jump to navigation

Πριν από την παρθενογέννεση 10 Δεκεμβρίου, 2009

Posted by argos in μνήμες, Politics, Thessaloniki.
trackback

Κάποτε πριν από πολλά χρόνια, ας πούμε έξι, σε μια χώρα, ας πούμε την Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε μια πόλη της Β. Έλλαδας, ας πούμε Θεσσαλονίκη, έγινε μια σπουδαία συνδιάσκεψη. Ας την πούμε σύνοδο. Κόσμος μαζεύτηκε για να διαδηλώσει. Κόσμος πολύς καμιά 50000. Ξεχωριστά από αυτούς βρέθηκε και μια ομάδα που αποφάσισε να τα κάψει. Τα τότε ΜΜΕ αποφασίσανε να δείξουνε τις καταστροφές και αγνοήσανε τον κόσμο που διαδήλωνε ειρηνικά.

Στα παρατράγουδα εκείνων των διαδηλώσεων και συγκεκριμένα στις 21 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον βρετανό υπήκοο Σάιμον Τσάπμαν και τον κατηγορούν ότι είχε μολότωφ και σακίδιο με βόμβες μολότωφ και σφυριά. Για καλή του τύχη, βίντεο της ΕΤ3 απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το σακίδιο δεν ήταν δικό του. Ένα χρόνο μετά αθωώθηκε αλλά δεν τιμωρήθηκε κανένας αστυνομικός.

Προχτές στα επεισόδια Θεσσαλονίκης και Αθήνας είχαμε την ακόλουθη κωμικοτραγική περίπτωση. Στην ίδια πόλη, την Θεσσαλονίκη αστυνομικοί συλλάβανε έναν άνθρωπο που κατέβηκε με τις πυτζάμες του να πετάξει τα σκουπίδια και προσπαθήσανε να του»φυτέψουνε» και αυτουνού σακίδιο. Ευτυχώς βίντεο διαδηλωτή τον αθώωσε. Πάλι δεν τιμωρήθηκε κανένας αστυνομικός. Τα ονόματά των αστυνομικών όπως τα δίνει η Ζούγκλα όπου υπάρχει και το βίντεο, είναι Δημήτρης Ποδαράς και Δημήτρης Παταρίδης.

Το κοινό στοιχείο, εκτός της πόλης, των δυο ιστοριών;

Μα απλά και μόνο ο υπουργός, τότε (19-02-1999 έως 04-07-2003) και τώρα.

Καλό είναι η μνήμη μας να μην είναι χρυσόψαρου. Μια φορά, σύμπτωση. Δεύτερη φορά, τακτική.

Όχι 50-60 μέρες δεν του φτάνουν, αλλά ούτε 50-60 χρόνια.

Αυτή η ιστορία για όσους συνεχίζουν να θέλουν να αγνοούν ότι ο σημερινός υπουργός δεν είναι τόσο καινούργιος και ότι η τακτική του δεν είναι τυχαία επειδή δεν προλάβαινε στον τόσο λίγο καιρό που είχε μπροστά του.

Σχόλια

1. πανωςκ - 11 Δεκεμβρίου, 2009

O κύριος υπουργός είναι επιτυχημένος, διότι ξέρει να πείθει αυτούς που πρέπει να πείσει. Για τους άλλους, σαν εσένα, ή εμένα, δεν τον πολυνοιάζει.
Ο κύριος υπουργός ποτέ μα ποτέ δεν θα γίνει περίγελος στα κανάλια και στις «σατιρικές» εχμπομπές, όπως είχε γίνει ο Πολύδωρας. Ποτέ μα ποτέ δεν θα συναντήσει την καθολική απόρριψη όπως οι Παυλόπουλος – Μαρκογιαννάκης.
Γιατί;
Γιατί ξέρει να μιλάει ωραία, ξέρει να λέει ωραία λόγια, να υπόσχεται τα αυτονόητα και κυρίως προβάλλει το αυτονόητο ως δική του πρωτοβουλία, δική του απόφαση, δική του πολιτική πράξη, που απαιτεί την καθολική αναγνώριση και τον έπαινο.
Και στα @@@@ του αν κανα δυο τρεις τέσσερις πολίτες του τα χώνουν στα σόσιαλ μίντια. Ούτως ή αλλως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και στα σόσιαλ μίντια.

2. exiled - 12 Δεκεμβρίου, 2009

Τα ονόματά των αστυνομικών όπως τα δίνει η Ζούγκλα όπου υπάρχει και το βίντεο, είναι Δημήτρης Ποδαράς και Δημήτρης Παταρίδης.

Αυτό.

3. Global Voices Online » Greece: Riots and Police Brutality Commemorate Teenager’s Death - 14 Δεκεμβρίου, 2009

[…] local citizen journalist Tom Tziros noted parallels on the similarities of police tactics during this year's protests and the 2003 Thessaloniki European Union Summit riots, and […]

4. My blog » Blog Archive » Greece: Riots and Police Brutality Commemorate Teenager’s Death - 14 Δεκεμβρίου, 2009

[…] local citizen journalist Tom Tziros noted parallels on the similarities of police tactics during this year's protests and the 2003 Thessaloniki European Union Summit riots, and […]

5. Greece: G8 police killing remembered-Global Voices « FACT – Freedom Against Censorship Thailand - 15 Δεκεμβρίου, 2009

[…] local citizen journalist Tom Tziros noted parallels on the similarities of police tactics during this year’s protests and the 2003 Thessaloniki European Union Summit riots, and […]

6. Τι έμαθα το 2009 « We are not alone - 31 Δεκεμβρίου, 2009

[…] Δεκέμβριος ήταν όλος του ΠΑΣΟΚ, σε τέτοιο βαθμό που μόνο στο τέλος άφησα κάτι για […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: