jump to navigation

ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ Δεκέμβριος 1, 2006

Posted by argos in Άτιμη Κοινωνία, Thessaloniki.
trackback

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αυτό θα το έγραφα στο meta journalism, η φιλία μου όμως με την Ρένα το κάνει προσωπικό και γι’ αυτό και το post εδώ.

Στο διάστημα που έλειπα εκτός Θεσσαλονίκης προέκυψε ένας «πόλεμος» που πήρε περίεργη τροπή. Σε παραπολιτικό της «Μακεδονίας» που υπογράφει η Ρένα Ακριτίδου γίνεται μια κριτική για την στάση του πρωινού Τριο  Στούτζες της ΕΤ3. Η κυρία Καραπαναγιωτίδου θεώρησε ότι θίχτηκε και αποφάσισε να δώσει ένα χτύπημα κάτω από την μέση την ώρα που παρουσίαζε τις εφημερίδες της Δευτέρας στην εκπομπή του κρατικού καναλιού, σχολιάζοντας το άρθρο για την υποθαλάσια της κας Ακριτίδου. Το σχόλιό της, στο ξεκάρφωτο, ήταν «Βέβαια την έρευνα την κάνει συνάδελφος που ήταν υποψήφια με την παράταξη του κ. Κουράκη». Την εκπομπή την είδα σε επανάληψη το βράδυ της Δευτέρας. Ακολούθησε άρθρο της Ρένας στην «Μακεδονία» που ζητούσε και την παρέμβαση της ΕΣΗΕΜΘ.

Σήμερα, η σχεδόν ανύπαρκτη «Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης» Εμφανίζεται με αυτό το εμετικό ανυπόγραφο άρθρο (30-11-06_avrianim-thr_oi-dimosiografoi-sfazontai-gia-ypothalassia.pdf). Δεν θα μπω στην ουσία της αντιπαράθεσης, γιατί δεν μπορώ να έχω στα χέρια μου τα άρθρα της Ρένας, μπορώ όμως να σχολιάσω το ανυπόγραφο, εμετικό κείμενο της εφημερίδας του «Χομεινί».

Σχολιάζει λοιπόν ότι η δημοσιογράφος ανήκει στον χώρο της αριστεράς επειδή δούλευε για χρόνια στον Ριζοσπάστη. Αγνοεί το ότι δούλεψε στο Mega, αλλά και στη NET, όπως επίσης αγνοεί και το γεγονός του ότι η σημερινή της εφημερίδα μόνο αριστερή δεν είναι.  Αλήθεια ο Παντελής Μπουκάλας είναι δεξιός γιατί γράφει στην «Καθημερινή»; Και εν πάσει περιπτώσει, είναι ποινικό αδίκημα αυτό;

Προσπαθώντας να πετάξει και άλλη λάσπη ο αρθρογράφος, τονίζει, στο άσχετο ότι η κα Ακριτίδου δούλευε στην ΕΡΤ και δεν ανανεώθηκε η σύμβασή της, αφήνοντας αιχμές μ’ αυτό τον τρόπο. Ηθελημένα αγνοεί το ότι η δουλειά της ήταν με την ΝΕΤ και ότι αυτό συνέβει σε παρελθόντα χρόνο και όχι πρόσφατα. Αν θυμάμαι καλά έχει πάνω από ένα χρόνο που σταμάτησε να εργάζεται για την ΝΕΤ.

Το σχόλιο της δημοσιογράφου, που σκούζει το πρωί, και που έχω παραθέσει πιο πάνω το θεωρεί μια επισήμανση, το ότι έρχεται μετά την αναφορά στο άρθρο και ακολουθεί άλλο θέμα.  Στο τέλος του άρθρου δεν παραλείπει να εξάρει  την κα Καραπαναγιωτίδου που παραιτήθηκε αππο γραφείο Τύπυ του Ψωμιάδη, για να πιάσει δουλειά στην ΕΤ3 (μόνο που δεν μας λέει την μισθολογική διαφορά) καθώς και τον Νικολαΐδη που είναι και στην ΤΕΔΚ και δεν είναι παράνομο. Βλέπετε η δεοντολογία αποτελεί θέμα για την φυλλάδα μόνο όταν πρόκειται για αριστερούς συντάκτες άρθρων

Η Ρένα εκτός από υποψήφια με τον Κουράκη, σχέση που δεν είναι έμμισθη σαν των συναδέλφων της, είναι κύρια υπεύθυνη για την δημοσιοποίηση του εκτρώματος της Αριστοτέλους, είναι 23 χρόνια δημοσιογράφος και στο διάστημα των εκλογών ούτε έγραψε αλλά ούτε και παρενέβει σε ρεπορτάζ των δημοτικών εκλογών για να μην υπάρξει κάποιος συσχετισμός. Από την άλλη οι πρωϊνοί τύποι έχουν δείξει ποιοί είναι.

Keep Walking Ρένα.

Advertisements

Σχόλια

1. Oneiros - Δεκέμβριος 1, 2006

Και ανυπόγραφο το άρθρο, πράγμα που σημαίνει ότι εκφράζει την αρχισυνταξία της «εφημερίδας»…

2. Black Pearl - Δεκέμβριος 1, 2006

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω αγαπητέ γιατί ενώ ζούμε ή εργαζόμαστε σε μια μικρή πόλη, γνωρίζουμε τα προβλήματα της, όλοι θέλουμε το καλό της, φαγωνόμαστε μεταξύ μας και αφήνουμε τις πολιτικές μας απόψεις και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες να υπερπηδήσουν τις συλλογικές ανάγκες.

Θα ήμουν πλούσιος, θα ήμουν πλούσιος, επαναλαμβάνω, αν, έκανα ένα ρεπορτάζ με τις τελευταίες μου προσωπικές και πολιτικές εμπειρίες αλλά και της μητέρας μου, που εργάζεται στο Δήμο, για τα σημεία και τέρατα που συνέβησαν σε βάρος μας αλλά και τον αμοραλισμό, την κυνικότητα και την ειρωνία που λάβαμε και απο πάνω.

Απλά θα σου πω, οτι αν έβαζα κάτω όλα τα γεγονότα που είδαν τα ματάκια μου θα έπρεπε να ψηφίσω Παπαγεωργόπουλο – για το γαμώτο! (το πιστέυεις;) – αλλά δε το έκανα, γιατί πολύ απλά βάζω (αυτό που έλεγα και στην αρχή) το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό.

Πονάει.

3. Oneiros - Δεκέμβριος 1, 2006

γνωρίζουμε τα προβλήματα της, όλοι θέλουμε το καλό της

Debatable.
Exhibit A: η πρόσφατη μαραθώνια παρουσίαση Σουφλιά για την υποθαλάσσια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, χωλωμένος ο κος. υπουργός κατηγόρησε σαν εχθρούς της πόλης τους πολίτες που αντιστάθηκαν στις υπόγειες μεθοδεύσεις, αναγκάζοντας την ανάδοχο και το ΥΠΕΧΩΔΕ να τροποποιήσουν το σχεδιασμό και να απαλείψουν τουλάχιστον κάποιες παραμέτρους που προκαλούσαν την κοινή λογική.
Exhbit B: η μεταστροφή κάποιων πολιτικών στην ίδια σύσκεψη, που δικαιολογήθηκαν στον κο. υπουργό σαν μαλωμένοι μαθητές πως απλά αντιδρούσαν σε όσα διάβαζαν στις εφημερίδες (υπονοώντας ότι χειραγωγήθηκαν από τον Τύπο).

Μέσα σε όλο αυτό το συρφετό υποκρισίας, οσφυοκαμψίας και συμφεροντολογίας, η Ρένα ήταν από τους λίγους δημοσιογράφους και πολίτες που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας βήμα στην εφημερίδα σε όσους τόλμησαν να έχουν αντίθετη άποψη από τον κο. υπουργό και τους χειροκροτητές του. Το κυνήγι μαγισσών ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, αλλά δε θα περάσει.

4. θοδωρής - Δεκέμβριος 1, 2006

Argos, θυμίζω όσα είχα γράψει τον Οκτώβρη, λίγο πριν τις εκλογές:

«Α, και τώρα που είδα τις δηλώσεις του πρώην Ατσαλάκωτου, εσύ ο δημοσιογραφούλης που έτρεχες ξοπίσω από την κομματική οργάνωση της ΝΔούλας τόσα χρόνια, ναι εσύ με το μουσάκι, επιτέλους μπράβο. Σου ετοιμάσανε δουλειά στο κρατικό κανάλι, βρήκανε και ένα πόστο στη γυναίκα σου και μας στέλνεις τις ανταποκρίσεις σου από το Λευκό Πύργο κάθε βράδυ. Άξιος ο μισθός σου. Αλλά και λίγο τσίπα. Να βγαίνεις έτσι απροκάλυπτα και δίπλα στον δήμαρχο και να του δίνεις εύσημα; Με το μικρόφωνο της κρατικής τηλεόρασης στο χέρι; Έλεος ρε παιδιά…»

Δεν ήθελα να γράψω ονόματα τότε για δικούς μου, προσωπικούς λόγους. Χαίρομαι που το κάνεις εσύ και οι λοιποί.

5. Argos - Δεκέμβριος 1, 2006

Θοδωρή, οι κύριοι έχουν ονόματα και εκτός των άλλων πληρώνονται και από μας. Η μια στο κρατικό κανάλι, ο άλλος και στην ΤΕΔΚ και δεν ντρέπονται όταν καλούν και γλύφουν, στις εκπομπές τους τους εργοδότες τους. Το μόνο που μας μένει είναι να λέμε τα ονόματά τους.

6. Νίκος - Δεκέμβριος 4, 2006

Πω πω οχετός… Ό,τι πρέπει για να μας θυμίσει τι εστί «Αυριανή».


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: