jump to navigation

Γιατί μπορώ και ίσως πρέπει να απέχω 7 Ιουνίου, 2009

Posted by argos in Politics.
trackback

Να διευκρινίσω ότι δεν έχω πολύ ώρα που γύρισα από το εκλογικό κέντρο όπου και ψήφισα. Ψήφισα όχι γιατί με έπεισαν οι Elikas με τους 10 λόγους ή ο ΆΝεμος ή ακόμα και ο Arkoudos με τα καταπληκτικά point of view του (1 &2) . Ίσα – ίσα μπορώ να πω ότι εκνευρίστηκα κάποια στιγμή με την επιμονή.

Αυτό που δεν θέλετε ίσως να καταλάβετε είναι ότι ψηφίζουμε για ανάδειξη Ευρωβουλευτών και όχι για δημοσκόπηση εν’ όψει εθνικών εκλογών. Οι 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές είναι μέρος ενος οργάνου με 785 μέλη. Ακόμα και όλοι να ήταν από ένα κόμα η δύναμή τους είναι μικρή. Θα πρέπει λοιπόν και πολύ σωστά να συνεργαστούν με ευρωβουλευτές άλλων χωρών για να πετύχουν το όποιο θετικό για την χώρα μας αποτέλεσμα, όμως  πρώτα από όλα θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους. Πως μπορεί να γίνει αυτό όταν προέρχονται από αντίπαλα κόμματα;

Σε μια προσπάθεια ενοποιημένης Ευρώπης το πρώτο βήμα θα ήθελε οι πολίτες να ψηφίζουν από μια ενοποιημένη εθνική λίστα τους Ευρωβουλευτές της αρσκείας τους και όχι το κόμμα της αρεσκείας τους. Σε ένα δεύτερο βήμα θα έπρεπε να ψηφίζει από μια ενοποιημένη Ευρωπαϊκή λίστα τους ευρωβουλευτές της αρεσκείας του και όχι ότι του σερβίρουν τα κόμματα. Δεν ξέρω πόσοι Νεοδημοκράτες των προηγούμενων εκλογών θέλανε τον κ. Μαυρομάτη στην Ευρωβουλή ή πόσοι Πασόκοι την κα Ματσούκα. Παρ’ όλα αυτά τους υποστήκανε.

Το κατά πόσο θα αποφασίσουνε άλλοι για μένα είναι μια καραμέλα που την πιπιλάμε πολλά χρόνια. Σε μια αστική δημοκρατία ΠΑΝΤΑ οι άλλοι αποφασίζουν για μένα. Εγώ αποτελώ το άλλοθί τους.

Καλές οι απόψεις σας και κατανοητές αλλά αφήστε τον κόσμο να αποφασίσει μόνος του χωρίς διλήμματα, που πολλές φορές είναι ψεύτικα.

Το post επίτηδες ανεβαίνει μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

Σχόλια

1. exiled - 8 Ιουνίου, 2009

Μα το ζήτημα με τις ευρωεκλογές δεν είναι τόσο η δημοκρατική ανάδειξη των απόψεων των Ευρωπαίων, αλλά η όπου Ευρωπαϊκού κράτους εγχώρια πολιτική ατζέντα μετά απ’ αυτές. Τώρα τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη δημόσια σφαίρα θα είναι αυτά που θα θέτει το ΛΑ.Ο.Σ. Όπως και πριν, αλλά ακόμα πιο έντονα. Θα κάνει και ο Λιάτσος ένα διάλλειμα για να μας δείξει μπούτια και τόπλες από την παραλία, αλλά θα επιτρέφει δριμύτερη η κουβέντα για την ανάγκη δημιουργίας στρατοπέδων εργασίας για τους λαθρομετανάστες π.χ., που μόνο κόστη επιφέρουν στο ελληνικό δημόσιο για την συντήρησή τους και τη διαμονή τους και θα πρέπει κάπως να τα ξεπληρώσουν αυτά…

argos - 8 Ιουνίου, 2009

Φίλε μου Γιάννη, αυτά τα ζητήματα δεν έλειψαν ποτέσ την χώρα μας που medioκρατείται. Με το που βγήκαν βουλευτές ήταν καλεσμένοι από τον πρετεντέρη μέχρι τα πρωϊνάδικα. Είχανε θέσει την ατζέντα τους εδώ και πολύ καιρό. Πως μεγαλώσανε; Από όλους αυτούς που όλο τον καιρό παρακαλούσανε για συμμετοχή. Ποιός σου λέει ότι το 40% δεν είναι δικό τους ποσοστό που απείχε;
Οι λαθρομετανάστες είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που για τα 2 κόμματα αποτελούσε μόνο ευκαιρία για οικονομική βοήθεια από τους διάφορους οργανισμούς ή για φτηνή Ολυμπιάδα. Τώρα είναι πρόβλημα. Έχουν βρει την λύση. Το ΛΑΟΣ του 7%. Δεν σου φταίνε όσοι απείχαν αλλά όσοι συμμετείχαν.

2. ΠανωςΚ - 8 Ιουνίου, 2009

Δεν απέχω γιατί δεν έχω και είμαι στην απ’exo.

3. Τι έμαθα το 2009 « We are not alone - 31 Δεκεμβρίου, 2009

[…] Ιούνιο είδα την σοβαρή πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία, στην λαθρομετανάστευση,  αλλά και το πόσο εύκολα […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: