jump to navigation

Bagladesh Ιουνίου 12, 2007

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Thessaloniki.
trackback

bagladeshsm.jpg

Τέλος.

Τώρα μπορείτε να ανοίξετε κανά φασφουντάδικο.

Advertisements

Σχόλια

1. Exiled - Ιουνίου 13, 2007

Εντάξει, μπορεί να σημάδεψε τη ζωή της πόλης, αλλά ήταν απαράδεκτο, από άποψη υγιεινής. Θα μου πεις, τι να πει και το «Μακεδονικόν», στα κάστρα; Όμως η ψαροταβέρνα ήταν και σε υδροβιότοπο. Οπότε, καλώς έκαναν και την έκλεισαν.
Για το φαστφουντάδικο σε βρίσκω υπερβολικό.

2. Argos - Ιουνίου 13, 2007

Μπορεί να έχεις και δίκιο αλλά ακόμα ένα κομμάτι της πόλης πεθαίνει και ο υδροβιότοπος είναι πάλι σαν τα μούτρα τους, ή φαντάζεσαι ότι οι ψαροταβέρνες τους εμπόδιζαν να συμαζέψουν το χάλι;

3. Χρυσάνθη - Ιουνίου 13, 2007

Πιστεύω ότι εν μέρη ο δήμος έχει δίκιο
αλλά από την άλλη μεριά μπορούσε να λάβει και πιο
δραστικά μέτρα.
Το πρόβλημα ξεκίνησε απο την αρχή.
Η ευθύνη όλη βαραίνει τον Δήμο.

4. φΩΤΕΙΝΗ & ΒΕΤΑ - Ιουνίου 13, 2007

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΗΣΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ.ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΘΥΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

5. Χριστίνα - Ιουνίου 13, 2007

Κατά την γνώμη μου καλά κάναν και τις κλείσανε γιατί δεν
τηρούσαν τους όρους υγιεινής. Και επηρεάζανε το οικολογικό
σύστημα.

6. Μαρία - Ιουνίου 13, 2007

Η γνωμη μου είναι οτι πολυ καλα κανανε και το κλεισανε το μαγαζι αυτο εφοσον ήτανε παρανομο πιστευω πως ετσι επρεπε να γινει . αλλιμονο εαν ο καθενας κανει οτι θελει συμφωνω απολυτα. ο νομος πρεπει να τηρειτε.

7. γιαννης - Ιουνίου 13, 2007

δέν έπρεπε νά τά κλήσουνε τά μαγαζιά γιατί ύπάρχουν καί αλλά μαγαζιά πού είναι πιο ανθυγιεινα από αυτά

8. Βενετία Μουτεβελή - Ιουνίου 13, 2007

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του Αγγελιοφόρου πρέπει και αυτός ο τόπος κάποτε να πάει μπροστά.Αυτοί οι άνθρωποι δεν αγαπούν τον τόπο τους,αυτός που παραβιάζει το περιβάλλον να τιμωρείται

9. άννα - Ιουνίου 13, 2007

Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο σημείο αλλά γνωρίζω πως η ελλάδα είναι γεμάτη χωματερές.Θα ήθελα κάποτε να γίνουμε και εμείς πολιτισμένοι

10. φΩΤΕΙΝΗ - Ιουνίου 13, 2007

ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΑ ΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ?

11. GIORGIO & VETA - Ιουνίου 13, 2007

ΕΓΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΒΕΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

12. φΩΤΕΙΝΗ - Ιουνίου 13, 2007

ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΥΠΟΤΗΜΑΤΕ ΠΟΛΥ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ?

13. Βασίλης - Ιουνίου 13, 2007

Αγαπητοί φίλοι. Αν θέλουμε μια μέρα να πάει η χώρα μας μπροστά, πρέπει τέτοιες ενέργειες να τις επιβραβεύουμε. Μπράβο λοιπόν στη Δημοτική Αρχή. Γιατί αν ο καθένας κάνε ότι θέλει τότε δεν έχουμε Δημοκρατία αλλά … αναρχία. Τώρα γιατί 30 χρόνια άφηναν αυτή την κατάσταση ατιμώρητη οι διοικούντες, αυτό μάλλον έπρεπε να τύχει δικαστικής έρευνας.

14. Χρυσάνθη - Ιουνίου 13, 2007

Αννα έχεις δίκιο αλλά για αυτό φταίει
η κάθεκάστοτε κυβέρνηση.
Ποτέ δεν πράτει αυτά που υπόσχεται.
Αυτό με θλίβει πολύ

15. Χρυσάνθη - Ιουνίου 13, 2007

Κύριε Βασίλη έχεις απόλητο δίκιο.
Πάντα θα υπάρχει ένα αλλά.

16. Κώστας Μπουκουβάλας - Ιουνίου 13, 2007

Αν και αφορά έτερο δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας το «δικό τους» όπλο, θα έπρεπε να κλείσει και το γνωστό χωρίς άδεια αυθαίρετο INTERNI, στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, και το οποίο για αιώνες είχε το όνομα «Θεσσαλονίκη Palace» διαφημίζοντας τις πανάθλιες κιτρινιασμένες κουρτίνες του.

Διόρθωσε με αν κάνω λάθος – αυθαίρετο δεν είναι;

Από την άλλη, επειδή η αγωνία μου είναι να συνεισφέρω θα πρότεινα στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του Εχεδώρου να κάνουν το εξής απλό: Κλείσιμο της επιχείρησης και εκ νέου επανίδρυση της μεταβιβάζοντας τα χρέη στη νέα επωνυμία. Που;

Αν ο δήμαρχος απλά και ειλικρινά ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και δεν είναι υπερασπιστής οικοπεδούχων, ας τους παραχωρήσει το χώρο (ο οποίος απ’ ότι κατάλαβα είναι αιγιαλός και επομένως δεν ανήκει σε κανένα) ώστε να κτίσουν μέσα στα επιτρεπτά πολεοδομικά πλαίσια και περιβαλλοντικούς δείκτες της συνθήκης Ramsar κατάλληλες ταβέρνες που δε θα γκρεμίζονται επειδή κάποιος έφαγε 500 καλαμαράκια αντί για 499 και χάλασε η ισορροπία της παράγκας.

Απορώ πάντως με αυτούς πάντως που παίρνουν απόλυτα το μέρος του ενός ή του άλλου… Μπορεί και ο δήμος να επωφεληθεί φτιάχοντας και καμιά συγκοινωνία προς τα εκεί, αλλά και οι καταστηματάρχες – αφού θα είναι νόμιμοι και δε θα πληρώνουν πρόστιμα…

17. argos - Ιουνίου 13, 2007

Χαίρομαι που τα παιδιά από το σχολικό δίκτυο επισκέπτονται το φτωχό μου blog. Αν μου επιτρέπεται μια άσχετη παρατήρηση, μη γράφετε με κεφαλαία γιατί εμφανίζεται σαν να φωνάζετε. Είναι θέμα ευγένειας, αν και είστε πολύ ευγενικοί όλοι σας.
Στο θέμα.
Το σχόλιό μου έχει να κάνει με 2 θέματα. Το ένα είναι η Θεσσαλονίκη που χάνεται. Τα μαγαζιά αυτά ήταν εκεί επί 30 χρόνια. Επι 30 χρόνια παράνομα. Τώρα τα κλείνουν γι’ αυτή την παρανομία. Ήταν δύσκολο μέσα στα 30 χρόνια να τους αναγκάσουν να γίνουν νόμιμοι;
Το δεύτερο είναι με το τι έρχεται στη θέση αυτών που φεύγουν. Διώχνουμε αυτά τα μαγαζιά για να παραχωρήσουμε την εκμετάλλευση του χώρου σε δικούς μας; Δεν το ξέρω και απορώ απλά.
Όσο για άλλες περιπτώσεις, αφού σας ενδιαφέρει το θέμα :

Τα μαγαζιά που κλείνουν την Αριστοτέλους δεν είναι παράνομα; Τι κάνει αυτός ο δήμος;
To INTERNI όπως λέει και ο Κώστας, Το Shark, το Azzuro, ο όμιλος λειτουργούν νόμιμα; Καθ’ όλα; Δεν νομίζω.
Τι κάνετε εσείς; Απλά πάτε και πίνετε τον καφέ σας; Τι κάνω εγώ; Απλά τον έξυπνο;

18. mave - Ιουνίου 14, 2007

τα μαγαζιά ήταν (και είναι) παράνομα και δικαιολογημένα έκλεισαν. Φυσικά θα έπρεπε να τους δώσουν την ευκαιρία (όπως δίνουν σε διάφορες μεγάλες επιχειρήσεις) να μετακινηθούν αλλού. Γιατί Argos, μόνο έτσι θα γινόντοσαν νόμιμα τα καταστήματα αυτά. Λόγω του ιδιαίτερου κάλλους του φυσικού τοπίου ΔΕΝ μπορείς να έχεις κατάστημα εκει μέσα. Τώρα αν σε 5 χρόνια ξαφνικά ο χώρος βγεί με νομοθετική ρύθμιση από το δίκτυο Natura τότε κάποιος φυσικά θα έχει βάλει την χερούκλα του.

Όσο για άλλα μαγαζιά όπως αυτά που αναφέρεις, ναι έχουνξ παρανομίες, και χονδρές μάλλιστα, αλλά δεν είναι Τελείως παράνομα. Φυσικά εκεί ο κόσμος ότνα καεται σε κλεισμένο ημιυπαίθριο 5-6 μέτρα από τον αιγιαλό δεν το αντιλαμβάνεται γιατί ο καταστηματάρχης την έχει κάνει την παρανομία αισθητικά …σωστά αν μπορεί να νοηθεί κάτι τέτοιο… Πάντως δεν νομίζω να τρώνε όσα πρόστιμα τρώνε στο μπαγκλαντές ή αλλού.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: