Πόσο στοιχίζει μια ζωή;

Όταν στις αρχές Δεκεμβρίου έπεφτε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος από το πιστόλι της εξουσίας, κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε. Δεν πρόκειται να κάνω μια σούμα, έχουν γραφεί πολλά, οπότε απλά ψάξτε.

Τέσσερις μήνες μετά έρχεται η πολιτεία, αυτή που ανάθρεψε και εκπαίδευσε τον δολοφόνο του παιδιού, να «αποζημιώσει» τους συγγενείς του. Μέσα από την απαράδεκτη διαδιακασία των τροπολογιών, δίνει ελευθέρας για το Πανεπιστήμιο, στην αδελφή του θανόντος.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εφαρμόζονται για την Αρετή Γρηγοροπούλου (αδελφή του θανόντος, στις 6-12-2008, Αλέξανδρου Γρηγοροπούλου) οι διατάξεις του άρθρου 27, παρ. 1, περ. α’, του π.δ/τος 60/2006, σύμφωνα με τις οποίες η ανωτέρω θα εξετασθεί, μόνο προφορικά, στις ενδοσχολικές εξετάσεις όλων των μαθημάτων της Γ’ Τάξης του Λυκείου, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Η προαναφερόμενη μαθήτρια εισάγεται σε Σχολή ή Τμήμα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (A.E.I.) της προτίμησης της και καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία.

Τώρα το λήξαμε; Η ζωή του αδελφού της για σπουδές σε ένα γελοίο σύστημα που οδηγεί στην ανεργία;

Όλα εντάξει, πάμε γι’ άλλα.

6 σκέψεις σχετικά με το “Πόσο στοιχίζει μια ζωή;

 1. Ή αλλιώς «Πώς η εξουσία σε τυλίγει σε μία κόλλα χαρτί».

  1. Αν πεις ναι γίνεσαι κατά κάποιο τρόπο κομμάτι τους. Αν πεις όχι θα πρέπει να δώσεις κανονικά εξετάσεις κάτι που θα έκανες υπό άλλες συνθήκες αν δε συνέβαινε αυτό που συνέβη.

  2. Αν ολυμπιονίκες με αναβολικά εξασφαλίζονται για μία ζωή, εσύ γιατί να μην το κάνεις; Θα σε πούνε και μαλάκα.

  3. Το κράτος παραδέχεται την ενοχή του και εξαγοράζει, ενώ οι εκλεγμένοι λειτουργοί του λένε τα αντίθετα.

  Η αδικία και το αλισβερίσι έχουν διαποτίσει κάθε πτυχή της ζωής μας.

  Την καλημέρα μου παρ’ όλα αυτά. 🙂

 2. Πρόκειται για ένα ρουσφέτι, τον μόνο τρόπο λειτουργίας του νεοελληνικού κράτους. Και μάλιστα ένα ρουσφέτι για λόγους επικοινωνιακούς.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: