jump to navigation

Η αλληλογραφία της ΒILD 5 Μαρτίου, 2010

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics.
trackback

Η BILD είναι, από όσο γνωρίζω η ESPRESSO της Γερμανίας. Διαβάζεται από ανθρώπους με το ίδιο IQ αυτών που διαβάζουν την δικιά μας ESPRESSO. Το ότι κατάφερε  να γράψει ένα γράμμα προς έναν πρωθυπουργό είναι μάλλον κατόρθωμα. Μέχρι τώρα οι αγαπημένοι της ήταν κάτι γερμανικές περσόνες του ’80. Ο Μπόρις «Μπουμ – Μπουμ» Μπέκερ και ένας από τους δυο Modern Talking. Σήμερα αποφάσισε να κάνει πολιτική στέλνοντας ένα γράμμα προς τον ΓΑΠ. Το παραθέτω μεταφρασμένο, όπως το βρήκα εδώ, με οπτικά σχόλια σ’ αυτά που γράφει και με Link πάνω στις φωτογραφίες.

Δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα μια απάντηση, όταν έχουμε φτάσει στο επίπεδο να χλευάζει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας μια πατσαβούρα της Γερμανίας. Αν αυτό ήταν το καλύτερο που πέτυχαν τα μέτρα που μας πήρε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ…

Είμαι σίγουρος ότι ο  ΓΑΠ θα βρει κάποια στιγμή την ευκαιρία να αναθέσει στον Πεταλωτή να απαντήσει.

“Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα βρίσκεστε σε μία χώρα, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σας. Βρίσκετε στη Γερμανία.


Εδώ οι άνθρωποι εργάζονται μέχρι τα 67 τους. 14ος μισθός για δημοσίους υπαλλήλους δεν υπάρχει πλέον από καιρό.


Εδώ δεν πρέπει να πληρώνει κανείς χιλιάδες ευρώ για λάδωμα, για να βρει εγκαίρως κρεβάτι σε νοσοκομείο.

Ούτε πληρώνουμε συντάξεις για κόρες στρατηγών, που δυστυχώς δεν βρίσκουν σύζυγο.
Σε μας τα πρατήρια βενζίνης έχουν ταμειακές μηχανές, οι οδηγοί ταξί δίνουν αποδείξεις και οι αγρότες δεν παίρνουν επιδοτήσεις της ΕΕ με εκατομμύρια ελαιόδενδρα, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν


Και η Γερμανία έχει βέβαια μεγάλα χρέη, αλλά μπορούμε και να τα ξεπληρώσουμε.


Επειδή το πρωί ξυπνάμε αρκετά νωρίς και δουλεύουμε όλη την ημέρα. Επειδή πάντα αποταμιεύουμε ένα μέρος του μισθού μας για δύσκολους καιρούς. Επειδή έχουμε υγιείς επιχειρήσεις, τα προϊόντα των οποίων έχουν ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, σήμερα βρίσκεστε στη χώρα, που με τις χιλιάδες τουρίστες της φέρνει ένα σωρό χρήματα στην Ελλάδα. Που με τον Όττο Ρεχάγκελ σας έστειλε ακόμα και τον προπονητή των πρωταθλητών σας στην Ευρώπη στο ποδόσφαιρο.


Θέλουμε να είμαστε φίλοι με τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, που η Γερμανία έχει δώσει για τη χώρα σας από τότε που εντάχθηκε στο ευρώ γύρω στα 50 δις. καθαρά.


Αλλά ένα πράγμα πρέπει να είναι επίσης σαφές: Ίδιον της καλής φιλίας είναι να λες στον άλλο, όταν είναι αναγκαίο, καμιά φορά και την αλήθεια.

Υπό αυτό το πνεύμα σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό

Η σύνταξη της BILD

Υ.Γ.: Σε περίπτωση που θέλετε να μας απαντήσετε, εσωκλείουμε το κατάλληλο γραμματόσημο. Στο κάτω-κάτω θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε οικονομία”.

Σχόλια

1. Rodia - 5 Μαρτίου, 2010

«η Γερμανία έχει δώσει για τη χώρα σας από τότε που εντάχθηκε στο ευρώ γύρω στα 50 δις. καθαρά.»
Μάρκα; 😉

2. Dark Angel - 5 Μαρτίου, 2010

Και στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο νωρίς το πρωί ξύπναγαν και «δούλευαν» όλη μέρα…

3. Νίκος - 8 Μαρτίου, 2010

Πρέπει να πω πως άλλος έχει το όνομα (Bild = εικόνα) και άλλος έχει τη χάρη!


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: