jump to navigation

Να ‘μαστε πάλι εδώ 4 Οκτωβρίου, 2009

Posted by argos in Politics.
trackback

Πεντέμιση χρόνια η ΝΔ έκανε ότι μπορούσε για να φτάσει εδώ και να χάσει από μόνη της την εξουσία. Τουλάχιστον οφείλω να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με την στάση της επέτρεψε ένα μέρος  του ελληνικού λαού να αντιδράσει απέναντι σ’ αυτό το κράτος οπερέττα που έχει στηθεί από την μεταπολίτευση και μετά.  Ευχαριστώ παιδιά

Το ΠΑΣΟΚ έρχεται να πάρει πάλι πίσω την θέση του και προβάλλει τον αρχηγό του σαν παρθενογέννεση. Δεν υπήρξε ποτέ υπουργός Παιδείας, υπέυθυνος και αυτό για το χάλι της παιδείας και βέβαια δεν υπήρξε ποτέ υπουργός Εξωτερικών, θωρητικά 2ος-3ος τη τάξη υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που μας φέρανε στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας. Εμφανίζεται με το ομπαμικό προφίλ, ξεχνώντας όμως ότι η ίδια η ιντερνετική του παρουσία θα είναι και η καταστροφή του, αν απογοητεύσει όσους πιστεύουν στα λόγια του. Γιώργο, σε περιμένουμε στην γωνία (καλόπιστα πάντα).

Το κόμμα, ένα είναι το ΚΟΜΜΑ, ως γνωστό θα διατηρήσει τις δυνάμεις του προκειμένου να βγάλει ακόμα μια γενιά μαχόμενων στρατιωτών που θα περιμένει την ανάσταση του Στάλιν. Θα συνεχίσει να μάχεται το κεφάλαιο αλλά θα λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού εκδίδοντας δεξιές φυλλάδες από τα τυπογραφεία του και θα παίρνει έσοδα από τις υπόλοιπες επιχειρήσει που το κατηγορούν ότι έχει και αυτό πεισματικά αρνείται να συζητήσει. Άνταμ Σμιθ ζεις εσύ μας οδηγείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τι να πω για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν καταφέρει να βγει θα είναι θαύμα, αλλά ακόμα και αν μπει στην βουλή θα πρέπει να μάθουμε ο κάθε βουλευτής σε ποιά συνιστώσα του θα ανήκει και ποιά γραμμή θα ακολουθεί. Ο Τσίπρας μπορεί να είναι συμπαθητικός και να γράφει στην κάμερα, αλλά αν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν πρόσωπο τότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να διαλέξουν ένα από τα 2 πρώτα κόμματα. Αν ψηφίζουν θέσεις θα έπρεπε να είχαν ενιαία ηγεσία. Μάλλον θα ψηφίσουν από συνήθεια ή από λύπηση, όχι και ο καλύτερος σύμβουλος. Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης;

Το ΛΆ.ΟΣ (επίτηδες ο τονισμός) πολύ φοβάμαι ότι θα κερδίσει πόντους. Θα δούμε καινούργια φρούτα να πλαισιώνουν τον Μπουμπούκο και τον άλλο πρώην τηλε-βιβλιωπώλη. Στηρίζονται σε έναν έξυπνο καιροσκόπο που ανάλογα από που φυσά ο άνεμος, κινείται. Το μόνο που με παραηγορεί είναι ότι δεν έχουν και πολύ καιρό μπροστά τους. Σε τρία χρόνια, το 2012, θα κατέβουν οι ΕΛ από τον Σείριο θα τους μαζέψουν και θα τους πάνε μακριά από εδώ. Ein Volk, Ein Reich, Ein Καρατζαφύρερ.

Οι Ο/Π αφού βρήκανε δουλειά στο Τρεμόπουλο, προσπαθούν να βολέψουν και τον συμπαθή κ. Χρυσόγελο. Βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνουν οι ΜΚΟ τους όσο θα πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική. Δεν ξέρω αν η «μαρμελάδα» του κ. Χρυσόγελου είναι κομμάτι του οικονομικού του προγράμματος, αλλά με πορδές σίγουρα δεν βάφουν αυγά. Καλή η σωτηρία του περιβάλλοντος και το νέο hype της πράσινης ανάπτυξης αλλά δεν σε βάζει σε σκέψεις, φίλε ψηφοφόρε, ότι παγκόσμια στο πουλαέι ο Γκορ ενώ στην Ελλάδα καναλάρχης/εκδότης/εφοπλιστής; Δεν βλέπω με το χρυσό του γέλιο ο κ. Χρυσόγελος να μπαίνει στη βουλή. Δεν πειράζει, nest time. Καλή η σωτηρία των ζώων και των φυτών αρκεί να μη μας περνάτε για φυτά.

Τα υπόλοιπα κόμματα θα προσπαθήσουν να μαζέψουν ότι ξεφύγει από τους άλλους και ταυτόχρονα να συνεισφέρουν στο τσίρκο που λέγεται εκλογές.

Η πραγματική πολιτική είναι στους δρόμους και στην καθημερινή πάλη της επιβίωσης. Στις 5/10 πάλι θα μας πάρουν τηλέφωνο από τις εισπρακτικές εταιρίες να μας θυμίσουν ότι πρέπει να πληρώσουμε την δόση του δανείου/κάρτας. Στις 5/10 πάλι θα πρέπει να ψάχνουμε για πάρκινγκ το πρωί. Στις 5/10 πάλι θα ψάχνουμε να δούμε γιατί το αφεντικό μας δεν μας πλήρωσε στην ώρα του. Στις 5/10 πάλι θα ψάχνετε στις αγγελίες για δουλειά. Στις 5/10 θα έχουν βολευτεί μόνο 300 από μας και λίγο αργότερα άλλοι 1000/2000. Εσείς και εγώ πάλι θα παλεύουμε για την επιβίωσή μας.

Άντε καλή ψήφο. Τουλάχιστον διασκεδάστε αυτή την Κυριακή.

Σχόλια

1. kkoolook - 4 Οκτωβρίου, 2009

I follow your train of thoughts. very well put. it’s all sad, and such is life in Greece and it gets sucher and sucher… Hellas Vromas http://twitpic.com/f3jn9
@kkoolook


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: