jump to navigation

Μεγάλη μπουκιά φάε 6 Ιανουαρίου, 2010

Posted by argos in Blogs, Άτιμη Κοινωνία, Politics.
trackback

Τον Δεκέμβριο στο post μου με τίτλος Δυο Ελλάδες επεσήμανα την απαράδεκτη, κατά την γνώμη μου, στάση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου υποδομών λέγοντας :

Ο κ. Οικονομίδης αν και είναι μηχανικός, έμπειρος, όπως λέει και το βιογραφικό του, στην θέση του Γ.Γ. έχει πολιτικές αρμοδιότητες και σαν πολιτικός θα πρέπει να σωπαίνει όταν εκκρεμεί πόρισμα επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αλλά και έρευνα του εισαγγελέα και κυρίως όταν έχουμε και τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Τότε και εξ’ αιτίας των δηλώσεών του όπου προδίκαζε την μη συμμετοχή των έργων στην κατολίσθηση, είχε ξεκινήσει μι ασυζήτηση, κυρίως στο twitter για το θέμα. Σήμερα, διαβάζοντας τον φίλο μου τον Στέφανο διαπιστώνω ότι η επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ παρουσιάζει αποτελέσματα που δεν αθωώνουν τα έργα. Για την ακρίβεια :

Στους πιθανούς παράγοντες που συνέβαλλαν στη μείωση της διατμητικής αντοχής το ΓΕΩΤΕΕ συμπεριλαμβάνει: τη δράση χλωρίδας, φυσικοχημικές διεργασίες (αποσάθρωση. κ.ά.), παρουσία νερού (έντονες βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις κ.ά.), υφιστάμενη γεωλογική δομή (έντονα κερματισμένοι ασβεστόλιθοι – φτωχή ποιότητα βραχομάζας), συνεχής επαναλαμβανόμενη καταπόνηση από τις εκρήξεις στα μέτωπα διάνοιξης της σήραγγας (όπως μένει να διερευνηθεί).

Δηλαδή η επιτροπή των εμπειρογνομώνων έχει άποψη αλλά θέλει περισσότερη διερεύνηση, μόνο στο σημείο του ανθρώπινου παράγοντα, υποθέτω γιατί έτσι δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για εταιρίες και μηχανικούς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επισημάνσεις του ΓΕΩΤΕΕ ( τα σχόλια μέσα στις παρενθέσεις είναι δικά μου) :

Ο κ. Οικονομίδης από που είχε την πληροφορία ότι δεν φταίνε οι μηχανικοί;  Για ποιό λόγο βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα της επιτροπής; Το έκανε σαν μηχανικός ή σαν Γ.Γ.; Τελικά τι από τα δυο είναι; Μηχανικός ή υπηρέτης τους δημόσιου συμφέροντος; Δεν οφείλει, αφού τελικά μίλησε όταν δεν έπρεπε, να βγει και να επανορθώσει σήμερα, ακολουθώντας την φιλοσοφία που λέει ότι ακολουθεί η σημερινή διακυβέρνηση;

Υ.Γ. Που είναι οι φίλοι οι bloggers που θεωρούν ότι θα έπρεπε να «απολογηθεί» ο Παναγιώτης για τον διορισμό του στον ΟΠΑΠ, αλλά δεν απαιτούν να «απολογηθεί» ο Γ.Γ. του Υπουργείου υποδομών για την στάση του; Που είναι αυτοί που βρίσκουν μεμπτό τον διορισμό του και ξεχνάνε ότι οι ίδιοι έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους;

Το είπα και κατά την διάρκεια της συζήτησης στο twitter και το επαναλαμβάνω και τώρα. Ο Παναγιώτης θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με αυτή του κ. Οικονομίδη, σήμερα, όταν οι πράξεις του στον ΟΠΑΠ μου δώσουν το ερέθισμα να του τα «χώσω» και όχι ο ίδιος ο διορισμός του.

Σχόλια

1. Διαιτητής « We are not alone - 9 Ιανουαρίου, 2010

[…] 9, 2010 Posted by argos in Politics, Άτιμη Κοινωνία. trackback Σε συνέχεια της περίφημης ιστορίας των Τεμπών που έχει κόψει την χώρα στα δυο και που όπως φαίνεται […]

2. Οι προτεραιότητες « We are not alone - 11 Ιανουαρίου, 2010

[…] Χαίρομαι που τουλάχιστον κάποιος συμφωνεί απόλυτα με τον ΓΓ,  αν και η επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ είχε να πει και κάτι παραπάνω. […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: