jump to navigation

Θυμάται κανένας το Dirtyworks; Οκτώβριος 9, 2009

Posted by argos in Blogs, Άτιμη Κοινωνία, Politics.
trackback

Σήμερα, κάποια στιγμή έπεσε στο twitter ένα Link που οδηγούσε σε site που, υποτίθεται, ότι ανήκει στην κυβέρνηση και που μαζεύει βιογραφικά για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων καθώς και των Ειδικών, των υπουργείων. Υποτίθεται όλα μέσα στην διαδικασία του «νέου πνεύματος» που διακατέχει την νέα κυβέρνηση.

Μέσα από τις συζητήσεις στου twitter ο @vrypan μας επιβεβαίωσε ότι είναι πραγματικό. Δεν προτίθεμαι να επιχειρηματολογήσω για το αντίθετο, ακόμη και αν όλο μου το είναι φωνάζει ότι δεν είναι πραγματικό. Θα καταθέσω απλά τις ενστάσεις μου τις οποίες έθεσα (1, 2, 3) στον Παναγιώτη αλλά απλά πήρα μια απάντηση που δε μου έλυσε καμία απoρία. Βέβαια ο Παναγιώτης απ’ ότι φαίνεται δεν έχει σχέση με την υπόθεση και είναι άδικο να ζητάμε, εξ’ αιτίας της θέσης του, να γνωρίζει κάθε κίνηση της κυβέρνησης. Οι ενστάσεις μου συνοψίζονται στα παρακάτω και δεν έχουν να κάνουν με το ορθό της προκήρυξης των θέσεων, αν είναι αληθινές.

1. Όταν κάποιος προσφέρει θέσεις εργασίας και ζητά βιογραφικά, είθισται να ζητά και κάποια τυπικά προσόντα. Για καμία θέση δεν υπάρχουν οπουδήποτε τυπικά προσόντα.

2. Μπορείς να επιλέξεις οποιεσδήποτε 5 θέσεις. Δηλαδή μπορώ να έχω προσόντα που θα καλύψουν θέσεις σε υπουργεία άσχετα που απαιτούν ειδίκευση. Δηλαδή μου επιτρέπει να συνδυάσω 5 διαφορετικές ειδικές γραμματείες; Τότε τι σόι ειδικές θα ήταν;

3. Σε κάποιο σημείο αναφέρεται το προεδρικό διάταγμα 63/2005 και είναι ένα κείμενο σε μια Α4 σελίδα χωρίς κανένα επίσημο διακριτικό. Αν ψάξετε στο Internet θα βρείτε το ίδιο κείμενο σε pdf από την εφημερίδα της κυβέρνησης

4. Πότε λήγει η διαδικασία; Εννοώ ότι ενώ τα βιογραφικά μπορούν να υποβάλλονται μέχρι 13/10 η επιλογή πότε θα γίνει; Ποιός θα τα δει και με τι κριτήρια θα επιλέξει; Πως μπορώ να κάνω ένσταση αν θεωρήσω ότι επιλέχθηκε κάποιος με λιγότερα προσόντα; Ως τότε τι θα γίνεται, δεν θα λειτουργεί το κράτος;

5. Αφού επιλέξετε τις θέσεις καλείστε να συμπληρώσετε κάποια στοιχεία όσα έχουν αστερίσκο είναι υποχρεωτικά. Ένα από αυτά είναι και το «Αναφέρατε στοιχεία για την πολιτική και κοινωνική σας δραστηριότητα». Αυτό τι θα πει; Αν είμαι μέλος πολιτικής νεολαίας αυτό είναι προσόν; Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων κάνει;

Η προσωπική μου άποψη; Πρόκειται για φάρσα. Σε καμιά περίπτωση το ΠΑΣΟΚ, σήμερα, δεν θα προχωρούσε σε μια τόσο αστεία διαδικασία. Δεν τους θεωρώ ηλίθιους. Απλά κάποιος παίζει μαζί μας.

Υ.Γ. Άσε που νομίζω ότι ο ΓΑΠ μίλησε για βιογραφικό στις θέσεις κάτω από τους Γ.Γ. των Υπουργείων.

Υ.Γ. 2 Δυστυχώς φαίνεται αληθινό. Περίμενα κάτι καλύτερο. Προσυπογράφω την τελευταία παράγραφο του Στέφανου.

Advertisements

Σχόλια

1. mperedim - Οκτώβριος 9, 2009

You’re probably right. Via https://grweb.ics.forth.gr/Whois?lang=en:

Domain Name: opengov.gr
Availability: In Use.
Details: Domain Name:opengov.gr
Domain Handle:d7dfcea6adcb6471ab389e07cada7a7df-gr
Protocol Number:1376824
Creation Date:27-3-2009
Expiration Date:26-3-2011
Updated Date:–
Registrar:ip.gr
Registrar Referral URL:http://www.ip.gr
Registrar Referral Email:domains@ip.gr
Whois Server:
Bundle Name:opengov.gr
Name Server:ns1.dreamhost.com
Name Server:ns2.dreamhost.com
Name Server:ns3.dreamhost.com

2. nik - Οκτώβριος 9, 2009

nope, ειναι αληθεια, απλα εγινε πολύ γρηγορα και εχει προφανως ελειψεις…

πρεπει να μπουν κρισιμα πραγματα.
Ποιος εχει την ευθυνη?
Ποια θα ειναι τα κριτηρια ανα θέση… κλπ αναφερεις ηδη πολλά.

αλλα και καθαρά τεχνικης φυσεως. Λχ. κρυπτογράφηση αφου θα ειναι διοδος για προσωπικά δεδομένα.

κλπκλπ.

εγω θα κανω υπομονη μερικές ημέρες να δωπως θα εξελιχθει .

3. αλέξανδρος ανδρουλάκης - Οκτώβριος 10, 2009

Είναι αλήθεια.
Όλη μέρα σήμερα το ακούω κι απο το 2ο πρόγραμμα και απο το ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Τις λεπτομέρειες που λες δεν τις ξέρω γιατί δεν μπήκα – και ούτε πρόκειται μιας και δεν έχω τα …προσόντα – αλλά έχω να πω πως δεν είναι η μόνη βιαστική κίνηση.
Τη μ… της Διαμαντοπούλου με την πρόσθετη την ακούσατε;

4. Κώστας - Οκτώβριος 10, 2009

Γιατί κύριε είστε τόσο κακός; Δε ψήφισα Πα.Σο.Κ. αλλά νομίζω αδικείτε την πρόθεση και τη θυσιάζετε στο ποσοστό της πληρότητας της πράξης.

Argos - Οκτώβριος 11, 2009

Αγαπητέ, Κώστα το να καταδεικνύεις την τσαπατσουλιά δεν είναι κακία. Κακία θα ήταν να αδικώ τους ανθρώπους που το κάνανε.
Σε ότι αφορά την διοίκηση του κράτους δεν φτάνουν μόνο οι καλές προθέσεις αλλά και το πόσο πλήρεις είναι οι πράξεις.
Αν υπήρχε ομάδα που ήταν έτοιμη με την ανάληψη της κυβέρνησης να εφαρμόσει, τις πράγματι καλές προθέσεις, θα έπρεπε να το κάνει μ ετον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ έχει τους ανθρώπους για να το επιτύχει. Η όλη προσπάθεια όμως είχε τόσες πολλές «τρύπες» που ακόμα και σήμερα τις διορθώνουν. Σήμερα, 2 μέρες πριν την λήξη της διορίας και αφού, όπως λέει το Βήμα ήδη 3000 άνθρωποι έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους.
Κάτι ανάλογο έκανε το Υπουργείο Οικονομικών και παρ’ ότι δεν είναι Hi Tech είναι πιο συγκροτημένο. Δεν με είδατε να τους ψέγω.
Γιατί;
Γιατί τηρήσανε μερικούς κανόνες λογικής και δεοντολογίας χωρίς να είναι υψηλής τεχνολογίας η προσπάθειά τους.
Οι Αγγλοσάξωνες λένε ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμμένος με καλές προθέσεις. Εγώ δεν έχω σκοπό να «οδηγηθώ στην κόλαση». Εσείς;
Οι παρατηρήσεις γίνονται για να είναι πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά. Δεν νομίζω ότι έχουμε, όλοι, είτε ψηφίσαμε είτε όχι το ΠΑΣΟΚ την πολυτέλεια να απογοητευτούμε και πάλι

5. Α.νώνυμος - Οκτώβριος 12, 2009

Τι διαφορετικό και καλύτερο έκανε το ΥπΟΙκ?

6. Τι έμαθα το 2009 « We are not alone - Δεκέμβριος 31, 2009

[…] Οκτώβριο τέλειωσαν οι εκλογές και όλοι πήραμε μια, δυο, τρεις και αρκετές άλλες γεύσεις ΠΑΣΟΚ για να […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: