jump to navigation

Άβατο είπαμε όχι Άβαταρ… Ιανουαρίου 8, 2008

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics.
trackback
avaton1.jpg
Μου παίρνεις την γη μου; Σου παίρνω το άβατο! Δίκαιο το βρίσκω.
Από την άλλη το ότι δεν έχουμε κτηματολόγιο και το ότι στηρίζεται η εκκλησία σε θέματα γης, έχει να κάνει και με τους ηλίθιους που ψηφίζουν ότι τους πει ο παπάς της ενορίας, ή όχι;
avaton.jpg
«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ»
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ

Σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας εντός του Αγίου Όρους προχώρησαν σήμερα το πρωί Χαλκιδικιώτες και Χαλκιδικιώτισες διαμαρτυρόμενοι για την πρωτοφανή καταπάτηση και συνεχιζόμενη διεκδίκηση δασικών και δημοσίων εκτάσεων καθώς και ιδιωτικών ιδιοκτησιών (εντός και εκτός σχεδίου πόλεως) από Μοναστήρια της Αθωνικής Πολιτείας.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και τα μέλη της Διαδημοτικής Κίνησης Πολιτών Χαλκιδικής (Χαλκιδική SOS ) μετά από συγκέντρωση στην Ουρανούπολη και πορεία διαμαρτυρίας στην Πύλη του Αγίου Όρους (Μονή Ζυγού) πέρασαν τα σύνορα της Αθωνικής Πολιτείας και προέβησαν (άντρες και γυναίκες) σε καθιστική διαμαρτυρία εντός της.

«Να τερματιστεί η παραβίαση του άβατου των οικογενειακών μας περιουσιών» αξίωσαν άνδρες και γυναίκες που με την αρωγή φορέων, συλλόγων και Δημοτικών Αρχών της Χαλκιδικής ζητούν την άμεση κι αποτελεσματική παρέμβαση της πολιτείας.

Τα μέλη της Διαδημοτικής Κίνησης Πολιτών Χαλκιδικής, αρνούνται να υποκύψουν σε αποφάσεις επικυρωμένες από βυζαντινά χρυσόβουλα, οθωμανικά μολυβδόβουλα και Χουντικά Υπουργεία!!!

· Οι δασικές εκτάσεις δεν ανήκουν σε κανέναν. Είναι περιουσία όλου του ελληνικού λαού. Να ανακληθεί ο αποχαρακτηρισμός τους.

· Ιδιοκτησίες Δημοσίου δεν έχει κανείς δικαιοδοσία να χαρίζει σε Μοναστήρια. Κι αυτές ανήκουν σ’ όλους μας.

· Δημοτικές Ιδιοκτησίες όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις της «Πρόνοιας», γήπεδα και κεντρικές πλατείες αξιώνονται δικαστικά από τις Μονές…Γιατί? Παιδιά, υπερήλικες, αθλητές και περίοικοι πού θα πάνε?

· Η ιδιωτική μας περιουσία (πατρώα γη: οικόπεδα, αγροτεμάχια -καλλιεργήσιμες εκτάσεις-, οικήματα, κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ιδιωτικές μονάδες camping, κτηνοτροφικές μονάδες κτλ) δηλωτική της ιστορικής μας εντοπιότητας και μ’ αταλάντευτους οικογενειακούς δεσμούς απειλείται.

ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

Μονή Κουτλουμουσίου 4.500 στρ. Δήμος Τορώνης

Μονή Ξενοφώντος 53.000στρ. Δήμος Σιθωνίας

Μονή Βατοπεδίου 8.608στρ. Δήμος Σταγείρων- Ακάθνθου
Μονή Διονυσίου 15.400στρ. Δήμος Ορμύλιας

Μονή Βατοπεδίου 12 οικόπεδα Δήμος Καλλικράτειας

Για λεπτομέρειες και εκτενή πληροφόρηση αναφορικά με ιστορικά και άλλα στοιχεία των διεκδικούμενων περιοχών στο

Blog: http://chalkidiki-sos.blogspot.com

Με εκτίμηση
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 69——– (ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΛΑΜΑ)

E – MAIL : chalkidiki.sos @gmail .com

Advertisements

Σχόλια

1. Zorba The Greek - Ιανουαρίου 8, 2008

‘Ετσι είναι. Αν και πιστεύω ότι πίσω απ’ τις καταπατήσεις δασικών εκτάσεων κρύβεται ο Βλαδίμηρος Πούτιν και, πιθανόν, ο Τσάβες. 😉

2. Γιατί σφίγγω το χέρι των γυναικών που έσπασαν το Άβατο « Under Const-Action - Ιανουαρίου 9, 2008

[…] Μονή (Α)βατοπεδίου Argos: Άβατο είπαμε, όχι Άβαταρ Διαδημοτική Κίνηση Πολιτών […]

3. Ιώτα - Ιανουαρίου 10, 2008

Επιελους κατι γινεται και με αυτό το Αβατον .

4. Αποστόλης - Ιανουαρίου 10, 2008

Αν μπούν γυναίκες στο Αγιον Ορος δεν θα υπάρχει πλέον μέρος στο κόσμο που να μπορείς να ξεφύγεις απο αυτές

5. manitaritoubounou - Ιανουαρίου 10, 2008
6. YANNIS - Ιανουαρίου 10, 2008

Ενας μοναχός βγήκε από το Άγιον Όρος μετά από 60 χρόνια για λόγους υγείας. Όταν επέστρεψε στο Όρος τον ρώτησε ένας από τη παρέα μου. Γέροντα, τι πράγμα σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στο κόσμο μετά από 60 χρόνια που είχες να τον δεις.
Οι δρόμοι, οι πολυκατοικίες, τα μεταφορικά μέσα; Τι;
Απάντηση: Η αλλαγή της γυναίκας!!!.
Ας καταργήσουμε λοιπόν το άβατο, να αλλάξουμε και το Άγιον Όρος, μάλλον να το καταστρέψουμε, όπως καταντήσανε οι περισσότερες γυναίκες, οι χειραφετημένες….
Με το παντελόνι, το μπούστο, το τσιγαράκι, τη τσίχλα … Τα σημεία των καιρών..

7. Argos - Ιανουαρίου 10, 2008

Ορισμένοι έχετε μπερδέψει τους λόγους της διαμαρτυρίας. Δεν νομίζω ότι έγινε γιατί αντιδρούν για άβατο αλλά για το πως οι μονές αρπάζουν περιουσίες. Η ουσία είναι εκεί, τα υπόλοιπα είναι για να ξεχνάμε την ουσία.

8. Oneiros - Ιανουαρίου 11, 2008

Μέχρι να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο, προλαβαίνει η κυβέρνηση να δώσει πολλά φιλέτα ακόμα στην εκκλησία. Ε ρε τι έχει να γίνει όταν σταματήσει η μουσική (=παγιωθεί το κτηματολόγιο) και δούμε σε πόσες καρέκλες θα είναι θρονιασμένη…

9. Στέργιος - Ιανουαρίου 11, 2008

Μακάρι να αρπάξουν οι μονές ΟΛΕΣ τις περιουσίες των Χαλκιδικιωτών, μπας και μείνει λίγη φυσική ομορφιά στην Χαλκιδική, πριν αυτοί τη μετατρέψουν όλη σε στάχτη, μπούρμπερη και rooms-to-let. Η Χαλκιδική είναι η πιο όμορφη περιοχή τής Ελλάδας, που δυστυχώς κατοικείται από τους πιο άξεστους και απολίτιστους Έλληνες που υπάρχουν.

10. ο δείμος του πολίτη - Ιανουαρίου 14, 2008

Και σε κάποια άλλη δημοσίευση σχετικά με θέμα τούτο εξέφρασα τη θέση μου ότι κανένα άβατο δεν καταπατήθηκε παρά της ελευθερίας των ατόμων να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της γης τους που τους στρέφει στην πενία και την περιθωριοποίηση.

11. Πήξαμε στη μαλακία | magicasland blog - Φεβρουαρίου 8, 2008

[…] βεβαίως βεβαίως. Διδάσκουν εκείνο το πως το είπαμε; ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον έναν. Στον […]

12. Τα - Ιουνίου 22, 2008

Η κυβέρνηση, με τον τσαμπουκά επιβάλλει την καταβολή τελών, τα οποία δεν θα έπρεπε να καταβάλουν οι πολίτες αφού αναφέρονται σε υποχρέωση της πολιτείας για τη δημιουργία Κτηματολογίου, για την οποία έχουν δοθεί άφθονα κοινοτικά κονδύλια.

Επομένως, είναι παράνομη η επιβολή των τελών αυτών. Τίθεται το θέμα πλέον πώς οι πολίτες μπορούν (όταν θα έχουν πληρώσει) να ζητήσουν την αποζημίωσή τους από το Δημόσιο με τη διαδικασία της Αστικής Ευθύνης του Κράτους (άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα).

Εδώ το κράτος κάνει τον τσαμπουκά, επειδή γνωρίζει ότι τα δικαστικά έξοδα θα είναι περισσότερα από το ποσό που θα έχει καταβληθεί ατομικά από τον κάθε ένα Έλληνα πολίτη.

Ορισμένοι δικηγόροι στο έχουν σαν σύστημα να ζητούν από πελάτες τους – όταν προβλέπεται μακροχρόνια δικαστική διένεξη – να τους κάνουν μια εξουσιοδότηση με την οποία να δηλώνουν ότι θα ανταμείψουν το δικηγόρο, μετά την έκδοση τελεσίδικης απόφασης με το 4-5% του ποσού που θα κερδίσουν δικαστικά.

Έτσι και ο πολίτης ξενοιάζει και ο δικηγόρος μαζεύει μερικές χιλιάδες ομοειδείς υποθέσεις (π.χ. επιστροφής φόρων που δεν έπρεπε να είχαν επιβληθεί)από στερεότυπες πολυ-φωτοτυπημένες αγωγές.

Θα πρέπει τώρα να στίψουν το μυαλό τους οι δικηγόροι ως προς το «πως θα καταφέρουν να μαζέψουν μεγάλους αριθμούς πολιτών που να συνδέονται με το δεσμό της ομοδικίας» ώστε να αποφύγουν το σκόπελο των δικαστικών εξόδων και να εξασφαλίσουν μια περιουσία με το «φασούλι-φασούλι, γεμίζει το σακούλι».

Βέβαια υπάρχει και η χριστιανική άποψη, όταν σου δώσει κάποιος ένα χαστούκι, να τον προσκαλέσεις να σου δώσει και άλλο ένα από το άλλο μάγουλο». Το είδαμε στην αποχή από τα γαλακτοκομικά και τα ζυμαρικά κλπ.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: