jump to navigation

Ιστορία δυο πόλεων 13 Δεκεμβρίου, 2007

Posted by argos in Blogs, Άτιμη Κοινωνία, Life, Politics, Thessaloniki.
trackback

Η χθεσινή πορεία είχε πάνω από όλα τις συμβολικές και μη επιθέσεις στις κάμερες της αστυνομίας. Δυο πόλεις, δυο διαφορετικές δράσεις και αντίστοιχα δυο διαφορετικές αντιδράσεις. Η φωτογραφία είναι από την συμβολική «επίθεση» εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην ρουφιανοκάμερα  και είναι από το indy.gr όπου υπάρχει σειρά φωτογραφιών. Ο Εργαζόμενος απλά «τυφλώνει» την κάμερα. Η εξουσία μπαγλαρώνει τον εργαζόμενο και τον στέλνει στους κολλητούς του κ. Σανιδά.

camera_end.jpg

Στην Θεσσαλονίκη, μέλη του αντιεξιουσιαστικού χώρου με πτυσσόμενα κοντάρια όπου στις άκρες τους είχαν θηλιές, γκρεμίζουν και καταστρέφουν την κάμερα στην Αριστοτέλους. Δεν άνοιξε μύτη (καλώς). Η εξουσία δεν αντέδρασε και οι κολλητοί του κ. Φλωρίδη έμειναν χωρίς δουλειά

Τελικά τι ακριβώς ισχύει με τις γαμοκάμερες; Καταγράφουν όλους αλλά μόνο οι «φιλήσυχοι πολίτες» που ξεπερνάνε τα όρια που έχει θέσει το σύστημα, τιμωρούνται; Ή έχουμε διαφορετική ερμηνεία των νόμων; Νομίζω ότι θα το λύναμε το πρόβλημα αν καταργούσαμε τις κάμερες μια και καλή.

Ακολουθούν φωτογραφίες με την πτώση της κάμερας στην Θεσσαλονίκη.

Καταστροφή κάμερας σε 6 βήματα

camera1.jpg

1. Πρώτα την «πιάνουμε» με πτυσσόμενα κοντάρια που έχουν θηλιές στις άκρες τους.

camera2.jpg

2. Σιγουρευόμαστε ότι την έχουμε πιάσει καλά.

camera3.jpg

3. Τεντώνουμε το σκοινί και διώχνουμε τον κόσμο μακριά μη χτυπήσουν κατά λάθος.

camera4.jpg

4. Τραβάμε γερά όλοι μαζί

camera5.jpg

5. Την έχουμε εκεί που θέλουμε και…

camera_end.jpg

6. Της δίνουμε να καταλάβει.

Σχόλια

1. Exiled - 13 Δεκεμβρίου, 2007

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι παράνπομο το όλο πράγμα, που είναι, αλλά το καταφχαριστήθηκα! Να ‘σαι καλά για το φωτορεπορτάζ.

2. Oneiros - 13 Δεκεμβρίου, 2007

Κατ’ αρχάς, πολύ respect για τους εναερίτες που κάνανε -με περισσό στυλ!- αυτό που όλοι θα θέλαμε αλλά δεν τολμάμε (ή έχουμε ξεχάσει πως να κάνουμε): να αντισταθούν στην καταπάτηση του συντάγματος και των δικαιωμάτων όλων μας με μιά πράξη ανυπακοής δημόσια και θαρραλέα. Ντροπή στους εισαγγελείς που διέταξαν τη σύλληψή τους, ευτυχώς κατάλαβαν την κουτουράδα τους κι οι εναερίτες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Το δε γκρέμισμα της κάμερας στην Αριστοτέλους έγινε με υποδειγματικό τρόπο, θα μπορούσε να πει κανείς. Ήταν, μου φαίνεται, ένα συμβολικό ξόρκισμα των καλικαντζαραίων που απειλούν τη δημοκρατία, όπως φάνηκε κι από τα θερμά χειροκροτήματα και πλατιά χαμόγελα όλων όσοι παρακολουθούσαν.
Δυστυχώς, η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος δε μας επιτρέπει να το προασπίζουμε απ’ όσους προσπαθούν να το καταλύσουν με ειρηνικά μέσα, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να αγαλλιάζουμε όταν κάποιοι άλλοι το τολμάνε.

3. Zorba The Greek - 14 Δεκεμβρίου, 2007

Ωραίο το φωτορεπορτάζ, πράγματι. Αλλά ο τύπος της πρώτης φωτο είναι σίγουρα της ΔΕΗ, γιατί εμένα μου μοιάζει περισσότερο γιά μπράβο του Δον Κορλεόνε.

4. Argos - 14 Δεκεμβρίου, 2007

@Zorba
Εϊναι φίλε στα σίγουρα. ΑΠλά μεταμφιέστηκε , μπας και τον πάρουν για δικό τους.

5. Oneiros - 14 Δεκεμβρίου, 2007

Zorba, επίτηδες μεταμφιέστηκαν έτσι, παραπέμποντας στην παλιά εικόνα του πράκτορα.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: