Να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή

Τόσες μέρες παίζουν στα κλασσικά μέσα αλλά και στα Blog θέματα ακρίβειας, πολιτικής και δεν ξέρω τι. Φωνάζουν οι μεν ότι 28 δις για στήριξη των τραπεζών είναι πολλά, οι δε λένε ότι δεν τα δίνουν στις Τράπεζες αλλά μέσω αυτών στην αγορά, οι Τράπεζες δεν τα θέλουν αλλά και τα θέλουν και ο χαμός καλά κρατεί.

Πόσοι, όμως, μιλάνε για τις επιχειρήσεις που προφασιζόμενες την κρίση, δεν πληρώνουν στην ώρα τους; Πόσοι πρέπει να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες και στο κράτος σε συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά το κράτος και οι τράπεζες να τους πληρώνουν όποτε θέλουν; Πως πιστεύετε ότι δημιουργούνται ελλειματικά νοικοκυριά; Μόνο επειδή καταναλώνουμε παραπάνω από όσο αντέχει το πορτοφόλι μας ή και γιατί αυτοί που χρωστάνε (αναφέρομαι κυρίως στο δημόσιο και σε μεγάλες εταιρίες) πάνε πίσω τις πληρωμές; Βλέπετε όταν χρωστυάτε εσείς στο κράτος οι οφειλές σας είναι έντοκες, όταν όμως σας χρωστά το κράτος, σας χρωστά άτοκα.

Επιτροπές πολιτών βγαίνουν και διαμαρτύρονται για κάθε τι που συμβαίνει και χάνουν και το δίκιο τους. Η διαμαρτυρία δεν φτάνει αλλά χρειάζεται να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες δράσεις. Μόνο στην Θεσσαλονίκη οι επιτροπές κατά της ακρίβειας έχουν κάνει 3 ή 4 εκδηλώσεις με διαφορετικό αντικείμενο και αφού μπερδέψαν τον κόσμο ετοιμάζονται για επόμενες. Τα Blogs ασχολούνται με τον Τατούλη και αν διαγράφηκε ή όχι και η ζωή τραβά την ανηφόρα.

Διάβασα χτες και σήμερα δυο κείμενα, ένα «τεχνοκρατικό» που αποδεικνύει αυτό που όλοι μας το καταλαβαίνουμε και ένα ανθρώπινο, καθημερινό. Η πλάκα είναι ότι αυτές τις καθημερινές καταστάσεις τις παρακολουθούμε σαν εξωτερικοί παρατηρητές. Δεν έχουμε τρόπο αντίδρασης και αυτοί που μας προτείνονται είναι χωρίς σχέδιο.

Όποια δράση και αν θελήσουν να αναλάβουν οι πολίτες πρέπει να είναι στοχευμένη και να έχει αρχή, μέση και τέλος. Χτες oi επιτροπές κατά της ακρίβειας μαζεύτηκαν στην Δημοτική Αστυνομία, διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν να σταματήσουν να κόβουν 500 κλήσεις την ημέρα και να κάνουν πάρκινγκ.

Αλλιώς τι;

Θέλω να πω αν δεν σταματήσουν, τι είναι αποφασισμένοι να κάνουν  και για πόσο καιρό;

Το ίδιο και με τα λεωφορεία. Δωσ’ το στον επόμενο η καμπάνια τους αλλά με τι αίτημα; Να γίνει πιο φθηνό το εισιτήριο; Και πως θα το επιτύχουν;

Ίσως θα έπρεπε να δουλέψουμε πιο οργανωμένα και όχι αποσπασματικά. Δεν λέω ότι κατέχω τον τρόπο, απλά θα πρέπει να κάνουμε και έναν διάλογο σαν πολίτες. Μέσα από το site της οργάνωσης δεν μπορώ να δω τον διάλογο, αντιθέτως βλέπω έναν λογαριασμό τραπέζης, που δεν είναι απαραίτητα κακό.

Μικρές νίκες σε συγκεκριμένα θέματα μπορεί να οδηγήσουν και του υπόλοιπους συμπολίτες να ξεσηκωθούν. Η διάχυση των στόχων μάλλον αποσκοπεί στην προβολή των ίδιων επιτροπών και όχι των στόχων.

Πάμε από την αρχή.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: