jump to navigation

Δωρεάν μετακινήσεις στις γυναίκες Μαρτίου 7, 2009

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics, Thessaloniki.
trackback

Ποτέ δεν χώνεψα την μέρα της γυναίκας. Όταν καθιερώθηκε σ’ αυτή τη χώρα, αν δεν κάνω λάθος, πρόεδρος στις ΕΓΕ(Σ), κατά το αίγες, ήταν η μητέρα του νυν αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μια πάρα πολύ καλή μου φίλη είχε την δυστυχία να έχει γενέθλια στις 8/03. Κάθε χρόνο, στην δεκαετία του 80 προσπαθούσε να μας κεράσει σε ταβέρνα και με το ζόρι μας βάζανε μέσα, μικτή παρέα, γιατί κάνανε κατάληψη οι απελευθερωμένες.

Αφηνιάζανε  όλες, ή σχεδόν όλες τότε. Έβγαιναν μιλιούνια στις 8 Μαρτίου και δεν αφήνανε σε ησυχία τους άντρες. Ξεφτυλιζόντουσαν, προσπαθώντας (;) να διεκδικήσουν την ισότητα (;)

Προφανώς όχι όλες. Στις 9 Μαρτίου γυρίζανε πίσω στο σπίτι για να σιδερώσουν, ξεσκατώσουν τα παιδιά και τον άντρα τους διηγώντας στις φίλες τους πόσο …απελευθερωμένες ήταν για μια βραδιά. Ευτυχώς ξέφτισε το εξευτελιστικό αυτό έθιμο. Θέλω να πιστεύω ότι μέρα με την μέρα τα πράγματα καλυτερεύουν στις σχέσεις των δυο φύλων, ανεξάρτητα από ηλίθιες γιορτές. Ή έτσι πίστευα, μέχρι χτες.

Ο πλέον προχωρημένος Υπουργός της Κυβέρνησης και αγαπημένος του Piazza del Popolo, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Υπουργός Μεταφορών, ανακοίνωσε ότι :

Δωρεάν οι μετακινήσεις γυναικών με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

και Θεσσαλονίκης και με τον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα


(Πριν προχωρήσω στα ωραία της είδησης, να τονίσω στον κ. Υπουργό ότι η ισότητα δεν επιτυγχάνετε με ανισότητα. Οι γυναίκες δεν έχουν πρόβλημα μετακίνησης, επιτρέπεται και μπορούν να μετακινηθούν. Αν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό, δεν το έχουν μόνο οι γυναίκες και εν πάση περιπτώσει όχι όλες οι γυναίκες. )

Συνεχίζουμε λοιπόν, Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα επίγεια ΜΜΕ, σε όλη την Ελλάδα.

Σε όλη την Ελλάδα; Όχι, βέβαια. μερικοί αντιστέκονται. Η Magica λοιπόν, θέλοντας να μετακινηθεί στην Χαλκιδική, διαπίστωσε ότι το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής έχει γραμμένο στά @@ρια του τον υπουργό. Φίλη δημοσιογράφος τηλεφώνησε στο ΚΤΕΛ Αθηνών, προσπαθώντας να δει τι γίνεται, και πριν ακόμα προλάβει να ολοκληρώσει την ερώτησή της, της απαντήσανε ότι για Αθήνα είναι μισό το εισιτήριο. Παρ’ ότι δεν είμαι Μπαοκτζής, μ’ έπιασε το Θεσσαλονικιώτικό μου και άρχισα να τραγουδάω «Αθήνα γ@#$@η, ο Μπαοκ δεν πεθαίνει» και άλλα τέτοια, ώσπου έπεσα στην ανάρτηση του ΑΝΤΙ Weblog και διαπίστωσα ότι το τζάμπα στην Αθήνα είναι μέχρι την Παλλήνη!!!

Δε μου λες παλικάρι μου, κ. Στυλιανίδη, στο δικό σου το χωριό, όταν λέτε τζάμπα, τι εννοείται; Μισό; Ένα τέταρτο; Δώσε ότι έχεις;

Αυτές τις διαφημίσεις που έδωσες σαν Υπουργείο, τουλάχιστον στο ραδιόφωνο, δεν αποτελούν παραπλανητική διαφήμιση; Εκτός του ότι σε εποχές κρίσης πετάς τα λεφτά του δημοσίου στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ για ένα προϊόν που παραπλανά τους καταναλωτές, ξέρεις ότι πέφτεις σε αδίκημα το οποίο τιμωρείται;

Η Γενική Γραμματεία καταναλωτή προτίθεται να κάνει κάτι;

Υ.Γ. Αύριο θα περάσω από ΟΣΕ να δω τι παίζει

Update 07/03/09 : Εντάξει με τον ΟΣΕ, όσες βρείτε εισιτήρια μετακινείστε τζάμπα. Λόγικο μια και ο ΟΣΕ είναι ακόμα κρατικός

Update 08/03/09 : Η Magica επιβεβαιώνει, πληρώνοντας εισιτήριο για Χαλκιδική, ότι το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής έχει χεσμένο το Υπουργείο Μεταφορών και τον Υπουργό, βγάζοντάς τον ψεύτη

Advertisements

Σχόλια

1. christideli - Μαρτίου 7, 2009

Βενζίνη… «τζάμπα» θα δώσουν;;; 😀

2. Argos - Μαρτίου 7, 2009

Πάλι θα πας βόλτα;

3. christideli - Μαρτίου 7, 2009

γιατί όχι…αλλά έτσι κι αλλιώς ευκαιρία να φουλάρω…χεχε…

4. Argos - Μαρτίου 7, 2009

Ζήτα από τον Στυλιανίδη, θα σε βοηθήσει

5. Η κρατική διαφήμιση σε περίοδο κρίσης « We are not alone - Μαρτίου 7, 2009

[…] Για την γενικότερη άποψη επι της “προσφοράς” διαβάστε το προηγούμενο post. Παρατηρήστε το κομμάτι που έχω με κόκκινο και […]

6. δωρεάν μετακινήσεις την ημέρα της γυναίκας « Gatouleas - Μαρτίου 7, 2009

[…] Σύμφωνα με το argos.wordpress.com, τα ΚΤΕΛ έχουν γράψει στα παπάρια τους τη συμφωνία με […]

7. δωρεάν μετακινήσεις την ημέρα της γυναίκας « Gatouleas - Μαρτίου 7, 2009

[…] 1: Σύμφωνα με το argos.wordpress.com, τα ΚΤΕΛ έχουν γράψει στα παπάρια τους τη συμφωνία με […]

8. magica - Μαρτίου 8, 2009

Θα σου στείλω sms το μεσημεράκι μάλλον για να σου πω τι έγινε (πέρασε το και στο δικό μου blog με σχόλιο μετά γιατί δε θα έχω πρόσβαση σε internet)

9. Τι έμαθα το 2009 « We are not alone - Δεκέμβριος 31, 2009

[…] Μάρτιο έμαθα πως αντιλαμβάνετε το δωρεάν ο υπουργός […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: