jump to navigation

Η μύτη του Χατζηδάκη 16 Δεκεμβρίου, 2010

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics.
trackback

Αυτές οι γρήγορες σοκάρανε όλους τους «φιλήσυχους», «νομοταγείς» πολίτες

Η εικόνα στο 00:25 έως 00:30  όπου ο ΜΑΤατζής βοηθά και κουκουλώνει τον ασφαλίτη και τον στέλνει πίσω στην πορεία δεν τους σόκαρε

Η εικόνα από το Indymedia όπου μπροστά στον Άγ. Δημήτριο στην Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι ασφαλίτες συλαμβάνουν και βάζουν μέσα σε φορτηγάκι, συμβατικό, διαδηλωτές, παρουσία του δικηγόρου και πρώην υποψήφιου δήμαρχου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ. Κλεισιάρη ( που φαίνεται να τους ζητάει το λόγο) δεν τους σοκάρουν

Οι κουκουλοφόροι, στο Indymedia, παρέα με τους ΜΑΤατζήδες δεν τους σοκάρουν

Μου ζητάτε να καταδικάσω την επίθεση στον Χατζηδάκη. Γιατί; Γιατί πρέπει να είμαι πολιτισμένος; Μα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για το χάλι που έχουμε τώρα; Η ίδια αυτή κύβέρνηση, δεν είναι αυτή που δεν έστειλε στην δικαιοσύνη ΚΑΝΕΝΑΝ για την κακοδιαχείριση των χρημάτων των φορολογουμένων; Ο κ. Χατζηδάκης δεν ήταν μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης; Γιατί απορείτε που κάποιοι πήγαν να του ανοίξουν το κεφάλι; Τι θα τους λέγατε, μην ανησυχείται θα επιληφθεί η δικαιοσύνη; Η ίδια που βιάστηκε να επέμβει για το γεγονός του ξυλοδαρμού του βουλευτή, αλλά πάει με το πάσο της σε οτιδήποτε άλλο;

Δεν νομίζω ότι τα έχουμε δει ακόμα όλα.

Στην ερώτηση ποιός θα φυλάει τους φύλακες, η απάντηση είναι Ο Φόβος.

Σχόλια

1. buzz - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Η μύτη του Χατζηδάκη (We are not alone)…

Νομιζω ότι ο τίτλος αδικεί καπως το περιεχόμενο, αλλά δεν επεμβαινω στις επιλογές των συγραφεων. Προκειται για σπονδυλωτη ανάλυση μιας αλληλουχιας απο 2 βιντεο και 2 φωτογραφιες. Απο τον Argos….

fp - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Μπορείτε να τα καταδικάσετε και τα δύο!! δεν είναι κακό!!!!

2. robopsychologist - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Δε μου αρέσει η βία. Πόσο μάλλον επιθέσεις από πολλούς σε έναν. Όσο καθίκι και αν είναι αυτός ο ένας. Πως να το πω, το θεωρώ άνανδρο. Μα ακόμη και αν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί μου σε αυτό, νομίζω πως είναι τουλάχιστον (στρατηγικά) αναποτελεσματική…

Εννοείται πως δε φτάνει γενικά και αόριστα η «καταδίκη της βίας». Τις περισσότερες φορές αυτό είναι απλή υποκρισία. Η βία δεν έχει δικαιολόγηση, μα έχει εξήγηση. Και η εξήγηση όλης αυτής της βίας (που πιστεύω ακόμα δεν έχει κορυφωθεί), είναι ακριβώς αυτή που αναφέρεις: Η ατιμωρησία των καθαρμάτων που μας λήστεψαν και συνεχίζουν να ποδοπατούν τη ζωή μας…

3. coolplatanos - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Συμφωνώ εν πολλοίς με τον προλαλήσαντα @robophychologist.
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που συνέβη έχει εξηγήσεις, αλλά με σοκάρει σαν εικόνα που σηματοδοτεί και ό,τι θα μπορούσε να επακολουθήσει σε χειρότερες μέρες, δεν το επικροτώ και δεν το θεωρώ λύση. Τι θεωρώ λύση; Καθένας στο δικό του κοινωνικό χώρο, αφού τα κόμματα δεν μπορούν ή δεν θέλουν, να ψάξει έμπρακτες διεξόδους.

Argos - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Γιατί ο βουλευτής, ο όποιος, δεν είναι κομμάτι του δικού μας κοινωνικού χώρου; Επειδή είναι βουλευτής; Πριν δεν ήταν εφοριακός που έκανε «εξυπηρετήσεις»; Συνδικαλιστής που έκανε «εξυπηρετήσεις»; Γιατρός που έπαιρνε φακελάκια;
Όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο τρένο. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μαζί τα φάγαμε αλλά τα πληρώσουμε εμείς, είναι καιρός να ξανασκεφτούν. Προφανώς στο Post μου θέλω να καταδείξω την κατακλείδα του robopsychologist. Το αν θα το έκανα ή όχι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

4. ο δείμος του πολίτη - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Το είπαμε κι άλλη φορά… Η βία είναι σαν μεταδοτική ασθένεια: τυφλή η ίδια τυφλώνει όποιον την πλησιάζει και μεταδίδεται σαν ιός.

Argos - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Αυτή η βία έχει μεταδοθεί από τους κυβερνώντες, σ’ αυτούς που σηκώσανε το χέρι τους

ο δείμος του πολίτη - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Δεν είναι μόνο η βία των κυβερνώντων. Γύτω μας η βία περισσεύει είτε μιλάμε στο συνοδηγό είτε σε πολιτικό. Είναι μία βία εκδικητική κι εγωιστική.

5. Nicholas - 16 Δεκεμβρίου, 2010

«Στην ερώτηση ποιός θα φυλάει τους φύλακες, η απάντηση είναι Ο Φόβος.»

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Ποιόν θα φοβηθούν; Τους 50-100-200 χιλιάδες διαδηλωτές; Τους φερόμενους τρομοκράτες; Μα για αυτό ακριβώς την ώρα που όλοι οι μισθωτοί μετράνε δίφραγκα, οι αστυνομικοί παίρνουν αυξήσεις.
Γιατί ο καλός τσοπάνης ταϊζει τα σκυλιά του, για να προστατεύουν αυτόν και τα πρόβατα.
Όχι μόνο δεν φοβούνται, αλλά δεν έχουν και καμία ντροπή. Απλά κλείνονται πίσω από ψηλούς τοίχους και ασφαλίτες και όλα καλά για αυτούς και ας τον πίνουν οι άλλοι

6. kstamos - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Το ότι σε κάποιους είναι δύσκολο να καταδικάσουν το λυντσάρισμα από όχλο, όποιος και αν είναι αυτός που λυντάρεται, το αφήνω ασχολίαστο γιατί επαφίεται στη στοιχειώδη αξιοπρέπεια του καθενός και αν δεν τη διαθέτει μάλλον κανένα επιχείρημα δεν θα τον πείσει.

Όμως εδώ δεν λύντσαραν καν κάποιον που να είναι βασικά υπεύθυνος για την κατάντια μας. Ο Χατζηδάκης τουλάχιστον κάπως προσπάθησε να συμμαζέψει την αιμορραγία χρεών από την Ολυμπιακή. Κάτι μου λέει ότι αν οι εξαγριωμένοι έβλεπαν π.χ. τον Τσοβόλα (του «δώστα όλα») ή τον αντιμνημονιακό Δημαρά θα τους επευφημούσαν. Αυτούς δλδ που υποστήριξαν με θέρμη το δανεισμό και τη μεταφορά των βαρών στις επόμενες γενιές.

Argos - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Εκτός από το δάχτυλο, υπάρχει και το φεγγάρι

kstamos - 16 Δεκεμβρίου, 2010

ΟΚ αν το δάχτυλό σου όμως έχει γάγγραινα καλό είναι να κάνεις και κάτι με αυτό και όχι μόνο να κοιτάς το φεγγάρι.

7. Argos - 16 Δεκεμβρίου, 2010

@kstamos αν το φεγγάρι κινείται κατά πάνω σου και εσύ ανησυχείς για το δάχτυλο που έχει γάγγραινα τότε ότι και να κάνεις γι’ αυτό είναι μάταιο.
Δεν είπα πουθενά ότι θα έπρεπε να δείρουν τον Χατζηδάκη ή να σηκώσουν στα χέρια τον Δημαρά ή Τσοβόλα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να περιμένουν όλα να περνάνε αβρόχοις ποσί. Όταν σπέρνεις ανέμους θα θερίσεις θύελλες.

kstamos - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Αυτό ισχύει και αντίστροφα, αν σταματήσεις το φεγγάρι θα πεθάνεις από τη γάγγραινα. Οπότε καταλήγουμε ότι πρέπει να κάνεις κάτι (αν μπορείς) και για τα δύο προβλήματα. Και το να καταδικάζεις το λυντσάρισμα δεν νομίζω ότι είναι έξω από τις δυνάμεις σου. Στα βίντεο φαίνονται εξάλλου αρκετοί άνθρωποι που προστάτευσαν το Χατζηδάκη, δεν θα τους πατήσει αυτούς το φεγγάρι περισσότερο από όσο θα πατήσει τα ζώα που τον χτυπούσαν.

8. πανωςκ - 16 Δεκεμβρίου, 2010

Την ψυχραιμία, τον πολιτικό-πολιτισμικό πολιτισμό και τη διάθεση για βαριά φιλοσοφία γύρω απ’ την έννοια της βίας να τα χαίροντα όσοι τα διαθέτουν, και μετά να τα βράσουν κιόλας να τα κάνουν σούπα.

Εγώ δεν είμαι πολιτισμένος, ούτε ψυχραιμος και ούτε ντρέπομαι για αυτό. Είμαι ουγκ. Το ξύλο στο Χατζηδάκη είναι η αρχή. Οπως στρώσανε θα κοιμηθούνε. Ο,τι σπείρανε, (ελπίζω ότι) θα το θερίσουν τώρα.
Διότι πρέπει οι βουλευτες να καταλαβουν ότι είναι εκεί για να υπηρετούν τον πολίτη και όχι τα αφεντικά τους.
Διότι και κάποιοι πολίτες (επαγγελματίες), που θα ‘ρθει κι αυτών η σειρά, πρέπει να καταλάβουν ότι ο ρόλος τους απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ελεγκτικός και όχι οσφυοκαμπτικός.
Διότι δεν γίνεται να περπατά ο κάθε Χατζηδάκης και να νομίζει ότι δεν τον πιάνει τίποτε. Οπως εγώ φοβάμαι πλέον κάθε μέρα που ξυπνάω (για τη δουλειά μου, το μέλλον μου) να φοβάται κι αυτός.
Το μόνο το οποίο με λυπεί στο επεισόδιο Χατζηδάκη είναι ότι θα προτιμούσα να λυντσαριστεί κάποιος πασόκος.

ΥΓ. Πάντως η φωτό του αιμόφυρτου Χατζηδάκη που είδα χτες στην Ντέιλι Τέλεγκραφ είναι ταμάμ για μπλουζάκι.

Προς τον Argos: επειδή σε ξέρω και με ξέρεις -και το ξέρεις ότι δεν έχω τέτοιου είδους κολλήματα- αν θεωρείς ότι υπερβαίνω κάποια όρια με το σχόλιό μου, είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θες.

9. Γενική απεργία της 15ης Δεκέμβρη | oraelladas.gr - 16 Δεκεμβρίου, 2010

[…] εδώ , εδώ και εδώ αναρτήσεις και σχόλια για το θέμα. Μολότωφ […]

10. Fil - 17 Δεκεμβρίου, 2010

Χτυπάνε ποιοι; Αυτοί που χάνουν προνόμια, αυτοί που ξεβολεύονται, οι ίδιοι δηλαδή που τους σήκωναν στα χέρια μέχρι πρότινος. Η άλλη πλευρά του νομίσματος δηλαδή. Εμφύλιος μεταξύ τους είναι. Κάτι μου λέει ότι αν ήταν να δείρω κάποιον μάλλον αυτόν που τον βαρούσε θα προτιμούσα.
Στη βία προστρέχουν αυτοί που με βία άλλου είδους κέρδισαν αυτά που χάνουν τώρα.
Ο αξιοπρεπής άνθρωπος δε βαράει τον ανυπεράσπιστο.
Ο αξιοπρεπής άνθρωπος που ανέκαθεν πάλευε τίμια, το ίδιο κάνει και τώρα.
Ο αξιοπρεπής τους φτύνει και συνεχίζει, άνθρωποι μικροί.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: