jump to navigation

Μπάτσοι στην ΕΤ3 17 Μαρτίου, 2010

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics, Thessaloniki.
Tags:
trackback

Ο Craig Wherlock είναι ένας άνθρωπος που γνώρισα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης όπου φωτογράφιζε τα πάντα και πολύ καλά. Χρειάστηκε να αποδείξει ποιός είναι και απέναντι στην εξουσία, πληρώνοντάς το με τραυματισμούς, αλλά και απέναντι στους «αντεξουσιαστές» που βλέπουν κάθε ένα με μηχανή σαν ρουφιάνο της αστυνομίας.

Ο Craig έχει οργώσει όλους τους δρόμους της πόλης και έχει υπάρξει σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις, συχνά εις βάρος της δουλειάς του, για να κάνει κάτι που το γουστάρει, χωρίς να πληρώνεται από πουθενά γι’ αυτό.

Σήμερα έμελλε να βρει απέναντί του μια καινούργια κατηγορία εχθρού. Η κατηγορία αυτή λέγεται συνδικαλιστής της ΕΤ3. Αυθαίρετα λέω συνδικαλιστής μια και δεν θέλω να πιστέψω ότι απλοί εργαζόμενοι που πάνε να κάνουν την δουλειά τους, να τραβήξουν πλάνα, αναλαμβάνουν το ρόλο της αστυνομίας κάνοντας εξακρίβωση στοιχείων.

Η ιστορία έχει ως εξής :

Ο Craig έπεσε πάνω στην πορεία των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ που βρισκόταν μπροστά στο κτίριο του πρώην ΥΜΑΘ και θεώρησε ότι ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να αφήσει ανεκμετάλλευτη. Έβγαλε την κάμερά του και άρχισε να κάνει λήψεις της όλης διαδήλωσης. Σχεδόν αμέσως κάμεραμάν της ΕΤ3 ήρθε και του ζήτησε το λόγο απαιτώντας να μάθει τι κάνει και αν είναι δημοσιογράφος. Μη θέλοντας να εξηγήσει ότι λειτουργεί σαν πολίτης-δημοσιογράφος απάντησε απλά ναι. Ο βολεμένος καμεραμάν απαίτησε να του δείξει ο Craig την επαγγελματική του άδεια και με την σειρά του ο Craig τον διαολόστειλε και του είπε ότι δεν του δείχνει τίποτα.

Η αμέσως επόμενη κίνηση αυτού και του τεχνικού ήχου ήταν να φωνάζουν και να τον απειλούν ότι θα καλέσουν την αστυνομία, πράγμα και που κάνανε. Ευτυχώς γαι τον Craig οι αστυνομικοί δεν φαίνονταν να έχουν διάθεση να ανακατευτούν οπότε και βρήκε την ευκαιρία και έφυγε μια και η εμπειρία του με την αστυνομία δεν είναι και η καλύτερη.

Δεν ξέρω αν οι κάμεραμεν της ΕΤ3 και οι λοιποί τεχνικοί είναι οι καλύτεροι ρουφιάνοι της αστυνομίας και ούτε μπορώ να το ισχυριστώ. Δεν ξέρω αν η ηλίθια συμπεριφορά των τεχνικών της ΕΤ3 ξεκινούσε από μια κακώς εννούμενη συντεχνιακή λογική (πλάνα τραβά μόνο το μέλος του συλλόγου), αυτό όμως που ξέρω είναι ότι σε μια δύσκολη περίοδο που θα βγουν να ζητήσουν, πολύ σύντομα οι εργαζόμενοι στην ΕΤ3, ειδικά, την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, εγώ και πολλοί άλλοι θα θυμόμαστε αυτές τις συμπεριφορές.

Θέλετε να το σώσετε; Μπορείτε να βγείτε κύριοι της ΠΡΟΣΠΕΡΤ και να καταδικάσετε την συμπεριφορά των μελών σας. Δεν πιστεύω ότι θα το κάνετε. Την επόμενη φορά όμως που θα συναντηθούμε στο δρόμο, μη περιμένετε καλύτερη συμπεριφορά.

Εγώ δεν είμαι υπεράνω, κηφήνες.

Σχόλια

1. efiie - 17 Μαρτίου, 2010

Δε θα εισαι μονος σου!Ευτυχως υπαρχουν ακομα σκεπτομενοι ανθρωποι σ αυτον τον τοπο που οι αξιες της δημοκρατιας και της πραγματικης ανθρωπινης ελευθεριας,δεν εχουν χασει το νοημα τους,ουτε εχουν γινει ελαστκη κουβερτα να τραβουν επανω τους οσοι νομιζουν πως εχουν παντος ειδους εξουσια.Να εισαι καλα,φιλε κι εσυ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ σαν τον Creg!

2. Servitoros - 17 Μαρτίου, 2010

Να υπενθυμίσω ότι στην υπόθεση με το γνωστό χουντογλέντι στην Θεσσαλονίκη πριν από χρόνια, οι κατηγορούμενοι αθωόθηκαν όταν το δικαστήριο δέχτηκε τεχνική πραγματοσύνη ότι το βίντεο ήταν προϊόν μοντάζ. Η αναφορά δεν συντάχθηκε από ειδικό εμπειρογνώμονα αλλά από τεχνικό της ΕΡΤ3.

3. Dimitris - 22 Μαρτίου, 2010

Συγνώμη, δεν υποτίθεται ότι είμαστε ελεύθερο κράτος; Επιτρέπεται ή όχι η φωτογράφιση σε δημόσιους χώρους; Με ποιο σκεπτικό δηλαδή να καλέσει κάποιος την αστυνομία και τι να κάνει αυτή;

Νομικά τουλάχιστον δεν νομίζω ότι στέκει κάτι εδώ. Από την άλλη βέβαια, την ενδεχόμενη ταλαιπωρία να εξηγήσεις τα αυτονόητα σε αυτούς που θα έπρεπε να τα ξέρουν καλύτερα από σένα, τη καταλαβαίνω… 😦

4. Argos - 22 Μαρτίου, 2010

Είμστε ελεύθερο κράτος αλλά δεν παύουν να υπάρχουν συντεχνίες. Οι συντεχίες αντί να εξελίσσονται, προτιμούν να κρατάν κελιστά τα επαγγέλματα, σε σημείο γελοιότητας ή, ενίοτε,και ρουφιανιάς


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: