jump to navigation

Σάλτα και …. 2 Σεπτεμβρίου, 2007

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Politics.
trackback

Από το Βήμα και από συνέντευξη του Πολύδωρα :

«…Σκεφθείτε μόνο δύο πράγματα: πρώτον, το παλιό ανακριτικό δόγμα: «Ποιος ωφελείται»; (Πάντως όχι η κυβέρνηση). Και δεύτερον, «κήρυκες της φωτιάς», με συνθήματα και υπογραφή στο Διαδίκτυο, στο YouTube, στο Indymedia, υπάρχουν, προκαλούν ανοιχτά και δεν κρύπτονται. Τι κάνουν όλοι αυτοί; Παίζουν; Αστειεύονται; Και όταν καίνε τον Αγνωστο, πάλι παίζουν;». »

Ο Άχρηστος που ηγείται της ανύπαρκτης πυροσβεστικής,  συνυπεύθυνος για το κάψιμο 64 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, που ενώ έχει μεταφράσει το μπουσίντο και δεν έχει κάνει σεπούκου, παίζει πάλι;

Βγάλε το σκασμό τουλάχιστον, ανίκανε.

Σχόλια

1. Oneiros - 2 Σεπτεμβρίου, 2007

Έτσι, να πέφτουν οι μάσκες. What next? Στρατόπεδα συγκέντρωσης για διαδικτυακούς αντιφρονούντες και bloggers;
Btw, μόλις άκουσα ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στη χώρα μας λόγω των κλιματικών αλλαγών και των φετινών πυρκαγιών μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 7οC! Πόσο πάει η «ταρίφα» για εγκλήματα -τουλάχιστον λόγω ανικανότητας και βαρείας αμέλειας- κατά της ανθρωπότητας, και μάλιστα, των μελλοντικών γενεών;
Σαν Έλληνας πολίτης, δέχομαι οποιονδήποτε συνδυασμό ποινικής καταδίκης – αυτοτιμωρίας (καταλλήλου βαρύτητας, εννοείται’ δεν αρκεί ένα κομμένο δαχτυλάκι) για τους ανευθυνο-υπεύθυνους της μεγαλύτερης καταστροφής που έζησε μεταπολεμικά η Ελλάδα.
Και πάλι τυχεροί θα είναι, σε άλλες εποχές, δε θα τη βγάζανε τόσο καθαρή…

2. Exiled - 3 Σεπτεμβρίου, 2007

Εντάξει, μπορεί να τα λέτε σε επίπεδο καφενείου ή παρέας, αλλά η ιδέα και μόνο της άσκησης βίας μου γυρίζει τα μυαλά. Ο δημόσιος εξευτελισμός του είναι αρκετό. Και υπάρχουν και οι νομικές οδοί.

3. Oneiros - 3 Σεπτεμβρίου, 2007

Ποιός μίλησε για άσκηση βίας; Για αυτοτιμωρία σύμφωνα με τον κώδικα που ασπάζεται ο Νέρωνας νομίζω μιλάει το post του Argos, και σ’ αυτό ακριβώς αναφέρομαι κι εγώ. That is, if he has a conscience, που πολύ αμφιβάλλω.

4. argos - 3 Σεπτεμβρίου, 2007

Exiled
Εγώ δεν είμαι τόσο «βάρβαρος» όσο ο Όνειρος. Ζητώ απλά να αυτοτιμωρηθεί ή να βγάλει το σκασμό. Δεν μπορεί να εφευρίσκει εχθρούς όταν δεν μπορεί να εφεύρει τρόπους να σβήσει τις φωτιές.
Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι τύποι του indymedia, των εξαρχείων ή όσοι κατοικοεδρεύουν στο Διαδίκτυο, σηκωθήκανε από την καρέκλα τους, ξεβολευτήκανε και πήγαν να κάψουν την μισή Ελλάδα για να αποδείξουν ότι ο Βύρωνας και η κυβέρνηση που υπηρετεί είναι άχρηστη;
Το αυταπόδεικτο;
Άσε που ξέρεις ότι οι νομικές οδοί δεν τους ακουμπάνε αυτούς.

5. Oneiros - 3 Σεπτεμβρίου, 2007

Για μένα το πρόβλημα είναι πιό σοβαρό: έχω την εντύπωση ότι ο Νέρωνας, με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης (Ντόρα και όσοι άλλοι υπουργοί παπαγαλίζουν τα όσα λέει περί ασύμμετρης απειλής) σκοπεύει να δημιουργήσει μιά νέα καβάτζα συνήθων υπόπτων από -κοίτα σύμπτωση- το χώρο που τους δημιουργεί τα περισσότερα επικοινωνιακά προβλήματα. Και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στους όσους κατονομάζει στη συνέντευξη: αυτή τη στιγμή, επικοινωνιακά «ασύμμετρη απειλή» (με την σωστή έννοια του όρου) για την κυβέρνηση αποτελούν όλοι οι ενεργοί πολίτες που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση μέσα από το internet. Επειδή δε μπορεί να τους ελέγξει ή να παίξει παιχνίδια ισορροπιών μαζί τους, όπως κάνει με τα παραδοσιακά ΜΜΕ, προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει και να τους δυσφημίσει συνολικά (βλέπε και δηλώσεις Ρουσόπουλου στο IGF τον περασμένο Νοέμβριο, περί bloggers που διαδίδουν ψεύδη μέσα από την τηλεόραση!)

Όσο για τη «βαρβαρότητα», ίσως η ιστορία τους κρίνει πιό επιεικώς αλλά αμφιβάλλω. Μακάρι η δικαιοσύνη να αποβεί αντάξια των περιστάσεων όταν έρθει η ώρα’ η αναγέννηση της χώρας από την καταστροφή εξαρτάται και απ’ αυτό, γιατί η ατιμωρησία ήταν ένα από τα βασικά δεινά που μας οδήγησαν ως εδώ.

6. gaios - 3 Σεπτεμβρίου, 2007

Ρε παιδιά, που είναι στα «πουλημένα» κανάλια τα ρεπορτάζ για τον μαϊμού εμπρηστή; Ακόμη και για τα δικά τους δεδομένα, θα ήταν ένα θέμα που πουλάει. Αν δεν έφτιαχνε το καθημερινό τους πρόγραμμα ο Herr Ρουσόπουλος.

7. θοδωρής - 3 Σεπτεμβρίου, 2007

Αλήθεια, μήπως ήρθε η ώρα για τους «εγκληματίες περιβάλλοντος»; Αποδεικνύεται ότι η Ε.Ε. είναι ένα κλειστό κλαμπάκι ισχυρών που δεκάρα τσακιστή δεν δίνει για τις ευθύνες των κυβερνήσεων όταν πρόκειται για ζητήματα περιβάλλοντος.

Αν επρόκειτο για τίποτα ΑΕΠια, προϋπολογισμούς και ΦΠΑδες θα είχαμε τραβήγματα αυτιών και χαστούκια που δεν θα τα πιστεύαμε.

8. Oneiros - 3 Σεπτεμβρίου, 2007

Και ποιός επίτροπος θα επιβάλλει τις (οικονομικές) κυρώσεις; Ο Δήμας; (τον οποίο εκτιμώ για το έργο του, αλλά όπως και να το κάνουμε ανήκει στην ίδια παράταξη με τους ανευθυνο-υπεύθυνους)
Η Κομισιόν η ίδια μπορεί να μη νοιάζεται για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, αλλά τα ευρωπαϊκά δικαστήρια (ECJ, ECHR) ίσως έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν πιό ουσιαστικές κυρώσεις από τις οικονομικές. Οι νομικοί της μπλογκόσφαιρας τι θα είχαν να πουν επ’ αυτού άραγε;

9. θοδωρής - 7 Σεπτεμβρίου, 2007

Από την άλλη ας μην εξαντλούμαστε στον Πολύδωρα, έναν εμφανή και ίσως σκόπιμα τοποθετημένο «σάκο του μποξ». Οι ευθύνες του Παυλόπουλου ως υπουργός Εσωτερικών είναι τεράστιες επίσης. Ο εν λόγω ωστόσο κύριος ήταν πολύ συγκρατημένος και ήξερε να κρύβεται καλά…


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: