jump to navigation

Μια απάντηση για τον Κελαινό Αύγουστος 30, 2007

Posted by argos in Blogs, Άτιμη Κοινωνία, Thessaloniki.
trackback

Την εποχή που ο διαφημιστής κ. Δήμου έγραφε στο RAM προσποιούμενος τον μέγα τεχνικό/κομπιουτερά, τεστάροντας εξαρτήματα που κανείς μέσος χρήστης δεν μπορούσε να τα αγοράσει, έκανα υπομονή και επέλεξα να μην αγοράζω το περιοδικό.

Όταν μπήκε στα blog με το στυλ του Καίσαρα και κουβάλησε την αυλή του, άτομα που κάνανε account στον blogger μόνο και μόνο για να του δείξουν πόσο ωραία γράφει, εκνευρίστηκα. Μου την έδωσε ακόμα περισσότερο όταν στο 2-3 post του διέγραψε σχόλιο που δεν του άρεσε. Τέλος έπαψα να τον διαβάζω όταν σε επόμενο post 4 ή 5 πήγε να ορίσει τους 5 κανόνες των blogs. Κατά καιρούς περνούσα και διάβαζα τους τίτλους. Χάζευα τον αριθμό των comments, την ανάγκη του παππού που θέλει παρέα και κόλακες, την ανάγκη των κολάκων να τους χαϊδέψει το κεφάλι με μια μορφή αποδοχής ο κολακευόμενος.

Δεν πέρασα ποτέ, ψέματα, πέρασα μια φορά από το νέο του Blog το doncat που το διαφήμισε στο τελευταίο post του αρχικού του Blog, όπου και μας απαριθμούσε τις στατιστικές του, τις οποίες φρόντισε να ετοιμάσει ένας ακόλουθός του.

Εσένα σε γνώρισα μέσα από τα blogs και δεν ανήκεις στο συρφετό που τον ακολουθεί. Ήσουν από τους πρώτους που σταμάτησες να τον διαβάζεις μετά τα λάθη του. Ήσουν ο τελευταίος που περίμενα να εκθειάσει τις απόψεις του παππού. Εσένα όμως δεν μπορώ και ούτε θέλω να σε κόψω.

Έκλεισες τα σχόλια γιατί, κατά τη γνώμη σου, παραφέρθηκα με το τελευταίο σχόλιό μου. Το σχόλιό μου ήταν η μεταφορά των λόγων του παπού ο οποίος φρόντισε να μας ενημερώσει για την εγχείριση προστάτη που έκανε, χωρίς ποτέ να τον ρωτήσει κανένας.

Επί της ουσίας. Διαφωνώ σε κάθε περίπτωση με την υπερβολή σε ότι αφορά συγκεντρώσεις και κινήσεις παρ’ ότι συμμετείχα σε πολλές. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ τις γελοίες απόψεις του γέροντα επειδή τον επισκέπτονται και τον γλείφουν πολλοί περισσότεροι από όσους περνάνε από εδώ μέσα.

Ας τον πάρουμε από την αρχή :

1. «…Τότε που ο Λένιν κατέβαζε τις μάζες στις πλατείες και τις ξεσήκωνε. (Αυτά συνεχίζει σήμερα το ΠΑΜΕ). Δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας και δράσης.»

Κανείς δεν μπορεί, μέσω sms & e-mail να ξεσηκώσει κόσμο που δεν θέλει να ξεσηκωθεί. Αυτούς που βρήκα χτες στον Λευκό Πύργο του είχα δει σε διαφορετικούς χώρους. Άλλους σε πορείες και άλλους σε μπαρ. Άλλους στην δουλειά μου και άλλους τους ήξερα ιντερνετικά. Ο Λένιν και το ΠΑΜΕ τους μόνους που ξεσηκώνουν είναι τους συντρόφους τους.

Ποιοί άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας υπάρχουν ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σήμερα;

2. «Γιατί οι bloggers δεν είναι μαζικό κίνημα. Ουσιαστικά δεν υφίστανται σαν ενιαία οντότητα: «οι bloggers». Υπάρχουν ΑΤΟΜΑ. (Κι αυτό είναι το μεγαλείο τους). Άτομα με ισχυρές προσωπικότητες και ξεχωριστά προφίλ. Είναι οι αναρχικοί του Διαδικτύου.»

Προφανώς δεν είναι κίνημα, προφανώς δεν είναι μια οντότητα και είναι ΑΤΟΜΑ. Το αν είναι οι αναρχικοί του διαδικτύου θέλει πολύ κουβέντα. Αν ο γέροντας λογίζεται σαν αναρχικός του διαδικτύου τότε μάλλον κάτι έχει καταλάβει λάθος. Το ότι δεν είμαστε ένα μαζικό κίνημα φαίνεται στο ότι δεν πήγαν όλοι στην μάζωξη, δεν υιοθετήθηκε από όλους αυτό, εμείς οι δυό μαλλώνουμε γι’ αυτό. Όταν συμφωνήσαμε για την Αριστοτέλους, δεν είμασταν κίνημα ή είμασταν; Το ότι δεν κατεβήκαμε στο δρόμο οφείλεται στο ότι δεν είχαμε την κρίσιμη μάζα και ήταν νωρίς. Δεν χάνεις τον χαρακτήρα όταν συμμετέχεις κάπου. Μπορείς να μου πεις ποιός μας κατέβασε στο δρόμο; Οι φωτιές και οι γελοιότητες αυτού του κράτους. Με εξαίρεση την ιστορία της Πάρνηθας που την εκμεταλλεύθηκαν οι τρεις μάγγες, κανένας δεν ξέρει αυτούς που ξεκινήσανε την Αμαλία ή το χθεσινό. Δεν υπάρχει μια ΑΡΧΗ ένας Λένιν για να μας κατεβάσει στο δρόμο

3.»Η δράση των bloggers είναι τα blogs τους. Με αυτά μπορούν να επηρεάσουν (και επηρεάζουν) πολύ περισσότερο κόσμο από ότι με μία διαδήλωση. Ήδη blogs σε όλη τη γη ασχολούνται με το θέμα.»

Σωστά ή καλύτερα «.. εγώ με τα 18.000 hits επηρρεάζω τον κόσμο που αλλάζει, γιατί εγώ γίνομαι η ΑΡΧΗ που μαζεύω στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥ (blog μου) τους συντρόφους κόλακές μου» Άσε ρε φίλε δεν θα πάρουμε. Πες μου ένα πράγμα που έχει αλλάξει στην Ελλάδα με τα blogs, ένα. Θα σου πω εγώ. Καταφέρανε να προκαλέσουν ενδιαφέρον και να γίνουν γνωστά καποιά πράγματα στον υπόλοιπο κόσμο και αυτό γιατί τα αντιμετωπίζουν σαν κάτι περίεργο οι άσχετοι.

3. «Διάβασα σε ομαδικό email: «αν μαζευτούμε αρκετοί, θα μας γράψουν οι εφημερίδες και θα μας πάρει και η τηλεόραση». Σκεφθείτε: οι άνθρωποι που κυριαρχούν στο Διαδίκτυο, το πιο ουσιαστικό μέσο επικοινωνίας, να ζητιανεύουν δημοσιότητα από τα κανάλια…»

Εγώ τέτοιο ομαδικό e-mail δεν πήρα, γιατί δεν έχω τόσο γελοίους γνωστούς. Επι της ουσίας όμως και το ξέρεις καλά, στην Ελλάδα, αν δεν το πει η τηλεόραση δεν είναι είδηση. Πόσοι είναι οι χρήστες του Ιντερνετ στην Ελλάδα;

4. «Αν αρχίσουμε τις διαδηλώσεις, τις εκδηλώσεις και τα πάρτι – κινδυνεύουμε να χάσουμε την ελευθερία της ανωνυμίας μας και (πιθανόν) να γίνουμε γραφικοί.»

Μιλάει ο γραφικός γέρων με τα post/polls; Αυτός που βγήκε επώνυμα και μιλούσε για κάθε θέμα σαν εκπρόσωπος των bloggers στο flash τουλάχιστον, αλλά και σε άλλα ραδιόφωνα; Τι φοβάται μη χάσει τον τίτλο του;

5. «Έχουμε στα χέρια μας τα ισχυρότερα όπλα – ας μην τα εγκαταλείπουμε για σφεντόνες… Με αυτά τα όπλα ήδη αλλού παραιτήθηκαν υπουργοί, έκλεισαν πολυεθνικές, κερδήθηκαν εκλογές. Χωρίς ούτε μία διαδήλωση.»

Ποιός Υπουργός στην ΕΛΛΑΔΑ; Ποιά πολυεθνική από ελληνικό blog, ποιές εκλογές;

6. «Μία «διαδήλωση bloggers» είναι αντίφασις εν εαυτή.»

Που την είδε την διαδήλωση bloggers; Πρώτα δεν ήταν διαδήλωση, δεύτερον αν όλοι αυτοί ήταν bloggers τότε το ποσοστό των ελλήνων στο Ιντερνετ θα ήταν διαφορετικό.

Αυτά για το κείμενό του, για να μιλήσουμε επι της ουσίας. Σε ότι αφορά τον εαυτό μου τώρα.

Την ανακοίνωση την είδα την Κυριακή όπου ετοίμαζα για την Ρένα ένα δισέλιδο για blogs και εκλογές καθώς και blogs και φωτιές. Έβγαλα το bannerάκι στην εφημερίδα αλλά ούτε λεζάντα χωρούσε να γράψω. Στο blog μου δεν έκανα τίποτα παρ’ ότι έλαβα πολλά e-mail. Τελικά χτες κατέβηκα και κατέβηκα γιατί ήταν η μόνη διαμαρτυρία που μπορούσα να κάνω. Ευτυχώς γιατί πέτυχα και τις μαλακίες του Τρεμόπουλου.

Αυτά αδελφέ και σχώρα με για τα γαλλικά μου, αλλά έτσι μιλάμε στην Grenoble.

Advertisements

Σχόλια

1. “Βουβή” διαμαρτυρία (ή περατζάδα;) - Αύγουστος 30, 2007

[…] ήταν γεμάτη… | Ο δρόμος και ο δρόμος | Ξύπνα!!! | Μια απάντηση… 4 Comments, Comment or […]

2. Nassos K. - Αύγουστος 30, 2007

Συμφωνώ. Εκτός ίσως από το 6. Σε πολλά Μέσα πέρασε ως διαδήλωση bloggers. Ισως γιατί το blog έχει «ένα κάτι» γύρω από το όνομά του. Πουλάει ίσως. Οπως και να έχει γράφτηκε (και) έτσι. Και με ενοχλεί που περνάει μια λογική «ενιαία οντότητα: «οι bloggers»».

3. Argos - Αύγουστος 30, 2007

Νάσο, δεν φταις εσύ ή εγώ επειδή τα ΜΜΕ δεν βλε΄πουν πέρα από τίτλους και ετικέτες. Κάτι που κάνει και ο Νίκος Δήμου.

4. @@ - Αύγουστος 30, 2007

5. Κελαινός - Αύγουστος 30, 2007

Εκλεισα τα κομεντ γιατί δεν κατάλαβες ότι μιλάμε για ένα κείμενο και όχι για ένα πρόσωπο και δεν έχω τυφλωθεί τόσο πολύ ώστε να συμφωνώ μόνο με φίλους κι αδερφούς. Παρέκαμψα το γεγονός ότι το έγραψε αυτός και διάβασα μόνο ένα ποστ το οποίο για μένα λέει αρκετές αλήθειες. Από το πρωί εχθές με ζάλισαν διάφοροι ότι τη συγκέντρωση την οργάνωσαν bloggers άρα δεν είναι πολιτική, ότι οι μπλογερζ έτσι, οι βλογκερζ αλλιώς λες και οι βλογερζ είναι κάποιο νέο φρούτο.

Ασπασμούς αδέρφι

6. ΑΝΤΩΝΗΣ - Αύγουστος 30, 2007

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΥΤΗΣ.
ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ,ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, (ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ), ΒΡΕΘΗΚΑΝ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ,ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ,ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ,ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ‘ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ

7. Argos - Αύγουστος 30, 2007

Φίλε Αντώνη, μη φωνάζεις. Τα κεφαλαία αυτό δείχνουν.
Σε ότι αφορά στους Σπουδαίους πολιτικούς άντρες έχω να πω τα παρακάτω :
Αυτά που ακολουθούν δεν είναι απαραίτητα ευθύνη των προσώπων αλλά όσο να είναι δεν είναι και απόλυτα ανεύθυνοι για τις εξελίξεις…

Ελ. Βενιζελος (ΔΙχασμός του Λαού, με διπλή κυβέρνηση, Μικρασιατική Καταστροφή)
Γ. Παπανδρέου ( Αύξηση των φακέλων στην αστυνομία, ακολούθησε η χούντα)
Κ. Καραμανλής (Αντιπαροχή, ξήλωμα τραμ και εγκαθίδρυση ΟΑΣΘ, ψήφισαν τα δέντρα, Λαμπράκης κ.λ.π.)
Α. Παπανδρέου (Καταλήστευση ταμείων, Κοσκωτάς, πρασινοφρουροί κ.λ.π)
Σημερινός Πρωθυπουργός (ποιός; πως; Κουμπάροι, Τσιτουρίδης, Χούπης, Κύριος Μέτοχος, Vodafone, Φωτιές σε Πάρνηθα και Ηλεία και…..)

8. Argos - Αύγουστος 30, 2007

@Κελαινός

Ωραία όλα αυτά.
«Για το συγκεκριμένο ποστ δε μας είπες την άποψη σου.»

και το έχω γράψει εγώ.
Κατάλαβα γιατί έκλεισες τα σχόλια αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω ποιός έγραψε το post και δνε ήσουν εσύ.

9. arammos - Αύγουστος 31, 2007

Θεωρώ απλά άκαιρη την στιγμή της δημοσίευσης των συγκεκριμένων posts αν και καταβάθος συμφωνώ με την αντίδραση για μια fashion διαδήλωση τα επιχειρήματά του ήταν τα περισσότερα… ας μην τα χαρακτηρίσω. Είδα έναν άντρα να πέφτει που λέει και ο Αγγελάκας.

10. Argos - Αύγουστος 31, 2007

Το θέμα είναι ότι τον έχω δει να πέφτει πολλές φορές και να μην σηκώνεται ποτέ.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: