jump to navigation

Καλώς τον 31 Ιανουαρίου, 2008

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Life, Politics.
trackback
bill_2a.jpg

Επίτηδες άφησα να περάσουν μερικές μέρες μια και επι της ουσίας δεν έχω και τίποτα σοβαρό να γράψω. Η παράσταση του bill έγινε μόνο και μόνο επειδή ήρθε εδώ για να φιληθεί με τους ανθρώπους που του ανοίξανε κι’ άλλες δουλειές στην Ελλάδα.

bill_a.jpg

Ότι είχα να πω επίσημα το είπα με το άρθρο «Στο Μέγαρο ο Bill Gates, στο πεζοδρόμιο τα «όργανα» στην Δευτεριάτικη «Θεσσαλονίκη». Από τα παραλειπόμενα της συγκεκριμένης μέρας, δεν πρέπει να ξεχάσω την παρουσία του vrypan, τα συλληπητήρια του Gates που θεώρησε ότι η απώλεια του Αρχιεπισκόπου ήταν μεγάλη για όλους (γι’ αυτόν γιατί; ), την σύσσωμη παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου και Δούκας οι οποίοι εκτιναχθήκανε από τις θέσεις τους και τρέξανε σαν άλλοι Καρλ Λούις για να βγουν από την αίθουσα όταν την θέση του bill την πήρε ένας technical evangelist…

bill_3.jpg
Η ίδια η παρουσίαση δεν ήταν τίποτα τρομερό πέρα από μια διάθεση αυτοσαρκασμού του bill αλλά και επιβεβαίωσης ότι δεν αλλάζει τίποτα στην Microsoft. Η επίδειξη του surface ήταν ενδιαφέρουσα αλλά όχι και τόσο τρομερη. Αναφέρθηκε στα εγκαίνια του κέντρου καινοτομίας αλλά όχι και στην επικύρωση του νόμου. Πριν την παρουσίαση στην πλέμπα είχε ήδη εγκαινιάσει το κέντρο καινοτομίας της MS στους αμπελόκηπους παρέα με τον Πρωθυπουργό και είχε μιλήσει σε άλλη εκδήλωση του ΣΕΠ, πάλι στο Μέγαρο. Κατόπιν την κοπάνησε και πήγε στην Γαλία να αγκαλιαστεί με τον άλλο «Έλληνα» που είπε και αυτός με νόμο να προφυλάξει τα συμφέροντα του bill στην Γαλία.
sark.jpg

Έξω τι γινότανε; Δεν ξέρω ακριβώς. Ξέρει καλύτερα ο Αστέρης. Όταν πήγα κατά τις 12:30 βρήκα μόνο το αυτοκίνητο που βλέπετε και τον παπού τον πρόεδρό τους να το φυλάει. Ο Αστέρης μου είπε ότι είχανε πάει να πάρουνε καφε.

linux.jpg

Όταν βγήκα κατά τις 16:00 βρήκα απ’ έξω μόνο τον Αστέρη, τον Φρίξο και την Μαριαλένα να μοιράζουν χαρτιά παγωμένοι.

Όταν κάποτε βγουν και οι υπόλοιποι από την κατάσταση της ομφαλοσκόπησης και αποφασίσουν ότιν δεν είναι ένα vip/nerd club ίσως και να καταφέρουν κάτι. Ως τότε την αγορά και τους χρήστες θα τους λυμαίνεται ο bill.

Είδα και τον Μπουτάρη να περνά μπροστά από το Μέγαρο, δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν και στην ίδια εκδήλωση, δεν κουβαλούσε τα δώρα της MS, αλλά ήμουν μάρτυρας της απόρριψης του φυλλαδίου που πήγε να του δώσει η Μαριαλένα. Κυρ-Γιάννη πρόσεχε γιατί αν αρχίσεις να μας λες για opensource στις επόμενες εκλογές θα ξέρουμε ότι μας κοροϊδεύεις.

Αν και στην ανακοίνωσή του ο Hellug έλεγε ότι θα μοίραζε live CD, δεν τα είδαμε, αντιθέτως ο bill μας χάρισε μια ομπρέλα και φρόντισε λίγο αργότερα να βρέξει για να την χρησιμοποιήσουμε.

bill_god.jpg

Α, ρε bill, είσαι Θεός !

Σχόλια

1. Exiled - 1 Φεβρουαρίου, 2008

Από τη μία δεν ξέρω πόσο καιρό υπάρχει η ελληνική κοινότητα ελεύθερου λογισμικού, για να δω αν μπορώ να δικαιολογήσω την ελλειπή οργάνωσή τους. Αλλά το ότι ήταν εκεί, τους τιμάει και με το παραπάνω.
Από την άλλη, ο κυρ-Γιάννης, την έκανε την πατάτα τη χοντρή προεκλογικά (για τις εθνικές εκλογές αναφέρομαι) και κάηκε και αυτό το χαρτί για την πόλη. Τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια. Η αντίδρασή του, της οποίας μάρτυρας ήσουν, δείχνει πολλά. Δυστυχώς για τον ίδιο και για όσους, έστω και για λίγο καιρό, πιστέψαμε στην κίνησή του.

2. Oneiros - 1 Φεβρουαρίου, 2008

Η ανοργανωσιά της συγκεκριμένης δράσης της κοινότητας είναι γεγονός και δε θα προσπαθήσω να την υποβαθμίσω. Όμως, όπως λέει κι ο Exiled, ήταν σημαντικό που ήμασταν εκεί, όσοι ήμασταν και με το όποιο υλικό διαθέταμε. Πολλοί απ’ όσους έμπαιναν στην αίθουσα περίμεναν να είμαστε εκεί, ήξεραν τι έγραφαν τα φυλλάδια πριν ακόμα τα πάρουν, και κάποιοι σκάγανε συνομωτικά χαμόγελα, μιλώντας μας για το ελεύθερο λογισμικό πριν προλάβουμε να τους πούμε εμείς κουβέντα. Γι’ αυτό και μόνο άξιζε το ταξίδι, το κρύο και την απογοήτευση για την έλλειψη οργάνωσης.
Στον πρόεδρο του Hellug βγάζω το καπέλο’ έφαγε χαμογελαστός όλο το ψοφόκρυο μαζί μας από το πρωί μέχρι το απόγευμα, και δεν κούνησε στιγμή από τη θέση του, όταν παιδιά με το 1/3 της ηλικίας του προτίμησαν να μείνουν στη ζέστη του σπιτιού τους.

Exiled, ποτέ δεν πίστεψα ιδιαίτερα στο πολιτικό προϊόν Μπουτάρη, αλλά ακόμα κι έτσι πικράθηκα όταν τον είδα με ύφος busy πατρικίου να σπρώχνει μακριά το φυλλάδιο βγαίνοντας από το Μέγαρο. Then again, ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με τις συλλογικότητες, όπως έδειξε κι απ’ τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τη υπόθεση της Αριστοτέλους ως νίκη της Πρωτοβουλίας και μόνο. Won’t get fooled again, Μπαρμπα-Γιάννη κανατά…

3. maygirl - 1 Φεβρουαρίου, 2008

Οσοι όμως αποφασίσαμε -για όσο -να μείνουμε σε αυτήν την πόλη, θα ελπίζουμε -να προσπαθήσουμε θα ήταν πιο σωστό- σε μια καλή πρόταση. Δε λέω ότι εκείνη ήταν καλή, αλλά έδειξε ότι αν υπήρχε κάτι πραγματικά αξιόλογο στον ορίζοντα θα είχε τύχη και μαζί του και εμείς.

Υ.Σ. Ωραίο το ταξίδι με το τρένο, συμφωνείς;

4. Argos - 1 Φεβρουαρίου, 2008

Συμφωνώ και στα δυο maygirl.
Εσύ όμως κατέβηκες νωρίς από το τρένο 🙂

5. maygirl - 1 Φεβρουαρίου, 2008

Αυτή τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο νωρίς και το αργά πολύ τη φοβάμαι. Κυρίως στις δουλειές…

6. Argos - 1 Φεβρουαρίου, 2008

Να μην φοβάσαι τίποτα, μη δίνεις αυτή την ικανοποίηση στους άλλους.
Εμείς τους επιβάτες στηρίζουμε, όχι το τρένο

7. hliaxtina - 9 Φεβρουαρίου, 2008


Bill Gates aime la tarte – kewego

… τα λόγια είναι περιττά …


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: