jump to navigation

Οι bloggers της αναδάσωσης Ιουλίου 23, 2007

Posted by argos in Blogs.
trackback

Οι ποιοί;

Η είδηση εδώ. Απόσπασμά της :

«Η πρόσκληση για τη δεξίωση που γίνεται κάθε χρόνο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 έφτασε στα χέρια των Π.Πετράκη, Γ.Λιβανού και Ι.Φρυδάκη την περασμένη εβδομάδα.»

Λέω να τους στήσουν και αδριάντα.

Advertisements

Σχόλια

1. John Karakatsanis - Ιουλίου 23, 2007

Όντως λίγο τραβηγμένος ο τίτλος «οι bloggers της αναδάσωσης» του κειμένου στο in.gr.

2. Oneiros - Ιουλίου 24, 2007

Το άρθρο του Ροζάκου στον Ε. Τύπο λέει περισσότερα.

3. Exiled - Ιουλίου 24, 2007

Τι άλλο θα ακούσουμε! Τελικά είχαμε δίκιο. Και πρώτος απ’ όλους μας εσύ. Εύχομαι «στους νέους» καλή σταδιοδρομία. Είναι άλλωστε το πρώτο που τους ενδιαφέρει. Ρε δε ντρεπόμαστε!

4. Πανως Κ. - Ιουλίου 25, 2007

Σαν να μου μυρίζει ολίγη από τη στρατιωτική/δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία περί παλαιότητας…
Στην τελική τι πιο ωραίο από νέους ανθρώπους που παίρνουν το μέλλον (το αποκλειστικά δικό τους) στα χέρια τους;

5. Argos - Ιουλίου 25, 2007

Φίλε Πάνω, δεν νομίζω να κατάλαβες. Ίσως να χρειαστεί να διαβάσεις και αυτό το σχόλιο σε άλλο blog

6. Πανως Κ. - Ιουλίου 25, 2007

Φίλε Argos, φυσικά κατάλαβα…
Απλά το χιούμορ μου και η ειρωνεία μου είναι από «ελαφρά» έως παντελώς αποτυχημένα…
(και το σκεφτόμουνα ότι το αστειάκι μόνο εγώ θα το καταλάβω…).
🙂

7. οι σκιές μιλάν - Ιουλίου 26, 2007

Θα παραστήσω για λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου γιατί είμαι σίγουρος οτι εδώ τουλάχιστον δεν θα παρεξηγηθούν ούτε οι προθέσεις ούτε οι σκοποί μου.

Αυτοί οι τύποι που ξεκίνησαν την ιστορία του μπλογκ της αναδάσωσης και της διαδήλωσης τί κάναν τελικά; Με όρους σέρφινγκ, «πήραν το κύμα»: είδαν οτι υπάρχει μια δυναμική σε κάποιο χώρο στο διαδίκτυο, άνοιξαν το μπλογκ και δραστηριοποιήθηκαν. Αποτέλεσμα η διαδήλωση στο Σύνταγμα, η οποία δεν θα είχε καμμια επιτυχία και κανέναν αντίκτυπο αν δεν υπήρχε συμμετοχή. Και συμμετοχή υπήρχε γιατί μέσω της κίνησης αυτή βρήκαν έκφραση ανησυχίες ανθρώπων που πέφτουν σε α-πορία εντός του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος.

Ποιό το διακύβευμα; Η αξιοπιστία των μπλογκερ; Γιατί; Γιατί διατυπώθηκε η πρόταση να ανέβουν στο βουνό να κάνουν μόνοι τους την αναδάσωση; Λάθος πρόταση – εισακούστηκαν όμως οι φωνές που το επεσήμαναν και δεν έγινε, ευτυχώς, ποτέ.

Ένα δεύτερο διακύβευμα: τα μπλογκ γίνονται «μέινστριμ» χαίρουν της προσοχής των ΜΜΕ και τώρα και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μα νομοτελειακά δεν θα γινόταν; Υπήρχε ποτέ κάτι το ενδιαφέρον που να παρέμεινε για πάντα αντεργκράουντ;

Ένα τρίτο: οι 3 πάνε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς ίδιον όφελος, γι αυτοπροβολή, για διαπλοκή, για… για.. για… Αυτό λίγο σα δίκη προθέσεων δεν ακούγεται; Κι αν δεν είναι έτσι; Κι αν η πρόθεσή τους είναι ειλικρινής; Ποιός μπορεί να το πεί με σιγουριά;

Εκείνο που πρωτίστως έχει σημασία για μένα είναι τι θα γίνει από δώ και πέρα και, αν θέλετε την δική μου εκτίμηση, ΚΥΡΙΩΣ τι θα γίνει κατά την προεκλογική περίοδο. Αυτό πιστεύω οτι θα είναι το μεγάλο στοίχημα «ωριμότητας» για τα μπλογκ. Το σφιχταγκάλιασμα τους από την πολιτική και τα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό, δεν βρίσκω να είναι τίποτα λιγότερο από έναν πλάγιο τρόπο ζαχαρώματός τους εν όψει φθινοπώρου.

8. Argos - Ιουλίου 26, 2007

Σκιές, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παρεξηγηθείς. Θα προσπαθήσω να απαντήσω και σε σένα μέσα από ένα post που θέλω να πιστεύω ότι θα το ανεβάσω ίσως και σήμερα.

9. mpsaltik - Ιουλίου 30, 2007

@οι σκιές μιλάν
το πρόβλημα δεν είναι εαν έχουν ή όχι καλές προθέσεις οι τρεις δεξιωθέντες, αλλά το ότι δεν κατάλαβαν ούτε γιατί δεν έπρεπε να πάνε (αλλά να απαντήσουνε γραπτώς για τους λόγους που δεν πάνε), ούτε για το πως μπορεί (ακόμη τουλάχιστον, όσο τα blogs είναι ακόμη φρέσκα) να επιβιώσει συνολικά η καλή πρόθεση (κάποιων τουλάχιστον) bloggers για καταλυτική δράση για ορισμένα πολύ σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.
Oi bloggers είναι σαν τους μηχανόβιους. Μπορούν αν θέλουν να χαλάσουν τον κόσμο και να τους προσέξουν οι πάντες, εαν μαζευτούν και βάλουν όλοι μπρος τις μηχανές. Ομως είναι βέβαιο ότι για να αποφασίουν κάτι τέτοιο, χρειάζεται απόλυτα ομαδικό πνεύμα και οποιαδήποτε σκιά πάνω σ’ αυτό μπορεί να διαλύσει την προσπάθεια εις τα εξ ων συνετέθη. Να πάρει δηλαδή ο κάθενας τo blog του και να τραβήξει το δρόμο του…


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: