40 λεπτά στο TV100

Μέσα από μια μεγάλη σπόντα (ΆΝεμος, Γκορτζής (;), Ζέρβας, Αστέρης) βρέθηκα χτες το βράδυ στο TV100 για μια συζήτηση για τα νέα μέσα στη διάρκεια της προηγούμενης βδομάδας. Η πρόσκληση ενός πανεπιστημιακού, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο ΑΠΘ, σιγούρευε το μικρό χρόνο που θα αντιστοιχούσε σε μένα. Όπως και να έχει επέλεξα να πάω μια και ο κάθε διάλογος, ακόμα και αποτυχημένος, μόνο θετικά μπορεί να φέρει.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, κ. Ασπροπούλης με εξέπληξε θετικά στην προβολή του video της κατάληψης της ΝΕΤ καθώς και στο ότι δεν προσπάθησε, παρ’ ότι έχει άποψη, να μονοπωλήσει την συζήτηση, ίσα-ίσα.

Το κακό ξεκίνησε από νωρίς με την τοποθέτηση του καθηγητή κ. Ιντσεσίλογλου (αν το γράφω σωστά) ο οποίος προσπάθησε να αναλύσει το φαινόμενο της εξέγερσης των νέων, βγάζοντας την συζήτηση πολύ μακριά από το θέμα. Δεν θα κρίνω τις απόψεις του ανθρώπου μια και με βρίσκουν ακριβώς απέναντι. Δυστυχώς, επειδή η σχέση του με την τεχνολογία ήταν τόση όση και η δική μου με την κοινωνιολογία, βρεθήκαμε να έχουμε δυο παράλληλες συζητήσεις που σε μερικά μόνο σημεία η απόσταση τους μειώνονταν.

Προφανώς δεν έγινε κανένας σοφότερος και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει, ένα όμως συγκεκριμένο κοινό άκουσε για ένα θέμα τόσο μακριά από το ίδιο, έστω και τόσο περιορισμένα.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “40 λεπτά στο TV100

  1. Μην ανησυχείς. Όταν η θύελλα περνά, στην επιφάνεια αναδύονται και τα σκατά και οι φελλοί. Λυπάμαι μόνο τα ανυποψίαστα αφρόψαρα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: