jump to navigation

Deja vu 8 Δεκεμβρίου, 2008

Posted by argos in Blogs, Άτιμη Κοινωνία, Politics.
Tags:
trackback

Στην πορεία σήμερα στην Θεσσαλονίκη πήγα τυχαία. Δεν ήξερα ότι γινότανε. Προερχόμουν από μια πρωϊνή βόλτα με την κοπελιά μου στην παραλία όταν με πήρε τηλέφωνο ο Αστέρης για να με ειδοποιήσει. Πήγαμε.

Βρήκαμε τον Craig, την Magica, τον Αστέρη και δυο φίλους δημοσιογράφους από τον Ασύνταχτο τύπο. Ο κόσμος που είχε μαζευτεί ήταν γνωστές φάτσες, αριστεριστές καθώς και ορισμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Από βουλευτές ήταν μόνο ο Κουράκης, που παρότι μου είναι αχώνευτος,  οφείλω να του το αναγνωρίσω. Μια μέρα πριν σε εκδήλωση πολιτών, λιγότερο σημαντική, βρέθηκαν 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σήμερα είχαν πάει για τσίπουρα;

Δεν είδα επίσης και όλους του ΠΑΣΟΚόφιλους της χθεσινής εκδήλωσης ενώ αντίθετα είδα την Μαριάννα Μπρεκάση, τον Μηταφίδη και διάφορους άλλους η οποίοι μάλλον δεν περίμεναν ψήφο από τους παρευρισκόμενους.

Γιατί αναφέρω τις συμμετοχές; Γιατί..

Ο κ. Κρόγιας στο blog του έχει καμιά 10αριά post για το θέμα, όλα αναδημοσιεύσεις, με την γνωστή επωδό για την καταραμένη δεξιά και τα μέσα που την στηρίζουν που θα πρέπει να φύγει. Αυτά είναι post που τα αναπαράγουν και άλλοι του χώρου.

Σε post με τίτλο Η φυσική εξέλιξη μιας ζαρντινιέρας… ζητά ο συγγραφέας του έστω και την ύστατη στιγμή να παραιτηθεί ο υπουργός. Σε άλλο post του μας παρουσιάζει την πορεία στην Ξάνθη και κράζει το ΚΚΕ για τη μη συμμετοχή του, μόνο που στο τέλος του post διαβάζουμε : «… Από theogrocer.blogspot.com«.

Σε post του σεβαστού κατά τα άλλα alzap διαβάζουμε «Στα υπουργεία βρίσκονται οι αληθινοί υπεύθυνοι των καταστροφών.
Όχι όμως για πολύ. Οι προβοκάτσιες τους δεν πιάνουν πια.
Αρκεί οι πολίτες να είναι σε εγρήγορση. Γιατί ίσως δεν είδαμε τα χειρότερα ακόμα…»

Στο ίδιο post έχει αφήσει σχόλιο και ο κ. Κρόγιας όπου οδηγεί σε video και έχει σχόλιο «Η Δεξιά του χθες και του σήμερα, φίλε Αλέκο…»

Ο Παναγιώτης σε post του, αφού εξισώνει την τρομοκρατία της Αστυνομίας με αυτή των αναρχικών λέει :

«Όλοι αυτοί είναι μέρη του ίδιου συστήματος που προτιμά την βία και την τρομοκρατία, από την δημοκρατία και την δικαιοσύνη…

…Τα χθεσινοβραδινά γεγονότα είναι ένα ακόμη παράδειγμα. Αν δεν τους απαξιώσουμε όλους, οι μεν θα δίνουν λόγο ύπαρξης στους δε. Όποιος κατηγορεί την μία πλευρά ή δίνει δίκιο ή ελαφρυντικά στην άλλη, στηρίζει και τις δύο.»

Και με αυτή την παγκόσμια αλήθεια καθαρίσαμε. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι απλά τα πράγματα. Δεν απαξιώνεις την Αστυνομία γιατί όταν βγαίνεις κυβέρνηση σε αυτούς στηρίζεσαι, ή όχι; Τους αναρχικούς πόσο να ακόμα να τους απαξιώσεις; Δέχεσαι ότι ο κάθε αστυνομικός μπορεί να καθαρίζει 15χρονα όποτε τον βολέψει. Όσο για την μη προτίμηση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, μπορώ να σου απαριθμήσω μια σειρά από περιπτώσεις που ούτε το ένα υπάρχει ούτε το άλλο. Άσε που αν ψάξουμε  στα post που αναρτώνται κατά καιρούς και από τον Παναγιώτη και από μένα αλλά και από άλλους θα καταλήξουμε ότι τίποτα από τα δυο δεν υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα.

Γιατί από όλη τη blogoσφαιρα επέλεξα τους συγκεκριμένους ανθρώπους και post; Επειδή τα αναπαράγουν και άλλοι και επειδή τους εκτιμώ και εγώ αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι μας βολεύει. Θα μπορούσα ίσως να συμφωνήσω σε όλα αν στο μυαλό μου δεν ερχόταν ένα όνομα :
Μιχάλης Καλτεζάς

Ένα περίπου ίδιο επεισόδιο με 15χρονο την εποχή του ΠΑΣΟΚ, στην παντοκρατορία του.

«Ύστερα από τα γεγονότα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μένιος Κουτσόγιωργας υπέβαλλε την παραίτησή του, την οποία ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεν έκανε δεκτή.»  Που το έχω ξανακούσει άραγε;;;

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα προχθεσινά γεγονότα ήταν η ακόλουθη :

«Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τη στάση της αστυνομίας και επισημαίνει ότι οι ευθύνες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας είναι μεγάλες και πρέπει να τις αναλάβουν στο ακέραιο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα επεισόδια και μόλις έχει στοιχεία στη διάθεσή του θα προχωρήσει στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.»

Τι θέλω να πω με όλα αυτά. Το αστυνομικό κράτος του 60 αντικαταστάθηκε από το αστυνομικό κράτος της ΝΔ το 70, αντικαταστάθηκε από αυτό του ΠΑΣΟΚ του 80 και 90 για να φτάσει ίδιο και απαράλλαχτο το 2008

Άραγε μπορεί να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα παραπάνω έχοντας βεβαρημένο παρελθόν; Είναι έτοιμο να απαρνηθεί τον εαυτό του;

Κάθε φορά που ένα κόμμα (ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ) ανεβαίνει στην εξουσία, μετά το άλλο, έχω παρατηρήσει ότι το πρώτο που κάνει είναι να αυξήσει τον μισθό των στρατιωτικών και των αστυνομικών. Σήμερα λοιπόν, μετά από όλα αυτά θα ήθελα, ο άνθρωπος αλλά και το κόμμα που θέλει να πάρει την εξουσία να βγει και να κάνει μια δήλωση πιο τολμηρή.

Αρέσει σε %d bloggers: