jump to navigation

Μεγαλειώδης Κηδεία 13 Δεκεμβρίου, 2007

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Life, Politics, Thessaloniki.
trackback

strike.jpg

Αυτό ήταν το πρώτο μου ήρθε στο μυαλό χτες. Μαζευτήκαμε σαν ηλίθιοι στις 10:00 στο ΕΚΘ. Ακούσαμε κάθε πικραμένο πρόεδρο συλλόγου εργαζομένων να λέει ότι δεν είχε πει ποτέ σε πλήθος με αποκορύφωμα τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης τον Γιαννόπουλο. Δεν έβαλε γλώσσα μέσα. Μπάρμπα ηρέμησε δεν ήρθαμε να σε ακούσουμε αλλά να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε. Τελικά 12 με 12 και μισή κατεβήκαμε στην Αριστοτέλους, τα παληκάρια ρίξανε μια κάμερα (σε επόμενο post αυτό το θέμα) περπατήσαμε κοντά 30000 άτομα από Αριστοτέλους, Βαρδάρη, οδό Λαγκαδά, Αγ. Δημητρίου, ΥΜΑΘ και μετά όλοι στα ουζερί.

Όλα και όλα η επανάσταση επανάσταση και το ούζο ούζο. Η φωτογραφία πάνω είναι από τους πιο μαχητικούς εκπαιδευτικούς. Η όλη πορεία ήταν μεγάλη αλλά χωρίς παλμό, με εξαιρέσεις.

Είμασταν σίγουροι για την δική μας κηδεία; Για την δική τους; Δεν ξέρω. Πάντως δεν θέλω τον επικήδειο να τον εκφωνήσει ο Γιαννόπουλος. Έλεος.

Έχουν γράψει Η γενιά των 700€, Μαύρος Κύκνος και (3, 4, 5, 6, 7, 8) , free action, TIME, indy.gr & 2 & 3, και προφανώς πολλοί άλλοι που ξεχνάω. Αλήθεια, πόσοι από σας κατεβήκατε και δεν προτιμήσατε να την μετατρέψετε σε αργία;

Φωτογραφιές πιο μέσα.

strike1.jpg

Πλησιάζοντας στην Εγνατία, επι της Αριστοτέλους για να ενωθούνε όλοι εκτός του ΠΑΜΕ

life_strike6.jpg

Η συμβολική κατάληψη του ΤΕΒΕ ήταν η μόνη που με άγγιξε. Άτιμο ταμείο.

strike2.jpg

Το μαχητικό μπλοκ της Ολυμπιακής, αλλά όχι για το ασφαλιστικό.

strike3.jpg

Το μπλοκ των δημοσιογράφων

strike4.jpg

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ μπροστά στην πόρτα του Υπουργείου

Σχόλια

1. Niemandsrose - 13 Δεκεμβρίου, 2007

Ενδιαφέρουσα προοπτική. Κηδεία έγινε όταν το πολύ το Κύριε ελέησον το βαρέθηκε και ο παπάς. Κατάχρηση και κατασπατάληση αγωνιστικού ήθους πριν. Γραφικότητα και αναποτελεσματικότητα τώρα.

2. πανωςκ - 13 Δεκεμβρίου, 2007

Εγώ πάντως σε εξακοσιαστο εξηκοστό έκτο ουρλίαχτό του Γιαννόπουλου πήγα για ένα εσπρεσάκι. Μόνο που ξεχάστηκα, και έτρεχα να προλάβω την πορεία μετά στην Εγνατία.

3. Oneiros - 13 Δεκεμβρίου, 2007

Και μια άλλη ματιά‘ κι οι δυό σας δίκιο έχετε, βέβαια.

4. G700 - 14 Δεκεμβρίου, 2007

αυτό με τις ομιλίες ρε παιδιά, δώσε πράμα και πάρε να χεις. Άσε που οι περισσότερες λένε τα ίδια που λέγανε προ δεκαπενταετίας

5. Argos - 14 Δεκεμβρίου, 2007

@G700
φίλε μου γι’ αυτούς που μιλούσανε δεν άλλαξε τίποτα μέσα σε 15 χρόνια. Και τότε εργατοπατέρες ήτανε…

6. Κώστας - 16 Δεκεμβρίου, 2007

Άσε ρε!

Βρέθηκα – κατα τύχη – την ημέρα της διαδήλωσης, ώρα 15:00 που ξεκινούσε η πορεία του συγκεντρωμένου πλήθους, στο Σύνταγμα και μόνο που δεν μου ήρθε να ξεράσω όταν το πρώτο πανώ που είδα ήταν αυτό του ΤΣΜΕΔΕ.

Έ-λ-ε-ο-ς

Όταν μια χώρα παραλύει επειδή θίγονται τα ταμεία των πολιτικών μηχανικών και των δημοσιογράφων, δηλαδή των κατ’ εξοχήν προνομιούχων τάξεων, προτιμώ να αδιαφορώ για τις μεγαλειώδεις πορείες (ή κηδείες) ακόμα και αν αυτές πάνω στο πανικό, περιλαμβάνουν και μη προνομιούχους.

Ειδικά φέτος που ήταν χρονιά που πήραν μπρος πολλά δημόσια έργα/αναθέσεις/διαγωνισμοί από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και άρα… έπεσε μάσα, θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που όταν φτιάχνουν μια πολυκατοικία και χωρίζουν τα διαμερίσματα σε ποντικότρυπες μισό του μισού για να τα δώσουν σε φοιτητές, να μιλάνε και να διαμαρτύρονται.

Τέλος οι δημοσιογράφοι θα ‘πρεπε να ντρέπονται που τόσα χρόνια διατηρούσαν το μεταξικό αγγελιόσημο. Όποτε μας συμφέρει είμαστε δημοκράτες, όποτε όμως συμφέρει τη τσέπη μας…

7. Argos - 17 Δεκεμβρίου, 2007

Κώστα έχεις δίκιο αλλά και άδικο. Δεν είναι όλοι οι μηχανικοί ματσό, ούτε όλοι οι δημοσιογράφοι, ούτε όλοι οι δικηγόροι, ούτε όλοι οι γιατροί.
Βέβαια δεν ξεχνώ ότι όλα αυτά τα επαγγέλματα είναι και επαγγέλματα των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου, κάτι που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο τέλος δεν πρόκειται να τους πειράξουν. Η αλήθεια βρίσκεται στο ότι τα ταμεία τους γεμίζουν κυρίως από λεφτά που δίνουν τρίτοι και κρατάνε, ορισμένοι από αυτούς κλείστα, όσο μπορούνε τα επαγγέλματά τους. Το ΤΣΕΜΔΕ των μηχανικών μετατοπίζεται σε όσους χτίζουν, τα λεφτά του ταμείου Νομικών είναι εξτρά σε όσο συναλλαγές έχεις μ’ αυτούς. Το αγγελιόσημο το πληρώνουν όσοι διαφημίζονται. Δεν νομίζω ότι είναι μεταξικό το αγγελιόσημο, το λαχείο εφημεριδοπολών ίσως.
Σαν να λέμε ότι όταν κόβω μια απόδειξη έρχομαι και χρεώνω το ΤΕΒΕ μου εξτρά…
Τα παραπάνω όμως Κώστα είναι η μια πλευρά του προβλήματος η άλλη είναι το κράτος και αυτό προσπαθούμε να το ξεχάσουμε. Όταν μας φέρνει αντιμέτωπους με άλλες τάξεις εργαζομένων και ερχόμαστε στο σημείο να λέμε να γίνουν και αυτοί τόσο χάλια όσο και εμείς τότε έχουν πετύχει τον σκοπό τους.

8. thess.gr - 13 Φεβρουαρίου, 2008

[…] υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις ήταν όπως είχα γράψει μεγαλειώδης αλλά χωρίς ιδιαίτερο παλμό. Η σημερινή ήταν και μικρότερη αλλά και πιο υποτονική […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: