jump to navigation

Ο καϋμένος υπουργός 9 Δεκεμβρίου, 2009

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics.
trackback

Δεν έχω γράψει ούτε μια γραμμή για τις ταραχές των τελευταίων ημερών, μια και δεν τις έζησα, όντας εκτός Ελλάδας ως χθες το απόγευμα. Αυτό που έζησα, ήταν ένα καταγαισμό δηλώσεων για τον «Αλέξη» από Χρυσοχοΐδη και Διαμαντοπούλου, πριν από τα γεγονότα, σε σημείο παραλογισμού. Λίγο έλειψε να δηλώσουν ότι την ημέρα αυτή θα την καθιερώσουν  αργία σαν του Πολυτεχνείου! Έλεος από τους ανύπαρκτους, πέρυσι, πολιτικούς.

Γύρισα πίσω και δεν συμμετείχα σε καμία συζήτηση, όχι γιατί δεν έχω άποψη αλλά γιατί δεν έζησα τίποτε από αυτόν τον Δεκέμβριο, εν αντιθέση με τον περσινό. Ένα μπινελίκι αντάλαξα με την Magica, αλλά και αυτό λόγω της φιλικής μας σχέσης. Αρχίζω όμως να εκνευρίζομαι από τον τρόπο που παρουσιάζονται σε μερικά blog τα επεισόδια και κυρίως η αντιμετώπιση της κυβέρνησης. Από την εποχή που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, το μόνο που άλλαξε ήταν το όνομα του Υπουργείου στο πιο Οργουελιανό του καθώς και ο αρχηγός της Αστυνομίας, κατά τα άλλα τα ίδια ΜΑΤ βαράνε και προϊστάμενός τους είναι ο ίδιος Υπουργός που είχανε πριν 5 χρόνια όταν πάλι φλομώνανε τον κόσμο με χημικά και δέρνανε στις πορείες. Σοβαρή διαφορά; Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική από την ανύπαρκτη και στον τομέα αυτό, ΝΔ.

Διαβάζω στον φίλο μου τον Παναγιώτη ένα κείμενο, μετρημένο μεν, αλλά με προφανή διάθεση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Θα συμφωνούσα ίσως μαζί του σε πολλά αν ο υπουργός δεν είχε επιλεγεί για την εμπειρία του με τους μπάτσους. Είναι ο καλύτερος φίλος τους.

Δεν θεωρώ ότι δεν μπορούσε να κάτι καλύτερο από αυτό :

Δεν πιστεύω ότι οι κύριοι με τις κουκούλες και την «παρακρατική» αφίεση είναι χρυσαυγίτες πιστεύω όμως ότι είναι ρουφιάνοι μπάτσοι τους οποίους ανατρέφει το σύστημα που υπηρετεί, ο καϋμένος υπουργός. Δεν μου φτάνει μετά από την απαράδεκτη αντιμετώπιση των διαδηλωτών, να αναγγέλει μέτρα για τις αρχές του χρόνου. Αν τα εννούσε και είχε και λίγη τσίπα πάνω του θα τα είχε ανακοινώσει πριν τις πορείες του τριημέρου. Τώρα αφού έκανε την δουλειά του χρυσώνει το χάπι, για να αρχίσουν να χαίρονται μερικοί και να θριαμβολογούν και να λένε πόσο δημοκράτης είναι ο υπουργός.

Όσο για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το θέμα, μη περιμένετε να σας δώσω λύσεις, εκτός και αν πληρωθώ όσο παίρνει ο υπουργός και οι σύμβουλοί του για να είναι τόσο ανεπαρκείς.

Και τελικά φίλε μου Παναγιώτη, όχι δεν θα δώσω ούτε μια μέρα περιθώριο στον Χρυσοχοΐδη. Δεν είδε για πρώτη φορά το υπουργείο χτες και επίσης ήξερε ότι θα είχε επεισόδια τον Δεκέμβρη, όταν το ΠΑΣΟΚ δήλωνε έτοιμο να κυβερνήσει και αυτός αποδεχότανε την θέση του υπουργού.

Ας έλεγε ότι αυτός δεν ήταν έτοιμος, θα τον δικαιολογούσα.

Όταν προστετεύεις τον πολίτη, προστατεύεις και αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί σου, σε τελική ανάλυση όλοι πληρώνουμε τους άχρηστους που εμφανίζονται μόνο στις πορείες για να χτυπήσουν αδιακρίτως τους διαδηλωτές. Αλήθεια τώρα που το θυμήθηκα, κανένας από αυτούς τους άχρηστους βρήκε αυτούς που μπουκάρανε στο σπίτι μου μέρα μεσημερία 150 – 200 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της Αριστοτέλους; Ψάχνει κανένας ή απλά δεν προλαβαίνουν από τις πορείες;

Υ.Γ. Και για να μην αρχίσουμε συμψηφισμούς. Μιλάω για την αστυνομία. Για τους μπαχαλάκηδες έχει πάρα πολύ καλά post αλλού. Ψάξτε τα.

Σχόλια

1. vrypan - 9 Δεκεμβρίου, 2009

Δεν έχω προδιάθεση να δικαιολογήσω τον Χρυσοχοϊδη. Έγραψα αυτά που πραγματικά σκέφτομαι και αισθάνομαι. Αν πας δύο βδομάδες πιο πριν θα δεις ότι κατά τύχη, για τον ίδιο Υπουργό αλλά για άλλο θέμα, είχα γρράψει άρθρο που κατέκρινα την τοποθέτησή του -σε παρακαλώ, μην μου καταλογίζεις διάθεση να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα.

Επίσης, ξανασκέψου την χρήση της παρακάτω φράσης, που νομίζω ότι είναι απλά επιχείρημα-επιτύμβιος για οποιαδήποτε συζήτηση.

«Όσο για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το θέμα, μη περιμένετε να σας δώσω λύσεις, εκτός και αν πληρωθώ όσο παίρνει ο υπουργός και οι σύμβουλοί του για να είναι τόσο ανεπαρκείς.»

Argos - 9 Δεκεμβρίου, 2009

Επιτύμβια στήλη βάζει κάποιος σε έναν τάφο όπου υπάρχει. Πιθανόν και να έχεις δίκιο. Στο υπουργείο προστασίας του πολίτη υπάρχει πτώμα, μόνο που το πάνε από ντουλάπα σε ντουλάπα.
Για το Χρυσοχοΐδη, εδώ, έγραψα και στις 22/10 με την υπόθεση Παπαχρήστου αλλά και μετά στις 29/10 με την περίπτωση της μαφιόζικης επίθεσης.
Σε όλα κοινός παρονομαστής ο Χρυσοχοΐδης.
Στο πρώτο κείμενό μου ο Παναγιώτης έφερνε σαν δικαιολογία τις 10-20 μέρες που είχε στην εξουσία ο υπουργός. Τώρα, εσύ λές «…Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε μέσα σε 50-60 μέρες να αλλάξει την αστυνομία στο σύνολό της. »
Πόσες μέρες Παναγιώτη είναι αρκετές για τον κ. Χρυσοχοΐδη; Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι είναι έτοιμο να κυβερνήσει, μήπως ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είναι;
Το ότι θα είχαμε επεισόδια αυτές τις μέρες το ξέραμε από πέρισι, ή όχι; Ο Χρυσοχοΐδης έκανε δηλώσεις για το θέμα από τον Οκτώβριο, ή όχι;
Σε ότι αφορά το video, δεν βλέπω να υπάρχει θέση.
Όσο για την δήλωσή μου, που θεωρείς ότι δεν αφήνει περιθώρια για κουβέντες, αν σε ενδιαφέρει η μετάφρασή του, πολύ απλά λέει ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επέλεξε να γίνει δημόσιο πρόσωπο έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση και έχει με την σειρά του επιλέξει συμβούλους, που όλοι μαζί πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να είναι επαρκείς.
Αν δεν μπορούνε υπάρχει διέξοδος. Αν θέλανε προτάσεις είχανε 2 μήνες ακριβώς για να τις ζητήσουνε. Αν θέλουνε να τους προτείνω εγώ/εσύ/οι άλλοι τις λύσεις τότε τι ακριβώς κάνουνε εκεί;
Τον τάφο τον βρήκα, απλά είπα να τον μαρκάρω για ν ατον βλέπουν και οι άλλοι. Συγνώμη αν παρεξήγησα το κείμενό σου και νόμισα ότι ήταν προσπάθεια να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

2. λ:ηρ - 9 Δεκεμβρίου, 2009

Ως χτες συμμεριζόμουν ως ένα βαθμό τις θέσεις του vrypan. Σήμερα έχω αμφιβολίες αν και κατά πόσο ένα άτομο σαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει θέση σε κυβέρνηση δημοκρατικού πολιτεύματος.

Argos - 9 Δεκεμβρίου, 2009

Και οι αμφιβολίες είναι κάτι. Εγώ είμαι κοντά στην βεβαιότητα, αλλά θα δείξει ο καιρός

3. S G - 9 Δεκεμβρίου, 2009

“Όσο για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το θέμα, μη περιμένετε να σας δώσω λύσεις, εκτός και αν πληρωθώ όσο παίρνει ο υπουργός και οι σύμβουλοί του για να είναι τόσο ανεπαρκείς.”

τι, δεν πασχεις εσυ απο το συνδρομο «αν ημουν πρωθυπουργος»? ή πασχεις απο αυτο και απο υπερβολικη αυτοπεποιθηση οποτε εισαι σιγουρος οτι θα ησουν καλυτερος ακομα και χωρις να σκεφτεις ακριβως τι λυσεις θα δοκιμαζες?

Argos - 9 Δεκεμβρίου, 2009

Αν έπασχα από αυτό το σύνδρομο θα είχα κατέβει υποψήφιος με κάποιο κόμμα για κάποια θέση εξουσίας.
Ποτέ κανένας δεν «πάσχει από υπερβολική αυτοπεποίθηση», αυτό δεν είναι αρρώστεια. Ή έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και προσπαθείς να τα καταφέρεις ή απλά δεν μπορείς.
Αν ο υπουργός πιστεύει ότι δεν μπορεί και χρειάζεται βοήθεια, ας βγει ας το πει και είμαι σίγουρος ότι κάποιες σκέψεις θα έχεις έτοιμες.
Δεν μπορεί κάθε φορά που είναι ανεπαρκής ένας υπουργός να καλείται η κοινωνία, αναρμοδίως να κάνει προτάσεις στον αέρα.
Υποθέτω ότι το ΠΑΣΟΚ όλο και κάποιες θέσεις θα είχε για το συγκεκριμένο Υπουργείο προεκλογικά. Της εφάρμοσε ο κ. Υπουργός; Ναι; Τότε όλα καλά κατά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Δεν τους εφάρμοσε; Τότε γιατί δεν είναι σπίτι του;

4. dianathenes - 10 Δεκεμβρίου, 2009

«Δεν μπορεί κάθε φορά που είναι ανεπαρκής ένας υπουργός να καλείται η κοινωνία, αναρμοδίως να κάνει προτάσεις στον αέρα»

Πώς γίνεται ο υπουργός να είναι αρμόδιος και η κοινωνια αναρμόδια;

Το πρόβλημα στις «δημοκτατίες» είναι ακριβώς αυτό. Ολοι οι «αρμόδιοι» κρίνονται ανεπαρκείς ενώ η κοινωνία ως αναρμόδια μεταθέτει την ευθύνη σε έναν αρμόδιο…..για να μην κάνει η ίδια προτάσεις που θα κριθούν με την σειρά τους από τους αρμόδιους ότι είναι στον αέρα…..χα!

argos - 10 Δεκεμβρίου, 2009

Φίλε μου, μάλλον δεν κατάλαβες. Όταν λέω αναρμοδίως εννοώ μέσα από Blog και δεν ξέρω τι άλλο και χωρίς να το έχει ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός που έχει αποτύχει. Οι «αρμόδιοι» υπουργοί ζητάνε την γνώμη της κοινωνίας κάθε 4 χρόνια…
Πωψς γίνεται ο υπουργός να είναι αρμόδιος; Μα νομίζω ότι εσύ τον ψήφισες, μέσα από την αστική δημοκρατία που κάποιοι επιβάλανε και από εκεί και πέρα όταν εμφανίζεται ανεπαρκής, έρχεσαι εσύ, ή οποιοσδήποτε άλλος και ζητά προτάσεις. Μα ξαναρωτάω, δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, κατά δήλωση του πρωθυπουργού πριν τις εκλογές;
Βλέπω όμως ότι και εσύ αποφεύγεις να σχολιάσεις την ικανότητα του υπουργού καιθώς και το τι βλέπουμε στο βίντεο.

5. dianathenes - 10 Δεκεμβρίου, 2009

Για να γίνω πιο κατανοητή: στην αστική δημοκρατία -που δεν ξέρω αν μας την επιβάλανε ή αν είναι επιλογή μας- επικεντρώνω το πρόβλημα, γι αυτό και δεν σχολιάζω παρά πέρα. Ευχαριστώ πάντως.

Argos - 10 Δεκεμβρίου, 2009

Μα νομίζω ότι στο πρόβλημα επικεντρώνω τόση ώρα. Το πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη εξουσία που επιτρέπει τέτοιες παρεκτροπές.
Εκτός βέβαια και αν τα θεωρείς φυσιολογικά όλα αυτά. Τέλος πάντων, αν θέλει βοήθεια ο υπουργός, ας την ζητήσει, στόμα για να λέει !@#$ έχει, όπως αναφέρει και ο λ:ηρ. Ας το χρησιμοποιήσει και για τίποτα χρήσιμο

6. Τι έμαθα το 2009 « We are not alone - 31 Δεκεμβρίου, 2009

[…] Δεκέμβριος ήταν όλος του ΠΑΣΟΚ, σε τέτοιο βαθμό που μόνο στο τέλος άφησα […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: