jump to navigation

Σώστε τον Αιγιαλό και την λογική 28 Ιουλίου, 2014

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics.
trackback

Εδώ και αρκετό καιρό, από τον Απρίλιο, συμμετέχω σε μια κίνηση ανεξάρτητων πολιτών, προερχόμενοι από σχεδόν όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, εναντίον του νομοσχεδίου που κατατέθηκε τον Απρίλιο προς διαβούλευση. Η κίνηση μάζεψε εκτός από πολίτες άλλων επαγγελματικών κλάδων, δικηγόρους πολεοδόμους αλλά και ξενοδόχους οι οποίοι κ’ανανε φύλλο και φτερό το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Μαζέυτηκαν πάνω από 100.000 υπογραφές πριν λήξει η προθεσμία και παραδόθηκαν στους υπεύθυνους. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν μια σελίδα στον fb με πάνω από 40 χιλιάδες μέλη και τουλάχιστον 1 γκρουπ με 8500 μέλη μέχρι πριν δυο τρεις μέρες. Πριν λοιπόν 2-3 μέρες ανέβασα μια αστήρικτη άποψη του ΣΕΤΕ που υπερασπίζονταν άνθρωπος που δηλώνει ότι :

kokotos_s(Βέβαια απ ότι κατάλαβα δεν έχει οριστεί από κάποιον ως εκπρόσωπος, αλλά φαίνεται να μην το χρειάζεται, εξ άλλου απ όσο ξέρω, μια φορά που ζήτησε να εκπροσωπήσει πολίτες, οι πολίτες δεν τον εμπιστευθήκανε.)

Η άποψη που ανέβασα προς σχολιασμό ήταν η ακόλουθη

seteΜου φάνηκε τόσο ηλίθιο επιχειρήμα που το κατέθεσα για σχολιασμό. Είναι σαν να λέει ένας τσοπάνης » Ο σύνδεσμος τσοπαναραίων μέτρησε τις εκτάσεις που εκμεταλλεύονται για βοσκοτόπια οι ποιοτικοί τσοπαναραίοι, αυτοί που κάνουν ποιοτική φέτα, και σε σύνολο 131.957 km² γης έχει μόλις 60  km² ποσοστό 0.0454693574421971%… και έπειτα μιλάμε για αύξηση των εξαγωγών, όταν συντεχνίες  ζητούν περισσότερο γι αυτούς απ ότι για εμάς, χωρίς να ξεχωρίζουν ποιές είναι οι σωστές και ποιές όχι.»

Δυστυχώς της ανάρτησής μου ακολούθησε ένας χαρακτηρισμός κατά του προσώπου της δήλωσης, από μέλος του γκρουπ, και παρ ότι ζήτησα να συνεχιστεί η συζήτηση χωρίς χαρακτηρισμούς, ο εν λόγω θιγείς συμμετείχε μαλλώνοντας με όλους όσους είχαν αντίθετη άποψη απ αυτόν, κατηγορώντας τους ότι τον βρίζουν, ενώ δεν το έκανε κανένας από όσους συζητήσανε μαζί του και διέλυσε στην ουσία την συζήτηση, αποφεύγοντας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα και μοιράζοντας λινκ προς άρθρα δικά του (κάτι πιο ψηφιακό από τον αναλογικό τρόπο του Βελόπουλου που έλεγε, όταν ήταν τηλεβιβλιοπώλης, » Δεν τα λέω μόνο εγώ, τα γράφω και στα βιβλιά μου») και συνεχώς παραπονούμενος ότι τον καθυβρίζουμε.

Δυστυχώς η πλειοψηφία των διαχειριστών μη μπορώντας να «ακούει» τις διαμαρτυρίες του «θιγόμενου¨διέγραψε όλο το ποστ. Λάθος, λάθος γιατί από εκείνη την στιγμή βγήκε κατηγορώντας, ως και για καταπητές τους συμμετέχοντες στην κίνηση και λέγοντας το ένα ψέμα μετά το άλλο. Προσπαθεί να του αναγνωρίσουν ότι αυτός διέλυσε την κίνηση κατά των αιγιαλών λέγοντας χοντροειδέστατα ψέμματα όπως ότι έκλεισε το γκρουπ, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω απέκτησε αυτές τις δυο μέρες ακόμα 300 περίπου μέλη.

Για κάποιο λόγο ο συγκεκριμένος κύριος συνεχίζει να μου στέλνει μηνύματα, όπως σήμερα το απόγευμα όπου ζητούσε την γνώμη μου για άρθρο του που θα δημοσιευτεί αύριο. Μου το έστειλε όλο. Διάβασα μόνο την πρώτη παράγραφο, η οποία λέει τα εξής :

Ποιοι θέλουν τον αιγιαλό «δικό τους»; Όσοι συντηρούν πολεμικό κλίμα για τον αιγιαλό και τις παραλίες, και ειδικά κάποιες φανατισμένες ομάδες που έχουν απαξιωθεί από τις σοβαρές περιβαλλοντικές οργανώσεις (τύπου «ΣΤΟΠ στην καταστροφή»), προσποιούνται πως δεν υπάρχει καμία μέση λύση. Προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως υπάρχουν μόνον δύο άκρα στην αντιπαράθεση, χωρίς δυνατότητα συγκατάβασης και συνεννόησης. Στο ένα άκρο της αντιπαράθεσης είναι η τυφλή άρνηση οποιασδήποτε εκμετάλλευσης και οποιουδήποτε έργου, εκείνης που φτάνει να ακυρώνει ακόμη και τα λιμάνια και τις μαρίνες, ακόμη και τα έργα προστασίας από τη διάβρωση.

Εκεί σταμάτησα. πως να διαβάσω ένα κείμενο όταν στην πρώτη πράγραφο ξεκινά με ψέμα. Στο about του group διαβάζουμε :

πρωτοβουλία πολιτών ‘STOP στην καταστροφή των ελληνικών αιγιαλών’, που στοχεύει στην απόσυρση του νομοσχέδιου για τη διαχείριση των παράκτιων περιοχών, τουλάχιστον στην μορφή που αυτό κατατέθηκε για διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομικών τον Απρίλιο του 2014. Το νομοσχέδιο, εάν ψηφιστεί, ανοίγει το δρόμο σε κατασκευαστική ασυδοσία και στη μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική επιβάρυνση των ελληνικών ακτών

και για όσους δεν θέλουν να μπουν στο γκρουπ, το screen capture

stopΘα έπρεπε να διαβάσω παρακάτω; Ποιο το νόημα;

Σε τι να αντιπαρατεθώ;

Σε ένα κείμενο που στις πρώτες 5 γραμμές ξεκινάει με ψέμα. Όταν ο αρθρογράφος βρει την επαφή με την αλήθεια θα επανέλθω.

Υ.Γ. Επειδή θα λείπω όλη μέρα από υπολογιστή, λινκ στο άρθρο θα βάλω όταν γυρίσω και βρω που το δημοσίευσε. Τα comment είναι κλειστά γιατί δεν υπάρχει λόγος να μου «βρωμίσει» κανένας το «σπίτι» ιδίως όσο λείπω.

Υ.Γ.1 προφανώς εδώ δεν εκπροσωπώ κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου

Αρέσει σε %d bloggers: