jump to navigation

Είμαστε ακόμα ζωντανοί 3 Δεκεμβρίου, 2011

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Life.
trackback

Ξέρω, το παράτησα το Blog, αλλά ως ένα σημείο ήταν δικαιολογημένο. Δεν είχα Internet για 3 βδομάδες. Ναι και στην Γερμανία αργεί το Internet αλλά έρχεται ακριβώς την ημέρα που λένε.

Από την προηγούμενη Παρασκευή είμαι full συνδεδεμένος (σταθερό, κινητό, Internet) και προσπαθώ να δω τι έχασα. Τελικά είναι πάρα πολλά. Στην χώρα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας, δεξιών, ακροδεξιών και τραπεζιτών (αλήθεια ποια η διαφορά;) η οποία θα σώσει την χώρα συνεχίζοντας το έργο (;) της προηγούμενης κυβέρνησης του ΓΑΠ, που αφού είδε ότι δεν το έχει έπαιξε το έργο «Ο Γιώργος,ο Βαγγέλης, η Ευα και το δημοψήφισμα» αφού τα γάμησε όλα. Τώρα ο Γιωργάκης γυρνάει τον κόσμο από συνέδριο σε συνέδριο όπως όλα τα τσίρκο που σέβονται τον εαυτό τους.

Εμείς εδώ δεν ξέρουμε ποιος κυβερνάει αλλά όποιος και να είναι το κράτος δουλεύει, ο κόσμος δουλεύει και εκεί τελειώνουν όλα. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον στο χωριό. Α, ναι. Ξεκίνησαν τα Χριστούγεννα από τις 15 Νοεμβρίου που άρχισαν να στήνουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Άσε που το τραβήξανε ακόμα παραπέρα φέρνοντας την προηγούμενη Κυριακή με πλοίο τον Αι Βασίλη σε ένα δεύτερο χριστουγιεννιάτικο χωριό μπροστά στο δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος μίλησε 5 λεπτά και μετά στήθηκε όρθιος με τους υπόλοιπους, πίσω από τους γονείς που τραβούσαν φωτογραφίες τα παιδιά τους που τραγουδούσαν χριστουγιεννιάτικα τραγούδια. Καμία θέση επισήμων, καμία ιδιαίτερη περιποίηση

ο κύριος δεξιά με το μαύρο παλτό είναι ο δήμαρχος

Ενδιάμεσα πήγα και στο τοπικό λαογραφικό μουσείο για να δω την ιστορία του τόπου. Όλα γύρω από το νερό.

Ακόμα δεν πρόλαβα να ρθω και έδωσα το πρώτο μου τεστ. Τεστ για να δούνε το επίπεδο των γερμανικών μου. Αφού το είδανε μου στείλανε μια επιστολή ότι μπορώ να ξεκινήσω μαθήματα από το Module 3 αλλά στις 10/2/12 μια και στις 5/12/11 ξεκινάει το Module 1. Κάτι είναι και αυτό.

Λίγο έλειψε να βρω δουλειά και μάλιστα σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά μάλλον δεν πρόκειται μαι και οι γερμανοί επενδυτές πέσαν μάλλον σε λαμόγια Έλληνες και δεν την βλέπω την επένδυση. Τι κέρδισα που τους άνοιξα τα μάτια; Την εκτίμησή τους 🙂

Οι γιορτές πλησιάζουν, τα οικονομικά σφίγγουν αλλά η διάθεση ακόμα υπάρχει. Αυτό που δεν υπάρχει ακόμα είναι κόσμος εδώ να μοιραστώ δυο κουβέντες. Ούτε ιδιαίτερα ανοιχτοί είναι αλλά δεν βρίσκονται και τόσο εύκολα έξω, δουλεύουν. Οπότε το μόνο που μένει είναι η επικοινωνία με πατρίδα μέσω τηλεφώνου ή Skype, δεν είναι και λίγο.

Σχόλια

1. Christina T - 3 Δεκεμβρίου, 2011

Ουφ, επιτέλους! Κοντέψαμε να πάθουμε στερητικό τόσον καιρό χωρίς ποστ.

Γέλασα πολύ με το «λίγο έλειψε να βρω δουλειά». Στο πρόγραμμα «Ήλιος» θα μπαιναν οι επενδυτές; ΓΙα πες λεπτομέρειες να ξέρουμε κι εμείς!

2. ΠανωςΚ (@panws_k) - 3 Δεκεμβρίου, 2011

Πρώτον, είναι «το τσίρκο – τα τσίρκα» και όχι «τα τσίρκο». Θυμάσαι;

Δεύτερον, η φρασεολογία σου αριστερίζει επικίνδυνα: «κυβέρνηση συνεργασίας, δεξιών, ακροδεξιών και τραπεζιτών (αλήθεια ποια η διαφορά;)» – θα τα διαβάσει κάνας πασόκος φίλος σου και θα στεναχωρηθεί τα μάλα.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: