jump to navigation

3 μέρες μετά 8 Ιουνίου, 2008

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Thessaloniki.
trackback

την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Σχόλια

1. Stazybο Hοrn - 8 Ιουνίου, 2008

το καημένο το Σάξο… :p

2. Oneiros - 8 Ιουνίου, 2008

..το καημένο το δέντρο;

3. Rodia - 8 Ιουνίου, 2008

Τελικά, δεν υπάρχει σωτηρία αν είσαι δέντρο. Στο δάσος καίγεσαι, στην πόλη κόβεσαι… Ευτυχώς, θεούλη μου, που μας έκανες ανθρώπους. (ανθρώπους?)

4. exiled - 8 Ιουνίου, 2008

Θυμήθηκα τότε (πρέπει να ήταν πριν 2 ή 3 χρόνια) που ο οικολογικά ευαισθητοποιημένος Δήμος Θεσσαλονίκης είχε κλαδέψει τα δέντρα την άνοιξη. Τώρα, προχώρησαν στη λύση του προβλήματος. Γιατί το έκανε; Γιατί υπάρχουν και οι περίεργοι οικολόγοι, που άμα έκανε καμμία τέτοια κίνηση πάλι, θα είχε να τους αντιμετωπίσει. Ενώ τώρα…

5. JustAnotherGoneOff - 8 Ιουνίου, 2008

Ναι αλλά η δεύτερη φωτογραφία με τα ξερά κλαδιά στο φορτηγό δείχνει ότι το δέντρο ήταν πιθανότατα νεκρό. Κρατάω την επιφύλαξη.

6. Stazybο Hοrn - 8 Ιουνίου, 2008

@oneiros: έχεις δώσει δείγματα καλού χιούμορ, μην γίνεσαι μελοδραματικός…

7. teo - 9 Ιουνίου, 2008

Για οποιαδήποτε κοπή δένδρου χρειάζεται άδεια από την δασονομία αλλιώς η διαδικασία είναι παράνομη και οποιοσδήποτε πολίτης οφείλει να τους καταγγείλει. Παρόμοιο θέμα είχε γίνει πέρσυ στο 53 Δημοτικό Σχολείο και η διαδικασία σταμάτησε από το να κοπεί ένα πεύκο 150 ετών με την διακαιολογία ότι εμποδίζει την αυλή του νηπιαγωγείου που ποτέ δεν ξεκίνησε να χτιστεί αφού μετά ανακαλύψαν σε μελέτη ότι ο χώρος είναι μπαζωμένος.

8. DrSato - 9 Ιουνίου, 2008

Με ένα δέντρο θα σωθεί ο πλανήτης; Οι άλλοι δεν υπογράφουν Κιότο ..

9. noname - 9 Ιουνίου, 2008

ορισμενα δεντρα καποτε πρεπει να κοβονται για διαφορους λογους,
(μονο εγω ειμαι απο χωριο που καιγαμε καυσοξυλα?)

10. Argos - 9 Ιουνίου, 2008

@DrSato όχι ο πλανήτης αλλά το κέντρο τςη Θεσσαλονίκης;

@noname
όχι δεν είσαι ο μόνος από χωριό αλλά ίσως είσαι ο μόνος εκτός Θεσσαλονίκης ή εκτός πόλης. Όπως γράφω και στο link υπάρχουν ιάφοροι λόγοι που το προβλέπουν και δεν ξέρω ποιός. Όσο για καυσόξυλα, πρώτη φορά είδα να τα μαζεύουν από τις δενδροστοιχίες μιας πόλης. Στο χωριό μου συνήθως πηγαίνανε στο δάσος 🙂

11. noname - 9 Ιουνίου, 2008

βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος 😉
δεν μενω (τωρα) σε χωριο.

12. Zorba The Greek - 10 Ιουνίου, 2008

Λογικό είναι να κόβουν τα δέντρα. Με τόσο πράσινο, τόσα πάρκα, τόση χλωρίδα που έχει η Θεσσαλονίκη, τι να κάνουν; Να… «αναπνεύσουν» λίγο τα τσιμέντα ρε παιδί μου.

13. Βλαδίμηρος - 12 Ιουνίου, 2008

σε συνέχεια του Zorba: (Να… “αναπνεύσουν” λίγο τα τσιμέντα ρε παιδί μου.)
… και να γλυτώσουν τα αυτοκινητάκια,
από τις κουτσουλιές που ρίχναν τα πουλάκια,
που καθόντουσαν πάνω στα κλαδάκια
από τα ενοχλητικά δεντράκια…
___
Επειδή το πρόβλημα με τα ενοχλητικά δένδρα έχει πάρει διαστάσεις, ο καλός Δήμος αφήνει πεδίο και στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Για παράδειγμα στον πεζόδρομο της Ζεύξιδος, έμπροσθεν εστιατορίου, έχει «εξαφανιστεί» εδώ και μήνες ένα δενδράκι. Για να μην τυχόν ξαναφυτρώσει (λέμε τώρα) ο Δήμος (που δεν προλαβαίνει) βασίζεται στην πρωτοβουλία του καταστήματος να …καλύπτει το … «κενό» δεσμέυοντας ένα ολόκληρο τραπεζάκι του. Έτσι, με τη συνδρομή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η πόλη μας ομορφαίνει και γίνεται πιο λειτουργική και πρακτική για τη ζωή των θεσσαλονικέων (ορέααα, οουυ γιέαα)


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: