Σύνορα

borders.jpg

Αριστερά ο τρόπος με τον οποίο έχουν αποφασίσει να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ την μετανάστευση από το Μεξικό. Η Πολιτοφυλακή.

Δεξιά ακόμα ένα επεισόδιο της παράνομης εισόδου οικονομικών μεταναστών στην Ισπανία.

Λύσεις υπάρχουν, βούληση δεν υπάρχει.

8 σκέψεις σχετικά με το “Σύνορα

  1. Για πες και σ’ εμάς τους αγράμματους μιά, έστω, απ’ όλες τις λύσεις που ξέρεις. Που να μη θέλει λεφτά όμως, ε; Ούτε να πρέπει να φύγουμε εμείς για νάρθουν αυτοί. Ούτε να γίνουμε όλοι, κι εμείς κι αυτοί, άθλιοι και μίζεροι.
    Ίσως μια λύση για τους Αφρικανούς μέσω Μαρόκου είναι, μετά το Λίβανο, να τους στείλουμε το Ιεράπετρα και το Ελευθέριος Βενιζέλος για να τους περνάει απέναντι.

    Η φωτό με τους guardsmen δε λέι τίποτα. Έχεις ακούσει για τους Minutemen;

  2. Πρώτον δεν τα ξέρω όλα, αλλά προσπαθώ να τα μάθω.
    Αν όμως θέλεις μια πρόταση έχω. Δεν χρειάζεται να τους εξαθλιώνεις στην χώρα τους και να τραβάνε μετανάστες στις άλλες. Όταν οι λευκοί λυμαίνονται τους πόρους των Αφρικανικών κρατών, όταν επιτρέπουν τους διάφορους πολέμαρχους να κάνουν ότι γουστάρουν, όταν αγνοούν την γενοκτονία στην Ρουάντα, αυτός που θέλει μια καλύτερη μέρα θα φύγει προς τον δυτικό κόσμο.

    Αυτό που λέω σε όσους νομίζουν ότι είναι αγράμματοι, είναι ότι αντι να τους κυνηγάς να μην μπουν στην χώρα σου, δώσε τους ανθρώπινες συνθήκες στην χώρα τους, που εσύ έτσι και αλλιώς την διαφεντεύεις. Με λίγα λόγια δώσε κίνητρα να μείνουν και όχι να φύγουν.

    Έχω ακούσει για του minutemen, ιδιώτες που παριστάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους φύλακες των συνόρων αλλά επι της ουσία είναι κυνηγοί του ΣΚ, αν δεν κάνω λάθος.
    Αυτή είναι η λύση που πρεσβεύεις, φίλε μου;

  3. Παραδέχομαι ότι ο Oneiros με ξεπέρασε. Όσο για το trade, don’t aid, είναι γνωστό εδώ και κάτι δεκαετίες. Το διδάσκονται οι πρωτοετείς στις οικονομικές σχολές. Με τους Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Νιγηριανούς και λοιπούς Αφρικανούς, τους Κούρδους και τους Κινέζους, τους Άραβες, τους Βαλκάνιους και τους Κεντρασιάτες και λοιπούς ξένους που λουφάζουν πέριξ της Ομόνοιας και στα ανοιχτά της Κω τώρα, μας λέτε τι να κάνουμε;
    Κύριε Όνειρε, στον ύπνο σας κάνετε παρέα με τους Κλαν ή θα μας τους φέρετε για show στο Λυκαβητό;

  4. Δεν συμμερίζομαι την άποψη του Όνειρου μια και δεν σε ξέρω. Όλους αυτούς που ανέφερες και κυρίως τους γείτονές μας τους άνοιξε την πόρτα το ίδιο σου το κράτος προκειμένου να κρατήσει μισθούς και πληθωρισμό χαμηλά και κάπως έτσι μπήκε στην ΟΝΕ. Όταν τους χρησιμοπιιούσες για φθηνά εργατικά χέρια δεν σε ενοχλούσαν, τώρα περισσεύουν.
    Από το να διδάσκεσαι μέχρι να εφαρμόζεις έχει πολύ δρόμο. Αν θυμάμαι καλά όλοι αυτοί εμπίπτουν στις χώρες που περιέγραψα στο προηγούμενο σχόλιο ή όχι;
    Αν θέλεις μια λύση τώρα, δεν την έχω. Υποτίθεται ότι τα κράτη κάνουν μακροπρόθεσμη πολιτική. Η οχύρωση μιας χώρας με φράχτες και παραστρατιωτικές ομάδες φύλαξης δεν νομίζω να είναι η λύση.
    Βέβαια εκτός της άρνησής σου δεν είδα την πρότασή σου, ή δεν υπάρχει;

  5. Argos, ούτε εγώ τον ξέρω, αλλά οι απόψεις του είναι αναγνωρίσιμες. Η Klan μπορεί να έδρασε μόνο στις ΗΠΑ και να μην υφίσταται πλέον επίσημα, αλλά παρόμοιες απόψεις με του artfarted πρέσβευαν τα μέλη της (και πρεσβεύουν σήμερα οι ιδεολογικοί τους απόγονοι).

  6. Ο Όνειρος απαλλάσσεται για προφανείς λόγους.

    Εσένα Άργε που με φιλοξενείς, ρωτάω αν η τότε Ελληνική κυβέρνηση έκανε κάποια συμφωνία με τον Χότζα της Αλβανίας, πριν τον εκτελέσουν, να οργανώσει τους Αλβανούς ώστε αμέσως μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του, όλοι να κατηφορίσουν στην Ελλάδα όπου ο… «κρατικός μηχανισμός» τους περίμενε πανέτοιμος και τους είχε λάβει υπόψη στην κατάρτιση των προϋπολογισμών, των αναπτυξιακών νόμων, της επόμενης διεύρυνσης της ΕΕ και στις συζητήσεις στον WTO. Έκανε η Ελλάδα παρόμοιες συμφωνίες με το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα, την ΛΔ Κίνας, τη Νιγηρία και τις λοιπές χώρες που τακτικά και αδιάκοπα μας στέλνουν τους υπηκόους τους, για τους οποίους, περιέργως, εφαρμόζουν τον κανόνα «μετά την έξοδο από τα σύνορα καμία επιστροφή δεν επιτρέπεται». Μήπως, Άργε, ζεις σε κάποια βιλίτσα στο Πανόραμα και όλη μέρα (αλλά και τη νύχτα) απολαμβάνεις τις υπηρεσίες των μεταναστών; Αν είναι έτσι, δικαιολογείσαι. Αυτό που δεν σου δικαιολογώ, ούτε σου επιτρέπω (το «σου» αφορά όλους τους ομοϊδεάτες σου), είναι να δείχνεις εμένα και να υποκρίνεσαι ότι απλά διαμαρτυρόμενος εξαγνίζεις και εξαιρείς εαυτόν από την ευθύνη που σου αναλογεί. Αν νομίζεις ότι κάτι πάει στραβά, πρώτα γύρνα το δάχτυλο στο πρόσωπό σου. Αν οι τύψεις σου είναι αβάσταχτες, κάνε κάτι παραπάνω από κηρύγματα. You don’t fool me.

    ΥΓ: Η πρότασή μου είναι μια καμπάνια αντίστοιχη με τη «Live your Myth…» στις χώρες προέλευσης των εξαθλιωμένων. Το σλόγκαν θα είναι «Prosperity in Greece:it’s a Myth!». Για ν’ ακούσω τώρα τις ιδέες των καλών και των… αγίων!

  7. Το αν μένω σε βολίτσα στο Πανόραμα και αν με υπηρετούν οικονομικοί μετανάστες το αντιπαρέρχομαι γιατί υποθέτω ότι δεν το ρωτάς σοβαρά. Τώρα αν εσύ ταυτίζεσαι με του minutemen τότε ναι σε δείχνω, αλλιώς το μόνο που κάνω είναι να προκαλώ μια συζήτηση για ένα πρόβλημα που υπάρχει και προσπαθούμε εσύ από την πλευρά σου να λύσεις με οποιοδήποτε τρόπο του στυλ δεν είναι δικό μου πρόβλημα να πάνε από εκεί που ήρθανε, ενώ από την άλλη υπάρχουν οργανώσεις που προσπαθούν να με πείσουν ότι είμαι ρατσιστής.
    Θέτοντας το θέμα δεν εξαγνίζομαι φίλε μου ούτε αποποιούμαι των ευθυνών μου. Θέτω ένα θέμα για να το συζητήσουμε και μέχρι τώρα αυτό κάνουμε, νομίζω.
    Οι μετανάστες των χωρών που περιέγραψες βρίσκονται εδώ γιατί περνάνε καλά στις χώρες τους; Ο Νιγηριανός ήρθε να σου φάει το ψωμάκι δουλεύοντας με μισό μεροκάμματο στο γραφειάκι σου όντας administrator του δικτύου της εταιρίας σου; Ο Τύπος από το Μπάγκλαντες σου έφαγε την θεσούλα περιμένοντας να τον φωνάξεις από το αυτοκίνητό σου στο φανάρι για να αγοράσεις ένα μπουκαλάκι νερό;
    Τον Κινέζο που σου πουλάει στο 1/10 της τιμής το παντελόνι που στην Ερμού, σου πιάνουν τον κώλο, τον θέλεις μόνο να κάθεται στην χώρα του και να σου παράγει χωρίς να πληρώνεται;
    Θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν νομίζω να υπάρχει ξένος οικονομικός μετανάστης που να είχε σκοπό να μείνει στην Ελλάδα. Προφανώς δεν μπόρεσει να ξεφύγει για μια άλλη δυτική χώρα και ξέμεινε.
    Η λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα δεν έρχεται ούτε με minutemen ούτε με αντιρατσιστικά φεστιβάλ. Μια Ευρώπη φρούριο είναι το ίδιο απευκταία λύση με μια ανοχύρωτη Ευρώπη.
    Αυτό όμως που μέχρι τώρα δεν μας είπες είναι ποιά λύση πρεσβεύεις;, Εσύ που δεν κάνεις χρήση των υπηρεσιών των μεταναστών, εσύ που νομίζεις ότι ξέρεις τους ομοϊδεάτες μου, εσύ που γύρισες πρώτος το δάχτυλό σου στο πρόσωπό σου, εσύ που νοιώθεις την ανάγκη να μου πεις ότι δεν μπορώ να σε κοροϊδέψω.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑