ΕΡΤ ARCHIVE για την ΕΡΤ και μόνο

Για όσους δεν το ξέρουν η ΕΡΤ είπε να εκμεταλευτεί τοα κοινοτικά κονδύλια και να ψηφοποιήσει το υλικό της. Δούλεψε λοιπόν και έβγαλε το www.ert-archives.gr

Και λοιπόν; Ποιό είναι το πρόβλημα; Κατ’ αρχήν το ότι δουλεύει με windows media player plugins αν και το βασικό είναι αυτό που αναφέρει στην τεχνική σελίδα του Το Linux/unix απαγορεύεται.

Ένα εμπεριστατωμένο post θα βρείτε εδώ, στο Cosmix, οπότε δεν έχω σκοπό να το απλώσω περισσότερο.

Η δικιά μου ένσταση βρίσκεται σε ένα άλλο σημείο που θίχτηκε σε παλιότερο post στο metablogging.gr

Όπως βλέπετε το υλικό που δίνετε από την ΕΡΤ είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί μια και στις φωτογραφίες έχουν φαρδύ – πλατύ το υδατογράφημά τους.

Δεν έχω καταλάβει, η ΕΡΤ δεν συντηρήθηκε/συντηρείται τόσα χρόνια με λεφτά των Ελλήνων πολιτών; Προς τι η πνευματική ιδιοκτησία και η προστασία με το υδατογράφημα;

Παλιότερα είχα διαβάσει ότι οι ακριβότερες φωτογραφίες (από πλευράς επεξεργασίας) ήταν της NASA. Οι φωτογραφίες αυτές διατίθενται δωρεάν μια και η νομοθεσία των ΗΠΑ, δεν επιτρέπει, παρά σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κρατικές υπηρεσίες να έχουν copyright βάση της λογικής που ανάφερα προηγουμένως.

Αντίστοιχα με την ΕΡΤ, το επίσης κρατικοδίαιτο BBC είχε ένα παρόμοιο, πιλοτικό, πρόγραμμα κάτω από creative commons άδεια.

Εμείς όμως δεν είμαστε κουτόφραγκοι, είμαστε διαφορετικοί…

Υ.Γ. Ένα άλλο παράδειγμα έρχεται από το post της Citronella

Advertisement

7 σκέψεις σχετικά με το “ΕΡΤ ARCHIVE για την ΕΡΤ και μόνο

  1. Ακόμη χειρότερα: Στην δοκιμαστική ιστοσελίδα του αρχείου (που τώρα έχει κατέβει), λειτουργούσε, τουλάχιστον, το plugin του Media player 10. Η καινούρια, φωτογενής ιστοσελίδα, θέλει, ντε και καλά, Media player 11. Δεν καταλαβαίνω: κάποιος σκέφτηκε «Χμ, ας τους αναγκάσουμε να κατεβάσουν την τελευταία εκδοχή ενός player που δεν χρησιμοποιούν»;

  2. Παράθεμα: buzz
  3. Εφόσον ζητήσει κάποιος υλικό, γιά δημοσιογραφικούς ή άλλους επαγγελματικούς σκοπούς, από την ΕΡΤ θα του το δώσουν με το υδατογράφημα σταμπαρισμένο επάνω; Παράξενο.

  4. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είμαι πολίτης β’κατηγορίας επειδή δεν πληρώνω το φόρο υποτέλειας στη Microsoft ή επειδή δεν παρανομώ βάζοντας πειρατικά Windows?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: