Ο Βασιλιάς είναι γυμνός

Χρειάστηκαν 60+ νεκροί, σπίτια να καούν, τεράστιες δασικές εκτάσεις να εξαφανιστούν, ώρες ατέλειτης μπουρδολογίας να γεμίσουν τις τηλεοράσεις μας για να διαπιστώουμε το αυτονόητο.

Το κράτος είναι γυμνό.

Είμαστε στο 2007 και ακόμα δεν υπάρχουν σχέδια εκκένωσης, σε περίπτωση καταστροφών, ούτε καν για χωριά 100-200 κατοίκων. Στα σχέδια που είδαμε, ο παπάς χτυπά την καμπάνα και οι μπάτσοι περνάνε με την ντουντούκα και τους λένε να φύγουν χωρίς να βεβαιωθούνε ότι ο κόσμος υπάκουσε.

Οι δήμαρχοι και νομάρχες των περιοχών αυτών δεν φρόντισαν ποτέ να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα χωριά που γειτνιάζανε με τα δάση. Βλέπετε το να τους κάνουν κάποιο ρουσφέτι ήταν πιο εύκολο για αυτούς και πιο επιθυμητό για τους πολίτες.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής κ. Κόης και ο Γραμματέας της πολιτικής προστασίας κ. Φούρλας, όχι μόνο δεν μπορέσαν να συντονίσουν τους υφιστάμενους τους και πάνω από όλα αφήσανε την ενημέρωση στους γελοίους των καναλιών. Όχι μόνο δεν σε καθησυχάζανε  αλλά δημιουργούσανε μεγαλύτερο πανικό.

Ο Πολύδωρας εμφανίστηκε όταν κόντεψε να καεί η Ολυμπία και δεν μας εξήγησε γιατί όταν λείπουν 4000 πυροσβέστες πάει και προσλαμβάνει 1000 Αγροφύλακες.

Ο Καραμανλής βγήκε και έψαξε άγνωστα κέντρα που μας επιβουλεύονται, όμως δεν μας εξήγησε γιατί στην επανίδρυση του κράτους δεν περιέλαβε όλες τις προηγούμενες υπηρεσίες που αναφέραμε.

Πρέπει  κάποιος να μας πει ότι είμαστε ξεβράκωτοι;

3 σκέψεις σχετικά με το “Ο Βασιλιάς είναι γυμνός

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: