jump to navigation

Journalist Guild 6 Σεπτεμβρίου, 2007

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics, Thessaloniki.
trackback

Στην αρχή της εβδομάδας ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και καθηγητής του ΑΠΘ κ. Μυλόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή την πρωϊνή της ΕΤ3 όπου από ότι έμαθα έγινε της π@#$&ας.

Στη συνέχεια η ΠΟΣΠΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση όπου κατηγορούσε για μεροληπτική στάση τους 2 δημοσιογράφους που έχουν ο ένας το γραφείο τύπου της ΤΕΔΚ (Παπαγεωργόπουλος) και η άλλη ακούγεται, το γραφείο τύπου του κ.Τζιτζικώστα, πιθανόν του κ.Μαργαρίτη και δεν ξέρω και ποιανού άλλου.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στην ανακοίνωση,

«σχολίαζαν την πολιτική επικαιρότητα (στην εκπομπή που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 3/9) μονόπλευρα και προκατειλημμένα σε βάρος κόμματος χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπου του». Επιπλέον, το τοπικό παράρτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ότι «στις 4/9 γίναμε μάρτυρες μιας αήθους επίθεσης προς τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, που με κανέναν τρόπο δεν συνάδει με το ύφος που οφείλει να έχει η ΕΡΤ3»

Στο ίδιο link υπάρχει και η απάντηση των δημοσιογράφων. Ως εδώ καλά. Σήμερα επανέρχεται η ΕΣΗΕΜΘ κατηγορώντας την ΠΟΣΠΕΡΤ ότι φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν.

«…καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση του..» «…στο δημοσιογραφικό έργο.»

Μας ενοχλεί η ωμή παρέμβαση, οποιαδήποτε άλλη;

«…και παραδίδει πολύ όψιμα μαθήματα για τον ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τη δεοντολογία σε προεκλογικές περιόδους.»

Οι δημοσιογράφοι αγνοούν ότι χωρίς τεχνικό δεν θα είχαν ραδιοτηλεόραση. Πιστεύω ότι δικαίωμα στο να κρίνουν το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν έχουν οι δημοσιογράφοι αυτής, ή μόνο οι δημοσιογράφοι αυτής, αλλά και όλοι όσοι πληρώνουν τον μισθό τους μέσω της ΔΕΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Προφανώς και οι συνάδελφοί τους τεχνικοί.

«Ουδέποτε οι δημοσιογράφοι παρενέβησαν στον τρόπο με τον οποίο οι τεχνικοί της ΕΡΤ κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει το αντίστροφο.»

Δηλαδή, εγώ δεν ασχολήθηκα με το σπίτι σου εσύ γιατί ασχολείσαι με το δικό μου;

Και συνεχίζουν

«Προφανώς η ΠΟΣΠΕΡΤ θεωρεί πως συνδικαλισμός είναι να στρέφεσαι εναντίον άλλων εργαζομένων και να εκτοξεύεις ασύστατες κατηγορίες εις βάρος τους.»

Είναι το μόνο σημείο της ανακοίνωσεις, όπου χλιαρά χαρακτηρίζουν ασύστατες τις κατηγορίες εις βάρος των δημοσιογράφων. Βλέπετε αυτό που πειράζει περισσότερο την συντεχνία των δημοσιογράφων είναι να ανακατεύονται στα χωράφια τους, διατηρούν όμως το δικαίωμα να ανακτεύονται αυτοί στα χωράφια των άλλων.

Κατ’ αρχήν ήθελα να ξέρω αν πριν την ανακοίνωση ζητήσανε την κασέτα των εκπομπών ώστε να έχουν άποψη. Από όσο μπορώ να ξέρω όχι. Δεν τους νοιάζει λοιπόν η καταγγελία ότι οι συγκεκριμένοι παραβιάσανε την προτροπή της ίδιας της ένωσης που αφορούσε στην δεοντολογία κατά την διάρκεια των εκλογών :

«3. Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι έχουν τη θεσμική υποχρέωση να τηρούν τους όρους της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας, της μη ανάμιξης και της ισηγορίας. «

Το καλύτερο βέβαια είναι στο σημείο 4 αυτής της ανακοίνωσης όπου :

«4. Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καλεί τα μέλη της όχι μόνο να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης των κανόνων της δεοντολογίας και της ισηγορίας, από όπου κι αν προέρχεται, αλλά και να αναφέρουν στην Ένωση Συντακτών κάθε παρόμοιο κρούσμα, προστατεύοντας έτσι το κύρος και την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού έργου.»

Το κακό με την ΠΟΣΠΕΡΤ είναι ότι το δικαίωμα καταγγελίας η ΕΣΗΕΜΘ το δίνει μόνο στα μέλη και σε κανένα άλλο, στηριζόμενη στο παλιό ρητό που λέει ότι Κόρακος κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Από όσο μπορώ να ξέρω, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν ομόφωνο. Τιμώ αυτούς που δεν συμφωνήσανε με την ανακοίνωση αυτή καθώς και με όσους δημοσιογράφους θεωρούν κατάπτυστο αυτό το κείμενο. Οι υπόλοιποι ανήκουν στην συντεχνία που ανάφερα.

Βλέπετε σε κάτι τέτοια είναι πολύ μαχητικοί όταν όμως πρόκειται για τα ομόλογα του ταμείου τους είναι πιο διαλακτικοί.

Υ.Γ. Δεν έχω καμία σχέση με τον κ. Μυλόπουλο και τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί ή με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Ίσα – ίσα έχω μεγαλύτερη σχέση μ’ αυτούς που συντάξανε την κατάπτυστη αυτή ανακοίνωση.

Σχόλια

1. ΠάνωςΚ. - 6 Σεπτεμβρίου, 2007

Αναρωτιέμαι, γιατί δεν γνωρίζω και καλά από αυτά τα πράγματα: πόσο δεοντολογικό είναι ένας δημοσιογράφος να έχει και πόστο στη δημόσια τηλεόραση και πόσοστο σε δημοτική επιχείρηση;

2. ΠάνωςΚ. - 6 Σεπτεμβρίου, 2007

ε… λαθος «πόστο σε δημοτική επιχείρηση», όχι ποσοστό.
Μικρή γραμματοσειρά, μύωψ σχολιαστής…

3. @@ - 7 Σεπτεμβρίου, 2007

giati na exei posto aytos:http://www.youtube.com/watch?v=Ze0TbI2VMsE
se opoiadhpote douleia einai pio logiko?

4. Oneiros - 7 Σεπτεμβρίου, 2007

Ρε @@, μας έπρηξες τα @@ με τα spam comments σου σ’ όλη τη μπλογκόσφαιρα για τα βιντεάκια σου στο YouTube. Και να ήταν τουλάχιστον πετυχημένα ή καλοφτιαγμένα…
Επικεντρώσου στο να μάθεις καλύτερα το Poser και το Maya, κι άσε το spam, αν είσαι καλός θα σε βρουν.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: