι η Πρόεδρος του ΣΦΓΤ Καβάλας κυρία Βυζοβίτη, επέμενε να μην πληρώσει κανένας, παρότι όλοι προθυμοποιηθήκαν να συνεισφέρουν. Αυτά ήταν και τα μοναδικά χρήματα που στοίχισε στον ΣΦΓΤ Καβάλας αυτή η εκδήλωση. Ζητώ συγνώμη από τον οικοδεσπότη. Για τα υπόλοιπα εν καιρώ…

  11. Καλά έχασα επεισόδια που έκλεισα το stream. Είχε νταβαντούρι η υπόθεση.

    Αφήστε τους να μιλήσουν να φανερώσουν την άγνοιά τους.

    Αυτά γίνονται πάντα. Ορεξάτοι άνθρωποι βαριούνται τις αλλεπάλληλες επιθέσεις από ανίδεους και τα παρατάνε. Αυτή τη φορά δεν θα σας γίνει το χατίρι.

    @oneiros
    Δεν καταλαβαίνω γιατί απολογείστε για το αν φάγατε και κανένα μεζεδάκι. Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο χωριό μου ειθισται να στρώνεται τραπέζι για τους καλεσμένους με έξοδα του εκάστοτε συλλόγου. Εκτός αν είναι γάιδαροι οι οικοδεσπότες και οργανώνουν εκδηλώσεις με ξένα κόλυβα για να φάνε οι ίδιοι τους.

  12. Αυτή τη νοοτροπία έχουμε να αντομετωπίσουμε, φίλοι Άργε, Όνειρε, Αστέρη και Μασούρα (sic). 😉
    Αυτό που πρέπει να περάσουμε, είναι όχι τις βρισιές ως απάντηση (αν και τα νεύρα του καθενός μας έχουν όρια και μπορώ να καταλάβω την αντίδραση του οικοδεσπότη), αλλά αξίες όπως η εμπιστοσύνη απέναντι στους άλλους και η αυτοεκτίμηση. Το ζήτημα είναι πολιτικό.
    Ειλικρινά, το συναντάω όποτε αντιμετωπίζω όλες αυτές τις «αγροτοποιμενικές ιδιοσυγκρασίες» – που λέει και ο Ράμφος – και έρχομαι κι εγώ στα όριά μου. Από την άλλη, αν ακολουθήσουν τις συνήθεις συμβουλές που τους δίνονται αυτοί οι άνθρωποι, του στυλ: «Άνοιξε κανένα βιβλίο πριν ανοίξεις το στόμα σου και πετάξεις τα τούβλα», τότε πολύ φοβάμαι ότι θα ανοίξουν κάτι βιβλία όπως αυτά που πουλάει ο Λιακόπουλος. Οπότε, μόνον χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση με τη χρήση των όποιων συμβουλών. Δεν γίνεται διάλογος (κανόνας #1).
    Συνεπώς, το μόνο που μένει να γίνεται, είναι ακόμα πιο δυναμικές παρεμβάσεις, ακόμα περισσότερες ομιλίες. Μέχρι να μην τους είναι ξένες άλλου τύπου οργανώσεις, πέραν των μαφιόζικων που επικρατούν στην επαρχία.

  13. Ο θυμός είναι δείγμα ενοχής..
    Μήπως ο τεχνοκράτι ήταν στη συγκέντρωση και τα γράφω σ΄ αλλουνού τα blog?
    Εσύ ήσουν εκεί, εσύ σχολιάζεις κι εγώ αντιπαρατείθεμαι και λέω τα πράγματα όπως έγιναν και όπως τα διαβάζω στο διαδίκτυο.

    Ωραία είμαι γελοίος, έκανα παρέα με άπλυτες, ηλίθιος και ανεγκέφαλος κι έχω μπερδέψει την πούτσα με τη βούρτσα….

    Κι εσύ τι είσαι δηλαδή; Για πες μας..

    Καλά που δεν φέρανε ομιλητές σαν εσένα..

    Επειδή καταλαβαίνω πως γνωρίζεις μόνο απο το WordPress σε προκαλώ να κάνεις μια έρευνα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και θα ανακαλύψεις ποιος είναι Blogger και ποιος όχι. Νομίζω πως θα αναρωτηθείς μετά για το τι είσαι.. Πήρες έναν Τίτλο επιτέλους και κάτι τρέχει στα γύφτικα..

    Όσο για τον Κύριο Ζέρβα κράτησε τη θέση του και πολύ σωστά έκανε κάτι που δεν κάναν κάποιοι άλλοι

  14. @Dermes
    Η κυρία Βυζοβίτη και προς τιμή της όταν είδε πως έφυγαν ήδη οι μισοί τί ήθελες να κάνει;
    Να τους κυνηγάει από πίσω;
    Στο χωριό μας όλοι είναι καλοδεχουμενοι και φιλόξενοι είμαστε αλλά ως ένα σημείο
    Σου υπενθυμίζω τι έγινε στη Βασιλόπιτα. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει και η Στέγη πλήρωσε τα σπασμένα.

  15. Οι συγκεκριμένοι που κατηγόρησες για τζαμπατζήδες έφυγαν τελευταίοι. Η κυρία Ζωή ρωτήθηκε από τους πρώτους που έφυγαν (την κυρία Γεωργία και την παρέα της) που μάλιστα έκανε φασαρία στην προσπάθεια της να πληρώσει. Είναι γελοίο να ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα. Προσβάλουμε την Στέγη, την πόλη μας, τους καλεσμένους μας και τους εαυτούς μας. Σε παρακαλώ σταμάτα το.

  16. @dermes
    Για όλους ήταν το σχόλιο ειδικά γι αυτούς που δεν συγκράτησε…
    και η πυτιρίδα ήταν για τον τύπο με το πολύ μαλλί..
    Ίσως έπρεπε να γράψω για «φωλιά για πουλιά…» Όρα φώτο στην αρχική σελίδα…

  17. @Strawberry
    Ενοχή γιατί; Κατηγορούμε για κάτι και δεν το πήρα είδηση;
    Κατά παραδοχή σου δεν ήσουν εκεί. Αναφέρεσαι σε κάποιον τεχνοκράτι και δεν έχεις δώσει ένα link. Χρειάζεσαι βοήθεια; Δοκίμασε την εντολή a href
    Εγώ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου είμαι
    ‘Έχω δει πολλoύς “διανοούμενους” να ξύνουν τη πυτιρίδα τους αυτή τη φορα τους είδα και LIVE στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    Ο Αστέρης, ο Μασούρας και ο Άργος κι αυτοί που δεν συγκράτησες… αφού φαγαν ήπιαν και τον Μαρξ δόξασαν..»
    Μαρξιστής με πιτυρίδα δηλαδή
    Βλέπω μια ρατσιστική διάθεση και από την δική σου μεριά;
    Το ότι φέρανε ομιλητές πολιτισμένους όπως ο Πάνος και η Κωσταντίνα, ασφαλώς και είναι ευτύχημα γιατί εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να είμαι τόσο ευγενικός στους ρατσιστές φίλους σου.
    Το τι καταλαβαίνεις είναι πασιφανές Το τι ξέρω εγω από την άλλη, όχι.
    Δεν έχω κανένα τίτλο, τίτλους μαζεύουν οι εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό τους. Όσο για τον κ. Ζέρβα τώρα που τον έμαθες αλλάζεις και στάση.
    get a life

  18. @vegasthedog, κανονικά δεν πρέπει να ενδίδω σε κακοήθεις και εκ του πονηρού προκλήσεις, πόσο μάλλον να δίνω λογαριασμό (pun intended) για τέτοια θέματα. Απάντησα όμως στο πνεύμα της διαφάνειας, που αποτελεί βασικό τμήμα της πραγματικής αυτορρύθμισης των blogs και είναι η μόνη άμυνα απέναντι στα trolls. Πάντως, όπως είπα, δεν ήμουν καλεσμένος στην εκδήλωση’ πήγα για να την παρακολουθήσω και να δω παλιούς φίλους, και συνάντησα και νέους. Οι οικοδεσπότες ήταν πολύ ευγενικοί κι η υπόλοιπη εκδήλωση επιτυχημένη και θετική, αν εξαιρέσουμε την παρέμβαση της ..ελίτ διανόησης.

    Αυτά γίνονται πάντα. Ορεξάτοι άνθρωποι βαριούνται τις αλλεπάλληλες επιθέσεις από ανίδεους και τα παρατάνε. Αυτή τη φορά δεν θα σας γίνει το χατίρι.
    Έτσι ακριβώς.

    @Exiled, διάλογος πάντα γίνεται, αλλά διατηρούμε και το δικαίωμα να αμυνόμαστε στην κακοήθεια. Είναι όντως πολύ δύσκολο να παραμένεις μετριοπαθής σ’ αυτή τη χώρα, αλλά κάποιοι πρέπει να το κάνουν. Όπως λες και συ, αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερος, δυνατός και καθαρός, θετικός (διά)λογος.

  19. bioannis, κι εμένα, και γενικά μ’ ενοχλεί η μονοπώληση των χρωμάτων από κόμματα, αλλά όπως ειπώθηκε ήταν αυτοπροσδιοριζόμενοι.

  20. Τι να κάνουμε παιδιά… Η μπλογκόσφαιρα είναι αναρχική, δεν αναγνωρίζει ούτε τίτλους ούτε εξουσίες, αυτό που μετράει είναι το να έχεις κάτι να πεις. Αν μέχρι τώρα δεν το καταλάβατε, πρόβλημά σας.

    Η αναπαραγωγή των αερολογιών του ΓΑΠ μέσω ιστολογίου, αλλά και η ευθιξία Βενιζέλου ενάντια σε αυτούς που αμφισβήτησαν την …ελληνικότητά του, πολύ μεγαλύτερη σχέση έχουν με την «κακομοιριά» και σχεδόν καμιά σχέση με το πολιτικό «δια ταύτα»…

  21. Ονομάζομαι Κώστας Δεμερτζίδης, και είμαι μέλος της ομάδας των ανθρώπων που στήσανε την εκδήλωση. Είχα επιλέξει να μην δημοσιοποιήσω τα στοιχειά μου, ούτε ως blogger, ούτε το ονοματεπώνυμο μου σε σχέση με αυτή την εκδήλωση, αλλά η συμπεριφορά κάποιων πράσινων ‘συνεργατών’ μου στη ΣΦΓΤ Καβάλας με αναγκάζει να το κάνω. Υπάρχουν πολλά που θέλω και οφείλω να πω για το παρασκήνιο και την ‘ουρά’ της εκδήλωσης, αλλά αντίθετα με άλλους, θεωρώ ότι δεν πρέπει να το κάνω πριν την σύγκληση του ΔΣ του ΣΦΓΤ Καβάλας και πριν να ενημερώσω τα υπόλοιπα μέλη για το τι παίχτηκε. Δεσμεύομαι ότι θα το κάνω μετά την Τετάρτη. Παρακαλώ τους ‘συνεργάτες’ να μην με αναγκάσουν με την συμπεριφορά τους να το κάνω νωρίτερα.

  22. @ DERMES
    Απο την στιγμή που παίρνεις πρωτοβουλία για την εκδήλωση μόνος, τότε να συνεχίσεις μόνος και μην κρύβεσαι πίσω απο την ΣΦΓΤ. Μας κάλεσαν απο το συμβούλιο της Στέγης σαν bloggers Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά ανεβοκαταβάσματος του δελτίου τύπου στο blog οι δημοκρατικοί καλεσμένοι μας πήραν και το μικρόφωνο απο τα χέρια. Αμφισβητήθηκε το πανελ γιατί ενώ δεν είχαν καμμία τεχνική γνώση για τα blogs θεώρησαν τους ευατούς τους αυθεντίες και έπρεπε να απαντούν σε όλα τα σχόλια. Μας αφαιρείτε το δικαίωμα της κριτικής και της αμφισβήτησης; Τι είδους Δημοκρατία είναι αυτή;

  23. Τι να κάνουμε παιδιά… Η μπλογκόσφαιρα είναι αναρχική, δεν αναγνωρίζει ούτε τίτλους ούτε εξουσίες, αυτό που μετράει είναι το να έχεις κάτι να πεις. Αν μέχρι τώρα δεν το καταλάβατε, πρόβλημά σας.

    Αναρχική θα ήταν η μπλογκόσφαιρα αν μπορούσε να ΘΕΣΠΙΣΕΙ τις αρετές της, χωρίς νόμους, με την αξία της, με αξιοκρατία, και με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αναγνώριση όσων «έχουν κάτι να πουν».

    ΤΙ σας κάνει να νομίζετε ότι στη… χαλασμένη Ελληνική κοινωνία, που πάντα περιθωριιοποιεί ή διώκει όσους ΕΧΟΥΝ κάτι να πουν, η μπλογκόσφαιρα αποτελεί (ή θα αποτελέσει) ΕΞΑΙΡΕΣΗ;

    Με αυτό δεν κριτικάρω την εκδήλωση, ίσα-ίσα θα εξέφραζα και την (αχρείαστη) συμπαράστασή μου σε όποιον από τους ομιλητές αντιμετώπιζε άδικη επίθεση, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από προσωπικές μου συμπάθειες και αντιπάθειες (συμπαθώ τον ένα και αντιπαθώ τον άλλον, ΔΕΝ έχει σημασία αυτό)…

    ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΕΤΕΣ, ή απλώς μεθάτε, με την αλαζονεία του «καλύτερου» που… όλοι οι άλλοι είναι οι «κακοί», τα παράσιτα και τα τρολ? (το «εσείς» είναι ΡΗΤΟΡΙΚΟ, απευθύνεται στο ΚΟΙΝΟ).

    ΜΠΡΑΒΟ και εις ανώτερα πάντως, να θυμάστε ότι στην ποιότητα πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

  24. Ενημερωθείτε για τη ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΥΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και καταχρηστική απoλυσή μου από την εργοδοσία της ΓΣΕΕ. Υπεξαιρώντας την αποζημίωση μου τα ασφαλιστικά και άλλα Δικαιώματά μου για εργασία 18 ΧΡΟΝΩΝ ! Με εκβίαζε με ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ με ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ επειδή προσέφυγα δικαστικά κατά της ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ οι εργασιακές σχέσεις είναι απλές αστικές συμβάσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ! Ενημερώστε φίλους και γνωστούς για το Blog μου http://apasxolisi.wordpress.com

  25. Υ.Γ. επεξηγώ με… απόσπασμα Καστοριάδη
    Κ:
    -Ο ελληνικός λαός δεν μπόρεσε έως τώρα να δημιουργήσει μια στοιχειώδη πολιτική κοινωνία. Μια πολιτική κοινωνία, στην οποία, ως ένα μίνιμουμ, να θεσμισθούν και να κατοχυρωθούν στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα τόσο των ατόμων όσο και των συλλογικοτήτων.

    Δημοσιογράφος:
    -Θέλετε να πείτε ότι -αντιθέτως- σε άλλες χώρες, στη Δυτική Ευρώπη…

    Καστοριάδης:
    -Εκεί, αυτό έγινε! Ο μακαρίτης ο Γιώργος Καρτάλης έλεγε κάνοντας μου καζούρα στο Παρίσι το 1956: «Κορνήλιε, ξεχνάς ότι στην Ελλάδα δεν έγινε Γαλλική Επανάσταση». Πράγματι, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει εποχή που ο λαός να έχει επιβάλει, έστω και στοιχειωδώς, τα δικαιώματα του.
    Και η ευθύνη, για την οποία μίλησα, εκφράζεται με την ανευθυνότητα της παροιμιώδους φράσης: «εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;».
    -Ναι, κύριε, εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο, στον χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι.

    (και στη ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΣΗΣ – συμπληρώνω εγώ…)

  26. ΛΟΙΠΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ, ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΕΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΣ ΕΣΥ. Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΛΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ, ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ, ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΙ BLOGGERS ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΝΑΙ ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΤΕΓΗ ΘΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΤΣΟΒΡΑΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΥΠΟΓΟΝΟΥ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. TO BLOGGING ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ,ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΩ ΥΨΗΛΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ Η ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΕΊΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΟΙ BLOGGERS ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ, ΣΟΥ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΛΑ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.ΑΥΤΗ ΕΊΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ BLOGGERS, ΕΣΥ ΘΑ ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ INTERNET. KAI NA ΞΕΡΕΣΙ ΟΤΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.ΒΥΖΟΒΙΤΗ ΖΩΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κ.ΤΖΑΡΤΑ ΖΩΗ. ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΠΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ.

  27. Φίλε Πασόκε μου,

    κοίτα να δεις, όλα καλά και σεβαστά, ΕΜΕΙΣ δημιουργούμε το σωστό διάλογο και τη δημοκρατικότητα του ίδιου του διαλόγου, αλλά εγώ… σαν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ (διότι αντιπαθώ τον ένα εκ των ομιλητών αλλά συμπαθώ τον άλλον και για άλλους λόγους) ΔΕΝ βρίσκω σωστή τη διατύπωσή σου, στο εξής σημείο

    «ΝΑΙ ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΤΕΓΗ ΘΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΤΣΟΒΡΑΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΥΠΟΓΟΝΟΥ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΠΟΤΕ.»

    Γιατί διαφωνώ μαζί σου φίλε;
    1) διότι τα ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ «καλτσόβρακο» ή «ψιλικατζού» ΔΕΝ λένε τίποτε, και…. ΜΗΝ παρασυρθείς να υποτιμήσεις τα πρόσωπα ΕΠΕΙΔΗ έχουν αυτά τα ψευδώνυμα

    2) Εγώ φίλε μου, πολύ πιο ασήμαντος, ΔΕΝ ασχολούμαι, με τα συγκεκριμμένα θέματα που σας καίνε, τη μονάδα λιθάνθρακα και την ανεργία στην περιοχή σας, κ.ο.κ. ΤΙ να κάνουμε; ΕΧΕΙ καμία σχέση η προτίμηση θεμάτων όπως αυτά ή άλλα με την «εμπειρία του blogging». Να το πω πιο λιανά, όταν φωνάζεις υδραυλικό, πρέπει να ασχοληθεί με το τάϊσμα ΚΑΙ του σκύλου ή του μωρού? Ο υδραυλικός για υδραυλικά ήρθε να μιλήσει, ΕΣΥ χρησιμοποιείς ΟΠΩΣ ΘΕΣ το… νερό (που θα ρεύσει)! 🙂

    Κατά τα άλλα, ΔΕΝ κατάλαβα ΠΟΙΕΣ ακριβώς ήταν οι αντιρρήσεις και οι διαφωνίες, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν τις εκφράζατε με ΓΡΑΠΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ σε κάποια δικά σας μπλογκ.
    Ειδοποιήστε μας και βλέπουμε… 🙂

  28. Θα μας πει επιτέλους κανένας τί έγινε με αυτή την γαμωανακοίνωση που ανεβοκατέβαινε;

  29. @ Xberliner
    το κομμάτι που ανεβοκατέβαινε ήταν το παρακάτω :
    «Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους bloggers όπως ο Πάρης Ανανιάδης, η Τσακαλέρου Μαρίζα, ο Χουβαρδάς Κώστας(από Κομοτηνή) και ο Κρόγιας Γιώργος (από Ξάνθη) που τα blog τους αγγίζουν μια ευρεία θεματολογία που έχει να κάνει με θέματα όπως πολιτική, περιβάλλον, οικολογία, νέες τεχνολογίες. Ευελπιστούμε να δείξουμε σε όλους τις διαδικασίες διαλόγου όπως αυτές αναπτύσσονται πλέον στο διαδίκτυο.»
    Από τους 4 στα σίγουρα δεν τους τίμησε ο Κρόγιας και στα σίγουρα μίλησε ο Χουβαρδάς οι άλλοι δυο δεν ξέρω αν έχουν και blog

  30. Καλά ρε σεις ΠΩΣ τα καταφέρατε να μπλέξετε τα μπούτια σας έτσι, ΚΑΙ να μην καταλαβαίνουμε ΤΙ ακριβώς έγινε, όσοι δεν είμασταν καν παρόντες;
    ΡΕΣΠΕΚΤ!
    Θεωρήστε με αυτή τη στιγμή ΑΠΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΑΗ.

    ΠΟΥ είναι οι θέσεις και οι γραπτές εξηγήσεις;
    Από τα σχόλια ΜΗ νομίζετε ότι βγάζουμε άκρη…

  31. Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Στέγης και οφείλω να πω τη δική μου άποψη επωνύμως.
    Λέγομαι Κατερίνα Μάλλιου και ήμουν παρούσα στα Δ.Σ. της Στέγης όλες τις φορές που συζητήθηκε το ζήτημα της διοργάνωσης εκδήλωσης για τα blogs. Ο κ. Δεμερτζίδης μας είχε ενημερώσει επαρκώς για τους ομιλητές και είχε αποφασισθεί ομόφωνα η διοργάνωση. Ενήμερη για το ζήτημα ήταν η κ. Βονικάκη ως μέλος του Δ.Σ. (γιατί ο κ. Δεμερτζίδης είναι αναπληρωματικός) και όλοι μας είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για την εκδήλωση με όσο λεπτομερή τρόπο θέλαμε. Η κ. Βονικάκη σε συνεργασία με τον κ. Δεμερτζίδη συνέταξαν ως οι μόνοι αρμόδιοι και καλύτεροι γνώστες της εκδήλωσης το δελτίο τύπου. Δε θα μπορούσα π.χ. να το συντάξω εγώ που είμαι υπεύθυνη του εικαστικού και δεν είχα συμμετάσχει στη διοργάνωση-αυτονόητο φαντάζομαι.
    Η υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων άλλαξε εν αγνοία του Δ.Σ. το δελτίο Τύπου και μάλιστα δεν αρκέστηκε σε τυπικές διορθώσεις όπως θα είχε το δικαίωμα (π.χ. εκφράσεις ή ορθογραφικά λάθη) αλλά τροποποίησε το περιεχόμενό του προθέτοντας παρεμβαίνοντες στη συζήτηση κάνοντας κατάχρηση της αρμοδιότητάς της. Όταν έγινε γνωστό το ζήτημα, συζητήθηκε στην Επιτροπή του Μορφωτικού που ήταν και το αρμόδιο τμήμα για τη διοργάνωση, ενημερώθηκε η Πρόεδρος και έγινε προσπάθεια να διορθωθεί το δελτίο τύπου. Ό,τι προλάβαμε σώσαμε.
    Διευκρινίζω ότι δυστυχώς για αυτήν την εκδήλωση δε βοήθησε κανένας άλλος εκτός από τους Δεμερτζίδη, Βονικάκη και Χαρπαντίδη, γι’ αυτό ας μην τρέχουν να πάρουν τα εύσημα.
    Υπόσχομαι να φέρω το ζήτημα στο Δ.Σ. ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία διαγραφής για ανάρμοστη συμπεριφορά του άρθρου 8 σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 2 του καταστατικού της Στέγης για το μέλος του Δ.Σ. της Στέγης που κρύβεται κάτω από το ψευδώνυμο Strawberry Juice, διότι όχι μόνο διαδίδει εν γνώσει της ψεύδη αλλά εκφράζεται με χυδαίο τρόπο, ο οποίος δε συνάδει σε καμία περίπτωση με τους σκοπούς του Σωματείου.
    Για οποιαδήποτε απορία σας, βρίσκομαι εδώ, αρκεί να είναι διατυπωμένη με τρόπο αξιοπρεπή. Δεν μπορεί κανείς να με σύρει στο επίπεδο συνομιλίας που ενδεχομένως θελήσει. Η ελευθερία του λόγου εμπεριέχει και το δικαίωμα σιωπής και αδιαφορίας στους τυχόν κακόβουλους και τους χυδαίους.

  32. Συμπληρώνω ότι υπήρξε χορηγία του τραπεζιού -όπως κάθε φορά – για τους καλεσμένους μας και χαίρομαι ιδιαίτερα που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
    Δυστυχώς μερικά από τα πιο αξιόλογα μέλη μας δε χειρίζονται – ακόμη- το Διαδίκτυο και γι’ αυτό δεν υπήρξε ομοβροντία αντιδράσεων από περισσότερα μέλη του Δ.Σ. Θα ήθελα η μειοψηφία, δηλαδή η Strawberry Juice και η Pasokkav@otenet.gr μέλη και οι δύο του Δ.Σ. της Στέγης, να μην χαρακτηρίζουν και τα υπόλοιπα 9 μέλη του Δ.Σ. της Στέγης.
    Χαίρομαι επίσης που έχουν καταθέσει τις απόψεις του γραπτώς και τώρα πλέον δε θα μπορούν να αναιρέσουν τίποτε.

  33. Είμαι ο «απίθανος τύπος» που γράφεις στο post σου…

    Να σε πληροφορήσω ότι έχω πλήρες post για την εκδήλωση στο http://chouvi.blogspot.com επίσης δεν αυτό-προσδιορίστηκα σαν «πράσινος bloger” αλλά απλά σαν blogger και εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου και θέλω να κρίνομαι από αυτά που λέω και από αυτά που γράφω στο blog μου.
    Οσο για το θέμα της πρόσκλησης αναφέρω χαρακτηριστικά ότι απλα προσκληθήκαμε και με ενόχλησε το ανεβακοτέβασμα του δελτίου τύπου γιαυτό και δεν εκανα post πρίν την εκδήλωση

  34. Κύριε Χουβαρδά
    το «απίθανος τύπος» είναι προσωπική κρίση σε σχέση με την συγκεκριμένη δήλωσή σας και γι’ αυτό και μόνο κριθήκατε.
    Τον αυτοπροσδιορισμό της παρέας των πράσινων bloggers τον έκανε η κυρία στην παρέα σας που μάλλον είναι η μοναδική κυρία στο αλλαγμένο δελτίο τύπου. Επειδή μίλησε στον πληθυντικό και δεν αντιδράσατε θεώρησα ότι είστε και εσείς. Αν λέτε ότι δεν είστε, εμένα μου αρκεί και αν σας πρόσβαλε το «τσουβάλιασμα» και διαχωρίζετε την θέση σας, μη εγκρίνοντας την φρασεολογία της παρέας σας, σας ζητώ συγνώμη.
    Ή κατάλαβα λάθος και εγκρίνετε τους χαρακτηρισμούς της κυρίας;

  35. @argos
    Φυσικά και δεν εγκρίνω τους χαρακτηρισμούς… νομίζω οτι ειναι αυτονόητο με την τοποθέτηση μου, στο blog μου.

    Εξάλλου για όσους με ξέρουν είναι γνωστό ότι αγωνίζομαι για να αναδειχτούν βιωματικές εμπειρίες πολιτών που πολλές φορές είναι ποιο σημαντικές από πολλά πτυχία…

    Οσο για το «τσουβάλιασμα» που λες δεν ειμαι απο τους ανθρώπους που χειραγωγούμε όπως είπα και στην εκδήλωση αγωνίζομαι για την ελευθερία του άλλου ακόμα και στο να με βρίζει…

  36. @λ:ηρ
    Επειδή νομίζω γνωριζόμαστε εδω και καιρό μεσα απο τα post μας…
    ακουσε απο το blog μου τι ειπα και μετα μου ρίχνεις τα φασκελα
    (το ηχητικό)
    🙂

  37. Γεια σας
    Είμαι η Ελένη Γαραντούδη από την Καβάλα, φίλη του Κώστα του Δεμερτζίδη, ο οποίος είχε την αρχική ιδέα και σήκωσε το μεγαλύτερο «βάρος» της διοργάνωσης της εκδήλωσης «η εμπειρία του blogging». Τον Κώστα τον γνωρίζω από δεκατεσσάρων ετών- ήταν τότε μαθητής μου- και τον εκτιμώ όλα αυτά τα χρόνια για τα πολλά χαρίσματά του, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν η φιλομάθειά του, το ήθος του και η σεμνότητά του. Είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που για χρόνια προσφέρει εθελοντική εργασία χωρίς να επιδιώκει ατομική προβολή.
    Αντίθετα, έχω διαπιστώσει πως αυτός είναι που σκέφτεται και που κοπιάζει για την υλοποίηση των ιδεών του και κάποιοι άλλοι σπεύδουν να καρπωθούν τα «οφέλη» της δουλειάς του. Η γνωστή ιστορία. Ίσως όποιον χώρο αφήνεις λόγω του χαρακτήρα σου ή των επιλογών σου, όταν δεν σου αρέσει να βγαίνεις στα ΜΜΕ και να ακούγεται το όνομά σου, είναι αναμενόμενο πως θα τρέξουν να τον καλύψουν και να «επωφεληθούν» αυτοί που έχουν ως σπορ να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.
    Από τον Κώστα πρωτάκουσα τη λέξη μπλογκ –πριν δυο χρόνια- και αυτός ήταν που είχε την ιδέα αυτής της εκδήλωσης και μας το είπε –σε μια παρέα «σχετική» τότε με τη Στέγη- πολύ πριν την εκλογή του νέου Δ.Σ. Το βρήκαμε όλοι όσοι το ακούσαμε τότε πολύ καλή ιδέα και τον προτρέψαμε να ασχοληθεί. Στη μικρή μας πόλη να γίνει επιτέλους και μια διαφορετική από τα συνηθισμένα παρουσίαση ενός θέματος για το οποίο οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν ξέρουν και πολλά… Κι όσοι ξέρουν να μας δώσουν τα φώτα τους ή καλύτερα όσοι έχουν εμπειρία μπλόγκινγκ να μας μεταφέρουν την εμπειρία τους. Το θέμα της εκδήλωσης ετέθη στο ΔΣ, προφανώς εγκρίθηκε και το θέμα και οι ομιλητές- κι ας μην ξεχνάμε πως η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση της Στέγης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, στο χώρο της οποίας έγινε η εκδήλωση, κι ένα κριτήριο επιλογής των προσκεκλημένων ήταν κι η έκδοση των μπλογκ τους σε βιβλία – κι ο Κώστας ξέρω πως έτρεχε κι αγχωνότανε καιρό για αυτό που είχε αναλάβει.
    Επιτρέψτε μου ακόμα να υπενθυμίσω πώς είθισται να λειτουργεί ένας πολιτιστικός σύλλογος- και δη επαρχιακός- όπως η Στέγη φίλων γραμμάτων και τεχνών Καβάλας. Κάποιο μέλος ή κάποια μέλη του Δ Σ -ή και του Συλλόγου- προτείνουν μια εκδήλωση κι εφόσον αυτή εγκριθεί από το ΔΣ συνεργάζεται μια ομάδα και την υλοποιεί. Η ομάδα μπορεί να είναι κάποτε και ο εξής ένας. Αυτός δηλαδή που θέλει πολύ να γίνει η «οραματισμένη» του εκδήλωση. Αυτός τραβάει το ζόρι κι οι άλλοι της ομάδας παίζουν συνήθως έναν βοηθητικό ρόλο. Αυτό γίνεται ίσως ανάλογα και με το πόσο ο αρχικός πυρήνας μπορεί να συνεργάζεται, να εμπνέει και να κινητοποιεί. Πάντως η λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων είναι διαφορετική από τα κομματικά όργανα. Συγχωρέστε μου τα αυτονόητα, αλλά τα υπενθυμίζω, γιατί εξοργίστηκα με το ύφος
    του γράφοντα :
    pasokkav@otenet.gr – Μάρτιος 24, 2008
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ, ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΟΥΣ
    και την κατακλείδα του:
    ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΠΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ.

    Αντί να συγχαρούμε τον Κώστα για την ιδέα του, που μόχθησε και την έκανε πραγματικότητα, τον εγκαλούμε και τον κατηγορούμε;;; Αυτό καταντάει ύβρις…

    Είναι ζήτημα του Κώστα να μιλήσει και να απαντήσει με όποιον τρόπο επιλέξει στην υβριστική συμπεριφορά των υποτιθέμενων «συνεργατών» του που τον μέμφονται γιατί τους αγνόησε. Οι κύριοι και οι κυρίες αυτές, που δραστηριοποιούνται άλλωστε ενεργά, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, στην πόλη μας για τα σοβαρά μας κοινωνικοπολιτικά προβλήματα, ας οργανώσουν όσες εκδηλώσεις θέλουν για τα μπλογκς – συνδέοντάς τα με ό,τι θεωρούν αυτοί ότι πρέπει να προβληθεί. Ο Κώστας ο Δεμερτζίδης, ως μέλος μιας ομάδας, όπως λέει ο ίδιος, ως βασικός εμπνευστής και συντελεστής, όπως λέω εγώ, οργάνωσε μια πετυχημένη πρώτη «ιστορική» εκδήλωση, στη «νεκρόπολη» Καβάλα και ΜΠΡΑΒΟ σε όσους ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν.
    Δεν συνηθίζω να γράφω σε μπλογκς, είμαι αναγνώστρια ιστολογίων…
    Συγγνώμη για το σεντόνι …
    Ευχαριστώ

  38. Θερμα συγχαρητηρια στην Καβαλα για τη διοργανωση, παρολο που με δυσκολεψε το ανεβοκατεβασμα του ηχου. Την επομενη φορα να ειναι καλυτερος παρακαλω!:-))
    Και.. μην απελπιζεσαι Κατερινα μου, ετσι συμβαινει συνηθως με τους πρωτοπορους. Στην αρχη τους σιχτιριζουν και κατοπιν τους μιμουνται. Αντε, να δουμε και αλλες πολεις της χωρας μας να ενημερωνουν για (και να προωθουν) το μπλογγινγκ!
    Και παλι συγχαρητηρια και μη ψαρωνετε παιδια!

  39. Κανατε ενα μεγαλο βημα, νομιζετε πως πρεπει να απολογηθειτε γι αυτο; Μη χειροτερα λεμε. Μπραβο και παλι!:-)))
    (δεν χορταινω να το γραφω)

  40. Συγγνωμη Αργε, αλλα θα συγχωρησεις την καταχρηση χωρου, βρηκα μια ευκαιρια και εκτονωθηκα, ε
    😉

  41. Rodia Άνετα.

    Κυρία Γαραντούδη, το κείμενό μου, γραμμένο εν θερμώ είχε ακριβώς αυτό το στόχο. Ήρθα με δανεικό αυτοκίνητο και 2 φίλους στην Καβάλα γιατί μου άρεσε σαν ιδέα η εκδήλωση. Ενθουσιάστικα με την συμμετοχή των ανθρώπων και την συζήτηση, ακόμα και αν διαφωνούσα με πολλούς, αισθανόμουν ότι κάτι γινότανε. Μιλούσαμε πολιτισμένα για ένα θέμα, χωρίς σύνορα.
    Ως την στιγμή που καταστρέψανε την προσπάθεια ορισμένων ανθρώπων οι «Πράσινοι bloggers». Δεν με ενδιαφέρουν τα ενδοπαραταξιακά κανενός κόμματος ή οργάνωσης. Συμπεριφορές τέτοιες δεν μπορώ. Συγχαρητήρια και πάλι για την εκδήλωση του φορέα σας

  42. Επιτέλους ΦΩΣ, φως αληθινό. όπου Ροδιά και φώς, φως πολλαπλό!
    🙂
    Αύριο γιορτάζουν (για μένα) ΟΛΕΣ οι γυναίκες και ΟΛΕΣ οι θεές, και το λέω γιατί χαίρομαι με τις Κατερίνες και τις Ροδιές, που είπανε κουβέντες σωστές, κι έφυγαν οι μαύρες οι σκιές! 🙂

  43. Παράθεμα: buzz
  44. Ο Χριστός και η Παναγία!

    Ρε πάτε καλά;

    Μια ομάδα από την Καβάλα, με το όνομα ΣΤΕΓΗ, που δεν την ήξερε κανείς πέρα από τα στενά όρια της πόλης, πραγματοποίησε μια εκδήλωση πατώντας πάνω στο blogging και με ομιλητές δύο πολύ γνωστούς bloggers.

    Σε περίπτωση που δεν υπήρχαν ο Πάνος και η Ψιλικατζού ως ομιλητές, η εκδήλωση θα είχε περάσει στα ψιλά γράμματα και κανένας δε θα γνώριζε για αυτήν. Είτε σας αρέσει αυτό είτε όχι.

    Κι αφού σας έκαναν την τιμή να παραβρεθούν εκεί και η εκδήλωση καθώς και αυτή η ΣΤΕΓΗ να γίνει γνωστή μέσα από άλλα γνωστά blogs και bloggers, που καμία σχέση δεν έχουν με την Καβάλα και ούτε φυσικά γνώριζαν το σύλλογο ΣΤΕΓΗ τον οποίο τον διαφήμισαν ΔΩΡΕΑΝ από τα blog τους, αντί αυτό να εκτιμηθεί κάθομαι και διαβάζω ένα σωρό παπαριές.

    Τα του συλλόγου σας δε θα κάτσουμε να λύσουμε εμείς online, είναι δική σας υπόθεση που καθόλου δε μας ενδιαφέρει. Και πολύ ασχοληθήκαμε δηλαδή.

    (Ελπίζω τουλάχιστον να μη χρειάστηκε να πληρώσουν και το ξενοδοχείο τους ο Πάνος και η Κωνσταντίνα, που καμία υποχρέωση δεν είχαν να κάνουν τόσα χιλιόμετρα.)

  45. @Κατερίνα Μάλλιου

    » ..Μια και δεν είμαι blogger και δεν έχω λογαριασμό, μπορείς να δημοσιεύσεις το παρακάτω σχόλιο στο blog του κ. Χουβαρδά για να μην απορεί και εξανίσταται αδίκως ο άνθρωπος;…»

    Μήπως θα ήθελες να σου υπενθυμίσω πως στο τέλος μιας από της συνελεύσεις της Στέγης μου πρότεινες να σας δημιουργήσω το blog της Δικηγορικής Ενότητας http://dikigoriki-enotita.blogspot.com/ (άντε σας κάνω και διαφήμιση) για να κατεβείτε στις εκογές και γνωρίζεις πως το έκανα αφιλοκερδώς μόνο και μόνο επειδή σε γνωρίζω και σαν δικηγόρο αλλά και σαν μέλος της Στέγης πλέον.

    Και ξόδεψα και 2 ώρες από τον χρόνο που θα serfariza ως Strawberry Juice ή με τα χίλια και δύο άλλα nicknames μου onlne για να σε εκπαιδεύσω κι εσένα και τους άλλους δικηγόρους που ήταν εκεί κυρία beetlebum.

    Αν κάποιοι πρέπει να απομονωθούν είναι να απομονωθούν οι συγκεκριμένενες τακτικές της «χρησιμοποίησης» του «πνευματικού κεφαλαίου» προς όφελος οικονομικών και όχι μόνο συμφερόντων. Εσύ σαν εργατολόγος με διδακτορικά το γνωρίζεις πιστεύω.

    Αν με άκουσες που μίλησα στην εκδήλωση, το BLOG μου και κάθε BLOG που φτιάχνω, τα forum μου, και γενικά ότι κάνω online το κάνω για να διασκεδάσω και μόνο. Κι εγώ συγκεκριμένα ότι γράφω ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ για να βγάλουν κάποιοι άλλοι χρήματα από μενα. Είμαι αυτής της άποψης. Και είμαι υπέρ της μόρφωσης και της συνεχούς εκπαίδευσης.

    Την εποχή που όλοι αγωνιζόμασταν (με τα κοινοτικά προγράμματα, την κοινωνία της πληροφορίας κλπ) για να πάρει ο κάθε πικραμένος υπολογιστή να μπορεί να μπει στο διαδίκτυο για να διαβάσει και να πει ελεύθερα τη γνώμη του, πού ήσουν;

    Τώρα ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι η γη γυρίζει…

    Όσο για τον Κωστάκη τον οποίο γνωρίζω από πάρα πολύ παλιά και τον εκτιμώ ως άτομο, λυπάμαι αφάνταστα διότι ενώ έκανε τόσο μεγάλο αγώνα για να δημιουργήσει μια εκδήλωση που πραγματικά είχε επιτυχία και γι αυτό και τον στήριξα και στηρίζω ακόμα (όταν βέβαια η προσπάθεια του δεν αποσκοπεί σε σκοπούς που δεν είμαι σύμφωνη) δεν έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. να έχουν μια τελική γνώμη ή ακόμα και να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους. Διότι στη Στέγη γίνεται μια συλλογική / ομαδική εργασία και δεν είναι ανάγκη να παίρνει κανείς τα εύσημα γιατι προσπάθησε περισσότερο από τους άλλους. Όλα γίνονται για το καλό της πόλης μας.

    Θα μπορούσε όπως έκανε σε άλλη φάση να μου πάρει ένα τηλέφωνο και να μου πει ξέρεις Ζωίτσα δεν μου άρεσε αυτό να το πούμε στο Συμβούλιο να δούμε τί μπορεί να γίνει, παρά να πάρει μόνος του αποφάσεις για να τους φέρει όλους εξ απροόπτου. Εγώ πάντως πριν γίνει η όλη εκδήλωση δεν γνώριζα καν τους ομιλητές, δεν και δεν γνώριζα ότι η παρέα τους ανήκε σε κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Ίσως κάποιοι το ανακάλυψαν και κινήθηκαν ανάλογα.

    Και κάτι άλλο…

    » Δυστυχώς μερικά από τα πιο αξιόλογα μέλη μας δε χειρίζονται – ακόμη- το Διαδίκτυο και γι’ αυτό δεν υπήρξε ομοβροντία αντιδράσεων από περισσότερα μέλη του Δ.Σ. Θα ήθελα η μειοψηφία, δηλαδή η Strawberry Juice και η Pasokkav@otenet.gr μέλη και οι δύο του Δ.Σ. της Στέγης, να μην χαρακτηρίζουν και τα υπόλοιπα 9 μέλη του Δ.Σ. της Στέγης. »

    Εδώ θα προτείνω να διαβάσεις κατ’ αρχήν όλα τα σχόλια που γράφτηκαν εδώ μέσα. Ποιος πρωτοξεκίνησε τη χυδαιότητα στην οποία σαν strawberry juice απαντώ με τον ίδιο τρόπο, σε αντίθεση με τη Ζωή Τζάρτα που θα είχε και έχει το τάκτ να απαντήσει με το δικό της ευγενικό τρόπο ή να μην απαντήσει καν.

    Προτείνω το επόμενο θέμα / εκδήλωση της Στέγης να είναι «H ψυχολογία του blogger» και να καλέσουμε διακεκριμένους επιστήμονες όπου εκεί πιστεύω να κατανοήσουμε όλοι πως όπως είπε και ο αξιότιμος Πάνος, άλλη η ζωή online και άλλη η offline (για μας τους παλιούς τουλάχιστον)

    Τώρα μπορείτε να με σταυρώσετε διότι δεν σας αρέσουν αυτά που γράφω. Ε και; Κι εμένα δεν μου αρέσει η φασουλάδα αλλά αναγκάζομαι και την τρώω..

    Έχω κι άλλα να σου πω αλλά όχι σε ένα blog που το ένα από τα κύρια του θέματα είναι η «βλακεία».

  46. Μαθαινω με ενδιαφερον οτι μια υπηρεσια που παρεχεται δωρεαν και ο καθενας εχει ελευθερη προσβαση σε αυτην, μπορει στη χωρα μας να προσφερθει με οικονομικο ανταλλαγμα. Φωτογραφισα (μη τυχον και χαθει) με το HyperSnap-DX ολοκληρο αυτο το σημαντικοτατο ποστ/μνημειο, επειδη, μετα απο λιγο καιρο, οταν δλδ οι περισοτεροι συμπατριωτες μας (σε μας εδω αναφερομαι, αρα η γενικευση «ολοι οι ανθρωποι» δεν εχει νοημα) θα εχουμε αποφασισει πλεον να (μαθουμε να) χειριζομαστε τα νεα μεσα επικοινωνιας, η εμπλοκη μεταξυ ρεαλιστικου και εικονικου θα εχει λαβει τη μορφη γελοιογραφιας -οπως το ευχομαι. Η πραγματικοτητα ειναι μια, το λεει κι ο προφητης. 🙂
    ..για το μαθηματακι, ποσα δικαιουμαι;..

  47. Ναι Ροδιά συμφωνώ μαζί σου (?!!)

    Γιατί να πληρώνουν τα παιδιά μας φροντιστήρια αντί να διαβάζουν μόνα τους;

    Γιατί μόνο τα σχολικά βιβλία είναι δωρεάν;

    Γιατί να πληρώνουν τα αγγλικά τους τα γαλλικά τους τους ενώ μπορούν να πάνε στο εξωτερικό;

    Γιατί δεν γεννήθηκαν όλα Μπετόβεν;

    Γιατί το ECDL να το πληρώνουν και να διαφημίζεται η Miscrosoft, ενώ μπορούν να μπούν ΜΟΝΑ τους στο ίντερνετ και να σερφάρουν ανεξέλεγκτα;

    Κράτα το πόστ σου σε φωτογραφία γιατί σύντομα να τη θυμάσαι θα ρθει η μέρα που και τον αέρα θα τον πληρώνουμε και θα κυκλοφορούμε και με ενσωματωμένο chip.

    Γιατί μαμά;

  48. aha, aha, aha!

    Τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ
    Οι άνθρωποι δεν είναι όπως τους Δαιμονοποιούν…

    Ευχαριστώ για το ζουμερό χυμό φράουλας που σερβίρει αφιλοκερδώς η Ζωή στους άστεγους του Νου και Ιντερνετιού
    κάτω από το παραπλανητικά ασήμαντο
    ψευδώνυμο S.J.

  49. @Poetic Justice

    » Don’t feed the trolls. Eventually, they starve to death and die.

    Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν τα localized mini-nukes,τώρα και με geotagging. Abuse them! »

    Μη ξεχάσετε και το σαλιγγαρροκτόνο…

    @argos
    Τι έγινε με τους blog-busters και την IP; Πόσο ακόμα θα τρομοκρατείτε τον κόσμο να προσέχει από που γράφει γιατί φαίνεται η IP του; Γιατί πρέπει να αποκτήσει κάποιος και firewall; Μήπως τα παίρνεις από καμιά εταιρεία κι εσύ; Εντάξει παραδέχομαι πως γνωρίζεις τα χακερίστικα που όλοι διαβάζουμε ενίοτε στο astalavista…. δεν είναι ανάγκη να τα εφαρμόζεις στους απλούς χρήστες ενός Blog.

  50. @omadeon

    Ακούς πολλύ Άννα Βίσι.. Μη μπερδεύεις τη φράουλα με το βίσσι..νο.. φρουτα μεν..

    Το άρθρο που έχεις στο Blog σου πολύ το πήγα που έλεγε και ο Θεός!! Αυτό για το συναινετικό…low tone.. διαζύγιο χα χα!

  51. @strawberry juice,
    Αννα Βίσση??? Εγώ??? ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ!
    μόνο authentic trance / techno.

    Αθώος ειμι, ιδρυτής του ΑΣΕΜΕ (ΑντιΣκυλαδική Επαναστατική Μουσική Ενωση)
    χα χα για το άλλο, indeed! indeed!
    Τόριξα στο μελόδραμα, και με στενοχώρησε πολύ…

  52. Υ.Γ. προ ολίγου, βγήκα για λίγο έξω και μίλησα με ένα φίλο μουσικό, 25 ετών, που μάλιστα αγανάκτησε και έγραψε και σχόλιο στο τελευταίο ποστ μου για τον Καστοριάδη, και… ξέρετε τι μου είπε?
    -ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ με τις μακακίες που διάβασε (αλλού) και έγραψε το σχόλιό του περίπου σαν πολυβόλο, τελείως άσχετος με μπλογκ, έμπειρος στο ιντερνέτ… Ξέρετε ΠΩΣ φαίνονται αυτά που λέμε ώρες-ώρες σε ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΣ παρατηρητές, ΑΜΟΛΥΝΤΟΥΣ από ιντερνετική σαπίλα (εντελώς διαφορετική από τη σαπίλα των ΜΜΕ ή της… Βίσση)? Φαινόμαστε πολύ psycho, Συλλήβδην!
    (έτσι μου είπε στο τηλέφωνο ένας άλλος)

    Επιπλέον, εμείς οι μπλόγκερ που ΕΧΟΥΜΕ δίκτυα ανθρώπων δικών μας έξω από τα μπλογκ έχουμε και την εξής Τεχνητή Σχιζοφρένεια, το ότι οι πιο πολλοί μας φίλοι είτε μας οικτίρουν, είτε δεν καταλαβαίνουν ΓΙΑΤΙ ασχολούμαστε με ΑΛΛΟΥΣ τους οποίους οικτίρουν.
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ λοιπόν το Νέο Αίμα στη μπλογκόσφαιρα, ΠΡΙΝ καταντήσει μικρό ΚΛΕΙΣΤΟΜΥΑΛΟ χωριό.

    Καλύτερα ανανέωση, ΕΣΤΩ και «υβριστική»,
    παρά σαράντα χρόνια ιντερνετιά και φυλακή! 🙂

  53. @strawberry Juice
    Όταν έρθω στο blog σας και αγενέστατα και ψευδέστατα υποστηρίξω ότι :
    «Έχω δει πολλoύς “διανοούμενους” να ξύνουν τη πυτιρίδα τους αυτή τη φορα τους είδα και LIVE στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    Ο Αστέρης, ο Μασούρας και ο Άργος κι αυτοί που δεν συγκράτησες… αφού φαγαν ήπιαν και τον Μαρξ δόξασαν.. μήπως έπρεπε να πληρώσουν και το λογαριασμό; Η μήπως ο Dermes που τους φιλοξένησε δωρεάν έπρεπε και να τους ταίσει;
    Χαραμοφάηδες, αμακατζήδες χαχα!!! Εξαιρούνται οι ομιλητές, εννοείται..
    Συμφωνώ την επόμενη φορά πρέπει να μπει εισιτήριο για να πληρωθούν τα…σπασμένα.»
    τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γλώσσα θέλεις. Εξ’ άλλου από ότι κατάλαβα από το παραλήρημα, πολλών εδώ μέσα, δίπλα μου καθόσουν και είχες ιδία αντίληψη τι έκανα και δεν έκανα. Αν ήθελες να κατηγορήσεις κάποιον, σε άλλο blog όχι εδώ.
    Όσο για την υπόθεση των ΙΡ, δεν βλέπω να σου είπα τίποτα για την δική σου. Ήρθες με την διαδικτυακή σου ταυτότητα και είπες όπως είπες την άποψή σου και πήρες τις όποιες απαντήσεις.
    Ο φίλος σου, για τον οποίο διαμαρτύρεσαι λειτούργησε σαν troll και σαν τέτοιο τον αντιμετώπισα.
    Όσο για την «εξυπνάδα» : «…Μήπως τα παίρνεις από καμιά εταιρεία κι εσύ; Εντάξει παραδέχομαι πως γνωρίζεις τα χακερίστικα που όλοι διαβάζουμε ενίοτε στο astalavista….» όπως καταλαβαίνεις με έχεις ταπώσει και δεν μπορώ να πω τίποτα, απλά να σε παραπέμψω στο επόμενο post. Βλέπεις και με firewall έχεις ΙΡ. Άλλες τεχνικές εννοείς αλλά δεν πειράζει, θα διαβάσεις, θα σου τα πούνε οι σύντροφοι και θα έρθεις να κάνεις πάλι το κομμάτι σου.
    Όπως και να έχει τα εσωτερικά σας ας τα λύσετε εντός. Εμένα μ’ ενδιαφέρουν όσα ανακατέψατε σε ένα χώρο που τον έχετε παρεξηγήσει. Δυστυχώς δεν καταλάβες τίποτα και ας κάνατε μια τέτοια εκδήλωση.

  54. Εγώ, πάντως, δηλώνω, με όλο το ειδικό βάρος του ηλεκτρονικού λόγου, ότι από τούδε και εξής, θα κουβαλάω ταπεράκι με τα κεφτεδάκια μαζί μου, ώστε να μη χρειάζεται να «βαραίνουμε» οικονομικά καμμία εκδήλωση στην οποία θα τυχαίνει να εμφανιζόμαστε 😉

    Το κλου της βραδιάς: strawberry fields forever…

  55. @Argos
    του chaka-khan του άρεσε η Photo. Εμένα πάλι δεν μου άρεσε. Γνώμη του και γνώμη μου. Με το που βγήκε ο νεαρός στην διάσκεψη μου φάνηκε εξωπραγματικός. Πιστεύω ότι είχα κι έχω το δικαίωμα να σαρκάσω το όλο γεγονός με το δικό μου τρόπο. Όπως συχνά και αυτοσαρκάζομαι. Έλα κι εσύ στο Blog μου (και μη μου απαντήσεις πως κάνω κρα για να ρθεις, γιατι ούτε με νοιάζει απλά απάντώ σ’ αυτο που έγραψες) και κάνε κολοτούμπες και γράφε ότι αρλούμπα σου κατέβει. Όμως εγώ έχω moderation των σχολίων. Αν δεν σου φαινόταν αγενές ή ψευδές μπορούσες να το σβήσεις πολλύ απλά. Και τα πήρα στην κράνα διότι έριξες τόσο χαμηλά την όλη εκδήλωση και μόνο που δημοσίευσες τα παρατράγουδα.
    Βέβαια και στις καλύτερες ταινίες πάντα δείχνουν ότι κόπηκε.
    Αυτό που ήθελα να πω και δεν το κατάλαβες ήταν για να στο κάνω πιο λιανά:
    1) Αλλοι μη μορφωμένοι βγάζουν χρήματα (που δεν νομίζω πως δεν είναι μορφωμένη η Ψιλικατζού) κι άλλοι μορφωμένοι ξύνουν την κασίδα τους..
    και
    2) Όταν φύγαμε από την εκδήλωση είπαμε θα πληρώσουμε ρεφενέ στην ταβέρνα (εκτός των ομιλητών) κάτι που δεν έγινε και με στεναχώρεσε γιατί αντε εγώ να έπλενα πιάτα μαθημένη είμαι..

  56. @Poetic Justice
    Ένα καλοκαίρι πάμε διακοπές στην Αγ. Άννα στην Εύβοια. Μια παρέα που κάποιοι φέραν και τους γονείς τους μαζί. Κι αυτοί φέραν και τα κεφτεδάκια τους σε πήλινα.
    Πάμε στο κάμπινγκ να φάμε εμείς που δεν πήραμε φαγητά μαζί μας, παίρνουν κι αυτοί τα κεφτέδια τους που μοσχομύριζαν μπορώ να πω. Παραγγελνουμε τα φαγητά μας, βγάζουν κι αυτοί τα άσπρα πετσετάκια τους, απλώνουν τα κεφτέδια στο τραπέζι, βάζουν και το άσπρο τους μανδήλι στο λαιμό έτοιμοι με το πηρούνι σε θέση επίθεσης..
    Κι έρχεται το γκαρσόνι και μας κάνει παρατήρηση. Αμαν ντροπή.. «παρακαλλώ μαζέψτε τα γιατί θα τα δούν και οι άλλοι και θα μας ζητάνε κεφτεδάκια και δεν έχουμε..»
    Τι να κάνουμε τα βάζουμε κάτω από το τραπέζι..
    Πρώτη μου φορά είδα τόσες επικύψεις κάτω από το τραπέζι για να φάμε έναν κεφτέ !

    Αυτά περί κεφτέδων…

  57. Και μια που μαι εδώ ανάμεσα στους διάσημους Bloggers. Ο Κραουνάκης ποιους bloggers ευχαρίστησε στην εκπομπή του Λαζόπουλου;

  58. @Ζωή Τζάρτα (aka stawberry juice): Έπειτα από τόσες μέρες αποτοξίνωσης από το internet, επιστρέφω και βλέπω μια άλλη Ζωή. Εκείνη που μας συστήθηκε εγκάρδια, που μιλούσε όλη νύχτα με τα καλύτερα λόγια για όλους, που εντυπωσιάστηκε από τον Ζαφείρη, που έκανε χαβαλέ με τον Αστέρη και τον Argos, ξαφνικά έγινε μία strawberry juice που κατηγορεί όλους για πιτυρίδα (btw και γαμώ τα κοπλιμάν ρε Argos) και τζαμπατζίδικες πρακτικές.

    Λοιπόν, πίστεψέ με ΔΕ ΘΕΣ να το συνεχίσεις, γιατί εμείς οι αγράμματες και κακομοίρες σε πληροφορώ πως δεν το ‘χουμε σε τίποτα να κατεβάσουμε χριστοπαναγίες όταν πρόκειται για θέματα αξιοπρέπειας.-

  59. @Strawberry
    Έχεις κάθε δικαίωμα να σαρκάσεις αν είσαι έτοιμος/η για τις όποιες συνέπειες. Και αυτό ισχύει για όλους μας. Δεν έχω moderation γιατί δεν πιστεύω σ’ αυτό.
    Την εκδήλωση δεν την έριξα εγώ χαμηλά και λυπάμαι που εγώ σου την έδωσα και όχι αυτοί για τους οποίους έγιναν τα post. Όταν μίλησα στην εκδήλωση ήμουν πάρα πολύ ευγενικός και κόσμιος. Οι φίλοι σου ρίξανε το επίπεδο και δημιουργήσανε τα παρατράγουδα. Εγώ τα ανάφερα ή έπρεπε να το βουλώσω; Έτσι και αλλιώς κανένας μέχρι τώρα δεν μου είπε ότι λέω ψέμματα ή μήπως το λες εσύ;
    Τώρα για να τελειώνουμε, εδώ δεν υπερασπίζομαι την Κωσταντίνα, είναι ικανότατη να το κάνει μόνη της, προσπαθώ να υπερασπιστώ κάτι άλλο που δεν θέλεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις. Όσο για σένα, από την στιγμή που η Κωσταντίνα ήταν καλεσμένη σου όφειλες να την υπερασπιστείς όταν οι φίλοι ξεκίνησαν την επίθεση, κάτι που δεν το έκανες. Αυτό όμως πάλι είναι δική σου υπόθεση.
    Και για να λήξει η υπόθεση με το τραπέζι ξέρεις πολύ καλά ότι δεν ακούμπησα ούτε ψίχουλο παρ’ όλη την επιμονή της προέδρου σας. Σ’ αρέσει όμως να αφήνεις να πλανάται αυτή η εντύπωση, δεν το ξεκαθαρίζεις. Τώρα αν σε πείραξε που έκατσα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα πια για αυτό.
    Ο καθένας τραβά το δρόμο του και κρίνεται για ότι κάνει
    καληνύχτα και καλή τύχη

  60. Πρός σχολιάστρια-μή εξαιρετέα φίλτατη pasokkav@otenet.gr στο σχόλιο Νο 37

    «ΝΑΙ ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΤΕΓΗ ΘΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΤΣΟΒΡΑΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ…κλπ»

    Άλλα όμως μου έλεγες στο τραπέζι, ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΣ’ ΤΑ ΣΑΛΙΑ από την πρεμούρα σου μή τυχόν και ξεφτιλιστείτε διαΠΑΣΟΚικώς, από ότι πλέον διακρίνω.

    Εσείς προσπαθήσατε να μου δικαιολογήσετε την απρέπεια-τουλάχιστον- της Μαριλίζας, πως οφείλεται σε ψυχολογικά που προέρχονται … (άντε να μην πώ, γιατί εγώ σέβομαι τουλάχιστον ΕΣΤΩ και ΑΥΤΗΝ, πράγμα που δεν το κάνατε εσείς για μια συντρόφισσα σας κατηγορόντας την σε μένα στην προσπάθεια να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα).

    Όσον αφορά εμένα, ούτε προσκαλεσμένος να μιλήσω ήμουν, ούτε ζήτησα άλλωστε κάτι τετοιο, ούτε φυσικά με προσφώνησε κανένας με το το nick μου. Συστήθηκα με το ονοματεπώνυμο μου όταν ήρθα στην Καβάλα, με αυτό με φωναζαν οι τεχνικοί και τα παιδιά της βιβλιοθήκης όταν τρέχαμε να στήσουμε την εκδήλωση (αλήθεια πού ήσουν;) και Τάσο με φώναζες όταν πίναμε το τσίπουρο παραδίπλα. Κόψε λοιπόν τις τσάμπα φιλοσοφίες τάχαμου πιά, γιατί το Αλζχάϊμερ αργεί ακόμα σε μένα. Αλλωστε δεν περάσανε 3 μέρες και ακόμα έχω την φωνούλα σου στα αυτιά μου να προσπαθούν να με καλοπιάσουν μόλις άκουσες πως δεν είμαι κανένας «αλεξιπτωτιστής». 😉

    Την επόμενη φορά, μην καταδεχθείς από κανένα kaltsovrako οποιαδήποτε υπηρεσία στο Σύνδεσμο.
    Αυτά και αν και χάρηκα ειλικρινά που σε γνώρισα προχθές, μου δίνεις το δικαίωμα την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να σε φτύσω κατάμουτρα (έτσι για να σου επιστρέψω και τα σάλια από το γλύψιμο που μου έκανες παρουσία πολλών)

    Συντροφικά.

  61. @Argos
    Η ψιλικατζού είδα πως της απάντησε, κι εκεί τέλειωσε και η εκδήλωση αν θυμάσαι. Και αν είδες κάποιοι την σταμάτησαν. Τι θα πρεπε να πω εγώ δηλαδή τότε; Δεν είμαι ο μπόγιας. Ενήλικες είσαστε. Ακόμα κι αν πιανόσασταν στα χέρια δεν θα μπαινα καν στη μέση να σας χωρίσω…

    @Ψιλικατζού
    Μη μπλέκεις τη Straw με τη Ζωή.
    Τα παμε αυτά. Αν θέλεις να μαλώσουμε πολύ ευχαρίστως μια μέρα που δεν θα χω πάει κομμωτήριο… 🙂

    Ευχαριστώ για τις ευχές σου @Argos αν κι από τύχη άλλο τίποτε αν και φέτος το ζώδιο μου λέει πως είναι καλλή χρονιά για τα Αιγοκεράκια..

    Επίσης καλοτάξιδος (που έλεγε κι ο Πάνος)

  62. Εσύ μου συστήθηκες ως Strawberry Juice Ζωή μου. Το ξέχασες;
    Αυτό που επίσης ξέχασες φυσικά να μου πεις είναι πως είσαι και στέλεχος του Πασόκ, αλλά οκ όλοι κάνουμε λάθη.

  63. @psilikatzou

    Αν δεν συστηνόμουν μπρε τζάνουμ πως θα ήξερες ποια είμαι; Θά πρεπε να κρατάω τσολιαδάκι σαν τις ελληνικές ταινίες;
    Γιατί εσύ μου πες ότι είσαι στις ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ πως τις λέτε; Δεν μου τό πες απ’ την αρχή να το ξέρω. Ούτε ο Dermes μου πε τίποτε για να γνωρίζω. Ατιμε Dermes θα σε κάνω ντα ! που δε μου το πες.
    Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Και για σένα είναι καιρός να αναθεωρήσεις γλυκιά μου : )
    Πάντως αν το ΠΑΣΟΚ ποτέ κάνει καμια εκδήλωση για το blogging ελπίζω να πάμε παρέα να σου ξανασυστηθώ.

  64. @kaltsovrako

    μάζεψε τα σάλια σου πριν σε προτείνω για αρχηγό στο BABY BLOGGERS PARK «ΑΟΥ ΑΓΚΟΥ»
    Αλήθεια την ανακοίνωση που έβαλες στο blog σου ποιος σου την έδωσε;
    Αυτό μου θυμίζει το παιχνίδι «Βρείτε τα λάθη»…

  65. Όλα καλά, Και οι ειρωνίες και οι σαχλαμαρίτσες τύπου chat εδώ μέσα και τα -άκομψα- πειράγματα με χαρακτηρισμούς που ούτε οχτάχρονα κάνουν. Όλα καλά.

    Όμως ΓΙΑΤΙ δεν μου τα είπες αυτά όταν ήμουν εκεί και περίμενες να φύγω 700 χλμ μακρυά για να βγαλεις όλη σου την «φιλοξενεία»;

    Γιατί στιγματίζεις με τέτοιο άσχημο τρόπο ένα Σύνδεσμο, μια πόλη και την φιλοξενία τόσων υπέροχων ανθρώπων στην Καβάλα;

    Δε νομίζεις πως αδικείς και εκθέτεις με τα λεγόμενα και την συμπεριφορά σου την υπογράφοντα της ανακοίνωσης, την κα Βυζοβίτη;

    Είναι λυπηρό αυτό που διάβασα απόψε και απορώ πώς αφήνουν άνθρωποι που έχουν τρέξει, πονέσει και μοχθήσει για τα κοινά της πόλης και ιδιαίτερα για τα πολιτιστικά δρώμενα, να καταστρέφεται η προσπάθεια τους από μια συμπεριφορά ενός ανθρώπου που σχολιάζει σαν οχτάχρονο κορίτσι. Λυπάμαι ειλικρινά.

    (δεν είμαι ορθογράφος, όπως και εσύ δεν είσαι πολλά που θα όφειλες να είσαι, εστω και τώρα την ύστατη στιγμή, αυτοσυγκρατήσου. Είναι κριμα.)

  66. Κώστα Δεμερτζίδη και Κατερίνα Μάλλιου, ειλικρινά χάρηκα για τη γνωριμία και συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή σας.

    pasokkav@otenet.gr και Strawberry Juice / Ζωή Τζάρτα / whatever, ο καθένας εκτίθεται και κρίνεται προσωπικά και διαρκώς, απ’ τις πράξεις, τα λόγια και τα γραπτά του.

  67. Αντε να το πάμε σοβαρά,

    » Γιατί στιγματίζεις με τέτοιο άσχημο τρόπο ένα Σύνδεσμο, μια πόλη και την φιλοξενία τόσων υπέροχων ανθρώπων στην Καβάλα; »

    Τι να απαντούσα στο
    «Η πράσινη διανόηση της Καβάλας» ;
    ή στο
    «Η βλακεία είναι ανίκητη.. η Πράσινη διανόηση της Καβάλας;»

    Κατ΄αρχήν θίγετε την πόλη μου.. και μετά έθιγε το διοργανωτή σύλλογο στον οποίο είμαι μέλος και κατά τρίτον καταφέρατε να μειώσετε την όλη προσπάθεια που κάνατε εσείς οι ίδιοι στα μάτια κάποιων που δεν ήταν κάν εκεί ενω στα άλλα Blogs έγινε μια φανταστική παρουσίαση και με φωτογραφίες και με σχόλια… θα έπρεπε πριν ανεβάσετε το Blog να στείλετε ένα γράμμα μια επιστολή στο διοργανωτή με τα παράπονά σας αν είχατε να συζητιόταν.. αλλωστε ειπώθηκαν και στο τραπέζι και φύγαμε όλοι μια χαρά αν θυμάσαι..

    …..
    απάντησα ανάλογα…τώρα αν η βλακεία έχει ηλικία… ας είναι οχτάχρονου. Πάντως πολλλά οκτάχρονα έχουν βάλει τα γιαλιά σε πολλούς 40ρηδες..
    ….
    Απάντησα όχι όταν περίμενα να φύγεις, δεν είμαι εκδικητικό άτομο, απάντησα όταν είδα το συγκεκριμένο blog να βγάζει τα κακώς κείμενα της εκδήλωσης στη φόρα γιατί άσχετα αν κάποιοι θέλουν τους τίτλους και τα εύσημα έβαλα το λιθαράκι μου γι αυτή την εκδήλωση όπως και προσπαθώ στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο που διαθέτω να συμμετέχω και να βοηθώ για το καλό του συλλόγου στον οποίο θέλω να συμμετέχει όλη η πόλη ασχέτως κόματος. Δεν χρειάζεται νομίζω να σου απολογηθώ γιατί ασχολούμαι με τα κοινά.
    Ο Dermes δεν μας είχε ανακοινώσει σχεδόν τίποτε ούτε για το πάνελ ούτε για πολλά άλλα πριν την εκδήλωση κάτι που θα έπρεπε να κάνει.. και παρόλα αυτά μας είδες σχεδόν όλους εκεί να στηρίξουμε την προσπάθειά του.

    Δεν μίλησα για ορθογραφία και μια χαρά spelling έχεις. Ντοντ γουόρυ αμπάουτ ιτ.
    Αλλού είναι το θέμα…
    Κι ούτε θίγω ούτε αδικώ κανένα από τα Μέλη του Δ.Σ. Ίσα ίσα τους αγαπώ όλους εξίσου και τους σέβομαι κι αν κάνουν λάθη στεναχοριέμαι κι όταν κάνω λάθη ξέρω να ζητώ συγνώμη.

    Τώρα γιατί θα πρέπει να απολογούμαι εγώ ή η Στέγη για τα λάθη τρίτων, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

    Σ’ αυτό που με πείραξε εμένα, εγώ απάντησα πάντως.

  68. @oneiros

    Αν ζούμε με το φόβο του τί θα πούμε μη πειράξει κάποιους που δεν τους αρέσει, στο τέλος δεν θα πούμε τίποτε γιατί μόνο οι κολακείες θα τους αρέσουν. Και θα το σκεφτόμασταν πολύ πάλι πριν τις ξεστομίσουμε.
    Είμαστε ελεύθεροι πιστεύω ακόμα να λέμε τη γνώμη μας, κι ας κριθεί από κάποιους μη αρεστή.

  69. Πού βρίσκομαι εγώ ή η σύζηγός μου σε αυτά που γράφεις παραπάνω; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Σού ζήτησα το λόγο για αυτά που έγραψες στο σχόλιο 82, δίχως να έχω αναφερθεί καν σε σένα πριν.

    Λες
    «Απάντησα όχι όταν περίμενα να φύγεις, δεν είμαι εκδικητικό άτομο, απάντησα όταν είδα το συγκεκριμένο blog να βγάζει τα κακώς κείμενα της εκδήλωσης στη φόρα…»

    Ποσώς κούκλα μου με ενδιαφέρει αυτή η απάντηση γιατί: πρώτον, δεν αφορά εμένα ενώ η ερώτηση μου είναι ξεκάθαρο πως γίνεται επί προσωπικού και δευτερον, αν δεν το έχεις αντιληφθεί ΔΕΝ είμαι εγώ αυτος που έχω αυτό το blog, αυτός που έχε κάνει το ρεπορταζ, τη φωτογράφιση κ.ο.κ. Σε μένα μιλάς. Ε-Μ-Ε-Ν-Α.

  70. Straw-whatever, μη μου μιλάς εμένα για ελευθερία λόγου, γενικά’ κι ειδικά, όταν η δράκα σας μου επιτέθηκε για να με φιμώσει, με «επιχειρήματα» του τύπου «μην εκφράζεις γνώμη για αξιόλογους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που δεν ξέρεις».

    Εξάλλου, αν ήσουν «ελεύθερη να πεις τη γνώμη σου», θα μου την έλεγες κατάμουτρα στην εκδήλωση ή όταν καθόμασταν στο ίδιο τραπέζι και προσπαθούσες να με κεράσεις μεζέδες. Δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα και την πάρτη σας, κι αρκετή σημασία σας έδωσα ήδη.

  71. @kaltsovrako

    Το κομάτι από το 86. στο οποίο αναφέρεσαι είναι απάντηση του 84. Το δε 82. είναι καλαμπούρι.

    @oneiros

    με πόσα nicknames εισαι εδώ; Δίπλα μου καθόταν ο @argos που λεγόταν Αστέρης Μασούρας (είδα κι έπαθα να το μάθω). Κι από την άλλη ο @kaltsovrakos ο σύζυγος της @psilikatzous που καθόταν παραδίπλα. Δράκα δικιά μας ποια εννοείς; Σε έκαψε πολύ; χαχα

  72. το 73. δεν απαντήθηκε.. 😦

    Να σας πω την αλήθεια βαρέθηκα εδώ μέσα…

    Κρίμα γιατι μπήκα επειδή περίμενα από όλους σας να γίνει πολιτικός διάλογος για την εκπαίδευση, τη μόρφωση.. την εργασία και την ανεργία θέματα που όλους μας προβληματίζουν (με αφομή την αντίδραση σ αυτά που είπε η Κωνσταντίνα απ’ όπου κι αν προερχόταν αυτή (η αντίδραση), γιατί σε ένα σύνολο διαφορετικών ανθρώπων με διαφορετικκή προϊστορία πάντα υπάρχουν διαφωνούντες) και βρήκα παρά μόνο κοματικές αντιπαραθέσεις.. και κριτικές για τη συγκεκριμένη εκδήλωση της Καβάλας.

    Δυστυχώς αν δεν ξεφύγουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ από όλα αυτά η ελλαδίτσα μας δεν θα πάει μπροστά. Γιατί να καπελώνει ο ένας την εκδήλωση του άλλου ενώ μπορούμε όλοι μαζί να μεγαλουργήσουμε;

    Δεν περιμένω άλλες απαντήσεις… τα σχόλια μου τα έκανα.. με ή χωρίς nickname (πράγμα που ίσως αναθεωρήσω και h Straw γίνει τελικά Ζωή, άρχισε να μου αρέσει σαν ιδέα για το επόμενο blog)

    Σας αχαιρετώ, adios…

  73. ΠΑΣΟΚ 8,3%, μια προσφορά των μπλόγκερς Καβάλας

    δεν κάνετε κανά συνέδριο ακόμα αντί να πάτε να καπελώνετε εκδηλώσεις και να προσβάλετε ανθρώπους;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑