Για να μην ξεχνιόμαστε

«Η παρουσία σας στην επίσημη διοργάνωση της πολιτείας για τον Μέγα Αλέξανδρο είναι χρέος και τιμή όλων μας, για τον τόπο μας, για μας και τα παιδιά μας»

Έτσι κλείνει το κείμενο της πρόσκλησης του Πανίκα για την εκδήλωση.

Υ.Γ. Την Κυριακή στις 20:00, μην ξεχνιόμαστε

7 σκέψεις σχετικά με το “Για να μην ξεχνιόμαστε

 1. Στο «Η παρουσία σας» ξέχασε το (τιμητικό) «πλην Λακεδαιμονίων».

 2. Πάντως εγώ το προτιμώ από το να γίνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση από ανθρώπους της εφημερίδας Στόχος και Καρατζαφέρη, Βελόπουλο, Λιακόπουλο αποτελώντας μελίσσι μελλοντικών «μαργαριταριών».

  Αυτός νομίζω είναι άλλωστε και ο λόγος που έγινε τα τελευταία χρόνια υπό την αιγίδα της νομαρχίας. Έτσι πάει ΟΛΟΣ ο κόσμος και οι φιλέσπλαχνοι πατριώτες χάνονται στο πλήθος. Διαφωνείς;

 3. Ναι. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει ν αγιορτάζουμε τα γενέθλια ενός νεκρού. Δεν κατάλαβα γιατί αυτή η πρεμούρα με τον Μέγα Αλέξανδρο. Για να μην τον διεκδικήσουν οι Σκοπιανοί; Έλεος πια. Ας δείχνανε έστω και την μισή ευαισθησία για την πόλη.

 4. Πόσοι άραγε χωράνε να συνωστιστούν κάτω από τα τεράστια αρχ… του Βουκεφάλα;

 5. Νίκο όπως πάντα είσαι σωστός. Έχεις δίκιο είναι η επέτειος του θανάτου. Από ότι θυμάμαι, Κώστα, μια μέρα πριν πάνε και τα κάνουν λίμπα αυτοί από τους οποίους πήρε την εκδήλωση ο Ψωμιάδης.
  Σε κάθε περίπτωση, θανάτου ή γενεθλίων ή δεν ξέρω τι, θα ήθελα να ξέρω αν πουθενά αλλού, στον πολιτισμένο κόσμο κάνουν κάτι ανάλογο.

 6. Στην Washington κάνανε πρόσφατα εκδήλωση στο Memorial Square – και με fundraising και με εθελοντές – για τον Martin Luther King. Εξίσου αντιφατική (και νεκρή εδώ και χρόνια) προσωπικότητα όπως ο Μέγας Αλέξανδρος.

  Πάντως, εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως ο Ψωμιάδης είναι γάτα. Δεν είναι ηλίθιος σε καύσεις βιβλίων να πηγαίνει, ούτε σε τελετές ανάμνησης αυτοκρατορικών μεγαλείων. Απλά όπως και στο βιβλίο του Ανδρουλάκη έτσι και στην εκδήλωση του Μέγα Αλέξανδρου, προσπαθεί να μπει μπροστά αυτός και να φαίνεται γιατί είναι προτιμώτερο να φθαρεί ένας Ψωμιάδης της Ν.Δ. από τις αριστερές εφημερίδες

  παρά

  να πάρει δύναμη ο Καρατζαφέρης ο Βελόπουλος ή ο Λιακόπουλος άνθρωποι που έχουν κάνει επάγγελμα την σωτηρία της πατρίδας.

  Εξ’ άλλου,

  αν γίνει υπερνομάρχης (αλλά και τώρα) μια μέρα θα μπορεί με την απόλυτη εξουσία που θα έχει να παύσει αυτές τις «γιορτές»

  (όσο πιο πολύ συμμετέχουν οι «απλοί πολίτες» τόσο πιο αδιάφορες και αναξιοπρόσεκτες γίνονται)

  και σε τελική ανάλυση να τους πει τους πρωην διοργανωτές «κοιτάξτε καλά, σταματήστε αλλιώς θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα»…

  Εγώ έτσι το βλέπω

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: