jump to navigation

Παράδειγμα προς μίμηση 3 Μαρτίου, 2012

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, μνήμες, Politics, Thessaloniki.
Tags: , , , ,
trackback
Το ελληνικό κράτος παραιτείται από αστικές απαιτήσεις, αλλά και διοικητικά πρόστιμα κατά της εταιρείας και στελεχών της και σε αυτή την παραίτηση περιλαμβάνονται και οι απαιτήσεις οργανισμών του ελληνικού Δημοσίου. Ρητώς αναφέρεται ότι παραιτείται και από τις απαιτήσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει από την πλευρά του ότι η εταιρεία είναι αξιόπιστη με την έννοια της ευρωπαϊκής εταιρείας, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την περαιτέρω συνεργασία των δυο πλευρών.
Αυτό είναι το δικό μας μέρος στην συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Siemens για να κλείσει η υπόθεση. Δεν θα ασχοληθώ με το τι θα δώσει η Siemens, ούτε καν με την υπόσχεση της δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου, ειδικά όταν αφέθηκε να κλείσει ένα εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη χωρίς να ανοίξει μύτη, αφήνοντας 350 άτομα στον δρόμο.
Όταν ξεκίνησε το σκάνδαλο της Siemens στην Ελλάδα, ήδη υπήρχαν χώρες που ήδη είχαν κλείσει στην φυλακή κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως π.χ. η γνωστή για την διαφθορά της Νιγηρία στην οποία τουλάχιστον μέχρι το 2010 είχαν  κυκλοφορήσει τα ονόματα 61 αξιωματούχων . Στην Ελλάδα αναλωθήκαμε μεταξύ δημοσιευμάτων της Καθημερινής, το «κυνήγι» του Χριστοφοράκου και τις δηλώσεις Τσουκάτου για 1,5 εκατομμύριο στην νεολαία ΠΑΣΟΚ, του Μαντέλη που ξαφνικά βρήκε 400.000 μάρκα στον λογαριασμό του και του Κυριάκου Μητσοτάκη που κάτι δεν είχε πληρώσει στην ώρα του για εξοπλισμό από την Siemens.
Με την συγκεκριμένη συμφωνία καθαρίζουν τα πάντα με μια έκπτωση, κάτι υποτροφίες με έναν καλό λόγο από την Siemens ότι η η Ελλάδα, με τον Βενιζέλο, θα τα καταφέρει και υποτροφίες στην Γερμανία, υποθέτω εκπαίδευση στο πως να εξαγοράζεις διεφθαρμένους πολιτικούς και να την βγάζεις λάδι.
Νομικός δεν είμαι αλλά οι απαιτήσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, από της οποίες παραιτείται η ελληνική κυβέρνηση, δεν αθωώνει και τον Μαντέλη αυτόματα;
Έτσι λοιπόν θα είμαστε το κράτος του οποίου οι πολιτικοί μοιραστήκανε 100εκ. (τουλάχιστον) για μίζες έργων που ή δεν χρειαζόμασταν ή θα έπρεπε να τα πάρουν άλλοι (ξέρετε αυτό που ονομάζουν αγορά) και που στο τέλος η εταιρία διαφθορέας ξαναμπαίνει στο παιχνίδι της αγοραπωλησίας η δε πολιτικοί συνεχίζουν ανενόχλητα να χαίρονται τα χρήματα που κάνανε εις βάρος του ελληνικού λαού. Φυσικά αυτό θα μπορούσα να το περιμένω μόνο από το κόμμα που κυβερνάει, το ΠΑΣΟΚ και ειδικά τον Βενιζέλο, εμπνευστή της ασυλίας των υπουργών αλλά και της περίφημης κάλυψης της PROTON με νόμο που ίσχυε αναδρομικά. Οι άλλοι (ΝΔ) είναι τόσο μπουνταλάδες που ούτε τον κώλο τους δεν είναι ικανοί να καλύψουν.
Αλήθεια με την Φέροσταλ και την ΜΑΝ αλλά και με την Daimler θα κάνουν το ίδιο ή αυτά τα ξεχάσαμε; Όχι τίποτα άλλο αλλά για να χαρούμε βρε αδελφέ για ακόμη μια επιτυχία του Βαγγέλα και να μπορέσουμε για ακόμα μια φορά να εκτιμήσουμε  το πόσο μαλάκες μπορούνε να μας κάνουν να νοιώθουμε.
Αρέσει σε %d bloggers: