jump to navigation

Διανύοντας την πρώτη βδομάδα 10 Οκτωβρίου, 2009

Posted by argos in Blogs, Politics.
trackback

Στην μετα ΝΔ εποχή.

Δεν μπορείς να κρίνεις από την πρώτη βδομάδα μια καινούργια κυβέρνηση γι’ αυτό και δεν θα κρίνω, απλά θα αναφέρω μερικές από τις κινήσεις της που μου χτύπησαν άσχημα.

Η ίδια η επιλογή των υπουργών, έχοντας αρκετά θετικά έδειξε και σε ορισμένα σημεία την ατολμία να κάνουμε ολόκληρο βήμα. Υπάρχει χρόνος

Ίσως το πιο σοβαρό ατόπημα της νέας κυβέρνησης ήταν η προσπάθεια να δείξουν ότι οι θέσεις δεν θα καταλαμβάνονται από ημέτερους στα υπουργεία και ταυτόχρονα την διάθεσή τους για χρήση του Internet. Στην προσπάθειά τους καταφέρανε την μεγαλύτερη τσαπατσουλιά που θα μπορούσανε ποτέ. Μια μέρα μετά το υπουργείο Οικονομικών, σε μια πλατφόρμα της «πλάκας» κατάφερε και έβγαλε μια πιο σοβαρή προκήρυξη.

Ανάμεσα και κατά την διάρκεια των δυο προηγούμενων γεγονότων ο κ. Χρυσοχοΐδης κατάφερε να θυμηθεί τον καλό του εαυτό στην ευαίσθητη περιοχή των εξαρχείων. (1, 2, 3)

Στο ίδιο διάστημα όλα τα άλλα κόμματα πετάνε αητό.

Η ΝΔ ενώ θα έπρεπε να κάνει αντιπολίτευση ασχολείται με το αν θα έχει αρχηγό τον Ψωμιάδη και άλλα τέτοια γραφικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει να δει ποιόν θα έχει αρχηγό και επίσης ξεχνά ότι έχει έναν ρόλο

Το ΚΚΕ πιστεύει ότι ακόμα ζει ο Στάλιν

Το ΛΑΟΣ έχει λύσει το κυπριακό

Οι περίφημοι bloggers, twitters και δεν ξέρω γω τι αποφασίσανε απλά και μόνο να περάσουν τις συζητήσεις σε άλλες, πιο κλειστές για τους περισσότερους χρήστες του Internet πλατφόρμες. Ξεχάσανε ότι έχουν blog όπου τα σχόλια αποτελούν και την δυνατότητα διαλόγου για τους περισσότερουςΈλληνες χρήστες, ειδικούς και μη και συζητάνε σε «κλειστά» γκρουπ. Ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις (1, 2). Οι άλλοτε λαλίστατοι bloggers που δήλωναν ΠΑΣΟΚ, τώρα επιλέγουν  σε ποιό μέσο και σε ποιές ερωτήσεις θα απαντήσουν. Οι υπόλοιποι που αυτοπροσδιορίζονταν στην αριστερά έχουν άλλες δουλειές. Οι δε ενδιάμεσοι που όλο και κάτι δηλώνανε προτιμήσανε να ασχοληθούνε με άλλα πράγματα.

Αν, ειδικά η περίπτωση με τις θέσεις εργασίας γινόταν επι ΝΔ δεν θα είχε σταματήσει στο twitter, στα blogs θα γράφαμε το ένα πίσω από τα άλλα και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθούσανε και άλλα Social Media. Αντ’ αυτού είδαμε προσπάθειες υποβάθμισης του θέματος με μια εξαίρεση.

Η δουλειά μας, για όσους από εμάς ασχολούνται με την πολιτική είναι να πιέζουμε. Να πιέζουμε για να έχουμε το καλύτερο. Λάθη θα γίνουν, σκοπός μας να τα επισημάνουμε και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διόρθωσή τους. Δεν είναι η εποχή της ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να παίξει το χαρτί του Internet σε μας μένει να τους δείξουμε ότι το χαρτί μπορεί να είναι καλό γι’ αυτούς όσο δεν ξεχνάνε ότι ψηφιστήκανε για να υπηρετούνε τον πολίτη. Αν δεν το κατανοούνε τότε θα πρέπει να δούνε ότι αυτό το χαρτί μπορεί να γίνει μπούμερανγκ.

Να εξηγήσω σε πιθανούς χοντροκέφαλους. Θα ήθελα αυτά που υπόσχεται ένα κόμμα και συμφωνώ, να γίνονται και να γίνονται σωστά. Αυτά απαιτώ και αυτά ελέγχω. Δεν μπορώ άλλες bullshitιές πια. Χόρτασα.

Σχόλια

1. Kassianos - 10 Οκτωβρίου, 2009

Δηλώνω παρών!

2. Κώστας - 11 Οκτωβρίου, 2009

Εσύ και ο Παπανδρέου έχετε βαλθεί να μας κάνετε ψυχρούς δυστυχισμένους Σκανδιναυούς που τα έχουν όλα και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Ο Έλληνας θέλει και λίγο το «χαλλλαρά» του. Εντάξει. Όχι πολύ, αλλά μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο φίλε μου.

argos - 11 Οκτωβρίου, 2009

Νομίζω ότι το χαλλλαρά είναι που μας έφαγε
Θέλει να σφίξουμε λιγάκι, μπας και κάνουμε τίποτε

3. ο δείμος του πολίτη - 11 Οκτωβρίου, 2009

Η κίνηση με το διαδίκτυο προκάλεσε πολλούς τριγμούς στα κομματικά γραφεία και το πολιτικό κατεστημένο. Έκανε γνωστό στον κόσμο τον ρόπο που μέχρι τώρα προσλαμβάνονταν αυτοί οι γραμματείς και οι ειδικοί συνεργάτες, ενώ έδωσε πρώτη φάση μία πρώτη ένδειξη.

4. Τι έμαθα το 2009 « We are not alone - 31 Δεκεμβρίου, 2009

[…] Οκτώβριο τέλειωσαν οι εκλογές και όλοι πήραμε μια, δυο, τρεις και αρκετές άλλες γεύσεις ΠΑΣΟΚ για να έχουμε […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: