jump to navigation

Λίστα 28 Οκτωβρίου, 2012

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics.
Tags: , ,
trackback

Το τέλος της πρώτης πράξης του έργου ήρθε με το παρακάτω :

(Δυστυχώς έχουμε την «θεατρικότητα» των ΜΜΕ)

Δεν άνοιξε μύτη. Ασχολήθηκαν ελάχιστοι με το γεγονός ότι ένας Υπουργός παίρνει ένα non-paper από την ομόλογη Υπουργό μια φίλης χώρας, το αντιγράφει και επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα για να χρησιμοποιήσει το non-paper , άσχετα με το αν θα έφερνε 1€, 1000€ ή 1δις στα ταμεία της χώρας. Αφού τελειώσει η θητεία του και αντικατασταθεί από νέο Υπουργό του παραδίδει αντίγραφο του Non-paper και κρατάει το αρχικό υλικό ως μη όφειλε. Το CD δεν ήταν δώρο της Λαγκάρντ στον Παπακωσταντίνου αλλά εργαλείο που έδινε η Υπουργός της Γαλλίας στον Υπουργό της Ελλάδας. Ο Παπακωσταντίνου δηλώνοντας ότι το έδωσε για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο του και ότι τώρα δεν ξέρει που βρίσκεται, με ένα λυπάμαι καθαρίζει.

Ενδιάμεσα ο άλλος γίγαντας της πολιτικής και οι δυο επικεφαλής του ΣΔΟΕ δηλώσανε ότι δεν κάνανε και τίποτα και αφήσανε και υπόνοιες ότι η λίστα μπορεί να μην είναι και η αρχική αφού δεν έχουν το CD του Παπακωσταντίνου (όχι του Βασίλη).

Ώσπου χτες βγαίνει ο Κώστας Βαξεβάνης και εμφανίζει 2000+ ονόματα λέγοντας ότι είναι η λίστα της Λαγκάρντ. Όλοι αποδεχόμαστε ότι αφού το λέει ο Βαξεβάνης, αυτή είναι η λίστα. Το αποδέχεται και ο έμπειρος δημοσιογράφος χωρίς να αναρωτηθεί αν η πηγή του, αλλοίωσε την λίστα έστω και για λόγους κουκουλώματος ή ακόμα και για να πλήξει την αξιοπιστία του. Το αποδεχόμαστε όλοι τόσο που ο Εισαγγελέας τον συλλαμβάνει σήμερα για παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Έχει προηγηθεί η άποψη του Βαξεβάνη σε video που έβγαλε χτες το βράδυ :

Βέβαια όλα έχουνε δυο όψεις. Η απέναντι είναι αυτή του Μανώλη, εννοώ η σοβαρή και όχι οι διάφορες παπαριές που ακούστηκαν.

Εγώ το πάω ακόμα παραπέρα. Ο Παπακωσταντίνου δεν ξέρει που έχει το αρχικό Cd οι υπόλοιποι δεν έχουν δει τίποτα, το πολύ 20 ονόματα. Μάλιστα αφήνουν και ένα ενδεχόμενο η λίστα να είναι «πειραγμένη». Κάποιος πάει και δίνει μια λίστα στον Βαξεβάνη. Ο Βαξεβάνης, χωρίς να έχει κάποιο ουσιαστικό τρόπο, εννοώ από δεύτερη πηγή, να επιβεβαιώσει  ότι η λίστα αυτή είναι η λίστα Λαγκάρντ και τρέχοντας να προλάβει (;) άλλους καλοθελητές, πάει και τυπώνει έκτακτη έκδοση του περιοδικού του όπου στην ουσία έχει έναν κατάλογο με ονόματα και ιδιότητες. Αν έστω και ένα όνομα βρίσκεται από «λάθος» εκει μέσα, όλα αυτά τα ονόματα, ακόμα και αν όλοι παράνομα μεταφέρανε τα χρήματά τους στην Ελβετία, θα αποκλειστούνε από οποιαδήποτε έρευνα πολύ περισσότερό δε γιατί έχω την εντύπωση ότι παρ’ ότι ο Στουρνάρας ζήτησε την λίστα ξανά από την Γαλλία, οι Γάλλοι δεν πρόκειται να την δώσουν.

Τι θα μείνει; Η σύλληψη του Βαξεβάνη και η για μια ακόμα φορά η κάκιστη λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως επί της ουσίας θα έχουμε επιτρέψει δυο υπουργούς και δυο ανώτατους κρατικούς λειτουργούς να την βγάλουν καθαρή και ενώ έχουν σίγουρα συμμετέχει, εκουσίως ή ακουσίως σε κάποιο αδίκημα. Θα έχουμε επίσης επιτρέψει ένα χ αριθμό συμπατριωτών μας να έχει παρανομήσει και να την έχει βγάλει καθαρή παρ’ ότι θα μπορούσαν να έχουν πιαστεί με το μέλι στα χέρια.

Τώρα δεν έχετε παρά να αναφωνήσετε «Ζήτω το Έθνος» (μέρα που είναι) και αύριο να περάσετε από τις εφορίες για την καινούργια λυπητερή που σας περιμένει με τα καινούργια μέτρα.

Σχόλια

1. messed up - 28 Οκτωβρίου, 2012

η αλήθεια είναι πως αρχικά είπα «γιατί τη βγάζεις τη λίστα…»
μετά είπα «αφού δεν τη βγάζει κανένας άλλος, βγάλτη να πάει στα κομμάτια, με τη σημείωση ότι – αρχικά – αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν κάτι παράνομο»
μετά διάβασα πως τα μη ευαίσθητα δεδομένα (όπως όνομα, επάγγελμα κλπ) δεν προστατεύονται στις τραπεζικές συναλλαγές, ιδιαίτερα όταν υπάρχει θέμα εθνικού συμφέροντος. μπορώ, δηλαδή, εγώ να μάθω πως κάποιος έχει λογαριασμό κάπου, αρκεί να μην μάθω πόσα λεφτά έχει, το θρήσκευμά του και άλλα τέτοια, οπότε σκέφτηκα «ε, άρα δεν είναι και παράνομο» (με την επιφύλαξη, πάντα, να μην κατάλαβα καλά τα νομικά που έψαχνα όλο το βράδυ, αλλά σκέφτομαι να πάρω αύριο τον κ. πάνο για καφέ για να μου τα εξηγήσει όλα)

μετά τον συνέλαβαν, και έχοντας στο μυαλό μου τη λίστα λοβέρδου με τις ιερόδουλες με έιτζ (επ! να τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα) και κάτι άλλες λίστες με φοροφυγάδες καλλιτέχνες για τις οποίες δεν έγινε ποτέ τίποτα, είπα «μάλλον δεν έχουν και πολλή σημασία όλα αυτά που σκεφτόμουν»
όπως πάντα, άλλωστε, μιας και δεν κατεβάζει και τίποτα της προκοπής αυτή η κεφάλα!
😉

αγωνιστικούς χαιρετισμούς εκεί στα ξένα!

2. argos - 28 Οκτωβρίου, 2012

Αγαπητή μου αναγνώστρια, όλα ωραία και καλά αλλά να ρωτήσω κάτι, συμφωνείς με την δημοσίευση της λίστας Λοβέρδου; Αν όχι, γιατί συμφωνείς με την δημοσίευση της Λίστας Λαγκάρντ;
Όπως τα κάναε σκατά στην επιτροπή, και καλά, διαφάνειας, η δημοσίευση της λίστας δεν εξυπηρητεί τίποτα πια, από την άλλη η δημοσίευση της λίστας με 2-3 ονόματα να έχουν ερευνηθεί από τον δημοσιογράφο και με αποδείξεις να εμφανίζονταν φοροφυγάδες, θα έλεγε πάρα πολλά

3. sofia - 28 Οκτωβρίου, 2012

Τουλάχιστον δεν εξυπηρετεί το σκοπό του εντοπισμού και σύλληψης των φοροφυγάδων. Μπορεί να εξυπηρετεί άλλους. Πχ το να εκτεθούν (κι άλλο) οι καραγκιοζηδες πολιτικοί και οι διωκτικές αρχές. Να χτυπηθούν δυο τρια πρόσωπα (βλ. Βουλγαρακης) (Κάποιοι θα πουν για να σηκωθεί σκόνη και να ξεχάσουμε τα άλλα, αλλά πόσο ακόμα θα δεχόμαστε αυτό το επιχείρημα με το οποίο οικειοθελώς αποδεχόμαστε ότι είμαστε χειρότερα απο παραβρασμένα μπρόκολα;)

4. messed up - 28 Οκτωβρίου, 2012

όχι, όχι, διαφωνώ με τη δημοσίευση οποιασδήποτε λίστας. διαφωνώ λίγο παραπάνω όταν έχει να κάνει με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. αγανακτώ τόσο που αυτή η λίστα γίνεται πούντοπούντοτοδαχτυλίδι που, παρότι διαφωνώ, λεω άισιχτίργουατέβερ όταν δημοσιεύεται (ναι, ναι, ξέρω, λάθος, ναι, το ξέρω, αλλά το σκέφτηκα)
διαφωνώ, όμως, κάθετα και με τη σύλληψη, η οποία, μπάι δε γουέι, έκανε τον βαξεβάνη ήρωα (από εκεί που θα συζητούσαμε πόσο μαλακία είναι που έβγαλε τη λίστα στη φόρα). ιδιαίτερα, δε, από τη στιγμή που στο παρελθόν έβγαιναν οι άλλες λίστες (ιερόδουλες, φοροφυγάδες, συλληφθέντες, τα ξέρεις καλύτερα από εμενα)

συμφωνώ 100% σε αυτό που λες. απλά δεν το εκφράζω σωστά μάλλον

5. Κάρολος Πολσεμάνογλου - 28 Οκτωβρίου, 2012

Και ζήτω η πατρίς μη σου πω.

Argos - 28 Οκτωβρίου, 2012

η Σουηδία; :Ρ

6. ο δείμος του πολίτη - 30 Οκτωβρίου, 2012

Θεωρώ ότι ο Βαξεβάνης έδωσε τέλος σε ένα σκάνδαλο, που όμοιό του δεν έχουμε βιώσει και το οποίο έκρυβαν καλά όλα σχεδόν τα κανάλια. Αν όντως υπάρχουν κατά λάθος άτομα εκεί μέσα, τότε θα αποφανθεί η δικαιοσύνη μετά τις προσφυγές των προσώπων (κι όχι προληπτικά). Οι αποκαλύψεις αυτές υπάρχουν στο DNA της δημοσιογραφίας και θεωρητικά έχουν ελεγχθεί από τους αποκαλύψαντες για τη γνησιότητά τους. Αλλιώς δε θα είχαμε ποτέ Γουότεργκέιτ ή Βατοπέδι ή εξοπλιστικά. Μην τρελαινόμαστε. Ο Βαξεβάνης έκανε τη δουλειά του. Αν δεν την έκανε καλά ας τιμωρηθεί από όσους συκοφαντούνται.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: