jump to navigation

Νέες ιδέες με παλιές πρακτικές 26 Οκτωβρίου, 2008

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Διάφορα, Thessaloniki.
trackback

Παρ’ ότι είχα ακούσει πολλά, κυρίως από τον Αστέρη δεν είχα καταφέρει να παρακολουθήσω κανένα opencoffee στην Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια είχα πάει σε ένα την τελευταία στιγμή χωρίς να προλάβω να ακούσω τίποτα. Από φίλους που είχαν παρεβρεθεί σε κάποια από αυτά είχα σχηματίσει την εντύπωση μιας φιλότιμης ερασιτεχνικής προσπάθειας που χρειαζόταν κάτι παραπάνω.

Πρόσφατα ενημερώθηκα για το πρώτο Opencoffee της χρονιάς με κύριο όνομα τον Μιχάλη Μπλέτσα. Έχοντας πάρει συνέντευξη από τον Μπλέτσα πριν από 2 χρόνια είπα να συνδυάσω και τις δυο επιθυμίες μου. Να δω τον Μπλέτσα αλλά και το Opencoffee.

Η επιλογή του παταριού ενός καφέ της Ναυαρίνου δεν ήταν καλή από όλες τις απόψεις. Πνιγηρή ατμόσφαιρα, κακό σέρβις, χάλια ηχητική και κακή διαρύθμιση για προβολή. Από ότι μπόρεσα να καταλάβω, αλλά δεν παίρνω και όρκο, υπήρξαν κάποια προβλήματα σε σχέση με το Wifi.

Αυτά ας πούμε ότι συμβαίνουν, ιδιαίτερα όταν το περιβάλλον είναι καινούργιο. Αυτό που ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ήταν η λογική των διοργανωτών που παραπέμπει σε παλιάς σχολής τεχνικές. Με το που κάτσαμε μάθαμε από τον κ. Κασσελάκη ότι ο Μπλέτσας δεν θα ήταν ποτέ παρών παρά μόνο με videoσύνδεση η οποία δεν μπόρεσε να επιτευχθεί. Ακολούθησαν δυο παρουσιάσεις, μια του Νίκου Πασσαλή, 17χρονου νικητή του EUCYS, διαγωνισμού της ΕΕ και μαθητή, που μας μίλησε για το project του που παρέχει υπηρεσίες grid computing επάνω στο XO. Αν δεν ήταν 17 χρονών δεν θα είχε κανένα άλλο ενδιαφέρον, τουλάχιστον business wise. η άλλη ήταν αυτή του Αντώνη Παπαμιχαήλ, που μας μίλησε για τη startup του, psdgator.com η οποία παρέχει υπηρεσίες XHtml slicing, με output σε XHtml & CSS ή WordPress ή Joomla. Αν και ήταν συμπαθέστατος αυτό που μας περιέγραψε δεν ήταν καμία startup αλλά μια ιδέα που του δίνει την δυνατότηατ να παίρνει τα 800 ευρώ του από το σπίτι του και που δεν θα γίνει ποτέ τίποτα περισσότερο (η εταιρία του εννοώ).

Σε ότι αφορά την εξαπάτηση από την πλευρά του κ. Κασσελάκη αυτό που έχω να πω είναι ότι επιχειρηματικότητα χωρίς αξιοπιστία δεν υπάρχει. Η λογική «λέω μισή αλήθεια για να μαζέψω τα κορόϊδα» δεν μπορεί να δουλέψει πάνω από μια – δυο φορές και υποβιβάζει την όλη προσπάθεια.

Η συγνώμη στο τέλος της εκδήλωσης για το χάλι που παρουσίασε ήταν αρκετή για τα τεχνικά προβλήματα όχι όμως για τα ηθικά σε σχέση με την παρουσίαση του κ. Μπλέτσα. Ελπίζω οι υπόλοιποι να συνεχίσουν να θεωρούν αναξιόπιστο μόνο τον κ. Κασσελάκη και όχι την ίδια την διοργάνωση.

Περίμενα από μια διοργάνωση σαν και αυτή να έρχονται ιδέες και πρακτικές, γύρω από το business που να μην έχουν σχέση με τα παλιά μυαλά. Μετά την εκδήλωση της Τρίτης δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Σχόλια

1. george tziralis - 26 Οκτωβρίου, 2008

αγαπητέ argos, η λέξη αναξιοπιστία είναι νομίζω βαριά για κάποιον που μοχθά εδώ και ένα σχεδόν χρόνο να κάνει το καλύτερο δυνατό, δαπανώντας προσωπικό χρόνο και -πίστεψέ με- ψυχικά αποθέματα, για να διοργανώσει κάτι ενδιαφέρον για όλους, με μηδενικό budget (για την ακρίβεια, με αρκετό κόστος από την τσέπη του, ενδεικτικά αναφέρω ότι ο Κασσελάκης για τη συγκεκριμένη διοργάνωση έκανε το Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο αυθημερόν, νομίζω αξίζει αν μη τι άλλο αρκετό σεβασμό η προσπάθειά του αυτή).
Περί του κ. Μπλέτσα, η προσωπική μου πληροφόρηση είναι πως ο ίδιος είχε αφήσει ανοικτό μέχρι τελευταία στιγμή το ενδεχόμενο να είναι παρών, εν τέλει προέκυψε πως ήταν κάπου στην Κίνα, ο Γιώργος μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό.

τα σέβη μου

2. argos - 26 Οκτωβρίου, 2008

κ. Τζιραλή,
μου κάνει εντύπωση ότι σας πείραξε περισσότερο η λέξη αναξιοπιστία και όχι η λέξη εξαπάτηση που χρησιμοποίησα για τον κ. Κασσελάκη και που ομολογουμένως ήταν πιο βαριά από αυτό που ήθελα να δώσω.

Τον μόχθο του κ. Κασσελάκη θα είμαι ο τελευταίος που μπορεί να τον αμφισβητήσει αλλά όπως ίσως θα ξέρετε σε ένα business περιβάλλον αυτό που κρίνεται είναι το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα συνιστώσα μερικών άλλων πραγμάτων όπου το φιλότιμο και οι καλές προθέσεις βρίσκονται το τέλος αυτής της λίστας.
Από την άλλη ο επαγγελματισμός και η αξιπιστία είναι πολύ πιο ψηλά σ’ αυτή την λίστα.

Σε ότι αφορά αυτή καθ’ αυτή την έλευση του κ. Μπλέτσα, έχω να πω οτι η δική σας προσωπική πληροφόρηση δεν ήταν κτήμα κανενός από όσους ήρθαν στην εκδήλωση παρ’ εκτός του κ. Κασσελάκη.

Αν δεν αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοιες πρακτικές κάνετε κακό στην διοργάνωση που εσείς έχετε στήσει τότε μάλλον καταλαβαίνουμε διαφορετικά τις πρακτικές του επιχειρείν, οπότε και δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι χρωστάτε μια πιο πειστική εξήγηση – απολογία στους συμμετέχοντες της συγκεκριμένης συνάντησης.

Τα αντισέβη μου

3. dimhap - 26 Οκτωβρίου, 2008

ωραία, ευτυχώς η κάμερα πήρε μόνο πλάτη
μετά από αυτά ελπίζω το επόμενο opencoffee να είναι εμφανώς βελτιωμένο
argoς χάρηκα πραγματικά για τη γνωριμία:)
άντε τα σέβη μου και γω

4. KCorax - 26 Οκτωβρίου, 2008

@Argos Τους ανθρώπους τους χτυπάμε, σατιρίζουμε, κρίνουμε όταν πάνε καλά και είναι άξιοι λόγου, όχι όταν σκοντάφτουν. Αλλιώς δεν είναι κρίση αυτό, είναι νεκροθαφτική.

Το OpenCoffee Θεσσαλονίκης τρέχει 1 χρόνο τώρα, και επέλεξες να βρεις τη μια πιο άσχημη στιγμή στην ιστορία του για να θάψεις ;

Και το σχόλιο περί κρίσης business που κολάει ; Θα κάνεις αναφορά στον εργοδότη μου για να μην πάρω προαγωγή ;

Την κατηγορία για εξαπάτηση να προσέχεις που την εκτοξεύεις. Απάτες κάνουν αυτοί που έχουν κάτι να κερδίσουν. Από το OpenCoffee σαν διοργανωτής δεν είχα ποτέ νέο πελάτη. Δεν είχα χρόνο για να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκομένους. Είχα μόνο υποχρεώσεις και άγχος.

Να επικοινωνήσεις με τη γραμματέα μου για να πάρεις τα χρήματα από το εισιτήριό σου. Προφανώς όσο έχω γραμματέα άλλο τόσο πλήρωσες εισιτήριο.

5. Argos - 26 Οκτωβρίου, 2008

κ. Κασσελάκη
λυπάμαι που η κριτική σε μια αποτυχημένη, κατά γενική ομολογία, συνάντηση δεν σας αρέσει. Όπως έγραψα αλλά δεν διαβάσατε
«…δεν είχα καταφέρει να παρακολουθήσω κανένα opencoffee στην Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια είχα πάει σε ένα την τελευταία στιγμή χωρίς να προλάβω να ακούσω τίποτα. »
‘Αρα δεν επέλεξα τίποτα. Για πρώτη φορά βρέθηκα την Τρίτη και περιγράφω αυτό που είδα.
Για να μιλήσουμε και λίγο για τη ουσία. Τι από όσα έγραψα ήταν ψέμα; Ένα προς ένα κύριε Κασσελάκη. Αλλά δεν συζητάτε γι’ αυτό. Σας πείραξε ο χαρακτηρισμός της πράξης σας και όχι η πράξη σας.
Ωραία
Αν δεν καταλαβαίνετε την αναφορά μου στο Business δεν πειράζει κάποια στιγμή θα καταλάβετε, όσο για την «αναφορά στον εργοδότη σας» την έχω κάνει ήδη αλλά ούτε αυτό το πήρατε χαμπάρι. Εσείς μπορεί να μην έχετε γραμματέα αλλά εγώ έπρεπε, και καλώς, να καταναλώσω κάτι σε έναν χώρο που δεν ήταν και η πρώτη μου επιλογή για έξοδο. Δεν θυμάμαι να κεράσατε. Και επειδή το θέμα δεν είναι αν πλήρωσα ή όχι αλλά όλα τα υπόλοιπα, θα ακούσω κάτι επι της ουσίας ή θα αναλωθούμε σε ότι αποπροσανατολίζει από αυτήν;

Αυτό που κερδίζει κάποιος δεν είναι μόνο πελάτες ή χρήματα και αν δεν το ξέρετε θα έπρεπε. Το τι θα εκτοξεύω θα το αποφασίσω εγώ και προφανώς θα το αναιρέσω αν δω μια πειστική εξήγηση την οποία συνεχίζετε να αποφεύγετε να δώσετε.
Για την ακρίβεια δεν δίνετε καμία.

6. KCorax - 26 Οκτωβρίου, 2008

> Για την ακρίβεια είχα πάει σε ένα την τελευταία στιγμή χωρίς να προλάβω να ακούσω τίποτα.

Αυτό ακριβώς αποκαλύπτει ένα πρόβλημα. Το OpenCoffee δεν γίνεται για τις ομιλίες, αυτές είναι η αφορμή για τη συζήτηση που ακολουθεί. Δεν είναι συνέδριο.

> Για να μιλήσουμε και λίγο για τη ουσία. Τι από όσα έγραψα ήταν ψέμα; Ένα προς ένα κύριε Κασσελάκη. Αλλά δεν συζητάτε γι’ αυτό.

Τα απεδέχθην όλα πρώτος και πριν προλάβει κανείς να διαμαρτυρηθεί. Δεν σε είπα ανακριβή, νεκροθάφτη σε είπα.

> Αν δεν καταλαβαίνετε την αναφορά μου στο Business

Εσείς κάτι δεν καταλαβαίνετε για το event που παρακολουθήσατε.

> “αναφορά στον εργοδότη σας” την έχω κάνει ήδη αλλά ούτε αυτό το πήρατε χαμπάρι

Αυτοαπασχολούμαι. Δεν είναι ο Τζιραλής εργοδότης μου ούτε θα μπορούσε να με παύσει εάν το ήθελε. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε μαζί του.

> Αυτό που κερδίζει κάποιος δεν είναι μόνο πελάτες ή χρήματα και αν δεν το ξέρετε θα έπρεπε.

Είμαι πλέον κάτοικος Αθηνών. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω κάτι από τη Θεσσαλονίκη. Να δώσω προσπαθώ. Όπως εξήγησα δεν ψάχνω πελάτες. Η συνεχιζόμενη δυσπιστία για τις προθέσεις μου υπογραμμίζει την κακεντρέχεια στην οποία έχω αναφερθεί.

7. Argos - 26 Οκτωβρίου, 2008

κ. Κασσελάκη,
όταν λέω ότι ήρθα την τελευταία στιγμή, το εννοώ, ούτε τις συζητήσεις άκουσα. Αλλά αφού έχει σημασία η συζήτηση για πες τε μου τι ακριβώς μάθατε από την συζήτηση που ακολούθησε των δυο παρουσιάσεων;
Προφανώς, όπως και ο ένας εκ των δυο παρουσιαστών, τι θα πει κύκλος εργασιών.
Είμαι νεκροθάφτης επειδή λέω την αλήθεια; Καλό και αυτό. Που παραδεχθήκατε ότι δεν ενημερώσατε το κοινό σας για την μη έλευση του Μπλέτσα;
Δεν εννοούσα τον κ. Τζιραλή. Συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε, αλλά δεν πειράζει.
«Είμαι πλέον κάτοικος Αθηνών. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω κάτι από τη Θεσσαλονίκη.» Τώρα εξηγούνται όλα οπότε θεωρώ ότι δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, αν όχι απολογίες που έψαχνα.
Καλή τύχη, λοιπόν, κ. Κασσελάκη και ελπίζω οι επόμενοι πελάτες/εργοδότες σας να έχουν υπόψη τους μόνο τις καλές κριτικές και σχόλια που έχετε δεχτεί μέχρι τώρα και να αγνοήσουν τα αληθινά, κατά δήλωσή σας, αλλά κακεντρεχή, επίσης κατά δήλωσή σας, σχόλιά μου.
Ελπίζω στην Αθήνα να τα καταφέρετε καλύτερα.

8. Andreas Bourakis [Amaddor] - 1 Νοεμβρίου, 2008

Ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά εκπέμπετε σε τελείως διαφορετικές συχνότητες 🙂

9. Argos - 1 Νοεμβρίου, 2008

@Bourakis
τουλάχιστον εσείς το καταλάβατε 🙂

10. PrwinosTypos - 3 Νοεμβρίου, 2008

Είναι αλήθεια οτι η επιχειρηματολογία του Κασσελάκη κάπου πάσχει..
κι εγω εδω : http://opencoffee.gr/2008/10/14/opencoffee-slk-9/
μαζι του δεν μπορεσα να βγάλω άκρη.

@Argos Δεν καταλαβαίνει την γκάφα που έκαναν με την ανακοίνωση οτι θα είναι ο Μιχάλης Μπλέτσας στο event, ενω ήξεραν νωρίτερα οτι δεν θα είναι.
Επιμένει σε κάτι χωρίς να έχει βάση.

Του αρέσει να ζητάει συγνώμη μόνος του αλλά δεν δέχεται καθολου κριτική. Το μέλλον τέτοιων ανθρώπων ? Only self-employed.

@KCoraxΤο οτι δεν πληρωνουμε εισιτηριο, δικαιολογεί κιολας οτι δεν πρέπει να ξέρουμε ποιος θα είναι τελικά και με ποιον τρόπο, στο επόμενο opnecoffee?
Αφού δεν θέλεις να πάρεις κάτι από την Θεσσαλονίκη, και στο δόσιμο, στην προσπάθεια θα μείνεις.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: