jump to navigation

Βουτιά στο κενό Δεκέμβριος 19, 2009

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics.
Tags:
trackback

Δυστυχώς ακόμη μια τραγική περίπτωση, που ευτυχώς δεν είχε τόσο άσχημο αποτέλεσμα, ήρθε να καταδείξει το κενό μεταξύ των λόγων και των έργων της νέας κυβέρνησης.

Η ιστορία είναι γνωστή. Ο γιός του γνωστού από την υπόθεση της 17Ν, εισαγγελέα κ. Διώτη (με Χρυσοχοΐδη υπουργό), είχε προσληφθεί (;) (κατα τον υπουργό αμισθί) σαν νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο ΠΡΟ ΠΟ.

Ο 28χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον 7ο όροφο του υπουργείου, γιατί σύμφωνα με σημείωμα που άφησε δεν είχε πάρει το πτυχίο του και το έφερε βαρέως που δεν το είχε πει στους γονείς του.

Αν δεν ήταν στο νοσοκομείο ο άνθρωπος θα ασχολιόμουν πιο πολύ με το νομικό θέμα της εξαπάτησης του Δημόσιου από τον γιο του εισαγγελέα. Προτιμώ όμως να ασχοληθώ όμως με τον κ. υπουργό.

Αντιγράφω από το Foreign Press :

«Από χθες το πρωί και με αφορμή μια τραγική ανθρώπινη ιστορία που αφορά σε συνεργάτη μου, επιχειρείται ένας «μιντιακός» κανιβαλισμός κυρίως μέσω ίντερνετ, που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν νοσηρά σενάρια εκεί που η πραγματικότητα μιλά από μόνη της και δεν επιδέχεται απολύτως καμία αμφισβήτηση.
Επέλεξα να δώσω μια ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο με ικανότητες, εντιμότητα και ευαισθησία, περιμένοντας καλή τη πίστη να μου προσκομίσει το πτυχίο του, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δημόσιο.
Καλώ όλους να σεβαστούν τον νέο που ευτυχώς βρίσκεται στη ζωή και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να βγει πιο δυνατός από αυτήν την περιπέτεια, όπως και την οικογένειά του που αυτές τις ώρες δοκιμάζεται. Επιτέλους, να σταματήσει τώρα η συνωμοσιολογία και τα αρρωστημένα σενάρια».

Δεν ξέρω σε ποιά νοσηρά σενάρια αναφέρεται ο κ. υπουργός και ειλικρινά δεν μ’ ενδιαφέρουν. Θέλω να ασχοληθώ με την πραγματικότητα στην οποία αναφέρεται ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επέλεξε λέει να δώσει σε έναν νέο άνθρωπο μια ευκαιρία. Έναν άνθρωπο με ικανότητες, εντιμότητα και ευαισθησία. Από που τα ξέρει αυτά, αν δεν τον ξέρει προσωπικά ο κ. Χρυσοχοΐδης; Ποιές είναι οι ικανότητες του παραλίγο αυτόχειρα που τον οδηγήσανε, έστω και άμισθο σε θέση νομικού συμβούλου; Είχε ξαναδουλέψει σαν νομικός, χωρίς να έχει το πτυχίο του και τον είδε ο υπουργός; Το ρωτάω γιατί τον πήρε, υποτίθεται για την νομομάθειά του, που αποδεικνύεται, στην χώρα μας τουλάχιστον, με το πτυχίο του και ύστερα με την εμπειρία του.

Η εντιμότητά του από που προκυπτει; Πάντως όχι από την απάτη με το πτυχίο. Η ευαισθησία του, είναι κάτι που δεν θα το αμφισβητήσω.

Ο Υπουργός λέει ότι περίμενε καλή τη πίστη να προσκομίσει το πτυχίο του χωρίς κόστος για το δημόσιο. Τι θα πει καλή τη πίστη; Από που προκύπτει; Από την γνωριμία του υπουργού με τον πατέρα του περί ου ο λόγος;

Τι θα πει χωρίς κόστος οικονομικό για το δημόσιο; Το κόστος κ. υπουργέ δεν είναι μόνο οικονομικό είναι σε πολλαπλά επίπεδα. Τι μήνυμα δίνετε στον κόσμο; Σε μια εποχή που όλοι ψάχνουν να βρουν μια δουλειά εσείς, θα μπορούσαν να πουν πολλοί,  «βολεύετε» τον γιο φίλου σας, χωρίς να έχει τα τυπικά προσόντα; Δεν έχει σημασία αν πληρωνότανε, σημασία έχει ότι εμφανιζότανε νομικός σύμβουλος στο υπουργείο, επενδύοντας αύριο σε μια άλλη θέση, ίσως.

Να μιλήσουμε για το τρωθέν κύρος του υπουργείου σας, όπου ένας εκ των  νομικών συμβούλων που ασχολούνται με το πειθαρχικό δίκαιο των αστυνομικών είναι παράνομος; Αυτό δεν σας λέει τίποτα;

Δεν υπήρχε άλλος νέος έντιμος, με ικανότητες, ευαισθησία ΚΑΙ πτυχίο για την θέση; Ή δεν είχατε κάποιον άλλο γνωστό;

Ναι κ. υπουργέ, να τον σεβαστώ τον νέο που είναι στο νοσοκομείο, αλλά θέλετε να αγνοήσω την δική σας εμπλοκή; Ή είσαστε αθώος του «αίματος»;

Απ’ ότι θυμάμαι ο σημερινός πρωθυπουργός είχε μιλήσει για άριστους και όχι αρεστούς. Εσείς που ακριβώς κατατάσσετε την επιλογή του κ. Διώτη;

Advertisements

Σχόλια

1. exilednomoreandforafewdaysonly - Δεκέμβριος 20, 2009

Σωστός.

2. Ανοίξαμε, σας αρέσει η ταπετσαρία μας; « grep Alt - Δεκέμβριος 20, 2009

[…] πρόσληψης συμβούλων στο υπουργείο (μια χαρά τα λέει ο argos, για το […]

3. Canis - Δεκέμβριος 20, 2009

Σωστός!

4. Panagiotis Atmatzidis - Δεκέμβριος 28, 2009

Ζωγραφιά το post.

5. Τι έμαθα το 2009 « We are not alone - Δεκέμβριος 31, 2009

[…] Δεκέμβριος ήταν όλος του ΠΑΣΟΚ, σε τέτοιο βαθμό που μόνο στο τέλος άφησα κάτι για […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: