jump to navigation

Οι πατέρες της Νίκης 16 Μαρτίου, 2008

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics, Thessaloniki.
trackback
hole_water.jpg

…είναι πολλοί αλλά η ήττα είναι ορφανή.

Το παραπάνω είναι μια αλήθεια που μας την μάθανε στο σχολείο και το χρησιμοποίησα ακόμη μια φορά σε post στη πρώτη έκδοση του thess. Σήμερα μετά την πιθανότητα να σταματήσει η υποθαλάσσια έχουμε μια διαμαρτυρία του κ. Αντωνόπουλου στο blog της υποθαλάσσιας που αφορά στον τρόπο παρουσίασης της υπόθεσης στο ντοκιμαντέρ του κ. Παπαδάκη που προβλήθηκε, με την υποστήριξη της κίνησης, κατά την διάρκεια του 10ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Ο κ. Αντωνόπουλος εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που προέβαλε ο σκηνοθέτης τους πολιτικούς που αντιδράσανε και αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Παπαδάκης προφανώς είναι του κλίματος Αράπογλου /Μπουτάρη και γι’ αυτό αγνοεί τον Κουράκη.

Σε ότι αφορά στην ουσία, αν τα πράγματα παρουσιάζονται έτσι, έχει ένα δίκιο. Όμως έχω δυο ενστάσεις. Μια γενική αλλά ουσιαστική και μια λιγότερη ουσιαστική.

Η διεκδίκηση της νίκης έχει κανένα νόημα όταν αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει είναι η προβολή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων; Αν δεν κάνω λάθος ο τίτλος της κίνησης είναι «Πολίτες κατά της υποθαλάσσιας» και όχι «Πολιτικοί υπέρ της δημοσιότητας».

Όταν ο κ. Αντωνόπουλος λέει ότι «…Επειδή συμμετέχω στο κίνημα των Πολιτών Κατά της Υποθαλάσσιας από την αρχή, μάλιστα είμαι και συντονιστής δράσεων της Κίνησης των Πολιτών Κατά της Υποθαλάσσιας…» θα μπορούσε να μας εξηγήσει πως συναίνεσε να τεθεί υπο την αιγίδα της κίνησης το ντοκιμαντέρ, χωρίς να το έχει δει; Τον ξεγελάσανε οι σύντροφοι της κίνησης;

Προφανώς δεν υποστηρίζω την μονομερή αφήγηση που περιγράφει ο κ. Αντωνόπουλος (δεν έχω δει το έργο και δεν έχω προσωπική άποψη) από την άλλη όμως δεν μπορώ να αγνοήσω και την απάντηση του σκηνοθέτη στο ίδιο post που εξηγεί

«Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει τα επιχειρήματα κατά της κατασκευής του έργου με όσους μπόρεσαν ή ήθελαν να συμμετέχουν. Σκοπός του δεν είναι να εξυπηρετήσει προσωπικές ματαιοδοξίες ούτε πρόκειται για ένα ιστορικό έργο που θα έδειχνε, σε μια τέτοια περίπτωση, πως ξεκίνησαν όλα (οπότε δικαιολογημένα πιθανόν θα έπρεπε να υπάρχει η δραστηριότητά σας)

Δεν ξέρω τι παίζεται αλλά προφανώς η αίσθηση που έχω, μέσα από το γραμμένο εν θερμώ κείμενο του κ. Αντωνόπουλου είναι περισσότερο αρνητική για τον ίδιο και τον Κουράκη, που δεν ανακατεύεται σαν Πόντιος Πιλάτος περιμένοντας να βγάλει άλλος τα κάστανα από την φωτιά, παρά για το «συντεταγμένο» ντοκιμαντέρ.

Από όλο το κείμενο του κ. Αντωνόπουλου θα κρατήσω μόνο αυτό το κομμάτι :

» Μπορεί κάποιος να πει, τι κατινιές διασπαστικές είναι αυτές.» Η δικαιολογία που ακολουθεί δεν με πείθει, σήμερα.

Σχόλια

1. Ένας άσχετος - 18 Μαρτίου, 2008

Μόλις έμαθα περί Τρύπας στο νερό και διάβασα αυτά που γράφει ο κος Αντωνόπουλος, ο σκηνοθέτης και εσείς εδώ και έχω να πω ότι είστε πολύ μαλάκες.

Ήθελα να δω το ντοκιμαντέρ αλλά δεν μπορώ να βρίσκω μπροστά μου άλλη μια φορά τους μετά Χριστόν προφήτες που καπελώνουν τα πράγματα όταν αυτά δείχνουν να καταλήγουν.

Αντί να διυλίζετε τον κώνωπα χάριν επιχειρηματολογίας σκεφτείτε πως έχει και κάποια αξία να αποδίδονται τα του καίσαρως τω καίσαρι!!!!

Αισιχτίρ τρόμπες.

2. argos - 18 Μαρτίου, 2008

Το ότι είσαι άσχετος φαίνεται και από το ύφος σου και από αυτά που κατάλαβες.
Αν με το να αποδίδονται τα του καίσαρως τω καίσαρι εννοείς τον Κουράκη, τότε είσαι μάλλον ο μεγαλύτερος τρόμπας στην πόλη.
Η όποια κίνηση δεν είναι κανενός Κουράκη, Αράπογλου, Μαγκριώτη ή Μπουτάρη. Είναι όσων κατέβηκαν στον δρόμο, ηλίθιε. Αν ο σκηνοθέτης θέλει να τα αποδώσει σε όλους εκτός του Κουράκη είναι δικό του θέμα και δεν με νοιάζει. Αν με το να συμπεριλάβει και τον Κουράκη ή να έχει μόνο τον Κουράκη στο ντοκιμαντέρ εσύ ικανοποιείσαι γιατί έτσι υπηρετείται η αλήθεια, είσαι ακόμα μεγαλύτερος μαλάκας από μένα.
Κανένας δεν κατέβηκε γι’ αυτούς που εξαργυρώσανε τους «αγώνες» τους με θεσουλίτσα στην βουλή. Κατεβήκανε για να πετύχουν αυτό που διαφαίνεται
Δεν δυιλίζει λοιπόν, Ασχετε, κάνενας κανέναν κώνωπα χάριν επιχειρηματολογίας.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: