jump to navigation

Ιστορία μου αμαρτία μου Σεπτεμβρίου 12, 2007

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Life, Politics.
trackback

history_book.jpg

Γίνονται εκλογές, τους πιέζουν για το όνομα των Σκοπίων, το ΛΑΟΣ και ο Παπαθεμελής καραδοκούν και αυτοί δείχνουν πόσο ικανοί είναι. Πόσο;

Τόσο ώστε 5 μέρες πριν τις εκλογές εμφανίζουν βιβλίο (ιστορία Γ’ Λυκείου) με χάρτη όπου τα Σκόπια είναι Μακεδονία. Αυτό το proofreading δεν το ξέρουν τα στελέχη αυτού του κόμματος, ή δεν αδειάζουν.

Το pdf history.pdf.

Υ.Γ. Τι άλλο θέλει ο Γιωργάκης;

Advertisements

Σχόλια

1. vefop - Σεπτεμβρίου 12, 2007

Argos καλέ μου φίλε, δεν θα αναφερθώ στο άρθρο σου αλλά στη δεξιά σου στήλη που υιοθετείς το banner «ΟΧΙ ΝΔ, ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ».
Δεν μου λες συμφωνείς δηλαδή να ψηφίσουμε λ.χ. Καρατζαφέρη αντί ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; Να βάλουμε δηλαδή Βελόπολο, Λιακόπουλο, Βορίδη και όλο το συνάφι τους στη Βουλή;
Εγώ πάντως θα κρατήσω απόσταση από τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και από τα φασιστοειδή. Ειδικά από τα τελευταία.
Και επειδή είμαι σίγουρος ότι και εσύ θα το κάνεις, ξεκαθάρισέ το.

2. Argos - Σεπτεμβρίου 12, 2007

Καλέ μου φίλε vefop. Δεν μπορώ να πω σε κανένα τι θα ψηφίσει, μπορώ όμως να του προτείνω τι να μη ψηφίσει. Αν θεωρεί ότι πρέπει να ψηφίσει Καρατζαφέρη κακό του κεφαλιού του, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Για να μην υπάρξει αυτοδυναμία θα πρέπει τα 3 μικρά κόμματα μιας 5κομματικής βουλής να συγκεντρώσουν 16%. Με δεδομένο του ότι μια συνεργασία ΛΑΟΣ – ΝΔ θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα στην ΝΔ από ότι θα έλυνε δεν θα με πείραζε όσοι θα ψηφίζανε ΝΔ να ψηφίζανε τα original φασιστοειδή.
Το τι θα ψηφίσω εγώ φέτος, είναι προφανές.
Καλό βόλι σύντροφε

3. Oneiros - Σεπτεμβρίου 12, 2007

Επειδή έβαλα κι εγώ το banner και έγραψα σχετικό post, θέλει όντως κάποια διευκρίνιση το πράγμα και λέω να την κάνω κι εδώ.
Δε μετανιώνω που στήριξα τη μικρή καμπάνια του Δε Μασάμε Ρε, τις μέρες που ξεχείλιζε η αγανάκτηση και η θλίψη για τις πυρκαγιές. Εξακολουθώ να παροτρύνω τους πάντες να ψηφίσουν μικρά κόμματα γιατί αν δεν καταφέρουμε να τρίξουμε τα δόντια στο δικομματισμό ούτε αυτή τη φορά, θα μας κάτσουν στο σβέρκο για τα επόμενα 100 χρόνια, και θα δούμε πολύ χειρότερα φαινόμενα ακυβερνησίας, αναξιοκρατίας και διαφθοράς και καταστροφής. Ήταν επίσης μιά έκκληση αυτή και για να μην ενδώσει ο κόσμος στην αποχή.
Δε μ’ άρεσε όμως ποτέ ο προσηλυτισμός, και σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του καθενός στην επιλογή μπροστά στην κάλπη. Αν έλεγα «μην απέχετε, αλλά μην ψηφίσετε δικομματισμό, ούτε ακροδεξιά και θεοκρατία, ούτε ΚΚΕ», θα ήταν σα να φωτογράφιζα υποβολιμιαία τη δική μου επιλογή, και δε θέλω να την επιβάλλω σε κανένα. Δε θα ήθελα ούτε να την αποκαλύψω, καθώς πιστεύω ακράδαντα στη μυστικότητα της ψήφου, όμως αυτή τη φορά δεν βοηθάνε σε τίποτα τη χώρα οι ντροπές και τα μασημένα λόγια.
Παρ’ ότι δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ και τον έβλεπα πάντα με κριτικό μάτι, για μένα αυτή τη φορά του αξίζει να κερδίσει την ψήφο της συνείδησης, κι όχι μόνο των αριστερών.

4. Oneiros - Σεπτεμβρίου 12, 2007

Ή αλλιώς, διευκρινιστικά:
μπορώ να σου ζητήσω να μην απέχεις,
μπορώ να σου ζητήσω να *μην* ψηφίσεις κάτι συγκεκριμένο (*),
μπορώ -σε εξαιρετικές περιπτώσεις- να σου αποκαλύψω τι θα ψηφίσω εγώ,
μπορώ επίσης να εκφράσω τη στήριξή μου σε συγκεκριμένα αξιόλογα πρόσωπα, ανεξαρτήτως με ποιά ψηφοδέλτια κατεβαίνουν,
αλλά δεν πρόκειται να σου πω τι να ψηφίσεις. Ο καθένας δικαιούται να κάνει τα λάθη του

(* κι εσύ μπορείς να με γράψεις, φυσικά…)

5. fatman - Σεπτεμβρίου 14, 2007

Το παραπάνω κείμενο μου το στείλανε με e-mail. . .Διαδώστε το όσο μπορείτε

Μαζική κίνηση για παραπλάνηση στα Exit Polls . . .

http://demek.pblogs.gr/2007/09/mazikh-kinhsh-gia-paraplanhsh-sta-exit-polls.html

Πόσοι όμως θα διαφωνούσαν ότι το πιο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τα τηλεοπτικά κανάλια και τους πιο προβεβλημένους από τους δημοσιογράφους; Τώρα έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία, αν όχι να τους τιμωρήσουμε, τουλάχιστον να τους γελοιοποιήσουμε…

Πώς; Παραπλανώντας τους στις απαντήσεις των exit-poles.

Το διαδίκτυο έχει δύναμη. Το μήνυμα αυτό μπορεί να περάσει σε εκατομμύρια χρήστες ακόμη και προφορικά.

6. Χρήστος Θεωδορίδης - Σεπτεμβρίου 14, 2007

Για το πρώτο σχόλιο, ο Λιακό όχι μόνο δεν είναι υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ αλλά έχει υποστηρίξει ανοιχτά ΝΔ εδώ και μέρες.

Για τα υπόλοιπα επιτρέψτε μου να αμφισβητώ το δικαίωμα κάποιων να επικρίνουν κάποια κακώς κείμενα με λόγια αλλά όχι με πράξεις. Για μένα το πράγμα είναι απλό, όταν σημαντικότερη ενασχόληση σου είναι να αμφισβητείς την δημοκρατία και κάθε είδους ιδιωτική πρωτοβουλία τότε θα ψηφίσεις ΚΚΕ, όταν ενδιαφέρεσαι κυρίως για τα κινήματα, την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών κτλ θα το ρίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ενδιαφέρεσαι κυρίως για το Μακεδονικό κτλ όμως θα στηρίξεις αυτά τα «φασιστοειδή». Άμα στηρίζεις κόμματα με σαφής απόψεις εναντίον των Ελληνικών θέσεων για το Μακεδονικό και μετά έχεις το θράσος να κατακρίνεις και αυτές τις θέσεις έχοντας ο ίδιος με την ρητορική και με την ψήφο σου αφήσει έξω από το κοινοβούλιο αυτούς που δουλειά τους θα ήταν να εναντιώνονταν, ε κάπου έχεις χάσει το νόημα της εκλογικής διαδικασίας.

Αυτό το σχόλιο δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στο ιστολόγιο αυτό. Κυρίως αναφέρεται σε όλους τους Έλληνες ΕΚΤΟΣ της ηγετικής κάστας του ΚΚΕ, του πυρήνα εντός του ΠΑΣΟΚ των φανατικών υποστηρικτών του Γιωργάκη, και της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί έχουν την αυτογνωσία του τι υποστηρίζουν, ασχέτως αν και ακόμα και αυτοί που και που πουλούν πατριωτισμό. Οι υπόλοιποι Έλληνες όμως, μετά από 33 χρόνια της ίδιας πολιτικής, δεν έχουν πια το δικαίωμα να «ξεγελιούνται».

7. Argos - Σεπτεμβρίου 14, 2007

Φίλε Χρήστο έχω την εντύπωση ότι τα υπεραπλουστεύεις, δίνοντας τις ετικέτες στον καθένα πολύ εύκολα.
Και αν κατάλαβα καλά από την τελευταία παράγραφό σου, προτείνεις να ψηφίσσουμε ΝΔ μια και είναι οι μόνοι που συνολικ΄λα σαν κόμμα δεν πρέπει να ξεγιελιούνται.
Το Μακεδονικό είναι δημιούργημα ΚΑΙ των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και προφανώς δεν μένουν στο απυρόβλητο. Εδώ η συζήτηση δεν είναι για το Μακεδονικό, αλλά για την ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να διαχειριστεί πολύ απλά θεματάκια, που πιθανόν να της δημιουργούσανε πρόβλημα.
Αν είσαι ανίκανος να χειριστείς τα καθημερίνα θέματα που μπορούν να σου στοιχίσουν πολιτικά, τι σκοπεύεις να κάνεις με τα πιο σημαντικά;

8. Κώστας Μπουκουβάλας - Σεπτεμβρίου 15, 2007

Από τη στιγμή που δεν έχουμε άξιους και ικανούς επιστήμονες να αποδείξουν (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_concentration_and_internment_camps#Germany) το αντίστροφο, η κοινωνία μας έχει καταρρεύσει.

Σύντομα έρχεται το τέλος, το λουκέτο και η ερήμωση του Α.Π.Θ. αλλά και των υπόλοιπων πανεπιστημίων της χώρας. Θα μείνουν τα παρατημένα κτήρια και τα κοράκια στα δέντρα της πλατείας σαν απομεινάρια μετασοβιετικού ρεαλισμού και αυτό δε το λεω μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά.

Όπου να ‘ναι πλησιάζει το τέλος (και μια νεα αρχή).

9. Νίκος - Σεπτεμβρίου 15, 2007

Διαφωνώ και επί του προκειμένου (το ζήτημα του ονόματος) αλλά και σε ό,τι αφορά το proofreading από τα κομματικά στελέχη. Αλίμονο δηλαδή, φτάσαμε να θεωρούμε δεδομένο πως οι κομματάρχες και τα στελέχη τους έχουν ως υποχρέωση να κάνουν αυτό που σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφευχθεί, να υπαγορεύουν το ύφος και το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων.

Και όχι, το ζήτημα του βιβλίου ιστορίας δεν αφορά τις (εκάστοτε) εκλογές, αλλά αυτό που γίνεται πριν και μετά από αυτές.

10. Argos - Σεπτεμβρίου 15, 2007

Νίκο το όλο post δεν είχε να κάνει ούτε με το όνομα, ούτε με το αν πρέπει να ελέγχονται τα βιβλία από επιτροπές για πολιτικούς λόγους. Έχει να κάνει με την ανικανότητα των κυβερνώντων να αποσοβήσουν πιθανές κρίσεις, που σχετίζονται με την πολιτική τους, στο κρίσιμο γι’ αυτούς διάστημα των εκλογών.
Πολύ πιο σοβαρό σχόλιο έχει κάνει, για την ουσία του πράγματος, ο Πετεφρής.

11. Esther - Σεπτεμβρίου 19, 2007

forgive me my Greek is limited to being able to barely read and not write at all.

There seems to be the context missing from the school book about the map. the map is about the Holocaust. that is the numbers.

I fully recognize this map produced by Holocaust authorities who were lobbying strongly for placement in European textbooks

Unfortunately it reproduces a terrible and unfair slander against Greece of which I am aware became my family were Jews from from the town of Drama. Do you see the «Bulgaria 48,000» and the «Greece 69,600 (71,301)»

This is part of a disgusting slander and false history against Greece which a tiny number of Jews from the Bulgarian occupied areas of Thrace and Yugoslavian Macedonia have been fighting aainst. Our worst enemies on this are in Israel where the surviving Bulgarian Jews developed a hagiographic meme of Bulgaria and where the percentage of Jews killed in Greece is unfairly used as a condemnation of the Greek people.

In fact the highest death rates of Jews in all of Europe were from where the Bulgarians occupied and declared Bulgarian territory! The Bulgarians say they were forced to deport the Jews by the Nazis. This is a lie. the Bugarians wished to Bulgarize the territory and killed many many Greeks and Jews in that area even before the deportations. They were happy to arrest 99% of the Jews — on Passover no less!

All of my family died except one grandmother (saved by a Greek).

I can gather there is some issue about the term Macedonia on the map But the real story is this map comes form our own Holocaust lobby and shows a central lie that Greeks should know.

My best wishes to the Greek people. Your children should know about the Holcaust, but be very very careful in revising your books not to fall for false histories that shift blame on the Greeks –when in truth the Germans and Bulgarians made a catastrophe of Greece and the Greek Jews.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: